Ut ur grottan,in i dimman...


lummelundagrottan
Mynningen av grottan

Lummelundagrottorna var farsinerande, riktigt läckra! ändå gick vi bara in i dom första grottorna för att slippa vadarstövlar, gummibåt, de trängre gångarna och det bläcksvarta mörkret. Blir det däremot att besöka grottorna igen så skulle det ca 3 timmar långa grottäventyret helt klart stå högst upp på listan.

Det var intressant att höra bakgrunden om hur tre pojkar 1948 började intressera sig för grottan. De blev nyfikna på en bäck som försvann in i kalkstensberget och började följa efter den, men fick snart ge upp eftersom det blev för mörkt. De kom tillbaka, denna gång med stearinljus, och fortsatte sitt utforskande och upptäckte så de första salarna. Intresset växte och de började mer metodiskt under flera år kartlägga grottorna och gångarna. Vid ett av dessa tillfällen lossade ett stort stenblock från taket. De kunde då krypa vidare genom en smal gång som mynnade ut i det som nu kallas Bergakungens sal och till ytterligare grottsalar. Utforskandet fortsatte under många år och så småningom stod det  klart att det fanns mer att upptäcka i kalkstensberget och har nu under de 50år som gått sen dess blivit en turistattraktion som lockat många

grottan


Efter grottorna åkte vi in till stan, strosade omkring, gick in innanför ringmuren och käkade pizza och nu sitter vi hemma i lägenheten igen. Sitter med varsin drink och tanken är att spela risk, hoppas på utklassning ikväll stället. Det gäller att vänta tillräckligt länge tills alkoholen har gått ut i blodet så ska jag nog kunna plocka en efter en :-P 

På återseende!





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

lilledu

Välkommen till min blogg!


Mitt namn är Sandra och jag älskar när livet leker och allt annat som förgyller vardagen. En tidig Junimorgon 2010 fick jag tillsammans med min sambo vårt första barn- en helt perfekt son.

I November 2011 var vi med om livets mirakel igen. Emilio blev storebror till lillasyster Carisma.

Här i bloggen skriver jag om allt som faller mig in. Allt från ytligheter till djupare tankar till vad som händer med våra småtroll.

Kom ihåg att livet är en gåva och att uppskatta varandra, vardagen och nuet är viktigt!

Hoppas ni gillar den. Enjoy!