Jävla flunsa


Hej alla glada och sura för den delen med. Torsdag idag alltså, vilket innebär att det är fredag i morgon- IGEN!? Inte för att jag klagar :-P Ser fram emot den här helgen. P är ledig och vi åker till Kalix i morgon för att hälsa på mamma och pappa och sedan träffa en rad kompisar på kvällen, gå ut och äta chinamat och sedan bowla. Ska bli riktigt skoj!

Hur är det med er då? Tycker det har varit lite halvtaskig uppdatering hos många vilket nog inkluderar mig själv visserligen, men jag har helt enkelt haft fullt upp med annat. Kanske gäller er också? För ni ligger väl inte insjuknade i den omtalade svininfluensan? Och på tal om det. Hur resonerar ni kring vaccinet? Är ni för eller emot?

Svininfluensa


Själv vacklar jag fram och tillbaka hela tiden och fråga mig egentligen inte varför. Vissa dagar anser jag att influensan bara har blivit så uppstorad som så mycket annat har blivit. Att dom som sitter bakom löpsedlarna spelar på våran rädsla och att det inte är så farligt som det låter. Att dom som faktiskt dött även har haft någon bakomliggande orsak som bidragit medan jag en annan dag tänker att man kanske ändå skulle gå och få sig ett stick i armen. Framför allt för sig själv men också för att inte smitta andra.

Men då dyker genast tankarna upp om att alla måste ta vaccinet för att det egentligen ska fungera eftersom att den som vaccinerat sig ändå kan få smittan. Bara för att den blir lindrigare hindrar ju inte att hon/han träffar någon som inte har vaccinerat sig som då likförbaskat kan smittas och få den "stora" flunsan. Sedan finns det ju dom som av någon anledning inte får ta vaccinet, dom som inte har något val! Och inte för att tala om biverkningarna som vaccinet kan ge. Vem säger att det bara är dom symtom som dom går ut med som kan hända? Man kan ju inte påstå att vaccinet har hunnit bli särskillt bearbetat och forskat i, eller? Se bara till Schweiz som väljer att ge ett annat vaccin till barn, gravida och äldre. Någon anledning måste det ju finnas till det tycker jag. Ja, tankegången kan fortsätta hur länge som helst. Tycker bara att det är ett elände när man hör olika saker, från dag till dag. Saker som till och med motsätter varandra. Hade det inte varit så hade det förmodligen inte skapat dessa tvivel, tvivel som jag vet inte är bara jag som har.


Ja, vad tycker ni? Kommentera gärna.





Kommentarer
Postat av: Jenny

Ja håller me dej.. finns it så många bra läkare nu för tiden.. å dom som verka bra förstår man it va dom säger.. :)

2009-11-05 @ 13:08:10
URL: http://jhogis.blogg.se/
Postat av: Lisa

Jag är också i valet och kvalet i hur jag ska göra. Är som du säger att det inte är lätt när man hör olika bud hela tiden :/

2009-11-05 @ 17:03:24
Postat av: Alex

Tycker också att allt har blivit så uppstorat

2009-11-05 @ 19:06:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

lilledu

Välkommen till min blogg!


Mitt namn är Sandra och jag älskar när livet leker och allt annat som förgyller vardagen. En tidig Junimorgon 2010 fick jag tillsammans med min sambo vårt första barn- en helt perfekt son.

I November 2011 var vi med om livets mirakel igen. Emilio blev storebror till lillasyster Carisma.

Här i bloggen skriver jag om allt som faller mig in. Allt från ytligheter till djupare tankar till vad som händer med våra småtroll.

Kom ihåg att livet är en gåva och att uppskatta varandra, vardagen och nuet är viktigt!

Hoppas ni gillar den. Enjoy!