Dags för uppdatering


Tycker ni inte?


Nu är äntligen det värsta flyttkaoset över eller rättare sagt förflyttat till den nya lägenheten. Det har verkligen inte varit lätt att flytta med en liten Emilio som gärna velat ha uppmärksamhet hela tiden. Har det inte varit blöjbyte eller mat så har han gärna sett att man "lullat" runt med honom på ena armen eftersom att han tyckt att sova har varit ett överskattat nöje.

Det ska bli skönt att så småningom börja få i ordning här och göra sig hemmastadd, något som förhoppningsvis inte kommer ta allt för länge då det är svårt att börja trivas innan man kan börja se ljuset i tunneln. Fram tills dess är det bara att acceptera läget med kartonger, säckar, möbler och andra prylar som ligger överallt, något annat går inte att göra då det inte kan vara första prioritering.

Mitt i allt detta har vi kämpat på med ammningen och den önskade viktökningen som förhoppningsvis skulle visa sig vid måndagens BVC besök. Sagt och gjort så hade gossen gått upp 225 gram, 75 gram mer än vad han egentligen behövde.

Tyvärr ledde det ena till det andra och mina bröst tog stryk. Nu vet jag också hur det är att ha såriga bröstvårtor. Aj,aj,Aj!!!

Jag började bli hängig och en hemsk feberfrossa infann sig. Brr!

Efter att ha gråtit mig igenom amningen så bestämde jag mig två dagar senare för att det inte skulle bli hållbart och införskaffade mig en pump för att få vila brösten lite. Pumpningen visade sig dock inte bli någon hitt då det inte alls vill rinna till på samma sätt som när han suger och det har kommit att bli ett evigt pumpande (på tok för mycket) för att försöka få ihop till alla målen.

På morgon ringde jag till våran barnmorska, och berätta hur läget såg ut. Jag orkar inte hålla på så här och dom senaste dagarnas strul har sugit ur all min energi och jag är konstant trött och nätternas uppstignigar är plågsamma.

Jag sa att jag hade börja fundera på att köpa ersättning som jag kan ge tillsammans med det jag pumpar ur ifall det inte är tillräckligt vilket hon inte alls tyckte var någon dum idé. Vi fick också en tid drygt en timme senare för att väga gossen och mycket riktigt bekräftades mina misstankar om att han inte får i sig tillräckligt som det ser ut nu då han hade stannat upp i vikt, till och med gått ner litegrann.

Vidare så nämnde jag också att jag hade haft feber och hon upptäcke några stockningar i högra bröstet när hon började undersöka saken och erbjöd sig att komma hem till oss för att hjälpa mig att bli av med dom vilket nu är avklarat om än det fortfarande finns kvar lite knutar. Hon skrev också ut Syntocinon, ett nässpray som ska göra att mjölken rinner till bättre.

Men nu får det vara färdigskrivet för den här gången. Jag ska passa på att luta mig tillbaka en stund innan dom små blå tittar upp på mig och vill ha mat igen. Igår var första dagen vi var ensammen här hemma då P har återgått till jobbet efter pappadagarna. Vi längtar självklart efter semestern :)

Ta hand om er!




Kommentarer
Postat av: Sara

Usch, känner med dig angående amningen... Vet precis hur ont det gör och hur mycket energi evigt pumpande tar! Och mjölkstockning för att inte brösten går att tömma ordentligt, blä! Som svar på din fråga så nej, brösten har inte blivit bättre. Tyvärr! Orkade inte hålla på med pumpning, smärta, mjölkstockning och ångest så nu kör vi på ersättning med lite "nöjesamning" på sidan om. Prova ullfett, eller kanske amningsnapp vore något för er? Tills såren läkt.



Haha, så Emilio uppskattade inte heller John Blund under flytten. Precis som Livia, det enda som fungerade var en famn.

2010-07-10 @ 11:27:31
URL: http://krutgumman.blogg.se/
Postat av: Sinne

Ja det är knasigt att man inte minns, det var ju ändå inte så längesen!



Usch för mjölkstockning. Jag hade det en gång men hann upptäcka det innan jag blev riktigt sjuk!



Ja snart är hon överallt och ingenstans haha :) Jag längtar tills hon kan gå och prata så man kan leka på riktigt!

2010-07-10 @ 16:32:47
URL: http://sinnesvarld.blogg.se/
Postat av: Maria

Ja klart de var till er :)

Ja jobbade i helgen för fullt så ja gjorde inte så mycket, och nästa helg åker ja en på en snabb visit till västerås.

Hur går de med lillen? :)

2010-07-13 @ 09:29:59
URL: http://mandraiin.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

lilledu

Välkommen till min blogg!


Mitt namn är Sandra och jag älskar när livet leker och allt annat som förgyller vardagen. En tidig Junimorgon 2010 fick jag tillsammans med min sambo vårt första barn- en helt perfekt son.

I November 2011 var vi med om livets mirakel igen. Emilio blev storebror till lillasyster Carisma.

Här i bloggen skriver jag om allt som faller mig in. Allt från ytligheter till djupare tankar till vad som händer med våra småtroll.

Kom ihåg att livet är en gåva och att uppskatta varandra, vardagen och nuet är viktigt!

Hoppas ni gillar den. Enjoy!