Dagens bestyr


Hej mina vänner, hur står det till? Här rullar det på som vilken tisdag som helst, har egentligen just börjat dagen efter att ha legat och dragit oss hela morgonen. P är fortfarande krasslig så inga större utsvävningar är planerade men ska ändå försöka ta oss ut en sväng för lite friskluft, förhoppningsvis tillfrisknande sådant. Håller tummarna för att förkylningen hoppar över mig den här gången och att inte jag står näst på tur.

Ha en bra dag!




Vad har ni för er ikväll?


Äntligen har man landat i soffan efter en låång arbetsdag, det har varit full rulle fram till 17 då benen började gnaga och längta hem men timmarna har sprungit iväg vilket är uppskattat.

Sitter och slötittar lite på Beck, mannen utan ansikte, ett avsnitt jag sett tidigare men det funkar som tidsfördriv en trött kväll om denna.

Några bilder från gårdagen innan hemfärd.

golfrunda



Hemma efter helgens bravader


Då var man fit for fight igen, eller nästan i alla fall. Tyvärr har P gått och blivit risig, förkyld och febrig men vi håller tummarna för snabb förbättring. Lördagkvällen i bilder kommer här

Kalix dagen

Jobb i morgon, dags att tänka på refrängen. Vi hörs i morgon. Natti, natti!




Party party :-)


God eftermiddag! Har just kommit hem från en liten handlingstur inför kvällen, det bästa köpet blev helt klart kartongen med piggelinglassar som kommer resultera till helt otroligt goda och sommriga drinkar. Ska iväg på fest hos Karro och Jocke i Bredviken, Sussi och Janne plockar upp oss kring 17 tiden. Tanken är att grilla, spela fyllekubb, dricka massa alkohol och umgås, JA jag tror och hoppas på en mycket trevlig kväll!

Ska strax studsa in i duschen så det bara är till att putsa fjädrarna och ruffsa till kaluffsen lite när det börjar närma sig. Orka stressa! Men av någon anledning lyckas man ju ändå tro att man har all tid i världen och så råkar man plötsligt titta på klockan och inse att OJ jag har nog lite brottom, ganska mycket brottom och så får man likförbaskat springa fram och tillbaka och ha hjärtat i halsgropen för att hinna. Om man någongång skulle lära sig! 

Ni får ha en trevlig lördagkväll om vi inte hörs något mer förän i morgon, KRAM



Hemma från Maria


Godkväll!

Har kommit hem från en trevlig kvällsvisit hos Maria. Janne och Sussi var också där. Åt en fräsch sallad och baugetter, var och tittade till pollarna i stallet och snackade strunt. Av någon anledning kom vi in på övernaturliga väsen och satt och berättade spooky things vi hört eller varit med om och den ena historian efter den andra lyckades skrämma upp Maria som är husvakt åt sin farmor och farfar vilket Janne njöt av. Stackarn ska sova ensammen mitt ute i ingenstans hehe.


Kvällsmys 
                                 Tack för inbjudan Maria! Det var uppvärmningen inför morgondagen :-)


R.I.P KING OF POP
Trots att jag aldrig varit något stort fan måste jag säga att jag blev chockad av dagens tidningsrubriker om att Micheal Jackson avlidit av en hjärtattack i sitt hem. Trots återupplivningsförsök gick hans liv inte att rädda och han dödsförklarades igår 14.26 lokal tid. Michael blev 50 år gammal.


Nå ska krypa ner i sängen. Godnatt med er!

 


Jäser på altanen


Gösses vad varmt det är ute, ligger på altanen med Ingela och Alex och har det skönt. Ska till att hälla i oss en välbehövlig svalkande drink och fortsätta jobba på brännan i någon timme till innan vi ska göra oss i ordning och åka in mot stan. Ska in och handla en sväng och sedan till stallet där det är full planering inför hopptävlingen i morgon. Därefter blir det till att möta upp P som kommer vid sju och sedan hem till mammsen och pappsen en stund innan vi åker vidare till Maria.

Tyvärr blir det inga bilder nu, dags att lägga ner huvudet igen. Ciao!



Fullspäckat


Det blev en heldag med brudarna igår, det fanns liksom ingen lucka för att blogga. Vädret var kanon och vi stekte i solen,  drack smoothie, gick på stan, var och käkade och sen på kvällen satt vi oss i bilen och körde 8 mil norrut till Kalix. Umgicks ett par timmar och slocknade sedan kring 2 med en duns.

På morgon känner jag mig bakis, känns som att det varit en lång natt av hårt festande men icke sa nicke. Det enda som kan ha framkallat huvudvärken i dricksväg är väl den lilla tekoppen vi drack innan sängen. Jag visste att det var dumt gjort hehe.

Idag är det ännu varmare än igår och man kan skatta sig lycklig om det råkar fläkta till en sekund eller två eftersom det inte är den minsta tillstymmelse till blåst. Har precis hällt i mig en balja med vatten för att palla med ytterligare en dag i hetta och känner mig nu redo för dagens bravader.

P kommer ikväll, är bjudna till Maria, ska sitta och tjöta, äta lite lättare mat och eventuellt ta oss en fristående. Men mer om det senare.

Puss och kram



En paus i dagens hetta


Har suttit ute ett par timmar nu på förmiddagen och solat men det blev så olidligt varmt att jag blev tvungen att gå in och svalka mig lite. Ska börja fräscha upp mig på en stund och sätta mig i bilen och åka in till busstationen för att plocka upp Ingela som kommer på besök.
Sen blir det raka spåret hem och ut i solen igen. Ska skära upp lite frukt som vi kan sitta och gotta oss på medans skitsnacket flödar och sen ska vi eventuellt ta en promenad nera vid vattnet. 

Vad ska ni hitta på en solig dag som denna?




Hot hot hot!


Vad ska jag säga till mitt försvar för dagens dåliga uppdatering?? Jo det otroligt bra och härliga vädret! Har varit ute hela dagen, promenerat och sen bara suttit och haft det skönt i den gassande solen. Nu har äntligen sommaren satt igång på riktigt. Håller tummarna för att den är här för att stanna.

Sitter och ser på So you think you can dance, vissa är så jäkla grymma på sin grej att man känner ståpälsen sprida sig över kroppen och jag kan omöjligt förstå deras kontroll över kroppen. Själv har man i princip svårt att smidigt ta sig upp från sängen på morgonen :-P

Ska fortsätta följa uttagningarna, hörs i morgon!




23 grader i skuggan


Gud vilken härlig dag, det är galet fint väder ute. Ska göra mig i ordning och pallra mig ut och sola lite, nu ska den grå glåmiga huden bort en gång för alla och istället välkommnar jag nu lite fräsch lyster.

Dags att trycka i sig sista tuggan av morgonmackan och stänga av tv:n för att bege sig mot garderoben. Ciao!



Baksmällan


Mötte upp Sussi och Janne i stan idag, gick och käkade och tittade runt i lite butiker. Köpte mig ett par nya VÄLBEHÖVLIGA skor som jag förhoppningsvis ska kunna gå i. Flip flopsen jag går runt i nu har verkligen börjat se sina sista dagar och är inte långt ifrån att ramla sönder så det var dags för ett par efterträdare.

sussi
Sussi strosandes bland alla babykläder. Det blivande pyret fick sig två par söta byxor.


Efter stadsturen åkte vi hem och satt och chillade och snackade strunt och bestämde oss för att vänta in P och gå på 21.30 förställningen av....

Baksmällan

En galen komedi om när tre snubbar och en blivande brudgum åkar på svensexa i Las Vegas. Den ena är smartare än den andra och tillsammans ska de tillbringa "en sista helg i frihet" med sprit, spel, strippor och efterföljande ångest. Naturligtvis blir det några dagar då allt går käpprätt åt helvete och när dom sedan vaknar upp är de senaste tolv timmarna helt blanka för samtliga och dom måste nu försöka återskapa det sista halvdygnet. En elak baksmälla efter en svensexa i Las Vegas helt enkelt, en underhållande film som bjöd på en hel del skratt. Jag och Sussi kom dock fram till att för våra karlar får det nog bli en mer strikt svensexa med saft och bullar när det väl är dags hehe. Nä skämt och sido så var det helt klart en sevärd film.

Har vinkat av dom nu och ska till att krypa ner i sängen. Godkväll! 





Tisdag lr?


Känner mig alldelens dagvild, får alltid fundera på vad det är för dag men det är väl när man går hemma dag ut och dag in så tappar man tillslut kollen eftersom det inte har någon större betydelse. Men,men..
 
Har tagit paus i skönhetsmasken för att jag blev så otroligt varm, var tvungen att gå ut på balkongen och tänkte att jag passar på att skriva några rader samtidigt.

P har ganska nyligt cyklat iväg till jobbet, Sebbe är i duschen och jag står eller i alla fall stod framför spegeln. Ska åka iväg en sväng på storheden och uträtta några ärenden och sen funderar ja på att gå ut och promenera en sväng.

Dags att återuppsöka spegeln. Vi hörs senare!




Oops I did it again


Nä skämt och sido så blev det ingen storvinst den här gången men man kan väl inte vinna varje gång fast än man gärna skulle vilja. Man får väl lov att dela med sig :-P

Sebbe ska slagga här i natt, P och han sitter och spelar en variant av guitar hero fast på ipoden. Dom ser värre koncentrerad ut.

Ska sätta på en kvällsfilm om inte johnblund hinner strö sitt sömnpulver över oss innan dess, Nim´s Island ligger i dvd:n. Är någon slags äventyrsfilm som skulle kunna gemföras med tex Spiderwick eller Narnia. Enligt Tero skulle den vara rätt bra så vi får väl se om vi slösar våran dyrbara tid eller om det i slutändan var värt det.

Vad har ni pysslat med ikväll?




Blodad tand


Har precis ätit en mycket god middag, blev pasta carbonara. Fick höga betyg av boysen som åt av den, fast än jag aldrig gjort det tidigare. Men jag måste faktiskt själv säga att jag gjorde det bra trots att jag annars oftst är så skeptisk åt min egna mat.

Ska diska undan lite och plocka ihop lite grejer och plocka den överfulla bunken med skuren frukt från kylen och sedan bege oss mot bilbingon :) Hade tänkt satsa på nummer 21 ikväll igen. Återkommer med resultat

NR.....21, Håll tummarna!




Haft en bra midsommarhelg?


Nu har vi landat hemma igen, helgen har varit mycket trevlig och nu har ännu en midsommar passerat. Resterande av helgen har jag bara njutit av skärgårdslivet, legat på altanen och bryggan under en gassande sol och bara slappat- Helt underbart!

JaåP


Dimman är över och en ny vecka återstår, får se vad man hittar på en måndag som denna. Ute är det kanonväder så det lutar åt ta vara på soltimmarna. Kanska trampar iväg mot Gultzaudden på en liten picknik men det återstår och se.

Kram på er så länge!





Nu drar vi ut till skärgården


Som rubriken säger ska vi åka ut till stugan och umgås med familj och vänner. Hörs vi inget mer under helgen så...

glad midsommar



00.00


Är äntligen hemma för kvällen, har varit och polerat bilen, den här gången utvändigt. Förhoppningsvis ska den skina ikapp med solen i morgon, jag håller tummarna för fint väder i alla fall!

Ska börja tänka på refrängen och gå och borsta tänderna och sedan bädda ner mig i sängen. Så klart står kissen på balkongen och stirrar oss rätt i ögonen så hjärtat säger ju att hon måste få komma in en liten stund innan dess. Ibland kan man undra om hon ur huvudtaget gillar sina riktiga ägare när hon hänger här hela tiden.

Vi hörs i morgon! Sov gott




Lämnar inte ett öga torrt

 
Musikfröken
Bild lånad från musikfrökens blogg


Sitter och läser Musikfrökens blogg,om hur hon kämpat och opererats mot tjocktamrscancer, om hur hon åkt in och ut på sjukhus, kommit på fötter men sedan fallit tillbaka igen. Tyvärr inträffade inget mirakel och Anna somnade in 12/6. Hon efterlämnar make och två döttrar och vad det verkar som en underbar familj. Inläggen berör och jag kämpar mot dom rullande tårarna. Tänk vad påverkad man blir trots att man inte kände henne. Det är svårt att sätta sig in i någon annans situation men jag förmodar att en tung tid väntar, men trots tvivel kommer mörkret skingras och förhoppnningsvis kommer dom kunna se det hela med andra ögon.

Sommaren 07 fick min mamma diagnosen bröstcancer, något som man tar för givet inte ska hända en själv eller någon närstående. Man blir rädd och ledsen och undrar vilken grym värld man lever i. Skillanden är att idag efter operation och cellgifter är hon friskförklarad och så gott som återställd, ärrad är hon givetvis för livet men huvudsaken är att hon mår bra.

Tanken att det kunde ha varit hon går automatiskt genom huvudet

 



Äntligen!


Det har varit på tok för grått och trist väder alldelens för länge nu men idag skiner solen och jag skådar en klarblå himmel med några få vita fluffiga moln. Tror jag ska ta en långpromenad efter Days of our lives och röra på fläsket lite. Måste ju passa på när det är så inbjudande väder, hoppas verkligen att det håller i sig till i morgon med. Precis som att det ska vara en vit jul så ska solen skina på midsommar, en oskriven regel helt enkelt!

Åter till tv:n, på återseende!




Knock out


Förkylningen är densamma och energin är slut för dagen. Har myst ner mig i soffan och sitter och ser stora byggslaget, tycker att det är rätt intressant.

Fick ett inte allt för roligt papper genom brevinkastet idag, hyreshöjning! Det var tyvärr lite för mycket för att ignorera men det återstår och se. Vi har verkligen fått en jätte trevlig lägenhet som vi trivs i vilket väger en hel del.

Maggan är på besök ikväll, hon och P siiter och snackar i köket medan jag inte har någon större ork att lyfta på dom bakre regionerna. Det är jag mot soffan ikväll!





Ännu en onsdag


På morgon vaknade jag upp halvkrasslig, IGEN!? Täpp i näsan, tjock i halsen och lock i öronen. Jag som precis blivit av med den förbannade hostan. Hoppas verkligen det är tillfälligt, jag vägrar att bli liggandes igen.

Är inne i en period då jag drömmer mycket. I vanliga fall kan jag tycka att det är ganska trivsamt att drömma men nu tycker jag att jag inte gör annat efter det att jag slagit igen ögonen så nu börjar det istället bli aningen tröttsamt. Av någon anledning ska jag börja analysera drömmen när jag vaknar vilket inte direkt gör det lättare att somna om. Jag har nog svårt att få ihop mina timmar ändå. Nå det är väl bara att svammla vidare och hoppas på att det går över snart, eller vad vet jag att drömmarna tar slut hehe.

Dags att ställa sig framför spegeln för dagens puffande. Vi hörs senare!




Vart tog dagen vägen?


Tiden har bara sprungit iväg. POFF sa det!! Har egentligen inte gjort så mycket heller. Var till EM och Wika möbler som planerat, och sen till Lerbäcken och surrade lite och åt underbart god lax. Därefter åkte vi till Sami och Annie och hämtade P:s cross som ska säljas, hem och tvättade den och här sitter vi nu och undrar var timmarna tagit vägen.

En full tallrik med jordgubbar är nu som bortblåsta men suget biter sig fortfarande kvar, tror jag ska gå och stoppa tandborsten i munnen så jag inte "kan" äta nå mer. Brukar funka rätt bra faktiskt :-)

Hur har ni haft det idag?






In a good mood


Idag känns det mycke bättre än igår, sen att det slutade bra kan jag inte förneka. Har just lindat handduken runt huvudet och ska strax fixa nå frukostkrubb. P är ledig idag men ligger fortfarande på kudden, det gick segt för honom på morgon. Men jag tror han är på G upp snart. Ska åka iväg till EM och "kriga" lite om soffan, byta ut skostället på Wika och sen får dagen utvisa resten. Hemma ska vi då inte vara i alla fall.

Dags att föna och fluffa till kaluffsen lite. Hej så länge!




Sagt och gjort :-)


Ja mina vänner, det var inte bara skryt tidigare. Tammetusan att ja prickade in en utav storvinsterna =-) Satt med ett nummer kvar länge, nummer efter nummer ropades upp och givetvis tänkte jag, Jaha nu är det kört. Åttonde nummret gick och en bil tutade för bingo. Fan tänkte jag och skulle just till att riva av bladet men så ropar snubben i högtalarna att nä det var tyvärr fel och fortsatte med nr 21, MITT nummer! Jag och P tittade på varande någon millisekund innan vi fattade att ja faktiskt hade vunnit och Petter la sig på tutan medans jag gjorde ifrån mig ett glädjevrål så folket i bilarna på sidan om hoppade av skratt. Tyvärr var vi två så jag fick dela med en annan lycklig men 5000:- är inte dumt det heller. Sen att det hade varit ännu bättre med 10000:- är en annan sak. Jag åkte då hem betydligt rikare än vad jag kom dit. Det tog riktigt länge innan glädjeruset la sig som en mycket omtyckt och nöjd känsla. Den som skrattar bäst som skrattar sist! Bilbingo kanske inte direkt ger vuxenpoäng men vet ni vad!? Det struntar jag i.
Hur mycket har ni vunnit idag?? :-P

Bingo!!
Lucky number Twenty One

Sitter och ser på NCIS, fortfrande lite uppskruvad efter den otippade vinsten. Ännu ett jobbigt fall ska lösas av Jethro och gänget. Ska dra filten över näsan. Natti, natti! 




180 graders vridning


Jag glömde berätta något på morgon, kanske inte så spännande egentligen men igårkväll var det ganska kul. Jag och P gick och la oss hyffsat tidigt men var inte trötta så vi låg och svammlade och snacka strunt ett bra tag och ingen hittade som den där sköna ställningen för att somna. Helt plötsligt säger jag: Undra om vi skulle skaffa en ännu större säng så vi kunde ligga åt vilket håll vi ville, till saken hör att vi redan har en dubbelsäng. Äh utbrister P och säger att varför skulle vi inte kunna göra det ändå och började vrida på sig? Nu låg vi plötsligt tvärs över sängen istället. Det hade kunnat vara skönare för i mitten gick det liksom upp en kulle vilket inte hamnade på något direkt bekvämt ställe så efter en stund kom jag fram till att det kändes som om vi var och campade och sov i tält på ojämn mark. Fortfarande pigga tittade vi på varandra och vred oss nu ytterligare 90 grader så att vi låg med huvudet i fotänden och det kändes genast mer bekvämt men ändå annorlunda. Längre kom vi inte, där somnade vi som tappra campare i en hög, 2 gånger 90 grader från varvet runt men natten blev till slut bekväm :-)

Alla sätt är bra utom dom dåliga!!

Ska på bilbingo ikväll, kanske lite pensionäraktigt men ändå som trevligt, hade tänkt slå till på storvinsten, nå åtminstone pengarna tillbaka. Återkommer med vinstsumman ;-P




Långa timmar


Vilken fruktansvärt seg dag det har varit idag, tiden har krypit fram och tristessen har hållt på att ta kål på mig, ska trampa iväg för att möta Sebbe nu i alla fall, vi hörs later aligator

Over and out




Himlen har öppnat sig


Den här gången hade vädergubbarna inte fel, det regnar galet mycket nu. Har öppet balkongdörrarna och får ha tv:n betydligt högre än vanligt för att höra vad Bones och gänget säger i rutan. Maggan är på besök ikväll.

Nu börjar nog Sara och Tyra närma sig Umeå, det blev lite hastigt och lustigt när vi var och skulle vinka av dom vid perongen då dörrarna plötsligt stängdes då vi var in och hjälpte henne med grejjerna. Fick kasta oss på dörren för att hinna av innan tåget började rulla men nu är det gjort i alla fall.

I morgon är det måndag igen, undra just vad man ska sysselsätta sig med?? Ytterligare en jobbfri och ensam vecka. Nå vi får se. Ha de gott!




Inte vaken ännu


Morrn, morrn! Gösses vad trött jag var på morgon, P ringde och väckte mig för kanske 15 minuter sen och jag befinner mig fortfarande i en annan värld, känner mig jätte "flummig" så det är tur att ingen ser mig. Nå jag vaknar väl till snart.

Idag regnar det så hur mycket man får uträttat återstår och se. Liksom så många andra blir jag aningen off vid dåligt väder. Det hindrar mig från att utveckla dagens kreativa sida men vem vet, det kanske blir ljusare framåt eftermiddagen. Kikar man dock på väderprognosen så ser det mörkt ut, dom har till och med ritat dit en och annan blixt. Men, men dom har väl haft fel förr.

Sara och Tyra tar tåget hem till Umeå senare i eftermiddag så om vädret tillåter och inte orken tryter kanske jag knallar iväg till Lerbäcken och säger hej då, har varit ett riktigt långbesök den här gången vilket ingen är särskillt van vid. Synd bara att niklas var tvungen att jobba men hur som helst så har det varit trevligt.

 Ska gå och gnugga sömnen ur ögonen nu, vi hörs senare!




Godafton hur står det till?


Här är det fint, kom precis hem från en rätt harmonisk arbetsdag. Var jag och Emelie på skönhet idag, vart rätt lugnt men ändå till att göra så timmarna har rullat på bra. Det är lustigt vad mycket man hinner se och vad för människora man stöter på under en dag egentligen, och andra sidan utgör just dom/det en rätt stor del av arbetsdagen och gör att ingen dag är den andra lik. Idag var det en dag som lutade mer åt det intressanta hållet.

Världen är suddig, måste göra något åt syrebristen, sitter och gäspar och ögon fylls av tårar. Herregud sitta på det här viset en lördagkväll!? Ska gå ut och ta en nypa luft.

Ha en fortsatt trevlig kväll!




En cirkus senare


Då var vi hemma från dagens bravader, sitter och tittar på dumburken och slickar på en ispinne, ska snart krypa ner i sängen. Några bilder från kvällen kommer här

Cirkus
Måste säga att det har varit en kul kväll, cirkusen var kanske inte så bra som man tyckte som liten men ändå så pass underhållande för ett och annat skratt. Det viktigaste var trots allt att Lukas och Lova hade roligt vilket jag tror lyckades. 

Nå...Jobb i morgon, Godnatt!




Fredag förmiddag


Godmorgon mina vänner, hur står det till en dag som denna?

Själv har jag precis sett färdigt Days of our lives och ska snart börja göra mig i ordning för dagens äventyr. Sara och Tyra ska komma på besök och sen ikväll blir det grillning och därefter ska jag och P ta med Lukas och Lova på cirkus Maximum som är i stan. Vem vet, kanske får man träffa på en och annan elefant hehe.

Dags att milda ner kurret, magen är i uppror. Ha en bra dag!




Fullspäckad dag


Kom precis in genom yttterdörren, har tillbringat hela dagen med Lerbäcksgänget, har varit full rulle. Var premiär för Tyras första gröt en stund efter att jag kommit. Hon var så otroligt söt med alla sina grimager, den ena roligare än den andra för varje sked som åkte in i munnen. På ett eller annat sätt skulle gröten hanteras vilket inte var så lätt, det mesta kom ut igen och samlades tillslut som en härligt kladdig krage runt halsen men trots det gick det väldigt bra för att vara första gången.

Tyra


Snubben ovan molnen hörde min bön om finare väder, klarnade upp och blev riktigt skönt så vi tog oss en promenad senare på eftermiddagen och handlade lite till middagen. Resultatet blev dessutom mycket bra!

När maten lagt sig som ett tjockt täcke i magen gick jag över till 21:an för att slinga Malins hår som ville bli av med lite gula nyanser vilket lyckades, blev snarare motsatsen men hon vekade ändå nöjd över resultatet.
Kring 22 kom P från jobbet och han och Pierre spelade en omgång Omaha, med andra ord poker med fyra kort på handen medan jag och Malin satt på sidan av och kommenterade dom olika dragen, hur mycke dom sen var att lita på är en annan femma. Hur som helst så kammade min andra hälft hem den feta 200 kronorspotten så nu har vi råd att leva åtminstone en månad till :-P

Ska börja tänk på refrängen och gå och stoppa tandborsten i munnen. Sovgott!




Dripp dropp


Kom just ut från duschen, ska skjutsa P till jobbet, var inge vidare väder idag. Regnet öser ner. Ska möta upp pappa som ska överlämna nå biljetter och sen ska jag åka vidare till Kerstin, Sara och Tyra och se vad dom pysslar med en dag som denna. En sak vet jag i alla fall, att ute lär dom inte vara.
Hoppas det klarnar upp här senare så man kanske kan gå ut och traska en sväng och bränna lite onyttigheter som man stoppat i sig under resan.

Tillbaks till piff puffet och skönhetsmasken, på återseende!




Tillbakablick från Gotlandstrippen


Som jag lovat så kommer här lite bilder..




Väl framme på Gotland..








Pain


På morgon vaknade jag upp med fruktansvärd värk, skuldran på höger sida och ner efter ryggen gnager så jag tror att ja håller på att bli tokig och armen är mer eller mindre bortdomnad. Har precis stoppat i mig lite painkillers så får se om det hjälper.

Varit en sväng på Arbetsförmedlingen på förmiddagen och lämnat nå papper och svängde samtidigt förbi Telia med en matlåda till Petter, ibland har han verkligen minne som en fiskmås men jag tycker om honom ändå :-)

Har inga större planer för dagen, förmodligen ta det ganska lugnt, åtminstone tills värken lättat. Resten får dagen utvisa.

Vad ska ni hitta på idag?





Fantasilöst


Godkväll på er!

Har kommit hem från Leris, käkat middag och snackat strunt. Fantasin var inte den bästa ikväll, kändes trögt att hitta på något att skriva fast än det säkert finns ett och annat att ta upp.
Känner mig trött och soffan ligger pyrt till, ska "mojja" ner mig med täcke och kudde och bara ligga och slötitta tills det är dags att förflytta sig till sängen.

Over and out, Sandra.




Snabba ryck


Nyduschad satt jag mig i handduk framför tv:n på morgon och började se på Våra bästa år och skulle just till att blogga så ringde Sara som är uppe med Tyra och hälsar på i veckan och frågade om ja kunde skjutsa ner dom till ljusglimten så istället för att blogga blev det att kasta av sig hadduken och föna håret i rasande fart istället.

Kom precis hem och sitter och väntar på att P ska rulla in på gårdem så vi kan åka till EM... När man talar om trollen ser jag han nu komma runt knuten.

Dags att kila. Arrivederci!!





Färdig donat


Vilket projekt städningen av bilen blev. Började med att vi inte fick igång dammsugaren så jag trodde att den var trasig men sen visade det sig att det var uttagen det var fel på. Kvinnan ovanför började härja om att inte hennes tv funkade och frågade om jag hade dragit ut kontakten till hela husets antennförstärkare som av någon konstig anledning sitter i våran lägenhet. Men nej det hade jag inte gjort och det blev fullt bestyr om att försöka fixa det och snubbar och gubbar kom och sprang ut och in och frågade all världens konstiga frågor. Efter mycket om och men var det en säkring som hade gått vilket tog typ två timmar att fixa, Suck!

Åter till städningen och damsugaren som ja nu hade fått igång via ett annat uttag dock med ca 100st skarvsladdar lyckades jag äntligen få bilen färdigstädad.

Ett tecken på att förra ägaren inte var så renlig av sig
äckel under sätet
Härligt rent under sätet. Någon som är sugen på pim pim eller zoo?





Home sweet home


Det blev en favorit i repris igår, milen kändes rejält i kroppen och efter att ha varit till Lerbäcken och sagt hej och visa upp det nya vrålåket blev det sängen direkt. En underbart skön säng dessutom, har sovit som på moln i natt.

Känns aningen konstigt att vara hemma men samtidigt väldigt skönt. Ska sätta mig och söka lite jobb och sedan studsa in i en mycket efterlängtad dusch.
Om krafterna sedan finns ska jag bege mig ut och polera bilen invändigt, snubben som haft den kan omöjligt ha haft en känsla för vad städning är det är en sak som är säker men,men nu ska den få se på bättre tider.

Hej svej så länge!




Efter en natt i hus på hjul


Klockan blev mycket igår och ögonlocken var tunga när vi stannade vid Tunnebro så det blev sängen direkt och inget godnatt inlägg. Nu däremot är sömnen bortgnuggad ur ögonen och vi sitter i bilen på väg till Sundsvall. Efter att vi hämtat bilen delar vi på oss och Jag och Petter kör på egen hand hem till Luleå medan mamma och pappa förmodligen hakar efter lite med husvagnen.
 
Sitter och ska lösa Sudoku, om hjärnan har hunnit komma igång är dock en annan fråga men det duger som lite  tidsfördriv i vart fall.

Vi, vi hörs senare. Åter till hjärngympan!





Land i sikte


Då befann man sig på fastlandet igen, har precis passera Stockholm och har nu påbörjat resan hemmåt. Ska stanna till i Gävle och koppla på en husvagn som ska med oss upp innan vi kör ut på E4:n igen för att hitta oss någonstans och sova i natt. I morgon blir det Sundsvall, hämta bilen och sen raka spåret hem. Ska sanningen fram så ska det bli ganska skönt att komma hem, slippa leva nerpackat och framför allt få sova i sin egna säng :-)

Som man brukar säga .. BORTA BRA MEN HEMMA BÄST!





I städartagen


Håller på att packa oss ut från lägenheten, ska vara ute vid tolv. Har tänkt sysselsätta oss i stan och nere vid hamnen tills det är dags att rulla ombord på färjan just innan fyra. Sammanfattningsvis måste jag säga att det varit en trevlig veckan bortsett från lite gnäbb men vad vet jag, det kanske hör till?! Högst på listan över det som enligt mig varit roligast är Lummelundagrottorna, stranden och gårkvällen.

Dags att svabba av golven och börja masa oss ut härifrån, vi hörs senare. Tjingeling!




Hemma från en trevlig utekväll


Både mat och dryck smakade mycket bra och inte för att tala om efterätterna. Efter maten gick vi ut på uteserveringen, diggade med en galen trubadur och filade på sångrösten. Helt plötsligt sjöngs Ja må hon leva och folk runt omkring sjöng med och applodera medan mamma som inte hade någon som helst aning om detta fick ställa sig upp på sina nu 50 åriga ben och visa vem hon var.

I morgon bär det iväg till färjan igen, gösses vad veckan har sprungit iväg, snart står man hemma på sin egen gata i stan igen..... Men först några timmars sömn. GODNATT!


En tillbakablick från resan kommer i bilder vid ett senare tillfälle då jag landat vid min ordinarie dator.





Taxi kommer straxi


Sitter och värmer upp med en drink, hur många som redan är svepta behöver inte nämnas. Taxin kommer på 20 minuter och då bär det av till Munken, tror det kommer bli en jäkligt trevlig kväll. Alla är på topp!

Ska rusa och putsa fjädrarna innan det är dags att gå ner. Vi hörs senare!

Ha en fortsatt trevlig fredagkväll allihop! Puss och kram :-)





Hipp hipp hurra!


Idag blir mamma 50 bast, GRATTIS! Tror hon blev glad över presenten vi gav henne. En ny klippmaskin till Rizzo och dom andra vovvarna hon klipper, något som hon velat ha och tänkt skaffa sig länge men som inte blivit av så vad hade kunnat passa bättre?

Är på väg in till stan ett par timmar och sen ikväll har vi bokat bord på Munkkällaren, en utav Gotlands mest etablerade mat och nöjeskrogar. Blir nog mycket trevligt!

Dags att ta på sig skorna, ciao!




En stadstur som blev till sand


Det blev stan idag men givetvis tog vi i lite angående klädvalet och hann bara in till stan så fick vi börja klä av oss igen. Efter att ha trotsat beslutångesten vid alla hundra glassorter på glassmagasinet och avnjutit den i solen bestämde vi oss för att gå tillbaka till lägenheten och istället ge stranden en chans.
Sagt och gjort bytte vi om och åkte ut till Tofta. Hittade oss lä bakom några sanddyner och efter en stund stekte solen på ganska bra trots lite kyliga vindar.
 
Har precis svalt den sista tuggan, jag och mamma slog våra kloka huvuden ihop och gjorde en kycklinggryta men squach, vitlök, färska champinjoner och lite "salt bakom ryggen" och är nu mätt och belåten.

See you later.. aligator!




Kalla 9m/s


Det blir tyvärr ingen strand idag, det blåser på tok för kallt. Ingen bränna alltså. Vet inte riktigt vad som händer ännu, det har pratats om gokart men det är inget bestämt. Annars blir det nog stan men det återstår och se när sista piff puffet är klar.

Vad ska ni hitta på idag?




Sagt och gjort


Var väl det ja visste, givetvis hade dom andra inte en chans när jag hade smidit mina planer och sedan krossade dom men mina armér men det tog ett par timmar. Var ju tvungen att ge dom en rimlig chans, nä skämt och sido så ska man nog ha lite flyt med.

Ligger i sängen och ska sova, hoppas på bra väder i morgon, då blir det mest troligt beachen igen annars får dagen utvisa vad som händer.

God natt med er, vi hörs i morgon!



Ut ur grottan,in i dimman...


lummelundagrottan
Mynningen av grottan

Lummelundagrottorna var farsinerande, riktigt läckra! ändå gick vi bara in i dom första grottorna för att slippa vadarstövlar, gummibåt, de trängre gångarna och det bläcksvarta mörkret. Blir det däremot att besöka grottorna igen så skulle det ca 3 timmar långa grottäventyret helt klart stå högst upp på listan.

Det var intressant att höra bakgrunden om hur tre pojkar 1948 började intressera sig för grottan. De blev nyfikna på en bäck som försvann in i kalkstensberget och började följa efter den, men fick snart ge upp eftersom det blev för mörkt. De kom tillbaka, denna gång med stearinljus, och fortsatte sitt utforskande och upptäckte så de första salarna. Intresset växte och de började mer metodiskt under flera år kartlägga grottorna och gångarna. Vid ett av dessa tillfällen lossade ett stort stenblock från taket. De kunde då krypa vidare genom en smal gång som mynnade ut i det som nu kallas Bergakungens sal och till ytterligare grottsalar. Utforskandet fortsatte under många år och så småningom stod det  klart att det fanns mer att upptäcka i kalkstensberget och har nu under de 50år som gått sen dess blivit en turistattraktion som lockat många

grottan


Efter grottorna åkte vi in till stan, strosade omkring, gick in innanför ringmuren och käkade pizza och nu sitter vi hemma i lägenheten igen. Sitter med varsin drink och tanken är att spela risk, hoppas på utklassning ikväll stället. Det gäller att vänta tillräckligt länge tills alkoholen har gått ut i blodet så ska jag nog kunna plocka en efter en :-P 

På återseende!





In i berget


Är på väg att åka, ska till Lummelundagrottan. Folket har på sig skorna, måste rusa. Skriver mer senare.

Ha en bra dag!




Utflykt till Fårön


Idag har jag varit dålig på att uppdatera, tyvärr är det fler än jag som slåss om datorn. Var ett riktigt jäkla blåsväder ute på Fårön, kanske inte så konstigt eftersom man befinner sig vid havet men ibland kändes det nästan som att man skulle lätta. Själva Fårön i sig tyckte jag inte var så speciell men det var kul att se på alla raukar och den fina utsikten.

Raukar
Raukar- Stenar som formats av naturen


SItter nermyst framför tv:n och äter ost och kex och ser på den galna stjärnkocken Gordon Ramsey, han säger verkligen vad han tycker och tänker, helcrazy snubbe men rätt rolig att titta på.

Hur har ni haft det idag?







Godmorgon alla bloggläsare


Idag är det lite sämre väder, inte dåligt men sämre. Passar på att sätta oss i bilen ut till Fårön men AC:n är ändå mycket uppskattad. Jag, Jonas och mamma sitter i baksätet och svettas men än så länge går det bra, är ca 3 mil kvar till färjan som tar oss över.

SItter och "tubar" och snubblade på den här, rätt klockren. Ett gott skratt förlänger livet!







Efter många timmars nötande..!


Monopol

Det blev ingen utklassning men heller ingen vinst. Jag, Petter och Jonas satt sist kvar men det blev väldigt utdraget, fastnade i det s.k. ekorrhjulet så vi la helt enkelt av innan en vinnare var korad, lika med andra ord. Min bror däremot har en annan uppfattning bara för att han hade mest pengar kvar på "kreditkortet".

Nu ska ryggen sträckas ut, benen vilas och alkoholen utdrivas... GOD NATT!




Inte ett moln så långt ögat kan nå


Nu är vi hemma efter en grymt härlig dag på stranden. Stoppet i Villa Villekulla måste ja säga blev lite av en besvikelse. Det hade liksom krymt och flytten till Kneipebyn gjorde att det inte blev detsamma, runt det hela hade dom byggt upp ett sommarland, visserligen roligt för barnan men va fan!? Va gjorde statoilmacken där?

Villa Villekulla
125 spänn kostade det att gå in så det här får duga


På Tofta strand stekte det på ordentligt, har varit en riktigt nice dag, mycket trevligt! Vi är mer eller mindre grisskära hela bunten eftar dagens bravader. Tofta strand är Gotlands längsta sandstrand, sanden är som sammet, känslan är som utlandet, men vatten var fortfarande kallt.

Strand


Men kylan trotsade vissa. Om inte annat för att få vara med på bloggen.

Jonas & Petter
Snygga badbrallor, eller? I brist på badbyxor får man använda kalsonger.

Har precis avnjutit en mycket god middag, grillat blev det. Trots måndag har vi nu sprättat öl och cider och sitter och socialiserar vid köksbordet, är dags för en utklassning, ska just till att börja spela monopol. Återkommer med reslutatet senare.




Tofta strand & Villa Villekulla


Idag ska vi åka till Tofta strand och ha det mysigt, sola och kanske, observera kanske att  ta ett dopp men först ett stopp i VIlla Villekulla, man måste ju få uppleva dom platser man drömde sig bort till när man var liten.

Ska sätta mig och äta lite frukost, dom andra sitter redan vid bordet, skriver mer senare. Ha det bra så länge!





lilledu

Välkommen till min blogg!


Mitt namn är Sandra och jag älskar när livet leker och allt annat som förgyller vardagen. En tidig Junimorgon 2010 fick jag tillsammans med min sambo vårt första barn- en helt perfekt son.

I November 2011 var vi med om livets mirakel igen. Emilio blev storebror till lillasyster Carisma.

Här i bloggen skriver jag om allt som faller mig in. Allt från ytligheter till djupare tankar till vad som händer med våra småtroll.

Kom ihåg att livet är en gåva och att uppskatta varandra, vardagen och nuet är viktigt!

Hoppas ni gillar den. Enjoy!