In love


God morgon cupecakes!

Här görs det inte många knop, funderar på att gå ut en sväng men skulle behöva hinna studsa in i duschen med innan Jonas kommer här lite senare efter en arbetsintervju.

Hujja har suttit och tittat på små luddiga gullungar, blandrasvalpar. Mamman är golden retriver och pappan lapphund och vad kan man säga I´m in love!
Det är svårt det här med hund! Man blir ju ganska låst men det börjar kännas som om det kan vara värt det för en ny familjemedlem. Har länge velat skaffa hund men det är viktigt att tänka igenom mer än en och två gånger. Man kan inte bara skaffa hund för sin egen skull och en valp kräver framför allt mycket tid. Dom små liven är leveransklara vecka 14 så ska ta oss ytterligare en funderare, nå nog om det.

Dags att börja rotera om jag ur huvudtaget ska hinna med det ena eller det andra innan Jonas trillar in.

Vad ska ni hitta på idag?





Hemma igen..


Hoppas ni haft en bra helg, själv har vi haft det mycket trevligt, som ett kinderägg, fullt av överraskningar..

Här kommer lite bilder från helgen..

Umeåhelg


BORTA BRA MEN HEMMA BÄST!!



Umeå i helgen

 
Kom precis ut från duschen, ska börja packa. Åker till Umeå på drygt 1 och en halv timme, ska hälsa på Sara och Nicklas och lilla Tyra förstås. Hade önskat att man hade sluppit sitta i bilen i 4 timmar bara, hinner få bra träsmak där bak innan man är framme. Men,men det kan det varar värt för att få komma iväg lite.

 Hoppas vi kommer fram i någorlunda tid så vi hinner se finalen av Lets Dance, vem tror ni vinner?

Nå ni få ha en trevlig helg om jag nu inte kikar in och slänger iväg ett inlägg, annars hörs vi efter helgen. På återseende!



"Jojjoeffekten"


Så, har ni ätit vofflor så det kommer ut ur öronen nu? För min del blev det inte så många, men det smakade!

Idag blev det en mjukstart, då Petter var ledig. Låg och drog oss i sängen och sen förflyttade vi oss till soffan efter att ha fått oss lite morronkrubb.

Vi i hjärta
Sedan åkte vi till Lerbäcken ett tag, åkte in till stan och sen till Lerbäcken igen. Därefter åkte vi in mot stan igen, plockade upp Sebbe och åkte ut till Barnens Hus och köpte en pressent, ett hockeyspel till Niklas som inte fyller 10 utan snarare 28 haha.. Köpte den pimpade banan, kostade 50kr mer eftersom isen var NYSPOLAD!!.. Ja, jag säger då det utvecklingen går frammåt på många plan.



Dags att damma av våffeljärnet


Jonas åkte hem vid ett tiden idag, han ha ju som vanligt eld i arslet, men ingen blir förvånad.
Har precis kommit hem från Kerstin och nu har mammsen kommit och hälsat på, hon ha köpt en citat bok åt mig som hon sitter coh läser ur, några kommentarer som är rätt roliga.

Nu blir det vofflor i stora lass alldelens strax, Petter borde dyka in genom dörren när som helst...

Våffla


När man talar om trollen.... Måste rusa



Klubbad som en säl

Gokväll!

Idag blev det en rejäl sovmorgon, gårdagen tog på tok för mycket energi och är ganska svårsmält. Känns verkligen som en förlust. Visst har man blivit lite besiken över att det inte blivit något av tidigare lägenheter men det går inte att att gemföra med den här, en sån guldklimp i vårat tycke hittar man inte ofta.
Har pratat med konsumentombudsmannen idag eller i det här fallet kvinnan och enligt henne gick det som alla vet inte rätt till. En stämmning är svår men hon skulle kolla runt och prata med lite folk för att se hur man skulle kunna gå "runt" henne för en eventuell anmälning i alla fall. Nå nog pratat om det.

Kom precis hem från Lerbäcken, har ätit och surrat lite strunt. Nu ska jag kika lite på tv och sen vid 22.00 blir det till att sätta sig i bilen ut till Kallax, ska hämta upp Jonas som kommer från Götet....Nu, åter till TV:n.



Värdelös dag


Jaha då satt man här arg, ledsen och frustrerad, frustrationen är dock värst.

För att göra en lång historia kort.


Mäklaren ringde på eftermiddagen idag igen och sa att hon ville ha besked om vi skulle lägga något nytt bud inom dryga halvtimmen för annars skulle dom skriva kontrakt med dom andra budgivarna kl 16.00 eftersom dom skulle resa bort senare idag. EH.. VA? Här har vi varit dom enda budgivarna i tre veckor och så kommer det idag en nya budgivare som helt plötsligt lägger ett bud och nu pratas det om att skriva på papper, IDAG! Snacka om totalomvändning.
Efter lite fundering bestämde vi oss för att svara på budet men när vi ringde henne just efter halv fyra så svarde hon inte. Vi provade då ringa till fastighetsförmedlingen och där var hon inte heller tillgänglig och en annan kvinna tog emot ett meddelande om att vi ville lägga ett bud. Vi provade ytterligare en gång på mäklarens mobiltelefon utan svar. Klockan var då ganska precis 16.00. 16.25 ringde idioten till mäklare upp och säger att dom redan har skrivit kontrakt och att vi inte kan lägga något nytt bud. När vi då konfronterar henne och undrar vad det är för stil säger hon bara att dom var lite tidiga och att eftersom hon inte hört något ifrån oss så gjorde dom klart affären. HALLÅ!! Du måste ju stämma av med oss innan om vi vill lägga något bud eller inte, innan du sätter dig och skriver papper! Budgivningen var inte ens stängd! Ja det går inte att förklara hur jäkla irriterad man blev och är över detta. Har under hela tiden tyckt att hon är en dålig mäklare som knappt hört av sig utan man har nästan varit tvungen att jaga henne men det här var droppen. Ska prata med en konsumentombudsman i morgon om det verkligen får gå till så här..

Nå dags att varva ner...



Kom som ett slag i ansiktet


Kunde dagen börja sämre?


Fick precis veta att lägenheten vi haft på gång och legat som högsta och enda budgivare på i tre veckor plötsligt fått en andra budgivare som dessutom helt utan vidare lagt ett bud på 125 tusen över vårat nuvarande bud. 125 tusen är mycket pengar! Som jag sagt tidigare så är det ett renoverigsobjekt och väldigt mycket att göra vilket innebär att man fortfarande måste ha en renoveringsmån när köpet är klart. Säljarna har godtagit budet och mäklaren har ringt och hört sig för om vi tänkt lägga något mer bud. FAN!! Kändes som om drömmen var nära men nu gick den snarare i rök. Det är verkligen den lägenhet som legat närmast hjärtat av alla lägenheter vi tittat på, vilket börjar vara en del nu. Sån potensial, bra och öppen planlösning, kanonområde, Ja, perfekt med andra ord!!

Det känns som ett hårt slag i ansiktet, såå tråkigt!



Newspaper

roliga rubriker





Godmorgon Bloggen!


Blev inget inlägg igårkväll. Hemfärden drog ut på tiden så det blev inte mycke vakentid när jag väl kom hem. Blev bemött med lite chinafood iaf, vilket var väldigt gott! Hade låtit bli att äta hemma i Kalix eftersom jag och Petter hade bestämt att vi skulle fixa nånting tillsammans och se premiären av Robinson när jag kom hem i någorlunda "vettig tid" trodde vi. Låg snabbt som två klubbade sälar i soffan och rörde inte en fena förän vi vaknade till efter 2 nångång då vi förflyttade oss till sängen.. Zzzzz..

Nu ska jag äta lite frukost, slänger in ett nytt inlägg lite senare.



Snabba ryck


Blev en promenad runt sjön på morron, sedan hem och duscha, hann precis rycka åt mig handduken så ringde Kerstin och frågade om jag skulle hänga med till Kalix med henne, Roland, Lova och Lukas. Sa att det kanske skulle bli lite stressigt med tanke på att jag inte befann mig i varken det mest färdiga eller torra laget men dom drog fötterna efter sig lite så jag hann med.

Är hemma hos päronen nu, varit ut på promenad nummer två med Rizzo och har precis slängt i mig kombinerad frukost/lunch. Mamma sitter och skriker inne i vardagsrummet, hon har tippat på travet. Kom igen då! Nåå!! Galoppera inte,Snabbare, Helevete, pust och stånk, Yees!! ja ungefär så låter det. Galet exalterad hehe..

Snart kommer nog Jonas, skulle ta 14 bussen från Happis tidigare när ja pratade med honom, han var ut och vinglade igår, fastän han höll hårt på att det bara skulle bli EN öl.. Mm just det, men vem trodde de!

Blir väl hemfärd igen på nån timme, så vi hörs mer när ja är hemma igen. Hej så länge!


Guld, silver eller brons?


Då var det färdigvickat på höfterna för ikväll! Vad tyckte ni om kvällens avsnitt?
Vi fick smaka på Laila och Tobias Jave och Quickstep, Morgan och Helenas Slowfox och Quickstep och sist men inte minst Magnus och Annikas Rumba och Tango.
Var det rätt par som gick till final? lr vem tycker ni skulle ha lämnat Let´s Dance?
Själv tycker jag nog att rätt par lämnade tävlingen, tyvärr så kostade det programmets joker men deppa inte ihop, David Hellenius är kvar, kan inte låta bli att skratta åt hans sjuka kommentarer.

Så, ska det bli muskelknutten eller guldbaggen som tar hem segern? Ja det återstår och se, Nästa vecka samma tid och samma kanal.

Nu har jag ätit fruktsallad så det är på väg ut genom öronen, blev ingen liten skål! Inte gjorde grundningen av tackosen det bättre heller. Ojoj lär ha ätit för en vecka framåt.

Nå nu ska ja mysa ner mig en stund i soffan innan det blir sängen. Ha en fortsatt trevlig fredagkväll!



Tacos och Let´s Dance


Varit och storhandlat på Storheden, var inget eko i kylen men det började vara dags i alla fall. Handlade för den perfekta fredagsmiddagen bla, Tacos Mmm! Undra om ja nånsin kan bli less. Smakar mycket bra i min mun.

Lets Dance Medlemmar


Klockan 20.00 blir det Lets Dance, bara tre par kvar nu så det börjar dra ihop sig. Vem hejjar ni på? Jag vet inte om jag har bestämt mig än, tycker att paren som är kvar är bra på olika sätt men jag kan inte låta bli att tycka att Magnus Samuelsson är charmig, vem skulle inte känna sig bekväm i dom armarna och någon som verkligen har fallit för världens starkasta man är väl ingen hemlighet. Den rodnande jurymedlemmen Tony Irving

Dödslyftet


Nä nu ska här bunkras upp med glass och fruktsallad. Ciao!



Charice Pempengco's


Kom att tänka på den här tjejen när jag tittade på Oprah tidigare. En 16-årig flicka som med hennes hjälp fick sin dröm uppfylld när hon fick träffa Celine Dione och sjunga en duett tillsammans med Celine på hennes konsert.



En stor röst i en liten flicka




Blandad kompott


Tänkte börja med lite uppdatering från gårdagen.
Blev en tur på stan med Kerstin och Malin, kollade in det nyöppnade KappAhl och Monki inne i Smedjan bla men kunde inte heller svika de andra butikerna så vi kikade in en snabbis där också. Blev ingen noga genomgång men fick oss en överblick i alla fall. Det var då man insåg att det inte var igår man var på stadsinventering. Hade börjat komma in en hel del fint!!

Sedan åkte vi till Lerbäcken, träffade Petter och gänget där och vi åt den efterlängtade middagen, hade varit så hungrig tidigare på stan.

Sen åkte vi hem efter 21 nån gång, tog en sväng med bilen och sen låg soffan illa till. Tittade på Two and a half men och zappade runt oss en stund och sen blev det sängen.


Usch vaknade med så ont i magen inatt, tänkte att nu är det färdigt! That´s it hehe.. Nä men det kändes som att någonting minst sagt hade gått sönder, var riktigt illa ett tag men lättade som tur var efter ett tag.

Sitter och tittar på Oprah Winfrey, pratar om vikt, kost och motion och att allt handlar om att hitta sin balans. Att hon gömt sig på omslagen på sin egna tidning, O Magazine, allt för att inte behöva visa sin kropp och den övervikt hon bär på så hör upp världen det är inte bara vi "normala" som kämpar med detta..

Nu blir de lunch! Ciao


Svart mellanmjölk

I morgon kommer mellanmjölken för första gången på 20 år ändra utseende, det blir en dramstisk designförändring och i natt tillverkas de första av totalt 2 miljoner liter mellanmjölk i svarta förpackningar. Orsaken till den nya designen är att Arla beslutat sig för att stödja Earth Hour (Världsnaturfonden).

svart mellanmjölk

Den 28 mars klockan 20.30-21.30 uppmanas ALLA släcka sina lampor.
Släcker du?


Den 28 mars 20.30-21.30 släcker miljontals människor över hela världen ljuset i en manifestation för klimatet. Genom en enkel handling – att släcka ljuset under 1 timme - kan även du vara med att bidra till en bättre miljö. Earth Hour är årets största globala klimatmanifestation och startskottet för det viktiga arbetet inför FNs stora klimatkonferens i Köpenhamn i december.



Anmäl dig du också till Earth Hour!




Torsdag förmiddag


Började dagen med en promenad runt sjön, sen hem och förbereda lunch. Blev lasagne, MYCKET GOTT!

Nu sitter jag och ser denna oerhörda kvalitetsserie, Days of our lifes. Undra om man skulle behöva söka hjälp. Kan inte förstå hur man kan fastna i något sådant. Nå det är ju lättsamt tittande och inte spelar det någon roll om man missar några avsnitt heller, inte ens några veckors avsnitt.....Nå ska väl kika vidare



Friska fläktar utomhus


Blev en tur ute på isbanan idag, kanon väder och strålade sol. Kanske våren är här!?

Gråsjölören


Vart en kanonhärlig dag, dock var energin inte på topp efter allt traskande och lite plumsande, var blött på vissa ställen så nog värmer solen. När vi kom till land krävdes lite "uppåt tjack" för att få en nytänding. Blev en fika eller rättare sagt en varm choklad med caramell och en macka med Kerstin ute på storheden. Därefter åkte vi till Bergnäset och tvättade bilen, nödvändigt men det lär ju dock inte förbli långvarigt med all denna slask. Känns mycket tacksamt!!

Nu blir det bara till att slappa framför tv:n, skulle tro att man måste hjälpa Hasse Aro klockan 21 att lösa dagens fall i Efterlyst, sen har jag inte hunnit längre i tv tablån. Hej svejs!




Uppe med tuppen


Varit på informationsmöte på ams på morron, så där lagomt roligt stället de där. Hade önskat att dom hade haft bättre saker för sig än att tvinga folk att söka jobb i hela Sverige och framför allt jobb man inte vill ha eller inte har behörighet till. Politikernas bestämmelser är vad man får höra när det tas upp vilket det gjordes ganska hårt idag av ett gäng killar som inte var så nöjda. Ganska roligt att höra hehe, man är inte ensam om att tycka att dom nya direktionerna är helt flängda.. Nå nog om det.

Nu blir det frukost och sen ut i solen, önskar att man haft en skoter tillgänglig. Det hade varit en perfekt dag för det och så med lite matsäck och grejjer men man kanske får nöja mig med en prommis ut till Gråsjölören istället. Nå det återstår och se. Vi hörs!



Road trip


Skriver en snabbis i pausen, sitter och ser på NCIS.

Blev en impulsiv road trip idag, till Skelefteå. Fråga mig inte hur vi hamnade där men det blev en lyckad dag. Gick på stan och mös i finvädret och jag fick mig två "bra att ha" toppar annars var det inte så mycket intressant på den biten om det inte var för att jag inte var mentalt förberedd på shopping hehe.  Avslutade sen det hela med lite käk när vi var hemma i Luleå igen. En trevlig dag med andra ord!

Roadtrip


Nu, tillbaks till Tv:n... Ciao



Sovmorgon


Idag blev det sovmorgon, minns inte när jag sov så länge sist. Vaknade dock med samma nackont och huvudvärk som jag hade igårkväll. Har matat i mig en alvedon så får se om det släpper.

Precis studsat ut från duschen nu, riktigt skönt, hade kunnat stå ett bra tag till men tanken är väl att ta sig i kragen och ta sig ut i solen lite. Man måste passa på. Skriver mer sen.. Hej så länge!



Trött kväll


I eftermiddag var vi på Interkakel och kakelhuset och tittade på klinkers och kakel inför toarenoveringen i renoveringsobjektet jag nämnt tidigare. Vi ska få uppritat olika förslag på badrum från båda ställena i 3D format, får dock vänta några dagar eftersom dom inte hade tid att rita upp dom idag. Ska bli kul och se! Får hoppas att det inte stegrar iväg allt för mycket i pris bara, alla vet ju att badrumsrenoveringar inte brukar vara det billigaste. Nå det återstår och se.
Hoppas att mäklaren ringer i morgon, hon är såå dålig på att höra av sig vilket kan gå en på nerverna!!!

Efter operation badrum åkte vi till Lerbäcken, där blev vi bjudna på lasagne, gott, gott.

Nu blir det soffan och bara ta det lugnt, känner mig jätte trött, precis som om nån sugit ur all energi. Fick sån huvudvärk med så blir nog en hyffsat tidig kväll. Sen sängen Zzzz...



Vad är kärlek?


Vad lever du för? vad är för dig det viktigaste i livet? Kan du nämna allt med ett ord? Det kan framstås som svårt, men jag tror att det finns ett ord som allomfattar allt på en gång. Ett ord som alla känner igen, KÄRLEK!

Det är inte underligt att allt ställs på ända när vi blir kära. Vi inser plötsligt att drömprinsen inte kommer på en vit häst utan kanske på en grön cykel eller att drömprinsessan kanske har både finnar och dålig andedräkt.
Vissa tror att kärlek bara är varma känslor, känslan av rus och glädje men det är inte sant. Kärlek är inte bara rosor, kramar, choklad och pirr i ditt hjärta utan kärlek betyder också svek, sorg och smärta.

Kärleken uppelevs inte bara med sin partner utan en stor del står även familj och vänner för, vilket är minst lika viktigt och uppskattat, håll hårt i det!


Här kommer en gripande historia om far och son som verkligen kan gå under benämmningen kärlek.


Sonen frågade sin far, "Pappa, vill du genomföra ett maraton med mig?". Pappan trots sitt hjärtproblem, säger Ja och de genomför loppet tillsammans.

En tid senare frågar sonen sin pappa, "pappa, kan vi inte genomföra Ironman tillsammans?" Än en gång säger hans pappa ja. Den här gången var det den tuffaste tävlingen hittils som bestod av tre distanser, först 3.8km simmning, följt av 180km cykling och slutligen 42km löpning.

Så kom den stora dagen....



En sak är säker, kärleken lämnar ingen oberörd.
Kärlek


Så var det måndag igen


Har precis varit ut på den dagliga promenaden runt sjön, eller ska vara i alla fall. Visst händer det att latmasken kryper inpå. Men,men idag var det riktigt skönt ute, kring nollgradigt och solen trängde igenom molntäcket ganska precis under mina 50 minuter som jag var ute. Lägtar tills det blir vår på riktigt, tills dess att solen är framme den största delen av dagarna, man får sån kick, man blir allmänt gladare och får mer energi.

Nu blir det nog till att se TV en stund och kanske kika på lite jobb, sen ska jag fundera på vad jag ska kasta ihop för mat tills Petter kommer på lunch, därefter får vi se vad dagen har att erbjuda. Hej så länge.



Söndagsmys i soffan


Godafton! 
Nu har man kommit hem till Luleå igen, till sin egna soffa och framför allt så får man spendera natten i sin egna säng, ska bli så skönt! 
Har myst ner oss i soffan nu, blir Beck, Det tysta skriket och sen blir det nog till att avrunda kvällen. Skriver mer i morgon...



Ny dag, nya tag

Happis svängen till IKEA igår gick så där, eftersom vi inte hade några exakta mått på köket men det gav ideér och vi fick ett hum om vad det skulle tänkas kosta. Högblankt vitt kök med rostfrittstål står överst på listan.

Nu har man återhämtat sig från gårdagen, blev dock ganska lugnt. Inga fyllebravader! Såg på melodifestivalen och höll tummarna på att inte den förhandstippade Carolina af Ugglas skulle vinna... Puuuuh!! Det var nära ögat. Hade kanske inte trott att Malena Ernman skulle bli det vinnande bidraget heller men det var då definitvt bättre än Snälla, Snälla. Vi slapp bojkotta melodifestivalen.


Det vinnande bidraget Malena Ernman med La Voix.

Förutom melodifestivalen blev de girltalk och en och annan drink. Tack för en trevlig kväll!


Snart bär det iväg hem mot Luleå igen, vi hörs!




Blogg-dags!

Jaha då var tanken att haka på bloggtrenden, kan alla andra så kan väll jag! Har funderat på att skaffa en blogg ett bra tag men har liksom inte blivit av. Jag skall göra mitt bästa att knappra ner lite tankar, funderingar och annat allmänt tjaffs, ska väll dock inte skryta om att jag har det mest händelsrika livet men vad gör det?? HÄNG MED!

Är på besök i Kalix hos föräldrarna, vi skall strax åka vidare till IKEA... farligt, mycket farligt. Vi skall kika på ett kök till ett eventuellt renoveringsobjekt som vi funderar på att köpa.

Ikväll händer det grejer! Skall på tjejkväll, var inte igår och kommer nog bli riktigt trevligt, snacka skit och dricka gott, kan det bli bättre? In i dimman!

Måste åka nu!

Ciao~



Välkommen till min nya blogg!


lilledu

Välkommen till min blogg!


Mitt namn är Sandra och jag älskar när livet leker och allt annat som förgyller vardagen. En tidig Junimorgon 2010 fick jag tillsammans med min sambo vårt första barn- en helt perfekt son.

I November 2011 var vi med om livets mirakel igen. Emilio blev storebror till lillasyster Carisma.

Här i bloggen skriver jag om allt som faller mig in. Allt från ytligheter till djupare tankar till vad som händer med våra småtroll.

Kom ihåg att livet är en gåva och att uppskatta varandra, vardagen och nuet är viktigt!

Hoppas ni gillar den. Enjoy!