Några timmar senare


Nu är jag hemma från hantverksmässan. Var riktigt roligt måste jag säga. Inte alls så tort och tantigt som det kanske låter hehe. Fanns jätte mycket fint, lite för mycket. Fanns jätte läckra designprylar som det bara kliade i fingrarna för att få med mig hem men jag lyckades låta bli. Allt var tyvärr inte så prisvänligt men om inte annat så kom jag hem med huvudet fyllt med inspiration. Givetvis så glömde jag kameran hemma så jag kan tyvärr inte bjuda er på några bilder.


Vidare så blir det en lugn kväll ikväll. Har inte riktigt hunnit vänja mig vid tanken ännu, det har ALDRIG hänt en Halloween förut. Det har alltid varit så självklart att bege sig in i dimman, umgås med vänner osv. Men någon gång ska väl vara den första att bryta trenden. Hade inte P jobbat så hade vi ju suttit där i kväll och ångrat oss om varför vi tog den sista cidern eller kanske shoten i baren och inte för att tala om den dundrande huvudvärken i morgon.

Istället ser vi tillbaka på gamla minnen från 2007, kvällen till ära.

Halloween


Sist men inte minst vill jag önska er en trevlig Halloween :) 




Miljardhelgen är här


Pumpa


Allahelgona och Halloween står nu innanför dörren. Jag hörde på gårdagens nyheter att 2 av 5 svenskar planerar att köpa någonting inför högtiden vilket innebär en omsättning på ca en miljard kronor. Halloween blir med andra ord allt viktigare för handeln. Nu kan man inte bara hitta saker som är förknippade med detta på leksaksaffärer och livsmedelsbutiker utan även på mackar och blomsterbutiker. Tänk vad USA har dragit igång egentligen. Nå ja.

Jag måste också försöka återberätta något jag hörde på radion igår när jag satt i bilen. Om jag inte minns fel så var det på Rix FM. Tyckte det var lite roligt.

Då säger en snubbe så här, kommer inte ihåg om det antingen var Christian eller Erik att det faktiskt bara är 16% av svenskarna som klär ut sig på Halloween och att han själv hörde till dom återstående 84% som inte klädde ut sig. Och så säger Väderola att Ja, jag klär då ut mig. Jag kör alltid med samma outfit varje år. Jaha vadå undrar Christian/Erik? Jo, jag har blåa trikåer på mig som jag limmar fast små bomullstussar på och så har jag en vattenpistol i handen. Okej?? undrar Christian/Erik. Jo säger han, att varje gång någon frågar vad jag är utklädd till så svarar jag, växlande molnighet med risk för lite regnskurar och så sprutar jag vatten på dom med pistolen. Haha.

Ja, Jag fick mig ett gott skratt. Han tyckte att det hade blivit en klassiker som han absolut inte kunde sluta med :-P

Nå ja det var värt ett försök att återberätta det även om jag kanske inte lyckades så bra. Är alltid lika svårt så här i efterhand. Men nog om det.


Mamma, pappa, farmor och farfar har varit här och fikat lite på förmiddagen. Fick blommor av mamma som gick i rosa. Jätte fina. Tack, tack mammsen jag blev jätte glad :) Men nu har dom precis lämnat bygget och börja rulla hemmåt igen men det var kul med lite sällskap. Ska börja sätta fart på dagen nu. Ska iväg på Hantverksmässa med Kerstin. Ha det bra så hörs vi. Kram på er!




Dessa ytligheter


En kommentar som jag fick av en tjej igår får mig att vilja skriva det här inlägget. Hon ville först och främst säga att hon tyckte att jag hade en fin blogg vilket var roligt. Det är ju trots allt för er och era kommentarer man i längden håller gnistan uppe och fortsätter att blogga.

Vidare så ville hon att jag skulle ge min åsikt om hur min så att säga drömkille ser ut. Vad ska man säga? Min sambo. Nä skämt och sido så förstår jag vad hon menar men varför hakar man egentligen upp sig på dessa ytligheter? Mitt svar till henne blev att utseendet är viktigt för ett första intryck. Ja det är svårt att komma ifrån, det erkänner jag. Men i långa loppet så är det ändå vad han har på insidan som räknas. Ett stort hjärta<3 är viktigare än allt det ytliga.

Varför ska det måsta vara en kille uttagen från en tidning? Är dom bättre än våra "alldagliga" killar? Ja, jag vet inte. Och är det inte utseendet vi går efter så är det plånboken. Är de det som är den så kallade kärleken? Ja ibland undrar man ju. Jag tycker att det är rent löjligt att man tycker sig vara i underläge bara för att han tjänar mindre pengar eller för att man inte lyckats "roffa" åt sig den snyggaste killen eller vad det nu än kan vara. Orsaken till att man blir kär är att man vill tillfredställa sitt behov, frågan är bara vilket behov man har. Varför inte bara vara lycklig istället? Kärlek ska vara något som man inte egentligen kan styra över.

Ja det här gäller givetvis även vise versa. Visst, män och kvinnor är olika och därför kommer det alltid finnas vissa skillnader, vilket som jag personligen anser vara helt naturligt men i det stora hela handlar det ändå om samma saker.

Kärlek


Ja, vad tycker ni om detta? Är ni av det mer utseendefixerade hållet som egentligen skiter i det motsatta könets egenskaper och vad som finns innanför pannbenet eller vad anser ni göra kärleken för er? Vad är det som är drivkraften bakom att hålla ihop? 


Kommentera gärna!!




Då var det fredag igen


Stora planer? Här blir det en lugn förmiddag för att sedan åka iväg och hjälpa Tero och Centiha med att hämta hem några lister till deras lägenhet. Ja som ni förstår så har dom fått komma hem från BB nu. Förhoppningsvis så orkar Cenitha med lite besök medan grabbarna åker iväg för listerna men gör hon inte det så är det helt acceptablet. Förstår om både hon och bebben är trötta.

Annars har planerna inte hunnit bli så stora. Tanken var att vi skulle träffa Fia och Mattias men efter att ha pratat med Sofia igår så fick jag veta att Mattias åker söderut redan i morgonbitti vilket inte var tanken. Alltså är det sista kvällen för dom att ha det mysigt för ett tag framöver så därför känns det fel att störa dom. Riktigt tråkigt men det kommer fler gånger.

Masker


Och i morgon är det Halloween. Ska ni klä ut er? Usch! Haha. Ja, dessa masker är inte omtyckta hos mig. Men visst, så länge jag vet vem som finns bakom masken är det ingen fara. Men prova ringa på våran dörr och tigg om godis, då lär du bli besviken :-P

Är bjuden på fest till Karro och Jocke i morgon, hade varit grymt roligt. Var jätte länge sedan "gänget" hittade på något nu. Men givetvis ska det alltid pricka in något annat! Den här gången jobbar P hela helgen. Kändes så trist att åka dit ensammen. Sedan är det ju inte runt knuten utan 8 mil härifrån. Men det tåls att fundera på.

Nu ska jag dra mig tillbaka och titta på tv en stund. Det är viktigt med lite morgonmys :) Ha en bra dag, vi hörs senare, Ciao!




Hej bloggen!


Nu va man hemma igen efter en heldag på stan i fullt ös. Hur har eran dag varit? Min har varit finfin! Ja faktiskt den bästa dagen på länge. Har haft riktigt roligt.

P har åkt iväg för pass nummer 2 och jag har placerat mig ungefär på samma ställe som jag befann mig vid förra inlägget- i soffan alltså :) Nu blir det tv och egentid fram tills 22.00 ungefär. Skönt!

Hade tänkt passa på att fixa naglarna lite, dom börjar se gräsliga ut igen. Vad hittar ni på? Någon som ska se Rosa Bandet galan klockan 20.00? Det ska faktiskt jag. På scen står bland annat stjärnskottet Leona Lewis, Måns Zelmerlöw och Sarah Dawn Finer. Hoppas på rekordinsamling i år. Stödjer du cancerforskningen ikväll? Det gör jag.


Om ni vill bli påminda om varför det just har blivit mer påtagligt och viktigt för mig, Klicka här

Egot

 

Ha det bra allesammans :)





Dagen


Godmorning sunshines!
Hur är läget? Här är det bra, kom precis ut från duschen och har nu satt mig bekvämt i soffan för att se på tv och kolla runt bland lite bloggar.

P jobbar delat pass idag så när han kommer hem efter 12.00 så bär det iväg för några ärenden. Ska bla skicka in min telefon som har krånglat en tid. Börjar vara dags att ta tag i det nu. Sedan hoppas jag verkligen att dom gör någonting åt saken också så det inte blir som så många gånger annars. Dom behåller telefonen i evigheter och sedan när man äntligen får tillbaka den så har dom inte gjort ett skit. Man hinner bara slå på den så återstår fortfarande samma problem. Men det är ingen idé att ta ut någonting i förskott utan bara hopps på det bästa.

Vad gör ni annars på morgon?
Själv hade jag tänkt börja ställa mig under hårtorken och så småningom framför spegeln. Dags för lite tillfixning.

Sist men inte minst så vill jag passa på att säga att det på senaste tiden har hittat hit nya läsare vilket är jätte kul. Jag vill hälsa er varmt välkommen :)

Ha en bra dag så hörs vi senare. Kram på er!




Biopremiär den 27 November


Nu är den snart här!
Den sista och avgörande delen av Millennium trilogin av Stieg Larsson. Luftslottet som sprängdes! Ska ni se den?

 

Det ska jag!

 

 

 


Godmorgon allesammans!


På morgon vaknade jag upp redan vid 08.00, att somna om var inte att tala om. Vet egentligen inte om jag var pigg men sova kunde jag ändå inte. Men jag lever! Riktigt bra dessutom :) Livet rullar på och jag känner mig glad och lycklig trots att orden inte riktigt finns där. Ett riktigt jobb hade visserligen suttit fint men det är verkligen inte lätt i dagens läge. Vem vet, jag kanske inte får ett fast jobb förän jag är 40? Låter i och för sig drastiskt men vad vet jag?

Hur har ni det på morgon då, några planer för dagen? Själv ska jag göra mig ett nytt försök att ta mig in till stan. Vädret är detsamma men förhoppningsvis så hindrar det mig inte.

Igår suprisade jag P när han kom hem från jobbet med en lite flådigare tisdagsmiddag. Vitlöksmarinerade hemmagjorda klyftpotatisar, färsk hamburkare, knaperstekt bacon och sallad och på bordet stod givetvis ett tänt ljus. Jag fick ett bra betyg, trots blod svett och tårar. Ja det hade jäklats en hel del. Men ack den som ger sig.

Mat



Men nu är det dags att bege sig in mot köket för att göra frukost, magen kurrar. Vi hörs senare. Ha det toppen. Ciao!




Hyr en kändis


Hyr en kändis




Nya höjder med Alexander Mcqueen


Godmorgon bloggen! Det är grått och trist ute idag- IGEN! Är det för mycket begärt att solen skiner lite?

Nå ja, så länge det inte regnar hade jag tänkt dra mig in till stan på någon timme för att uppdatera mig lite. Känns som om det var på tok för länge sedan nu.

Vill också passa på att gratulera Tero och Cenitha som fick en liten flicka igårkväll :) Behöver ju knappast påpeka att hon var söt men nu gjorde jag det i alla fall hehe. Önskar er det bästa och lycka i framtiden! Ser fram emot att få se den lilla varelsen annat än på bild när ni så småningom kommit hem och hunnit instalera er.


Sist men inte minst måste jag fråga er vad ni tycker om dessa 30 cm:s klackar? Det senaste skomodet i Paris. Är det bara jag som tycker att dom är ganska fula? Haha. Vet inte om jag någonsin kommer vänja mig.

Klackar





Steget före


Sitter och kikar på några av vårens och sommarens kollektioner från bla Versace, Dolce&Gabbana, Emporio Armani och Prada.

Ja, jag vet att vi inte har tagit på oss vinterkläderna ännu men det är kul att tjuvkika lite :-P













Vilken gillar ni bäst?





Vad är rubriker?


Ja, herregud vad jag har blivit dålig på just rubriker! Ibland kommer jag bara verkligen inte på någon och rubriken kan ju faktiskt många gånger vara en viktigt del av inlägget. Så störande!! Men ni får helt enkelt ha överseende med min dåliga fantasi. Något annat som fortfarande stör mig är att sidan inte funkar som den ska. Ska det förbli så här?

Nå slut på klagandet.

Hoppas allt är bra med er.
Här har ännu en natt med dålig sömn passerat. Det tackar vi för. Det är måndag igen och likt alla andra måndagar så ser det ut att bli en rätt så seg dag. Magen krånglar igen och jag känner mig allmänt trött. Kanske inte så konstigt med tanke på mitt upprepade sömnproblem men det är nog inget en efterlängtad varm dusch inte kan rätta till. Ha det bra så länge.


Vad ska ni göra idag?




Överkörd av tåget


Ja det är så det känns på morgon. Har varit en sömnlös natt igen. Att jag inte vänjer mig, Suck! Har myst ner mig framför tv för att se vad som händer. Somnar jag eller vaknar jag till liv?, det är frågan. Skulle i och för sig satsa mina pengar på det sistnämnda men det återstår att se.

Så hur har helgen varit? Ja ännu är den inte över men så gott som. Söndagen räknas ju knappt. Det är oftast bara en seg dag för återhämtning av helgens bravader och lite sista uppladdning för den kommande veckan.

Här har som ni redan vet, inga större utsvävningar gjorts men det har dugit gott för mig. Som jag skrev i en tidigare kommentar så är partypinglan i mig som bortflugen hehe. Förstår inte hur jag orkade med att festa varje helg tidigare. Kan inte ha haft många hjärnceller kvar då det var som värst. Det fanns liksom inget annat i huvudet när det väl blev helg än att gärnet åka hem från jobbet, studsa in i duschen, börja klunka och sedan bege sig till förfesten som några timmar senare ledde in till krogen. Men visst var det en jäkligt rolig tid, Ooh JA! En period i livet som jag inte skulle ha velat vara utan! Det finns så mycket att nämna men jag hade bla aldrig träffat P om jag hade hoppat över min s.k. lekperiod och honom hade jag inte velat gå miste om :)

Tänk

Det händer att jag ibland tänker tillbaka på det som varit, att fasen vad kul man hade, vart tog allt det roliga vägen? Men så hinner jag ikapp mig själv och inser att jag har ett helt annat liv nu, ett liv som jag är nöjd med. Skulle man ha fortsatt i tidigare banor livet ut så hade man antagligen hamnat på någon anstalt för alkolister haha. Och vem hade velat det? Någon som känner igen sig i detta? Nä man ska vara nöjd och tacksam för det man har, det finns dom som har det betydligt värre. Sedan anser jag att man ofta rår för problemen själv. Ett flertal gånger i livet får man chansen att faktiskt välja vilket håll man går väl framme i vägskälet.

Men nu ska jag sluta analysera och åtegår till mitt. Är så lätt att det svävar iväg. Ha det bra så länge så hörs vi. Ciao!




Tröttsamt


Hej allesammans! Hur har ni det i kväll? Själv har jag precis kommit hem, har varit iväg hela dagen, flängt runt kring halva stan och gjort ärenden så nu känner jag mig helt slut. Och som om det inte vore nog så har jag fått ont i magen också. Känns inte alls något vidare. Blir till att kurera sig framför tv:n ikväll med lite tända ljus och mys med P. Inte så dumt egentligen men givetvis drar ju magontet omedvetet ner stämningen lite. Nå ja, bara att hoppas att det ger sig snart.

Tröttis



Återkommer i morgon då jag har mindre ont i magen och något mer vettigt att skriva. Hoppas ni har en bra kväll :)




Jag vet inte om jag vågar...


...Säga det, men en morgon när man vaknar är hela världen vit och som ni förstår så är det just den här morgonen jag pratar om. Ett tunt vitt täcke ligger över backen, och från himlen faller fortfarande några flingor. Det är några plusgrader ute och det känns faktiskt lite mysigt att sitta här och titta, inte för att jag väntar mig snön redan men det är nästan så att känslan som man hade när man var barn och det snöade väcks lite till liv. Nästa steg blir att gå ut och göra snöänglar hehe. Nä tro mig, det var ett skämt! Men varför inte en promenad?

Gårkvällen var jätte trevligt och maten smakade. Finns lite grann kvar i kylen så att man kan reta smaklökarna lite idag också,PERFEKT! Annars blev det att kika på idol, åtminstone med ena ögat medan munnen gick i ett med våra gäster.

Natten har däremot varit fruktansvärd. Har inte sovit så dåligt på länge. Usch! Har bara legat och vridit mig, sprungit upp på toaletten och känt mig allmänt less på att just ligga där. Ändå känner jag mig ganska pigg och på strålande humör på morgon. Fråga mig inte varför men det kunde lika gärna ha varit julafton i morgon :-P

Och på tal om julafton. Varför i hela världen har dom börjat sända "julavsnitt" av alla möjliga serier redan? Jag gillar julen MEN det är bara oktober månad!! Nä, några veckor till hade dom minsann kunnat vänta.

Me


Vi hörs senare. Ha en underbar dag. Puss och kram, Ciao!





Precis hemkommen


Nu har jag varit och handlat kyckling som ska marineras. Ser fram emot kvällens middag. Tero och Cenitha kommer hit :)

Ska strax hoppas in i duschen och få det överstökat så det bara är att ställa i ordning allting annat sedan. Blir en marinad med olja, vitlök, sambal oelek, och lite andra kryddor till kycklingen som man sedan äter med pitabröd och Tzatziki. Kryddigt och gott! På tal om det så har jag glömt att äta frukost och allt därefter..!

Vad ska ni förgylla denna fredagkväll med då? Blir det party och mingel för hela slanten, umgänge och idol eller kanske har ni tänkt ligger hemma bakom nerdragna rullgardiner ikväll?

Själv ska jag ha trevligt i alla fall vilket är huvudsaken :) Duschen kallar. Ha de fint underbara ni. Kram




Kameran som fotar dig naken


Sitter precis och klickar mig runt på aftonbladet och ser att Blondinbella har åkt fast och fått böter för att ha struntat i bilbälte och suttit i någons knä. Varför är det så spännande undrar då jag? Hon är som alla andra, full och dum ibland. Jag menar vem har inte skippat bilbältet någon gång? Och vem har inte suttit i knä på någon i bilen eftersom alla vill åka in till krogen samtidigt? Ja det har då jag. Vem vet, snart kanske en bötesbot dumpas ner i brevinkastet? Nä skämt och sido så var boten på 1500 kronor men det drabbar förmodligen ingen fattig.

Något annat som framförallt lockade mitt intresse åter igen var denna nakenröntgen som säkert kommer införskaffas på alla våra flyplatser så småningom. Nu ska det inte räcka men att man blir visiterad och skickar väska och jacka genom röntgen. Nä, nu måste passagerarna passera genom en röntgen som helt enkelt fotar dom spritt språngande naken vilket INTE utelämnar något. Man ser tydligt alla intima delar, piercings och implantat.

Kameran som fotar dig naken


Dom skriver att det inte är något att oroa sig över, att det är omöjligt att känna igen en individs ansikte och att bilderna blir helt annonyma. Men, hur annonymt känns det egentligen? Snart kommer en bild på just dig upp på en skärm där precis allting syns!?

Dom är också noga med att säga att bilderna absolut inte är erotiska eller pornografiska.


Ja, vad tycker ni?




Så lååångsamt


Ja nu går det så där långsamt igen, vad är problemet? Dom kan ju inte hålla på att uppdatera grejer hur länge som helst! Eller är det helt enkelt så att Blogg.se är överbelastat? Tar ju en evighet att göra det man ska om det nu ur huvudtaget går. Nå nog om det.

Malin rullade precis hemåt. Det blev en härlig promenad trots allt. Trodde först att hon hade smitit eftersom hon vägrade att svara när jag ringde och skulle stressa på henne lite men så plötsligt så ringde hon tillbaka och inte långt därefter stod hon vid ytterdörren. Var riktigt skönt ute idag, trots dom gråa tråkiga molnen.

Däremot går jag omkring som en invalid här hemma nu. Fick jätte ont i fötterna och benen haha, var nog meningen att jag skulle ligga framför tvn hela dagen ändå.

Nä skämt och sido så har vi hunnit surra av oss en hel del, var jätte trevligt. Och väl hemma satte vi på lite te och knaprade på några skorpor. Gott, farligt gott! Kom överens om att vi snart skulle fortsätta där vi slutade.

Ska iväg på Tacomiddag till Lerbäcken idag. Så kvällen kommer spenderas där idag också. Var faktiskt ett par veckor sedan vi åt tacos nu. Ja vi har en tendens att äta det lite för ofta ibland. Men så länge det är gott så what a hell eller vad säger ni?

Nä nu ska jag dra mig tillbaka en stund och mysa ner mig i divanen tills P slutar för dagen. Ha det bra, så hörs vi senare. Ciao!




En planlös vecka


Godmorgon vänner!
Det är redan torsdag vilket innebär att det snart är helg igen, har inte veckan gått fort?

Ändå har jag i stort sett inte gjort någonting sedan vi kom hem från Umeå. Men jag klagar inte. Är ganska grått och trist ute idag men det blir nog ändå att knalla iväg på en promenad runt sjön med Malin om hon nu inte har ångrat sig. Är alltid så mycket roligare att gå tillsammans med någon och tiden går så mycket fortare. Plötsligt så swischar bara långpromenaden förbi och man är hemma igen. Precis så det ska vara för att motiveringen ska finnas kvar tills imorgon ;)

Promenad till Leris


Gårkvällen var trevlig, var så länge sedan vi var och hälsade på Ps föräldrar. Bestämde mig för att traska dit en stund innan P slutade jobbet. Var riktigt friskt och himlen var jätte fin. Mysigt!


Nä nu tror jag minsann att det är dags att stressa på Malin lite, störa henne i tvättandet trots att jag egentligen borde göra samma sak men visst är det trevligare att låta bli?... ta en promenad och klunka i sig en kopp te.

På återseende, Ciao!





Som en ny människa


Efter dagens hemmaspa sitter jag nu här och knaprar på gårdagens popcorn som blev över i förhoppning om att jag ska få en nytändning. Är ju tyvärr så att sånt här många gånger ger motsatt effekt till en början, att man blir trött med andra ord. Känner mig väldigt lugn och harmonisk inombords. Alla måsten är som bortflugna. Kommer förmodligen inte lyfta ett finger förän det är dags att bege sig mot Lerbäcken för att hälsa på. Var riktigt länge sedan nu. Umeåborna är också på besök :)

Men inte att förglömma det positiva med att rå om sig själv lite och varför jag faktiskt gjorde det. Det är ju så gudomligt skönt förståss! Håret har återfått sin glans, fötterna är inte fnasiga längre, händerna är återfuktade, naglarna blänker, huden är babylen och ansiktet har fått en dos av ny energi och lyster. Kan inte bli mycket bättre!

Produkter


Varför gör man det inte oftare?




Vardagslyx


Prinsessa


Har sovit som en prinsessa i natt, varför kan man inte få göra det varje natt? Nä, man kanske skulle bli allt för bortskämd.

Hur har ni det då?
Är ni pigga, trötta, glada eller ledsna? Själv känner jag mig på strålande humör :) Ändå jobbar P och jag har inga planer för den här dagen heller.

Ska passa på att utnyttja det och ta mig lite egentid. Ja, jag ska ha mysigt här hemma för mig själv. Pyssla om mig lite extra. Göra sånt man helt enkelt inte brukar tycka sig ha tid med så som att sätta inpackning i håret, använda bodyscrubb och smörja in sig ordentligt, göra lite pedikyr, använda peeling och lägga på ansiktsmask och göra en mer djuprengörande rengöring än vanligt och putsa till naglarna lite :) Allt detta till några ljuva toner. Är bara massagen som fattas, men den kan ju vara svår att ta tag i själv. Kanske att P ställer upp ikväll?!

Ha en underbar dag så hörs vi senare. Kram




Ett nytt försök


Ja nu har jag lugnat ner mig lite så jag kan försöker få ihop nya rader. Skrev ett riktigt långt inlägg tidigare i morse men så försvann det plötsligt. Tycker att det har varit lite trubbel med bloggen ett par dagar nu men får hoppas att det ger sig för jag ska vara ärlig och säga att jag blev skitirriterad hehe. Jag förde genast muspilen upp till högra hörnet och stängde ner istället för att försöka få ner det jag precis skrivit på nytt. Nä då fick det minsann vara. Jag som verkligen hade fått till det. Nå ja. Bättre lycka en annan gång.

Har torkat bort fraggan i mungiporna nu och humöret är på topp igen. Vad har ni för er idag? Själv har jag plockat ihop lite här hemma under tiden jag var tjurig och för saken skull var tvungen att bojkotta datorn en stund. Sedan har jag gått igenom lite av dagens tvprogram och återgått till att surfa runt bland lite bloggar. Man måste ju hålla sig uppdaterad trots störande motgångar ;-P

Annars har jag inga speciella planer för dagen, funderar på att knalla iväg på en promenad. Solen vill till att tränga igenom dom tunga molnen som har varit alldelens för ihärdiga dom senaste dagarna så man måste ju ta tillfället i akt. Skulle vara riktigt skönt att få röra på sig och få fylla på enrigintaget lite.

Ja så får det bli, ha det på bra folks. See you later!




En oväntad förfrågan


Vart har dagen tagit vägen? Sitter och inväntar P och kan inte fatta vart timmarna har sprungit iväg. Maria ringde visserligen tidigare så där flög det iväg en hel del tid men ändå? Tiden går liksom förbi en.

Sitter och samlar krafter för att orka krama i lite produkter i håret och sedan ställa mig under hårtorken om man inte ska gå ut i denna otroligt snygga handduksturban som befinner sig på huvudet. Kanske skulle kunna bli något stort eller vad tror ni? Vinterns stora modefluga hihi.

Blev kontaktad av en tjej igår som ville ha mig som modell nästa vecka men eftersom detta skulle genomföras i Göteborg och hon trodde att jag bodde kvar där vilket jag inte gör så var jag tvungen att tacka nej. Hade varit roligt men det kändes lite väl långt att åka. Gjorde nog henne trots allt en tjänst, tycker min hy lever sitt eget liv för tillfället. Men det var kul att bli tillfrågad i alla fall :)

Ska sätta fart på eftermiddagen nu. Ha det fint! Ciao!




Hej mina vänner!


Nu är man som sagt på hemmaplan igen, där man hör hemma. I divanen alltså hehe. Sängen var inte alls så skön som jag hade hoppats på. Hade nog på tok för höga förväntingar eller så hade jag helt enkelt hunnit vänja mig vid "skumpandet" på luftmadrassen. Men,men det är så det är. Känner mig så gott som utvilad ändå.

Är grått och trist här idag, inte alls särskillt tilltalande men just nu njuter jag av att göra ingenting så för mig kvittar det. Jag myser och längtar tills P slutar för dagen.

Kan också passa på att berätta att statistiken sakta men säkert stegar uppåt vilket känns jätte kul :) Hoppas givetvis att det fortsätter så även om man är lååångt ifrån att toppa dom stora bloggarna.
Men vet ni vad?
Det är inte min tanke heller. Jag skriver för att jag tycker det är kul, trots lite bloggtorka ibland och självklart för eran skull :) Däremot är många av er fortfarande dåliga på att kommentera. Skärpning!! Är alltid kul att läsa era synpunkter, frågor, tankar osv.

Ska börja återgå till lugnet och bege mig mot duschen på en stund. Ha det bra allesammans. Vi hörs senare! Puss och Kram




30 mil senare


Nu är vi hemma igen, känns jätteskönt! Inte för att det inte varit trevligt utan för att få sova i sin egna säng och slippa träsmaken i ändan efter timmarna i bilen. Borta bra men hemma bäst :)


Umeå



Hur har ni haft det då, allt bra med er?





Mot Umeå


Godmorgon! Har precis kommit ut ur duschen och slagit ner rumpan framför tv:n en stund innan det är dags att börja rotera. Packa ihop grejer och börja rulla iväg mot Umeå. Ska bli jätte trevligt!

Något annat som var trevligt var att träffa Sofia igår. Vi mildade ner kurret, surrade och tittade på Mammas Pojkar och vad kan man säga? Vilka puckon det finns, och andra sidan så är det ju dramatiken som lockar i alla dessa program dom hittar på. Om någon däremot verkligen hittar kärleken i TV4s storsatsning återstår ju och se. Har svårt att tro att det är rätta sättet att göra det på men man ska aldrig säga aldrig.

Vet inte hur uppdateringen kommer att se ut under helgen, beror på om jag får någon lucka men ni får helt enkelt kika in. Annars hörs vi på söndagkväll när vi kommit hem igen. För ni klarar er va? ;-P


Och ni glömmer väl inte, nä jag tänkte väl det..

Blogg Awards

Vi som inte får vara där får vara bänkade framför tv:n istället :)



Ha en underbar helg allesammans :) Kram på er!





Michael Jackson´s ghost is walking


Har ni sett den här? Kolla i bakgrunden.






En trött morgon


Hej vänner! Det var ingen utvilad Sandra som vaknade på morgon precis, fick kämpa för att ur huvudtaget få upp ögonen. Ögonlocken vägde åtminstone ett par kilon. Huvudet levde sitt eget liv och för att inte tala om så skulle man ha hoppat över att tittat sig i spegeln. Men nu har det äntligen börjat rätta till sig.

P jobbar delat pass idag också så han är hemma på dryggt en halvtimme. I morgon åker vi till Umeå för stt hälsa på Sara, Nicklas och Tyra så det är hög tid att sätta på vinterdäcken och ordna lite annat småfix ifall att det plötsligt blir skitväder. Hade inte varit någon höjdare att med sommardäck tuffa på hemåt i 60 km/h. Så det är dagens prioett, om inte annat för P. Ska iväg och träffa Sofia men jag vet inte riktigt när ännu.

Fortsätt gärna kommentera förra inlägget om vad ni tycker om vinterns förkläde.

Ha det gott allihopa så hörs vi senare. Kram på er!




Dagens investering


Godkväll allesammans, hur har ni det? Själv har jag bäddat ner mig i divanen för lite upptining. Blev så himla frusen. Gick bra hos tandläkaren idag men tror ni inte att jag glömmer att betala!? Vadå att man är förvirrad och vill därifrån så fort som möjligt? Är ju inget favoritställe precis. Ja herregud ibland undrar man ju hur det här ska sluta. Om det är så här nu, vad ska det då inte vara när man är 40? Nå ja, jag måste ju gå dit i morgon och ordna upp det.


Som jag nämnt tidigare så har jag känt av stressen efter att hitta mig en ny vinterjacka, en ORDENTLIG vinterjacka nu när det börjar bli kallare. Och jag tror minsann att jag har gjort det nu. Var runt på stan efter tandläkaren och kikade på Sportbutikerna, Hägglunds och Vildmarksbutiken. Den här gången har jag verkligen bestämt mig för att faktiskt för första gången investera i en rejäl och framför allt VARM jacka i bra KVALITE som man kan ha ett tag. Jag strosade runt bland Fjäll Räven, Canada Goose, Marmot, Peak Perfomance och alla möjliga dunjackor och på sportaffärerna 8848 jackor men efter många om och men så hittade jag mig en North Face parkas på Hägglunds.

Det finns på tok för mycket snygga jackor i alla möjliga varianter men jag har haft satt ett krav om att det ska vara en längre jacka den här gången fast än jag även är väldans förtjust i kortare modeller. I vinter ska verkligen värmen prioriteras. Man måste vara rädd om sina kvinnliga ägodelar ;-P Nä skämt och sido så är det så, åtminstone för mig. Direkt den inte går nedanför ändan och över låren så blir det otroligt mycket kallare hur jäkla varm jacka man än har. Jag är less på frysna skinkor nu :)

Givetivs förhandlade jag fram längre öppet köp så jag får tid att prova den ordentligt hemma och faktiskt känna efter så att det blir rätt. Fråga om smakråd och kanske till och med hinna kika på några fler jackor under tiden. Det är trots allt ingen 500 kronors jacka jag har satsat på men det kan det vara värt. Så nu är jag minsann beredd att möta vad som komma skall, en kall och jävlig vinter hehe.

Vad tycker ni av det ni kan se på bilden?
Är den fin, ful, tråkig, för "kvinnlig" i figuren, för svart kanske? Ja, vad som helst! Själv kan jag sakna lite detaljer eftersom jag tycker det är så fruktansvärt snyggt men det är tyvärr inte det lättaste att hitta på den här typen av jacka.

North Face


KOMMENTERA NU! Positvit som negativt.




Favorit i repris

Tapa Chula

Blev tillfrågade om vi ville göra ett nytt försök att gå och äta på Tapa Chula med Tero och Cenitha igårkväll vilket vi nappade på. Granskade menyn innan vi åkte för att se om det kunde tänkas finnas något som inte var så svårtuggat för min del. Bokade bord och hade höga förväntningar och till vår belåtelse så var maten kanongod! Riktigt jäkla gott, så det kan jag starkt rekomendera. För er som inte vet så är det gamla stekhuset i stan som numera har blivit en Mixicansk restaurang.

Därefter åkte vi hem till deras cribb för lite sista kvällshäng innan det var dags för sängen. Riktigt trevligt! Och tänka sig dom hade ännu inte hunnit bli tre, konstigt va? :-P


Idag däremot vaknade jag upp av att morgonpigga Malin som vanligt var i farten och ville höra om jag ville hänga med på en morgonpromenad. Sagt och gjort och 20 minuter senare var vi iväg. Vi gick runt sjön. Lite småkyligt men solen stod högt på himlen så det var jätte skönt.

Jag och Malin


Nu någon timme och te- kopp senare har Malin begett sig och P har kommit hem från jobbet som jobbar delat pass.

Dags att ställa sig framför spegeln. Ska iväg till tandläkaren och eventuellt göra några ärenden. Ha en bra dag!




Finally


Igårkväll var första gången jag tog mig ut på en vecka. Jag hade nästan glömt bort hur kul det var att se något annat än täckkanten vid näsan, skärmen vid datorn eller veckans program på tv och inte för att tala om känslan av att klä på sig och piffa till trynet lite.

Åkte till Tero och Cenitha när P kom hem från jobbet. Där såg allting ut som vanligt. Men vem vet, nästa gång vi kikar förbi kanske dom är tre istället för två. Är ju trots allt bara 2 veckor kvar till BF nu om den nu behagar att komma ut förståss.

T & C

En gammal bild på turturduvorna :) Tagen på Valborgsmässoafton.


Jag och Cenitha slog oss ner i köket medan grabbarna hamnade i vardagsrummet för att spela tv-spel. När jag däremot kollade in hos dom så låg en hundring på bordet, så vem vet vad dom egentligen höll på med?

Som vanligt så går tiden fort när man har roligt och plötsligt kom P vinglandes in i köket när han hade insett att klockan hade sprungit iväg och blivit halv ett. Stackarn skulle upp på 6 timmar så vi begav oss hemåt igen.

Går inte att med ord beskriva hur underbart skönt jag har sovit i natt, som en klubbad säl men på ett härligt sätt hehe. Men det tror fasen det efter min storartade prestaion igår.


Idag däremot har inga större planer gjorts, blir nog att vänta in P och ta dagen som den kommer.

Ha det bra folks, vi hörs senare. Ciao!




Ett evigt knapprande


Har suttit i flera timmar och skrivit så fingrarna glöder. Ja, jag har rena skrivkrampen. Man skulle kunna säga att jag suttit vid datorn hela dagen, det är ju inte klokt. Börjar ju undra om man har något liv :-P

Fastnade med att prata med några kompisar på msn och här sitter jag nu någon timme senare och har fortfarande Tina från Göteborg på tråden. Och varför inte fortsätta? Hennes planering för dagen har ändå spruckit och själv har jag inte mycket för mig men framför allt så är det på tok för länge sedan vi hördes av. Det är viktigt att hålla kontakten!

Behöver man då använda facebook, playahead, skype och msn för att hålla kontakt med sina vänner? Ja kanske! Visst kan man ju ringa men det rinner lätt ut i sanden och man skjuter gärna upp det även om det inte alla gånger är medvetet. Man ser en tydlig trend om att allt fler människor söker sig till nischade mötesplatser för att hitta likasinnade, dom som delar ett fritidsintresse eller är i samma situation i livet men också för att hålla kontakten med sina tidigare vänner givetvis.

Vissa gånger kanske dessa chattingprogram som är tillgängliga inte är så dumma. Hellre prata där än inte alls, inte sant? Kanske är det så att dom mer ytliga konversationerna behövs mellan dom få samtalen som blir av?

Det är inte alltid lätt att ha vänner på distans och man märker snabbt att det inte finns tid till att skicka e-mail till alla varje dag och ringer gör man ju som sagt inte heller så ofta. Man lever ju trots allt olika liv, ett liv som oftast skiljer sig från tidigare och det är något man måste ha förståelse för och respektera. Något som man också kanske kan känna är att man inte har lika mycket att prata om, eftersom man inte har lika mycket gemensamt längre. Med vissa undantag förståss. Man har alltid någon som man kan vara ifrån en längre tid och sedan bara fortsätta där man slutade sist. Men i överlag hur bra kontakt man får framöver tror jag ändå handlar om inställning från båda parter och då krävs det att man både ger och tar. Att man ibland stannar upp och om inte annat tar sig tid. Sedan kanske du växer ifrån någon vilket oftast sker naturligt och du kommer förmodligen inte ha kontakt med alla du lärt känna. That´s life! men man kan ju försöka behålla den med så många man kan.

Ett liv med mycket vänner är ett rikt liv!
Och kom ihåg att vissa är lättare att tappa än andra.

Ram





Ny vecka och nya åtaganden


Helgen har verkligt bara swishat förbi trots att P har jobbat och jag bara har varit hemma, men paniken av att göra just det, vara hemma, har nog börjat lägga sig. Har inte ens tagit del av solskenet som letat sig in genom persiennerna. Jag har velat men inte orkat. Nu däremot ser vädret inte alls särskillt tilltalande ut men det är väl så det brukar vara, I guess. Om inte annat av rent jäkelskap.

Detta gör också att fantasin till dessa rader börja gå mer trögt att få nerplitat men jag väntar med spänning på vad den kommande veckan har att erbjuda. Mindre innehållsrik än den föregående kan den då omöjligt bli. Vad ska ni hitta på?


Ha det gott och sköt om er så länge så hörs vi senare. Ciao!




Glömde berätta...

 

Söt Lapp


... att jag vaknade upp till en så söt lapp på köksbordet på morgon, från P. Vad han hade skrivet håller jag däremot för mig själv och låter istället er egna fantasi flöda men det var ett par väl valda ord. Jätte fint, verkligen! Han vet att jag känner precis likadant <3


Visst blir man glad av de små men fina sakerna som förgyller vardagen :)




Ett steg framåt och ett tillbaka


Det var en trött Sandra som vaknade i morse men har nu någon timme senare lyckats gnugga bort den mesta sömnen ur ögonen- Gäsp.

Då dom närmsta dagarna varit långt ifrån händelserika så har jag tyvärr inte mycket roligheter att bjuda på. Tycker mest att jag går igenom tvtablån om dagarna. Trodde det värsta var över och att det faktiskt höll på att vända men idag blir jag osäker. Värkmässigt känns det som om jag är tillbaka på ruta ett igen. Åtminstone för tillfället. Så idag blir det återigen ingen mat som behöver tuggas. Det är absolut inte värt det. Känns som om jag ska sprängas vissa stunder, SUCK!

Hade varit skönt att ta sig ut på en promenad, ensammen med både tankar och känslor och fylla på kroppen med frisk syre och ny energi. Men vi får se.

Vila


Det lutar åt att brottas mot värken en stund till först. Ha en fin dag!




Uppskattad mystid


Godkväll! Hur har ni det? Här laddar vi inför en lugn och skön hemmakväll. Har precis ätit middag. Ja, jag satsade på att prova "riktig mat" ikväll. Tog en jäkla tid att få i sig. Nästan så att det tog bort en del av njutningen och det goda. Det ville bara till att börja växa i munnen tillslut, usch! Hade varit bättre med något man bara kunde ta en tugga av och sedan svälja med en gång. Det får mig att tänka på dom som inte har några tänder, måste vara ett helsike. Kan ju dock vara därför löständerna har blivit så populära :-P Men nog om det..

Det brinner ljus i hela vardagsrummet. Det är så fint och det doftar gott! Allt för att spä på doften från rosorna  som jag fick av P när jag kom hem från hospitalet som nu hänger uppe i taket för torkning. Mysfaktorn är hög :) Något positivt finns det allt med hösmörkret så varför inte utnyttja det? Hålla humöret uppe så gott det går trots att det går mot mörkare tider, stanna upp och tänka efter vart vi är på väg. Mysa, ta det lugnt och göra ingenting ibland?

Ska återgå till P, krypa ner under täcket, kika runt bland lite bloggar och titta på Körslaget över skärmen emellanåt.

Ha en underbar kväll!




Lördag den tionde


Hej, hur har ni det, sovit gott i natt? Det har jag, trots massa drömmar. Förstår inte hur man kan hinna med så mycket svamligheter på en natt. Det ena har verkligen avlöst det andra.

Sitter i divanen med filten uppe vid näsan och dricker ett glas blåbärssoppa. Är inte alls särskilt gott men det funkar. På tv är det mest massa strunt så jag zappar mig ivrigt runt för att kanske hitta något sevärt.

Hade hoppats på att Sussi och Maria skulle trilla förbi idag så vi kunde åka bort till stallet och se på Jane träningen. Hade varit så lättsamt och trevligt tidsfördriv. Men sånt var inte fallet.

Pratade precis med Maria och då satt hon i bilen på väg till Happis för att hämta några tapeter vilket visserligen är nödvändigt med tanke på vad hon har på väggarna nu. Man skulle kunna tro att hon älskar Jamaica, lyssnar på Bob Marley och röker gräs hela dagarna hehe. Inte för att de två förstnämnda är något fel på om man nu gör det, men det är långt ifrån att spegla henne i alla fall. Ja det är svårt att förklara för er som inte varit där. Men varför var hon just tvungen att göra det idag?

Nå ja, får se om det blir till att åka i morgon istället. Ska börja återgå till mitt.

Ha det fint så länge!




En välbehövlig paus


Har slagit ner rumpan i soffan för att ta igen mig en stund. Har plockat i diskmaskinen och tagit en efterlängtad dusch. Hade nästan glömt bort hur skönt det var. Jag stod bara där och njöt, länge,länge och tog emot dom strilande vattenstrålarna. Känner mig inte längre stel som en robott. Riktigt nice!

Dusch



Däremot tog det betydligt mer kraft än i vanliga fall haha, man kanske har slappat för länge nu så man inte pallar med. Började givetvis blöda också men det är smällar man får ta.

P slutar jobbet på en halv timme och kring 18 tiden kommer mamma och pappa förbi och se hur vi har det i väntan på att dom ska åka till flygplatsen för att hämta upp en bekant. Mamma skulle ta med sig sin berömda kycklinggryta så vi, eller rättare sagt dom kan äta. Blir nog en debut för P om jag inte minns galet och om jag har tur kanske jag också kan smaka lite ;) Längtar grymt mycket efter varm mat. Men det återstår och se om munnen tillåter.

Önskar er en super trevlig kväll :)




3:e dagen med flytande föda


Godmorgon mina vänner! Hur står det till? Här börjar det gå åt rätt håll. Vaknade dock upp i natt och hade fruktansvärt ont i halsen, jag kunde knappt svälja. Gjorde jävligt ont på ren svenska. Men nu är det bättre igen :) Är bara att hoppas på att det är från slangen jag har haft ner i halsen.

Så vad har ni för spexiga planer en fredag som denna då? Här blir det inga större utsvävningar som ni säkert förstår men någonting blir det väl i alla fall, fredagen till ära. Om inte annat blir den första duschen och utevistelsen sen jag kom hem. Har verkligen inte haft någon energi för det. Märker också att såren vill till att gå upp och börja blöda direkt jag anstränger mig mer än nödvändigt men så är det väl kanske.

Men nu ska jag fortsätta med förmiddagsmyset en stund till. Vi hörs kanske senare. Ciao!




Från operationssal och sjukhussäng


Och hem till sitt EGET. Gissa vilket jag föredrar? Kanske inte så svårt, att komma hem såklart.

Som ni förstår så fick jag det väntade samtalet igårmorse och det blev raka spåret från sängen till Sunderbyn. Fick ta på mig en otroligt snygg grön outfit innan jag fick lägga mig på britsen så dom fick sätta kanyl och ge mig lugnande och proppa i mig en massa värktabletter. Det dröjde inte länge tills det kändes som om att det var fredagkväll. PARTY!! Fick ett sånt härligt mood :-P

Sedan bar det iväg in till operationssalen för att sövas.

Plötsligt vaknade jag upp från en härlig "sömn", precis som om någon skakade liv i mig. Det var då det mindre trevliga började. Ingreppet var färdigt. Det tog några sekunder innan jag faktiskt fattade vart jag var. Jag var helt väck och mådde allmänt dåligt. Jag kände mig helt uppsvälld, tungan och läpparna kändes som en fotboll stora och jag var jätte torr i munnen. Jag frös och mådde illa. Så här efteråt var det helt klart det som var det värsta.

Inte nog med det så kände jag mig ännu mer kvävd av den syrgasmask dom skulle tvinga mig att ha på mig, jag ville bara bli av med den. Ovanför mig hängde dropp och smärtlindring och en dosa från pulsmätaren och den minsta rörelse fick skiten att larma. Vadå att man var uppkopplad? Nä fy det där hoppas jag att jag slipper i framtiden. Var inte alls roligt.

När jag så småningom vaknade till liv ringde jag till P som väntade otåligt på att jag skulle höra av mig och en stund senare började han rulla mot Sunderbyn för att se hur jag hade det och därefter ta med mig hem.

Väl hemma fick jag blommor. Jag blev såå glad, det värmde verkligen. Älsklingen min :)

Rosor


Resterande av kvällen var urmysig. Vi tog det bara lugnt, sov en stund och mös sedan ner oss i soffan och åt lite glass och rådde om varandra. Eller rättare sagt så skämde P bort mig trots att jag kanske inte var det roligaste sällskapet då jag kände mig allmänt trött i rutan och hade en ihärdig huvudvärk som vägrade att ge sig.

Idag bråkar huvudet fortfarande och jag kämpar mot halsont och illamåendet av en hemsk blodsmak i munnen. Den här dagen går förmodligen i samma spår som gårdagen, vila med andra ord. Är fortfarande inte fit for fight.

Men nu vet ni att jag är hemma igen i alla fall. Ni får ha överseende med att det blir lite dålig uppdatering en dag till eller så.

Ska dra upp täcket lite högre och blunda en stund. Ha det bra, och tack för visad omtanke. Kram på er!




Dagens soffpotatis


Den här dagen har verkligen gått i vilans tecken. Har inte ens funderat på att klä på mig och nu kommer jag förmodligen inte att göra det heller. Har precis ätit middag och kvällen i övrigt blir fortsatt lugn.

Fick ett samtal från Sunderbyn sjukhus tidigare idag om min remiss. Hon undrade lite fint om jag kunde komma in med kort varsel vilket jag lite ställd svarade på att det nog skulle gå att ordna. Men jag trodde ju inte att hon pratade om redan i morgon.

Var tydligen så att killen som hade tid för narkos hade blivit sjuk vilket gjorde att läkarna var osäkra på att dom ville genomföra narkosen som planerat och det var där jag kom in i bilden. Besultet skulle dock inte tas förän i morgon.

Uteblir hans tid så ringer dom mig i morgonbitti kring 08.00 och då är tanken att jag ska åka dit så fort som möjligt för att fylla luckan och så småningom åka in i dimman.

Är väl ingen ide att ta ut något i förskott men nervositeten kom med samtalet. Känns lite skrämmande fastän jag vet att det egentligen inte är något att oroa sig för. Det kom så plötsligt bara.

Därefter somnade jag gott på divanen och vaknade sedan upp någon timme senare till en nystädad lägenhet. P hade både dammsugit och dammtorkat och det doftade citrus av skurmedlet. Allt var skinande rent och för det fick han min alldeles egna guldmedalj :)

Nu däremot blir det till att återgå till tvn. Ha det fint mina vänner!




Oktober- en rosa månad


Som säkert alla redan vet så är Oktober månad månaden för rosa bandet. Varje år får 7000 kvinnor beskedet bröstcancer. Det flesta botas men inte alla.

Rosa bandet

Det här inlägget vill jag ägna till min mamma som för drygt ett året sedan besegrade just bröstcancer men också alla andra som gjort likadant och dom som just nu är mitt inne i kampen.

Inga ord i världen kan beskriva känslan av att någon man älskar blir sjuk. Cancer skiljer snabbt det viktiga i livet från det oviktiga, precis som andra allvarliga sjukdomar. Det är ju bara något som drabbar andra.

Men så blev det inte den här gången.

Jag minns så väl när min mamma ringde och berättade för mig. Ja, jag bodde i Göteborg på den tiden. Hon började samtalet som vanligt men så sa hon plötsligt att "det är något jag skulle vilja prata med dig om". Jag visste redan att något var fel av hennes tonfall och det sätt hon precis hade uttryckte sig på. Jag trodde dock inte i min vildaste fantasi att jag skulle få höra det som hon snart skulle berätta. Jag minns att jag stod ute på balkongen och kikade ner på ett barn som lekte. Jag tror bestämt att det var en pojke, en pojke med randig tröja när bomben kom.

Dom hade hittat en knöl i ena bröstet på mammografin som genast skulle utredas. Men hon kände på sig att det inte var ett gott tecken.

Hon gjorde sitt bästa för att behålla lugnet och egentligen få det att låta som att det inte var någon fara men det var något jag såg igenom direkt. Jag visste att hon innerst inne var både rädd och ledsen vilket är helt naturligt. Vem hade inte blivit det? Jag kände hur ledsen jag blev. Ledsen över att vara så maktlös. Miljontals tankar flög igen huvudet. Vad skulle hända?

Inte långt efteråt fick hon beskedet om att det var bröstcancer och att tumören var elakartad. Hon skulle bli tvungen att gå igenom ett flertal behandlingar.

Det är konstigt att det är först när någon inte längre är lika självklar i vår vardag som vi med nya ögon ser livets verklighet. Hon var ju faktiskt "frisk" igår.

Efter en lång och tuff tid med först operaton och sedan cellgiftsbehandlingar och strålbehandlingar är hon nu friskförklarad men trots det kommer ibland rädslan ikapp en om att dom plötsligt ska hitta nya tumörer, något som ska ha spridit sig och att hon plötsligt inte ska finnas mer.

Men nu gör hon det, och det är vi självklart glada över. Man måste försöka att inte tänka så mycket OM och istället leva i nuet. Men en sak är säker! På varje cancertumör går det många brustna hjärtan <3

Mamma & Pappa


Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Det finns många sätt att stödja i kampen mot bröstcancer men ett utav dom enklaste sätten är att köpa rosa bandet som säljs i ett flertal butiker och som kostar omkring 25 kronor. 25 kronor har alla råd att undvara.

Bär du rosa bandet? Det gör jag!




Årets första snö


Nu har vi landat hemma i Luleå igen. Helgen har varit toppen! Trevligt folk och hög mysfaktor. Något som däremot var mindre mysigt var när vi kom ut på förmiddagen och såg snö liggandes på backen. Redan? Var visserligen snöblandat regn igårkväll när vi tuffade på hemåt från dopet, självklart med sommardäck. Men jag trodde aldrig att det skulle lägga sig, det brukar det ju aldrig göra vid den här tiden. Men det var väl antagligen skitvädret dom har haft visat på väderprognosen tidigare i veckan som skulle drabba mellan Sverige.

Snö



Lunchen var däremot jätte trevlig, med eller utan snö på backen. Timmarna gick dock alldelens för fort och det började plötsligt dra ihop sig tills det var dags för Annie att sätta sig på flyget ner till Stockholm igen. Men det var kul så länge det varade. Kom åtminstone överens om att det inte ska få dröja lika länge som den här gången tills vi ses nästa gång :)

Lunch på Myggan

 

 

Men detta sätter jag punkt för ikväll, godkväll med er! Vi hörs mer i morgon. Natti, Natti

 

 

 

 


En god natts sömn


God morgon hur mår ni allesammans? Själv vaknade jag hyffsat utvilad på morgon trots att klockan blev mycket igår. Pensionärtiden är förbi. Ja man börjar ju åtminstone fundera när man i vanliga fall börjar lockas mot sängen vid nio-tio tiden på kvällarna.

Har myst ner mig i soffan med ett varmt och gosigt täcke. Det var lite småkyligt här på morgon men det ska snart lågorna i kaminen rätta till. Man hör hur det knastrar så där mysigt ni vet.

Brrr, ser riktigt kallt ute idag, så där riktigt höstigt samtidigt som solen vill till att kika fram men det är vacker så här på håll :) Så här från insidan. Blir till att vira halsduken runt halsen när det är dags att bege sig ut i blåsten för en lunch med Sussi och Annie på drygt en timme. Ska bli kul att snacka lite skit. Var på tok för länge sedan man träffade Annie med, närmare bestämt ett och ett halvt år.

Nå ska börja göra mig i ordning, vi hörs underbara ni. Ciao!




Ett dop senare


Tiden går fort när man har roligt. Dopet var jätte fint! Var hemma kring halv tio igen och nu sitter vi fortfarande här och nattsuddar. Tror bestämt att vi lyckats vända på dygnet. Fastnade i det Okända på tv 4+ men trött eller ej är det snart dags för sängen. Natti, natti!

Alicias Dop





Dopdagen


Ser fram emot dopet idag. Ska bli så mysigt :)

Tror Sussi och Janne med hjälp såklart kommer ha lyckats jätte bra. Det är ju trots allt en hel del att tänka på bortsett från att boka kyrka och sätta datum för kalaset och sedan fixet med inbjudningskorten. Det ska väljas psalmer, förberedelser med fikabröd och tårta eller vad det nu kan tänkas vara ska ordnas. Vart ska vi samlas efteråt? Hur ska alla gästerna placeras? Vad ska vi ha för eventuell dekorering? I vilken ordning ska allt göras? osv.

Present


Känns skönt att vara klar med både present och kort, har varit ett evigt letande. Så nu har jag bara mig själv att tänka på och det är inte lite kan jag säga hehe. Är en sån tidsoptimist när jag ska iväg så här och tror att jag har all tid i världen att göra mig i ordning och så plötsligt så går det upp ett ljus som säger att OJ jag måste vara klar snart och allt övergår istället till panik. Att man aldrig lär sig. Nå ja, wish me luck.

Ska börja med att hoppa in i duschen så det är avklarat. Kram på er!





Nylackat


Omgång nr 2 är nu färdigt. Blev ett djupt lila lack som passar till klänningen jag ska ha på mig i morgon. Förhoppningsvis kommer jag inte ångra mig att jag gjorde bort det ikväll. Brukar vara expert på att hinna få varenda jäkla nagel kantstött. Men någon gång ska vara den första att lyckas :)

Lackat


Börjar vara dags att tänka på refrängen så man vaknar pigg och utvilad i morgon. God natt mer er!




Låter bilderna tala för sig själv


Lördag i Kalix

Ha en fortsatt skön lördag :)




Sköna lördag


Tog en ordentlig sovmorgon på morgon. Hade ställt klockan men när den ringde visste jag inte vad jag hette så istället för att stiga upp så vände jag mig på bättresidan och somnade om igen. Så jäkla skönt!

Vaknade på nytt kring halv tolv och steg upp och gick i duschen och sedan har jag gett mina naglar en välbehövlig omgång nr 1 så nu är dom äntligen hackfria, jämnlånga och fina. Överöste dom också med fukt.

Naglar


Omgång nr 2 blir ikväll då dom ska få någon vacker kulör och eventuellt någon passande sten. Men det är som sagt ett senare bekymmer.

Det är dags att börja rotera, har en del saker att uträtta innan vi rullar iväg mot Kalix. 

Vi hörs senare, ha det fint så länge :) Ciao!




Myspys


Ligger nerbäddade i divanen efter en god middag och inväntar idol. Vem ska gå vidare? Det är frågan. På väggarna faller skuggor från alla väldoftande ljus, det doftar sött som godis.

Jag känner mig lugn och harmonisk och nöjd med att vara hemma ikväll. Vi hade egentligen tänkt åka iväg till Kalix men eftersom mamma och pappa är borta kändes det onödigt att sitta ensammen i ett stort tomt hus. Åker nog dit i morgon istället så det inte bli så långt till dopet på Söndag som är i Seskarö. Ska bli så kul så :)

Men ikväll rår vi om varandra, ser djupt in i varandras ögon och säger "Jag älskar dig" utan att använda munnen. Vi myser och njuter av slagen av ett intilliggande bultande hjärta <3

En blick säger mer än 1000 ord, prova själva!

Hjärthand

En pirrande känsla säger mig att det är det här är som kallas kärlek :)

 

 

 


091002


Tiden går verkligen om en ibland, man hinner inte med. Det är redan oktober och innan vi vet ordet av så samlas släkt och vänner för den årliga julmiddagen. Har smällt till och blivit kallt, ja riktigt kallt bara från den ena dagen till den andra. Tycker att det var nyss man stuvade in alla bylsiga vinterkläder i garderoben och nu dröjer det inte länge tills dom ska fram igen. Ja när jag tänker på den krypande kylan får jag nästan lite ångest. Det går för fort. På tal om det måste jag hitta mig en ny vinterjack, den har verkligen gjort sitt. Har använt den i flera säsonger. Undra varför jag egentligen hängde in den i garderoben igen? Kanske är det separationsångesten som med allting annat hehe. Nå ännu finns det lite tid för att hitta den rätta ;-P

Hur har ni det då? Själv njuter jag av lugnet och jag tror faktiskt att det ska få förbli så, åtminstone till P slutar för dagen. Det är ju trots allt fredag :)

Såg ni idol igår? Herregud så pinsamt när Camilla trodde sig ha gått vidare när det i själva verket var Carolina Jihde ropade upp. Man skulle nog ha känt för att dra ner rullgardinen och aldrig mer dra upp den igen. Nästan så att man skäms lite med henne men tycker samtidigt att det sas tydligt så hon hörde väl helt enkelt det hon ville höra.


Ska återgå till mitt. Sofia ringer precis. Kram på er!




Otursfågel som man är


Kom jag till en strömlös frissa tidigare idag så det sista piffet var bara att glömma. Lyset var väck så som varmvatten och allt annat därtill. Men jag gav mitt nummer till Anna så hon kunde ringa mig när den avgrävda kabeln var fixad, om den nu skulle bli fixad?!

För att ge det en chans och för att slippa åka hem igen för ingenting gav jag mig ut i kylan för att fördriva lite tid i förhoppning om att Anna skulle slå en signal. Gick och strosade i lite butiker och gick sedan och presenterade mig för en arbetsgivare efter att ha blivit tipsad av en bekant. Får väl se om det kan leda till något. Om inte annat kanske i framtiden.

Drygt 2 timmar senare ringde Anna, peppar, peppar och sa att strömmen var tillbaka och att jag kunde droppa in på en stund. Sagt och gjort och nu kan jag äntligen släppa frissaproblemet för den här gången.

Nya Kalufsen

Känner mig nöjd. Dagens mörka slingor gjorde verkligen sitt :)


Väl klar mötte jag upp P som slutade jobbet och vi begav oss till Lerbäcken. Gjorde middag, och åt oss mätta innan det var dags att åka in till stan igen. Nu för Shoppings VIP-Kväll.

VIP-kväll

 

Var riktigt trevligt om man bortser från allt folk som trängdes och betedde sig som om dom var själva där inne. Kvällen bjöd på en hel del läckra erbjudanden vilket gjorde att vi fick med oss hem lite smått och gott :)

Nu däremot är det dags för lugnt och skönt soffhäng innan ännu en dag är passerad. Ciao!




Då var det dags igen


God morgon, ja idag är den faktiskt ganska god. Har sovit tillräckligt bra för det i natt, äntligen. Vaknade däremot och hade jätte ont i magen på morgonkvisten men bortsett från det har jag och dom rosa molnen mötts igen. Tyvärr ringde klockan och det var slut på det roliga eller rättare sagt det sköna en stund innan 10.00.

Ska snart börja göra mig i ordning och knalla in mot stan och frissan igen. Hoppas det blir ett lyckat resultat och att jag inte nu blir svarthårig. När man sätter sig i frisörstolen överlåter man verkligen kontrollen till någon annan vilket ibland kan kännas lite skrämmande, men jag litar på Anna till skilland från den förra. Då ville jag helst lyda mina ben som skrek efter att få läggas på ryggen för att rusa därifrån. Men,men..

Vad ska ni hitta på idag?




lilledu

Välkommen till min blogg!


Mitt namn är Sandra och jag älskar när livet leker och allt annat som förgyller vardagen. En tidig Junimorgon 2010 fick jag tillsammans med min sambo vårt första barn- en helt perfekt son.

I November 2011 var vi med om livets mirakel igen. Emilio blev storebror till lillasyster Carisma.

Här i bloggen skriver jag om allt som faller mig in. Allt från ytligheter till djupare tankar till vad som händer med våra småtroll.

Kom ihåg att livet är en gåva och att uppskatta varandra, vardagen och nuet är viktigt!

Hoppas ni gillar den. Enjoy!