Sista semesterdagen


Sitter och inväntar att det sista ska torka i tvättstugan och vad passar då bättre än att slå ner rumpan här en stund?!

Vaknade som vanligt upp till ganska grått och trist väder. Jag vill inte erkänna det men nu är sommaren över. Det går mot höst om än inte löven har ändrat färg. Luften har börjat bli kylig och så där härligt frisk. Andetagen känns lättare. På sätt och vis gillar jag det men det behöver inte bli nå kallare.

I morgon återgår vi till verkligheten. P börjar jobba igen- känns trist men that´s life. Behöver knappast upplysa er om att det har varit en toppensommar. Vi har fått träffa vårat efterlängtade underverk och utforskat vardagen tillsammans som nybliven familj :) Vad kan vara bättre...?


Igår var vi ut till skärgården och hälsade på Andreas och Sofi. Emilio fick åka båt för första gången :) Vi åt gott och hade det mysigt. Tack för trevlig kväll!

Åka båt



Men nu ska jag kila ut till tvättstugan igen. På återseende!




BVC och förlovningsringar


Godkväll i bloggträsket, hur står det till? Här börjar formen kännas bättre efter en lite halvtaskig dag.

Var och kollade blodtrycket på vårdcentralen i eftermiddag igen. ÄNTLIGEN går det åt rätt håll. Jag hoppas på att snart få slippa medicinen. Är på tiden att få lämna graviditeten bakom sig.

Väl klar där så var det gossens tur att träffa barnläkaren vilket gick finnemang. Han gick igenom utan anmärkningar hehe. Nästa gång blir det tremånaders vaccinet på drygt två veckor.


Så vad har mer hänt....? Vi har varit och tittat på permanenta förlovningsringar. Ni kanske minns att jag blev överraskad av P då jag var gravid. Om inte så finns det att läsa här http://sandrazzz.blogg.se/2010/april/omvaldigande-kanslor.html

Han hade köpt tillfälliga ringar för att vara säker på att den skulle passa och tur var väl det. Nu inser jag hur mycket vätska jag måste ha haft i kroppen. Och det bästa av allt är att jag tror att jag har hittat den- ringen med DET i rött guld :)

Men nu ska jag återgå till tv:n. På återseende!




Missnöje


Passar på att skriva ihop några rader medan tiden finns. Gnällspiken är här och hälsar på igen. Det är famnen som gäller och ingenting annat. Har dock lyckats få honom att slumra till på soffan precis- peppar,peppar. Få se hur länge han sover...?

Måndag igen och ytterligare en vecka av P:s semester är avklarad. En vecka kvar- Fy! Om man ändå kunde frysa tiden. Dagarna går på tok för fort. Insåg för en stund sedan att September är nära. 4 månader kvar av året som jag tyckte precis började... Nå ja

Vad har ni haft för er idag?
Här har det inte gjorts många knop bortsett ifrån lite hemmafix med en unge på armen. Det gråa vädret får en att tappa lusten. Inte nog med det så är kroppen återställd efter graviditeten- roliga veckan är tillbaka- Suck! Den hade jag gärna sluppit ett tag till.

Men nu ska här göras fruktsallad. Sommarens festande på onyttigheter är över.

Ett gällt näääeeh hörs från soffan. Jag undrar just vem det kan vara :-P Godkväll!



För tidigt att vara mammig?


Allt blir bra när man kommer till mamma. Ja, så har det nu varit några gånger. Det verkar inte alls duga att vara hos pappa, något som i vanliga fall inte har synts till.

Vi har tänkt att han är för liten för att vara "mammig", att det bara råkats bli så att han lugnat ner sig när han har kommit till mig men nu känns det som om slumpen har varit framme lite väl många gånger. Det är främst på morgonen det händer. Han vaknar upp och gråter, P plockar upp honom och försöker trösta men ingenting hjälper. Jag tar över och allt är som bortfluget. Ja, jag vet inte men så är det i alla fall.


Vidare så har Emilio haft flickbesök ikväll. Lilla Livia med föräldrar har varit här. Än så länge finns förståss inget större intresse av varandra men en liten kik skadar ju inte.

Emilio&Livia

Är det kanske kärlek i luften? ;-P

Vi vuxna passade på att äta grillat trotts grått väder. Har man bestämt sig så har man. Känns som om det är bäst att passa på innan säsongen är över. Till efterätt bjöds det på annanaspaj med vaniljvisp- Gott! Får tacka för en trevlig kväll :)

Tillbaka till sagan om de två tornen. Ha en fortsatt trevlig kväll!




Betydelsefulla män



P&Emilio



Fredagkväll och mys i soffan med dom två som betyder mest, kvällens underhållning. Inte alls dumt! Jag har placerat mig bekvämt i divanen och sitter och surfar runt bland lite bloggar samtidigt som jag blickar över skärmen till tv:n. Simultanförmågan är på topp :)

Vad har då hänt sen sist? Inte mycket egentligen. Vi har varit och tittat ut tapeter till Emilios rum, pysslat på här hemma och gjort oss en stadstripp till Skelefteå. Fyndade en jacka på Hansens, från PART TWO. Hade kostat 2000:- men jag drog så fint kortet på 330:- Jag klagar inte!

Men nu tillbaka till guldklimparna i soffan. Godkväll!




Förevigade solskensleenden


Dessutom dom första :) Jag räckte ut tungan och gjorde pruttljud och Emilio sken upp som en sol. Han bjöd på leende efter leende.

Leende

Jag smälter!

 

 

 


Halvlek


Passar på att skriva några turborader medan Emilio ligger här bredvid mig och studerar och snackar med babygymmet, man vet aldrig hur länge det duger. Jag börjar ana frustration.

Babygym

 

Ny vecka alltså. Dagarna går i ruskig takt, på tok för fort. P har bockat av halva semestern, två veckor kvar. Ångesten börjar i tid.

 

Vad har ni för planer för dagen? Här har vi inte hunnit så långt. Pratat om att eventuellt åkte och titta på tapeter till gossens rum som för närvarande är rosa. Behöver jag säga nå mer!?

 

I övrigt får dagen utvisa resten. Magen börjar kurra. Jag tror jag ska bege mig till köket och se vad kylen har att erbjuda.

 

Ni som undrar hur det gick med herren i gymmet- Ja, jag hade rätt. En halvtimmes paus är taget. Johnblund är nära.

 

På återseende!

 

 

 


Efter flera timmars skrikande


Det var trötta ögon som öppnades på morgon för att göra sig klar för Nolia mässan i Piteå. Stackars gossen har haft jätte ont i magen och fick släppa världens pruttar hela gårkvällen, riktiga karlapruttar och har bara stökat och grinat största delen av natten. Vissa stunder var helt hysteriska. Hujja!

Lyckades efter ett evigt vandrande fram och tillbaka i lägenheten söva honom i ett par timmar innan det var dags tidigt på morgon igen. Efter ytterligare lite sömn var det bättre och han somnade till och med själv liggandes på soffan efter att ha ätit och det ska jag säga er inte händer ofta- typ aldrig. Måste ha varit helt knäckt, minst sagt en utslagen hjälte.

Från soffan till babyskydd och ut i bilen.

Väl framme på mässan var det stekhett ute och inte en tillstymmelse till blåst. Puuh! Emilio var det bara att lyfta över till vagnen som så gott sov vidare, väldigt gott då han inte förän 5 timmar senare vaknade för mat och sedan nöjde sig med vagnen resterande av dagen också. Ett nytt rekord är slaget :) Frågan är bara om vi har natten att "tacka"?

Sova



Nu däremot är det mys för hela slanten. Det är stora ögon som ligger och tittar upp på mig i famnen. Resten av ansiktet är gömt bakom en mycket god tutte - Gullunge!

Tv:n kallar. Ha en fortsatt trevlig lördagkväll!




Fartfyllt


Hej vänner! Nu har det varit full fart sedan sist. Vi har verkligen inte många lugna stunder men det gäller att passa på.

I måndags förmiddag var jag till läkaren för blodtrycket och sedan var det BVC nästa. Skönt med två flugor i en smäll. Han har precis traskat över 4000g och måttstickan visade 53 cm. Det tar sig!

Efter besöket åkte vi på stan med Emilios farmor och strosade, köpte lite höstfint till gossen och avslutade med en caffe latte på Åhléns. Därefter åkte vi hem för en myskväll i soffan.

Tisdagmorgon bar det iväg mot Haparanda och Ikea. Blev inga större inhandlingar men lite smått och gott packades i in i bilen. Väl klara där åkte vi till Rajalla (köpcentret).

Två tunikor senare satte vi oss i bilen igen, klockan visade kring halv åtta. Emilio hade skött sig exemplariskt under hela dagen. Duktig pojke! Destinationen ställdes in på Kalix och mamma och pappa.

Här har vi sovit inatt och blir här ytterligare minst en natt till. Har varit och hälsat på Emilios gammelmormor för första gången idag, spelat kort och fikat. Därefter åkte vi på cafe Myggan och fortsatte. Mätta och belåtna träffade vi Maria som flyttar ner till Västerås näst kommande vecka. Tog en promenad och surrade.

Nu däremot har vi gjort kväll och vi sitter och skopar i oss lite frukt och glass- gott. Ska återgå till det sociala livet!

Ha en trevlig kväll! 




Ett nybadat charmtroll


Som ni ser så försöker jag kompensera er för den sista tidens dåliga uppdatering genom att skriva mitt andra inlägg för dagen. Jag minns knappt när det hände sist.

Har haft en rätt lugn och skön söndag, tvättat och badat Emilio. Nu är han inte bara snygg utan ren också hehe.

Nybadad

Gullunge


Bortsett ifrån det så har vi varit och hälsat på Sara, Robert och lilla Livia ikväll vilket var mycket trevligt. Det är svårt att tro att Livia bara är en vecka äldre än Emilio, ja prick en vecka faktiskt då hon är född på nationaldagen. Hon är stor i gemförelse, så mycket mer ett barn än våran bebis. Tänk vad veckorna i magen kan göra. Emilio kom tidigt och Livia låg och mös två veckor på övertid. Nå han kommer sakta men säkert ikapp.

Nu kallar tv:n, P ropar att filmen börjar. Godkväll med er!




Coolast i stan!


ÄNTLIGEN va?
Nu ska här printas ner några rader då det är på tok för länge sedan, internet har krånglat och i övrigt har tiden inte räckt till.


I sovrummet ligger P och en nysövd Emilio, tack och lov. Han kan verkligen vara hopplös och dom sista dagarna har han varit en riktig gnällspik, ingenting har dugit, ja inte P utan Emilio alltså hehe. Känns skönt med en liten stund för sig själv på så här behagligt avstånd, tystanden är musik för öronen- jag njuter. Ännu har jag inte kunnat slita mig och lämnat mina älsklingar ensammen hemma, som längst när jag traskat iväg till tvättstugan i 5 minuter. På tal om det så har vi tvätttid idag. Den nya tvättsugan är gudomlig, allt går så smidigt i gemförelse med den gamla.

Vidare så bockar P av sin första vecka på semestern idag, en mycket händelserik sådan. Vi har hunnit massor. Vi har fixat i lägenheten, haft middag, umgåtts med vänner, gjort små trippar och sprungit på stan och sist men inte minst strosat omkring på lulekalaset dagtid. Vi har verkligen haft det hur mysigt som helst. Så här kunde det alltid få vara!


Jonas, min bror kom hem från Göteborg i torsdags. Det var riktigt kul att se honom och på prat om att se så var det första gången han träffade Emilio. Jag tror dom gillade varandra. Jonas hade ordnat med ett konto till gossen vilket var kanon. Några kronor ska man väl kunna skrapa ihop tills han är 18 eller tills dess att han förtjänar dom. Vem vet, han kanske slutar som värsta gangsterungen..?! Han visar redan tendenser hehe.

Brillor

 

Vidare så går dagarna i ruskig takt. Igår blev Emilio två månader. Herregud jag tycker nyss vi kom hem. Vart tar dagarna vägen egentligen?

Nä nu ska jag bege mig till soffan och tv:n en stund innan jag hör gnäll från sovrummet.

Jaha.......... TOO LATE!! -suck

På återseende!




lilledu

Välkommen till min blogg!


Mitt namn är Sandra och jag älskar när livet leker och allt annat som förgyller vardagen. En tidig Junimorgon 2010 fick jag tillsammans med min sambo vårt första barn- en helt perfekt son.

I November 2011 var vi med om livets mirakel igen. Emilio blev storebror till lillasyster Carisma.

Här i bloggen skriver jag om allt som faller mig in. Allt från ytligheter till djupare tankar till vad som händer med våra småtroll.

Kom ihåg att livet är en gåva och att uppskatta varandra, vardagen och nuet är viktigt!

Hoppas ni gillar den. Enjoy!