Herregud vad åren går


Idag den 31: Maj men för några år sedan var en utav mina roligaste dagar hittils, nämligen studenten. Alla prov var avklarade och det var dags att gå ut genom dörrarna och möta vuxenvärlden. Morgonen började med en grym champagnefrukost som sedan gick vidare till skolan, utsläpp, flakåkning och studentfest. Tänk vad allt såg annorlunda ut!

Studenten


Man hade gått ut skolan - Vilken känsla! Hela framtiden låg öppen. Vad skulle jag göra var den eviga och lite stressiga frågan? Det kändes som om dom flesta andra hade allt utstakat i minsta detalj, alla utom jag.

Jag lämnade ett gammalt liv bakom mig, flyttade upp från Göteborg och började jobba som skönhetssäljare på Åhlens och träffade så småningom en underbar sambo. Nu ett par år senare väntar vi antagligen på den största och mest betydelsefulla gåvan i livet. Vem hade trott det?

Om än vägen inte har varit rak och självklar jämt så skulle det inte kunna kännas mycket bättre. Det skulle vara en högvinst på lotto kanske, hehe. Jag är glad och lycklig, är ni?


Men nu vidare till här och nu eller åtminstone till igår då det inte blev många knop gjorda. Formen var långt ifrån levande. Huvudvärk och illamående som ledde till en 3 timmar lång powernap...? Ja energinivån var inte hög. Något morsdagsfirande blev det inte heller, vare sig för den ena eller den andra mamman. Sängen och soffan hade högsta prioritering dagen igenom.

Idag däremot känns det lite bättre, åtminsotne för tillfället. Jag håller alla mina tummar för att det ska hålla i sig. En dusch står närmast inplanerat.

Take care!
Alla mammors dag

Blommor


Det var en grej som slog mig på morgon just innan jag lyfte luren för att ringa mamma och säga grattis på morsdag. Nästa år vid samma tidpunkt är jag också mamma. Hur sjukt är inte det? Jag har nog inte fattat det här ännu. Bebisbubblan tickar sakta men säkert neråt och snart är faktiskt våran bebis här. Något som för några månader sedan var så långt borta går plötsligt att se slutet på. Men nog om det.

Igår blev det en lunch på stan med Sussi, Janne, Alicia, Karro och Jocke som kom hit för att shoppa lös lite. Det har verkligen varit brist på det sociala umgänget den sista veckan så det var riktigt trevligt att få se och göra något annat än det vanliga. Glömma bort allt elände för en stund.

På kvällen blev det till att se Eurovision contest och jag måste säga att jag tycker att dom har överträffat sig själva i år. I överlag så var det inte alls lika många SKITbidrag som ställde upp som det brukar. Eller vad tycker ni? Sen hade jag visserligen svårt att se vad som gjorde att folket gillade det vinnande Tyskland så mycket? Men efter att ha lyssnat på den lite så är jag övertygad om jag också kommer gå och tralla på den, som på så många andra efter att dom nu på några veckor har spelat sönder alla bidrag på radion.

Men nu ska jag luta mig tillbaka och bara vara en stund. Ni får ha en bra dag allesammans och förät er inte på dagens tårta.
Förlängd permis


Är precis hemkommen från morgonens besök på Sunderbyn. Ja ni läste rätt, HEMMA :) Efter att CTG-kurva, blodtryck, blodprov och urinprov nu är lämnat åter igen och ytterligare ett ultraljud är gjort som för övrigt blev vårt sjätte (Det har minst sagt blivit många inkik i bebishuset) fick vi efter en evig väntan veta att jag får vara i fred ett tag till med fortsatt medicinering hemifrån, åtminstone fram tills på tisdag då det är dags för nya koller.

Blodtrycket visade sig vara någorlunda stabiliserat förutom då det skjöt iväg en eller två gånger med undertryck över 100. Proverna som togs hann jag inte få veta och ultraljudet, navelsträngflödet och mängden fostervatten var det inget att klaga över än så länge. Däremot så vill inte huvudvärk och annat försvinna för min del men det är en dag i taget som gäller som sagt.


Annars då, allt bra med er? Har ni några planer för den kommande helgen? Här är det av rätt förståeliga skäl rätt blankt i agendan än så länge. Men trots att det lär bli en hel del vila och inte några stora utsvävningar måste man ju få leva också, eller hur!?

Ta hand om er, ciao!
Utskriven från HospitaletPatientband


Saknat mig? Ja då förstår ni varför.

Besöket hos barnmorskan visade sämre tryck än tidigare vilket gjorde att hon skickade mig till Specialist mödravården i Sunderbyn för utredning. Det gjordes CTG kurvor, ultraljud och viktuppskattninng på bebis, kollades blodtryck, blodprover och urinprov som i sin tur ledde till inskrivning i ett par dagar för vidare undersökningar och blodtrycksmedicin. En form av havandeskapsförgiftning blev konstaterad.

Vill inte påstå att vistelsen har varit vidare händelsefull, snarare lååångsam men jag fick åtminstone eget rum och efter första dygnet även en tv som jag kunde fördriva tiden med mellan alla koller. Sen måste jag säga att man känner sig aningen missplacerad på BB som oförlöst mamma hehe. Det possitvia är väl att man börja få lite koll på personalen och deras rutiner och att man får se så många söta bebisar om än man hellre hade legat förtrollad över sin egen, men det kommer det också :)

När är dock frågan...? Kommer jag kunna gå hela tiden ut, ja det vet man inte. Allt hänger på dom kommande och regelbundna kollerna.

Har till och börja med blivit hemskickad på permisson med blodtrycksänkande och lite annat fram tills på fredagmorgon då jag ska tillbaka för nästa check. Jag vet med andra ord inte mycket mer än ni vilket till viss del känns lite jobbigt. Det som däremot känns skönt att veta är att bebis verkar må bra och att det snarare är mig det är fel på.

Håller tummarna för att slippa bli insydd igen. Ni anar inte frihetskänslan som infann sig när jag kom utanför dörrarna idag och kände friskluften fylla mina lungor. Nä skämt och sido så är det skönt att vara hemma igen.

Jag ska få sova i min egen säng!
Måndag och ny veckaGraviditetsvecka 35

 

 

Kroppen: Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.
Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.

Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.

Helgen som gått


Jag ber om ursäkt för dom senaste dagarnas dåliga uppdatering. Det har helt enkelt inte funnits någon energi kvar för det efter att ha kommit hem efter dagens prestation vilket i och för sig inte har varit mycket. Formen fortsätter att svänga. Är det inte huvudvärk och stjärnor framför ögonen, illamående och värk så är det den ständiga tröttheten som spökar. Får se vad BM:s besök säger i morgon...

Snart är helgen över och vi återgår till vardagen. Är det bara jag som tycker att dagarna har swischat förbi?

I fredags var vi som sagt bjuden på middag hos Andres och Sofi vilket var mycket trevligt och det bjöds på riktigt god mat. Kvällen avbröts av Johnblund kring 24 snåret och vi begav oss hem till kudden.

Igår var vi och hjälpte Tero och Cenitha att flytta till deras nya lägenhet, eller det var rättare sagt P som hjälpte. Själv fungerade jag mest som ett socialt stöd för Cenitha om än det kändes som om jag också hade slitit i flera timmar när vi så småningom landade hemma i soffan igen.


Idag blev det en lågdragen morgon. Efter att först ha legat och vridit på mig i timmar steg jag upp just innan nio för att duscha och återgick därefter till sängen och har sovit till och från fram tills nu. Hjärnkapasiteten är inte på topp och det lutar åt en mycket lugn dag.

Vad ska ni hitta på?
Ett fortsatt stigande tryck


Som ni märker blev det inget bloggande igår. Det fanns ingen tid för det helt enkelt. Började dagen med en rutinkoll hos barnmorskan som ledde till en massa blandade värden.

Bebis hjärtljud: 150slag/min
Blodsocker: 4,9
Blodvärde: 115
Blodtryck: 141/92
SF mått: 34cm
Vikt: Hmm.. borde vi inte tala om. 18kg

Bebis hade bestämda åsikter som vanligt och hjärtljuden var emellanåt uppe över 170. Blodvärdet visade ett mellanting, inte bra men inte jätte dåligt heller. Blodtrycket fortsätter och krångla men nu hade övertrycket sjunkt något medan undertrycket hade stigit och urinprovet visade 1g äggvita vilket gjorde att jag var tvungen att infinna mig på VC på morgon igen.

Sagt och gjort så traskade jag iväg just efter 8 på morgon och har nu landat hemma i soffan. Urinprovet visade samma nivå äggvita och morgontrycket var sämre än igår förmiddag- suck! Landade på 156/100 så nu är ny Tox prover tagna som ska bevakas under dagen.

Beroende på provsvaren och min BM:s samtal till specialistmödravården i Sunderbyn får jag någon gång i eftermiddag höra hur vi går vidare och vad som händer. Jag hoppas hon inte dröjer lika länge som sist med att ringa upp så att man slipper gå och fundera. Men nog om det.


Efter gårdagens besök så var det solen som gällde och när P slutade för dagen åkte vi till Sofia som har fyllt år för att göra middag. Menyn kom att bestå av Spicy kycklig, potatissallad, baugetter i ugnen, fetaost och grönsallad. Inte alls dumt! Marina var också på besök och det blev ett par timmar trevligt umgänge. Därefter blev det sängen.
..........

Idag är planerna att ta det lugnt. Ett nödvändigt måste, åtminstone fram tills dess att P slutar då vi är bjudna på middag hos Andreas och Sofi ikväll då det är hennes tur att fylla år. Jag tror det skulle bjudas på grillat. Mums!

Men nu blir det tv:n en stund. Ha en fin dag!
Vart tog dagen vägen?


Godkväll! Den här dagen har verkligen sugit ur all energi. Har för inte allt för länge sedan vaknat upp från en powernap, en nap som hade kunnat sluta med en hel natts sömn om jag inte med våld hade tvingat upp dom otroligt tunga ögonlocken. Inte nog med solen och värmen så har vi äntligen fått tummen ur och vår- och sommarstädat bilen både in och utvändigt idag. Något som tog sin lilla tid men som minst sagt var nödvändigt. Sen är det självklart att man emellanåt måste leka lite med vattenslangen för att göra det hela lite roligare :-P Ja menar, lite kul måste man ju få ha och har man inte haft makten förr så är vattenslangen ett hett tips!

Vattensprut


Därefter blev det en stunds återhämtning i loungen och sedan middag.

Nu däremot ligger jag i soffan och myser av dom ljumma vindarna som letar sig in från balkongdörren. Är helt underbart med lite svalka. Mina ben och fötter ser ut som två uppstoppade korvar och njuter av högläget. Så ska det få förbli fram till läggdags.

Hörs mer i morgon, Ciao!
Allmänt babbel


Hej vänner! Allt bra? Här försöker jag fortfarande skaka liv i knoppen som visade sig vara lite seglivad på morgon. Har myst ner mig i soffan för lite morgontv men ska snart bege mig mot ett rejälare uppvaknande- Duschen.

Därefter ska jag göra mig i ordning för att så småningom ta mig ut en stund innan det är dags att bege sig mot dagens föräldrakurs som dessutom är den sista. Förhoppningsvis visar det sig att några utav oss kan fortsätta hålla kontakten på egen hand.


Gårdagen kom att tillbringas ute på altanen med fötterna i högläge i baden baden fram tills dess att Ulrika kidnappade mig kring 3 tiden för en glass och lite skitsnack vilket kom att bli ett par trevliga timmar.

Kvällen i övrigt blev lugn, utan större aktiviteter. Men nu är det hög tid för duschen. Ciao!
Elektriskt laddatåska


Jag tror att kall och varmfronter har gjort upp sedan i gårkväll. Tycker att man har hört åskmuller i stort sett natten igenom. Värst var det dock igår då det blixtrade och gav ifrån sig ett riktigt knall så att fönstrena skallrade. Fick ta paus i söndagsfilmen och bloggandet. Med det vill jag givetvis få sagt att jag nu har lyckats pilla dit alla sladdar till tv och modem i rätt hål alldelens själv på morgon :-P Nä skämt och sido så var det redan gjort.

Dom flesta verkar ha en uppfattning om åskan, den är farlig, otäck, häftig ,vacker, m.m. Själv gillar jag åska, men det gäller att ha respekt för den.

Vad har ni för planer för dagen?
Här går tankarna kring att ta sig ut en stund om än det inte är riktigt lika fint väder som det har varit dom två senaste dagarna men termometern visar ändå över 20 grader så man lär då inte frysa. Vem vet, till och med jag kanske kan tycka att det är behagligt?

Samtidigt känner jag mig trött efter nattens otroligt dåliga sömn. Huvudet gnager det också. En liten del av mig önskar nästan att solen ska gömma sig bakom ett så där lagomt luddigt moln som gör det acceptabelt att faktiskt stanna inne och bara vara. Men jag vet inte om tanken är tillåten. Jag har inte bestämt mig ännu.
Måndag och ny veckaGraviditetsvecka 34


Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.
Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”. Eller så tänker du motsatsen, ”allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad”. Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.
Värmebölja!


SolGod svettig eftermiddag haha. Jisses vad solen steker idag, det är ju inte klokt. Termometern visar just över 30 grader. Det kom som en chock! Har det inte varit sommar tidigare så är det då det nu.

Har precis kommit in efter en dag på stan med Tero, Cenitha och Klara. Har varit riktigt trevligt men VARMT! Sitter och häller i mig en balja med isvatten för att ta igen dom liter man blivit av med.

Jag känner mig glad, nöjd över dagens sällskap och förväntansfull på kvällens svalka haha. Kroppen hurrar däremot inte lika högt. Men,men.


Igårkväll var Andres och Sofi på besök. Vi käkade tacos och snackade skit. Måste säga att det faktiskt var riktigt gott igen efter att nästan ha förätit sig på det ett tag. Kvällen bjöd även på årets första åskväder vilket var lite mysigt.

Mycket mer än så har jag inte att bjuda på, P jobbar fram till 20 ikväll och jag har inte tänkt lyfta ett finger fram tills dess. Jag är slut som artist!

Ni får ha en trevlig kväll!
Vagnköp och IKEAshopping


Hej vänner, allt bra med er? Här är det fint om än det är lite trött. Onsdagen visade sig bli riktigt trevlig. Hämtade hem Rolls Roycen som var precis lika fin som vi mindes den och sen blev det IKEA för hela slanten. Vi skulle egentligen inte ha någonting men av någon konstig anledning så var sätena framvickade och bilen fullproppad med grejer på vägen hem.

Väl i Kalix blev det mammas lasange till middag och en lugn kväll framför tv:n för att vila ett par trötta och vätskefyllda ben innan det var dags för sängen.

I går förmiddag åkte vi ner på stan för en lunch med Sussi, Janne och lilla Alicia som vi sedan avslutade med mys på campingen i det härliga vädret.

Därefter blev det grillning hemma hos mamma och pappa ute på en stekhet altan, pjuuuh! Något säger mig att det kommer bli några tuffa veckor i värmen fram till BF men man ska inte klaga. Kände dock igår att jag att förmodligen inte kommer kunna låta bli :-P Mätta och belåtna började vi sedan rulla hem mot Luleå igen.


Idag är agendan än så länge blank. P jobbar och jag strosar omkring här hemma vilket för tillfället känns ganska skönt. Kanske passar på att pyssla om sig lite extra om orken finns. Men först bara en lugn stund i soffan. Ha det fint!
Hemma från VC


Blodtrycket visade sig vara något lägre på morgon ( 151/81) vilket vad jag förstår är ganska vanligt eftersom man inte har hunnit komma igång ordentligt så som ni förstår så är det fortfarande lite för högt. Fick ta toxprover som dom ska bevaka under dagen och sedan ringa och säga hur vi ska gå vidare. Om jag måste komma på någon ytterligare kontroll i veckan eller om det räcker med den inbokade rutinkollen nästa vecka osv. Jag hoppas verkligen att jag slipper bli stammis. Men slutblabbat om det.

Idag händer det grejer. Vi ska åka iväg och hämta hem det leveransklara vrålåket till bebis vilket ska bli kul. Känns som om det var evigheter sedan vi beställde den så man ska verkligen inte ha bråttom. Får hoppas man inte blir besviken.

Vidare så stannar vi till en natt hos mamma och pappa i Kalix innan vi åker tillbaka till Luleå i morgon igen.

Vad ska ni hitta på? För våran del är det dags att börja kila så att vi kommer iväg, ha det fint!
Ny gammalt


BlodtryckDet blev inga vidare nyheter hos barnmorskan idag. Blodtrycket hade inte blivit bättre och var heller inte detsamma som förra veckan. Det hade höjts ytterligare och landade på 152/89 idag så jag måste dit i morgonbitti igen för att ta ett morgontryck, blodvärde och lite annat. Så håll tummarna!

Föräldrautbildningen däremot var riktigt trevlig. Stämningen var inte alls lika tryckt som förra gången och och det sa bara swisch så var tiden som bortblåst. Vi surrade en hel del om smärtlindring och förlossning idag vilket inte alls var så dumt om än det påminner en om vad som komma skall och att det närmar sig med stormsteg. Pjuuh, ibland undra vad tusan man har gett sig in i!?

Vidare så köpte vi ett skötbord idag, ett bättre beggat, av en trevlig liten farfar/morfar som så stolt visade upp sin vägg med alla barnbarn inramade. Ja som ni ser så behövs det inget skötbord längre sa han och fortsatte sedan med att fråga om vi hade köpt allt annat. Nja sa vi att inte riktigt men det börjar ta sig. Jasså men ni vill inte ha det här då och höll upp ett bebistäcke och en kudde? Ni får dom. Ni får det här madrasskyddet också - Ja, bara om ni vill förståss? Jag och P bara tittade på varandra och undrade om han var full eller något i den stilen haha. Varför bara ge bort det till någon han inte känner? Nå det slutade med att vi inte kunde göra annat än tacka och tog emot i alla fall. Är om inte annat alltid bra med lite extragrejer.

Men nu ska jag luta mig tillbaka och se vad kvällens tvtablån har att erbjuda och förhoppningsvis lyckas vila till mig ett strålande tryck tills i morgon. På återseende!
Den eviga förbannelsenGlas


I gårkväll lyxade jag till det och tog in på 5 stjärningt hotell med roomservice. Jag hade överflöd av pengar. På hotellrummet fick jag fixat naglarna av en manikyrist. Riktigt snyggt blev det. Jag hade en skön känsla i kroppen och musiken triggade igång pulsen. Det skulle utan tvekan bli rolig ikväll! Plötsligt knackade det på dörren och en kompis kom förbi för att göra mig sällskap. Hon ställde fram två shotglas, fyllde dom och frågade - Hur sjönk Titanic? Botten upp! Det brände till rejält och i samma sekund vaknade jag av att den hemska saltsyran trängde upp i halsen. Aaah! Låt mig vara. Den jäkla halsbrännan fräter sönder mig innifrån och ingenting hjälper. Varken hårdbröd, mjölk eller tabletter- Suck!    

Ja som ni förstår så tystnade musiken, naglarna var ogjorda och inte en gnutta alkohol var intagen. Inte befann jag mig på ett hotellrum heller. För en kort sekund kände jag nästan besvikelsen infinna sig, vi hade ju så trevligt. Halsbrännan håller förövrigt på att göra mig tokig men så påminde sig bebis i magen och jag kunde lägga mig tillrätta igen med ett leende.


Idag är det besök hos BM igen. Förhoppningsvis så visar sig blodtrycket har sjunkt. Därefter är det föräldrautbildning. Jag har suttit och knåpat ihop en liten hemläxa om smärtlindring nu på morgon men nu är det dags att börja göra sig i ordning. P är snart hemma för delat pass.

Ni får ha en bra dag!
Måndag och ny veckaGraviditetsvecka 33

 


Kroppen: Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.


Magen v 33

Magen v 33 (22+1)

Nya smakupplevelser


Godkväll mina vänner! Hur står det till? Själv har jag precis kommit in efter en fullspäckad dag. Morgonen började med en mindre sovmorgon efter gårdagens Fonduemiddag hos Andreas och Sofi som precis har flyttat in i en ny lägenhet. Middagen var jätte god och kvällen avslutades med en komedi innan vi med tunga ögonlock begav oss hemåt till sängen, Zzz!

Fondue


När sömnen väl var bortgnuggad ur ögonen på morgon kom gårkvällens värdar och hämtade upp oss för en dagstur som först bar iväg till storheden för att köpa en grill och sedan ut till Arcus och Vårmässan vilket kom att bli ett lagomt trevligt tidsfördriv. 

Väl hemma igen tog vi det lugnt en stund innan det var dags att åka till campingen där mamma, pappa, farmor och farfar står med husbilen för att äta grillat till middag. Det bjöds på oxfilé, potatisgratäng och grillade grönsaker. Very Delicious!

Nu däremot är det soffan som gäller fram till läggdags vilket förmodligen inte är så långt bort. Både rygg och ben skriker efter dagens vandrande. Natti,natti!
Ytterligare ett konstaterande


Är gjort....

Jag blir bara tjockare och tjockare för var dag som igår, vilket förvisso har sina naturliga orsaker men igår blev måttet rågat. Jag har för ett bra tag sedan accepterat att fötterna är väck, man böjer sig framåt och det enda man ser är stor mage. Men tillbaka till igår.

Det var minst sagt en lättnad att bli av med tvätten och allt gick jätte smidigt och eftermiddagen var riktigt trevlig!

Väl klara slutade P för dagen och han kom för att plocka upp oss och alla väldoftande kläder för att åka iväg och äta. Sagt och gjort så skulle vi handla på Coop och vad gör man för att inte behöva gå runt hela parkeringen? Jo man genar mellan några bilar.

Parkering


P och Sofia gick först och därefter kom jag. Som vanan säger så vrider man gärna sin smärta sida till. Till saken hör bara att jag förmodligen skulle ha låtit bli då jag kort därefter märker hur jag liksom kläms mellan backspeglarna på dom båda bilarna och får en i magen och en i ryggen. What!? Så trångt var det inte. Tack och lov att ingen annan än P och Sofia såg mig när jag så snällt fick börja om och gå runt en utav bilarna istället. P och Sofia som förståss såg det roligare än vad jag gjorde hade jag gärna sparkat i smalbenet om jag hade nått :-P

Än en gång har jag lyckats överskattat mig själv! Men vet ni vad? Den bjuder jag på.
ÄNTLIGEN!!


Ska jag få tvättat bort vårat monsterberg, tack och lov! Ska ta tvättkorgen under armen och åka till Sofia för att låna hennes tvättstuga. Ja, det kanske låter helknäppt men tro det eller ej så kan man kort och gott säga att det som i vanliga fall tar drygt 10 timmar för oss, nu istället kommer vara klart på 4. Så ja det är faktiskt mer än värt det! Inte nog med det så bjuds man på trevligt sällskap under dagen vilket är ett stort PLUS :)

Bild


Igår bockades besöket på MVC av. Det blev inget långvarigt möte utan lite allmänt surr, uppdatering om mitt s.k. valborgsfirande och den vanliga rutinkollen.

Bebis hjärtljud: 148 slag/min
Blodtryck: 140/78  
SF mått: 32cm

Vidare så låg bebis med huvuet neråt vilket h*n inte gjorde på ultraljudet i fredags. Då var det minsann säte som gällde. Så få se om h*n bara är på snabbbesök eller är där för att stanna. Tyvärr så hade blodtrycket höjts åter igen. Attans! Det verkar inte kunna bestämma sig så jag ska dit nästa vecka igen innan föräldrakursen för att lämna urinprov och ta ett nytt tryck för att hålla koll så att det inte är något fuffens på gång.

I övrigt var allt bra borsett ifrån att jag var lite öm om magen, vilket antagligen inte är så konstigt.


Men nu är det hög tid att studsa in i duschen och plocka ihop det sista innan det är dags att bege sig. Ciao!
Allmänt babbel


God förmiddag! Hur står det till? Här har jag precis slagit ner rumpan en stund efter att ha fått ett ryck med att försöka få bort en obehaglig lukt i kylen på morgon. Nu är den både rensad och torkad så jag hoppas på ett trevligare bemötande nästa gång jag sticker in näsan.

Föräldrautbildningen igår visade sig vara helt okej om än det mesta var till att refräscha minnet.

Idag däremot står ett besök hos barnmorskan på to do listan. Känns bra att få höra det tickande hjärtat och kolla så att allt är okej så här nära inpå fallet. Inte för att jag tvivlar men ändå.

Lilypie


Vad ska ni hitta på idag?
Drygt två månader till flytt


Flytlåda

Det är med blandade känslor jag kan meddela att vi fick lägenheten efter en evig väntan. Jag borde väl egentligen jubla men jag kan inte riktigt. Jag trivs på sätt och vis väldigt bra i våran nuvarande lägenhet men jag är övertygad om att det kommer kännas bättre bara det får sjunka in lite. Det är många fördelar med den nya lyan, speciellt inför bebis ankomst. Tror egentligen att flytten i sig är det som tar emot mest eftersom jag verkligen hatar att flytta. Det är sånt jäkla slit och nu är jag dessutom inte den smidigaste varelsen precis! Vidare så lurar BF runt knuten vid inflytt så vi får se om man befinner sig i lägenheten eller på BB när nycklarna blir våra. Nå ja!

P kommer hem för delat pass idag också då vi ska på föräldrautbildning. Något sent kan tyckas men först skulle den inte alls bli av så på något sätt verkar dom ju ha lyckat pussla ihop det. Jag håller tummarna för att den ska ge någonting, någonting nytt och inte bara sånt som man redan vet. Man hör så mycket olika åsikter om dessa kursers innehåll men det ska hur som helst bli roligt att träffa andra blivande föräldrar.

Nu blir det till att ställa sig under hårfönen efter morgonens dusch och sedan förflytta sig till spegeln för att lägga på skönhetsmasken för dagen. På återseende!

Seglivad muskelvärk


Ja det vill inte riktigt ge sig. Det gnager värre på sina ställen fortfarande men snart ska ni se att jag är fit for fight igen :) Jätte snällt av er att visa omtanke, både ni som skrivit kommentarer, messat och ringt. Det värmer! Men nog tjatat om det.

Ros


Bara för att jag lyckades tillbringa Valborgs i Sunderbyn så gjorde förhoppningsvis inte ni det. Har ni något roligt att bjuda på?

Annars då, vad händer idag? Själv inväntar jag P från jobbet. Är drygt 1 och en halv timme kvar och fram tills dess blir det kvalitetstid i soffan för min del. Därefter vet jag faktiskt inte. Gissar att vi ska iväg på ranten en sväng. Jag har ju trots allt följt läkarens order om vila nu, inte för att jag hade orkat med så mycket annat men ändå. Nu är det färdiglegat.

Vidare väntar vi på uppdatering om lägenheten. Idag vet vi om vi blir en lägenhet rikare eller inte.... Time will tell!

Take care!
Måndag och ny veckaGraviditetsvecka 32


Kroppen: Man kan lätt bli andfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir andfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.
I vissa landsting görs ett extra ultraljud i vecka 32 för att kontrollera att barnet växer som det ska.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.
Valborgs 2010- Ett fritt fall!


Gårdagen kom att bli en dag jag aldrig glömmer. Tillbringad på Sunderbyn sjukhus utan alkohol i kroppen.

Allt började med att vi fick ge upp våra planer om grillning med tanke på det hemskt tråkiga vädret om än det kändes lite tjurigt. Frågar ni mig så hör det till.

Istället bestämde vi oss för att gotta oss med pizza och åkte iväg och beställde. Under tiden skulle vi skynda oss iväg för att köpa jordgubbar till efterätt. Väl framme studsade jag ut från bilen och hinner bara smälla igen bildörren och vända mig om så faller jag pladask ner i backen efter att ha snubblat på en trottoarkant. Jag hinner inte ta emot mig med händerna utan landar direkt på magen. Om det gjorde ont!? Oh ja!

Snabbt som ögat var P ute ur bilen för att hjälpa mig upp men det gjorde som sagt ont och åter ont. Med utrunnet smink och lätt blödande knän och framför allt utan dom jävla jordgubbarna tar jag mig in i bilen och vi åker raka spåret in till akuten.

På vägen ringde P till sina föräldrar för att rapportera läget och bad dom åka och hämta dom redan betalda pizzorna.

På akuten skickade dom mig ganska omgående till förlossningen för att börja ta CTG kurvor och märker då att fallet har påverkat livmodern då upprepade sammandragningar registreras. En del kraftigare än andra.

CTG kurva


Utöver kurvorna gör dom även ett ultraljud och vill därefter att jag ska stanna för vidare undersökning i några timmar och vi blir skickad över till BB för vila och en smörgås.

Någon timme senare var vi tillbaka på förlossningen och nya kurvor togs. Sammadragningarna hade stannat av och bebis hjärtfrekvens såg också bra ut och jag fick besked om att jag inte behövde stanna över natten. Puuh! Så skönt att slippa.

Efter 23 tiden var vi hemma igen och en stund där efter blev det sängen.

Idag känns det hyffsat om än jag är mörbultad och har ont lite överallt. Man skulle kunna tro att jag varit uppe i ringen och slagits med dom stora pojkarna :-P Nä skämt och sido så har som tur var inga värkar, blödningar eller vattenavgång synts till så nu blir det bara vidare återhämtning.


Om än det hade varit kul att träffa dig lilla vän så får du nog
stanna där inne några veckor till
<3
lilledu

Välkommen till min blogg!


Mitt namn är Sandra och jag älskar när livet leker och allt annat som förgyller vardagen. En tidig Junimorgon 2010 fick jag tillsammans med min sambo vårt första barn- en helt perfekt son.

I November 2011 var vi med om livets mirakel igen. Emilio blev storebror till lillasyster Carisma.

Här i bloggen skriver jag om allt som faller mig in. Allt från ytligheter till djupare tankar till vad som händer med våra småtroll.

Kom ihåg att livet är en gåva och att uppskatta varandra, vardagen och nuet är viktigt!

Hoppas ni gillar den. Enjoy!