Sjukstuga


Vi slapp tyvärr inte biverkningarna. Vi har haft en hängig kille sedan igårkväll. Febern hälsade på och han var gnällig och ledsen kvällen igenom. Det värkte i mammahjärtat att se honom må så dåligt. Efter att ha gett honom en zupp lyckades jag få honom att somna för natten om än det har varit oroligt.

Idag är han fortsatt ynklig fastän det inte är lika illa som igår. Får se hur det ter sig efter att han har vaknat upp från sin förmiddagslur. Jag hoppas det ger med sig så han är fit for fight tills i morgon.

Nu ska jag mysa ner mig framför tv:n en stund. Take care!




3-månaders vaccination


Är precis hemkommen från BVC. Jag har varit på efterkontroll och Emilio har fått sina vaccinationer för första gången. Ett stick i varje ben. Första sprutan gick bra men andra gjorde ONT, aj,aj,aj! Stackars liten skrek sig blåröd i ansiktet. Han hade inte alls planer på att sluta gråta till en början utan fördrog att bestämt visa vad han tyckte om eländet. Och jag klandrar honom absolut inte!

Emilio


Efteråt somnade han i princip direkt jag lade ner honom i vagnen och sover fortfarande ute efter promenaden hem. Få se om han slipper biverkningar...? Jag håller tummarna!

Vägd och mätt blev han också. Nu väger gossen hela 5370g och är 58cm lång.

Vidare så pratade barnmorskan på med honom innan hon gav vaccinet och han snackade så glatt tillbaka och så säger hon plötsligt: Ja snart ska du få smaka mat också- potatis, morot,majs, palsternacka, päron och inte för att tala om gröten som ska införas....  EH VA!? Jag kände hur jag stirrade på henne som om jag inte alls förstod... Ska min bebis börja äta mat? Näe det går ju inte. Herregud har han redan blivit så stor. Tror ni att man kan vänta tills han fyller si så där fjorton istället hehe. Nä skämt och sido så ska det bli roligt att börja lite smått med mat men det blir så mycket tydligare hur fort tiden går. Snart klappar han mig på huvudet och säger hej lilla mamma kan jag få pengar till en moppe?

Jag njuter av varje sekund!




Ett dop senare


Väntat på uppdatering?
Ja, det blir bara några rader nu då det strax är dags för mat för gossen.

Vi har varit trötta här, allihop! Det är jobbigt att ha dop! Det tog verkligen musten ur oss men vi har försökt återhämta oss så gott det går.

Ni är förståss nyfiken och vill se bilder?! Då får ni vara nyfiken ett tag till då jag inte har hunnit gå igenom alla miljoner bilder som togs från alla håll och kanter under dopdagen. Ni får ha lite tålamod.

Dopceremonin gick jätte bra, Emilio skötte sig exemplariskt, mammas lilla älskling! Han var hur glad och nöjd som helst dagen igenom och charmade dom flesta för att sedan somna som en klubbad säl efteråt och inte vakna förän halv sex morgonen efter. Igår var han också en knäckt hjälte och sov jätte mycket men idag däremot är han tillbaka.

Firandet var jätte trevligt och det flöt på och gick enligt planerna. Vi tackar så mycket för presenterna:)


Håll utkik efter bilder!




Sista dagen innan dopet


Det har minst sagt varit full rulle dom sista dagarna. Det är många bitar som ska på plats innan allt är klart inför morgondagen.

Igår var jag och klippte och färgade håret. Ett välbehövligt frisörbesök. Inte nog med det så lämnade jag Emilio för första gången sedan han föddes. Hela två och en halv timme! På vägen dit kändes det som om jag var på väg till flygplatsen och skulle lämna honom betydligt längre. Klumpen i magen växte sig större ju närmre frissan vi kom, inte för att jag tvivlade på att P inte skulle kunna ta hand om honom utan snarare för att jag inte skulle klara mig utan Emilio haha. Jag saknade honom innan jag ens hade lämnat bilen.

Det kändes tomt och konstigt men jag antar att man måste börja vänja sig. Jag överlevde besöket och håret har äntligen återfått lite liv igen :)

Idag ska vi en sväng till kyrkan, tårtan och blommorna ska hämtas, det sista ska plockas ihop inför i morgon och jag måste bestämma mig för vad jag ska ha på mig. Och det mina damer och herrar känns lättare sagt än gjort.

Dags att klä på sig för att inleda dagens göra. Ni får ha en bra dag!




Ett växande intresse


Händerna blir bara godare och godare samtidigt som dom kan visa sig vara det äckligaste som någonsin har stoppats in i munnen.

Händerna


Fortsatt flyt


I natt sov Emilio non stop fram till tio över fyra då jag provade ge honom tutte men den dög inte. Det var mat som gällde. Men jag klagar absolut inte, han är så duktig. Dom här sista kvällarna har varit rena lyxen. Vi har kunnat gå och lägga oss när vi har känt oss trötta utan att behöva vänta på att han ska vakna och framför allt så har vi fått lite kvalitetstid för varandra. Det är första gången sedan han föddes. Man är så van att ha honom så nära så när vi nu har suttit i vardagsrummet och han har legat i sovrummet så är det nästa så att man har saknar honom en gnutta hehe.

Började se LOST igår. Säsong ett. Hade tänkt plöja oss igenom serien en gång för alla.

Har inte så mycket mer att skriva just nu, det skulle väl vara om bajskalaset vi hade här i morse. Vi steg upp från sängen och Emilio åt och sen var det igång. Jag märkte att han var mycket koncentrerad, precis som han brukar bli när nr 2 är på gång.

Vi gick till badrummet och jag märkte att han hade bajs upp efter halva ryggen. Den nya vita pyjamasen var inte längre vit. Den hade fått flera nya härliga motiv än det på framsidan. Det var ta mig tusan bajs överallt- SUCK! Tack och lov att jag hade galltvål hemma så att jag snabbt kunde skölja upp den i handfatet. Ja, det var inte bara pyjamasen som sköljdes upp i handfatet, det gjordes även en nöjd Emilio :-P SKITUNGE!

Nöjd


Men nu ska jag passa på att fixa lite här hemma innan det är dags att åka iväg och beställa tårta och lämna igen lite prylar. På återseende!





Johnblund


Det tar sig med dom nattliga rutinerna. Vi har börjat ge kvällsmålet tidigare åt Emilio för att förhoppningsvis börja få lite ordning på kvällar och nätter. Tidigare åt han kring halv elva innan vi nattade honom men allt eftersom har klockan blivit mer- kvart i elva, elva, halv tolv, tolv och ännu mer vilket har resulterat i att både jag och P har somnat som slagna hjältar i soffan då ögonen har gått i kors. Måste säga att det har gått ganska bra om än vissa nätter har varit bättre än andra. Men i natt är rekordet med stort R slaget. En trött kille fick mat kring halv nio igårkväll och sov sedan efter en kort vakenstund fram till tjugo i fem på morgon om än med två tuttinstoppningar. Nästan 9 TIMMAR utan mat, duktig pojke :)

Vi hoppas givetvis på något liknande i natt men vi får väl se om gossen håller med. Det klunkas ersättning här bredvid mig. Torr blöja, lite joller och mys, därefter natti,natti!

Mys

Mys




Hemma från kvällens festligheter


Kvällen visade sig bjuda på mer än väntat. Ungstekt lax och potatis, hemmagjord potatissallad, olika kalla såser, sallad i massor, ost och kex, fruktsallad och glass, jordgubbar, tårta- ja allt ni bara kan tänka er. P´s mamma hade verkligen slagit på stort och till och med vin och skumpa stod på bordet. Första glaset alkohol är nu drucken efter graviditeten. Det var så att man fick vifta sig igenom dimman hehe. Nä skämt och sido så var det inte särkillt gott men grejen i sig var mycket trevlig!

Festligheter

Dags att natta gossen. Godkväll!




Nattligt obehag


Det här kanske låter konstigt men jag har helt plötsligt börja känna obehag när jag stiger upp för att ge Emilio mat på natten. Grejer har ramlat i golvet och i natt infann sig en obeskrivligt obehaglig känsla när jag stod och diskade hans flaska, varenda hår reste sig på kroppen, från topp til tå- brrr! Håller jag på att bli knäpp?! Nå knäpp eller inte så tog det länge innan lugnet kom tillbaka och jag kunde somna om igen. Jag hoppas jag slipper det i fortsättningen.

Lördag idag och vi är hemma hela familjen. Mysigt! Ska åka iväg på några ärenden kring ett efter att Emilio är tankad ytterligare en gång. P ska klippa sig, jag ska byta storlek på en pyjamas åt gossen, försöka hitta ljus till dopet osv.

Ikväll är vi bjuden på middag hos P´s föräldrar. Jag undrar vad det bjuds på?

Men nu ska jag ta bort handduksturbanen från huvudet och lägga på skönhetsmasken för dagen så att jag är redo när hungern sätter in.

Ta hand om er!




Vart tog uppdateringen vägen?


Ja, jag medger verkligen att jag har varit en usel bloggare den senaste tiden. Dryga veckan mellan gångerna går ju inte. Måste försöka skärpa mig.

I tisdags skulle Emilio ha fått sitt tremånadersvaccin och jag skulle på den mycket trevliga efterkontrollen men så blev det inte. Dom ringde på morgonen med återbud eftersom barnmorskan hade blivit sjuk. Och jag som hade laddat. Nå ja. Igår ringde hon upp mig för att boka in en ny tid men eftersom dopet närmar sig så sköt vi på det ytterligare en vecka så att vi inte helt plötsligt står med hängig kille.

Veckan i övrigt har precis som jag skrev i förra inlägget bjudit på en hel del dopplanering och inköp till det så nu är det mesta ordnat. Till veckan blir det frissan, beställning av tårta och det sista småfixet för att sedan på lördag fira gossen med familj och vänner :)

...........

Syrebristen är hög, sitter och gäspar och funderar på hur jag ska syselsätta mig tills P kommer hem si så där tjugo i elva i kväll. Var på väg ut på en promenad när jag såg att himlen hade öppnat sig så vi stannade hemma istället vilket resulterade till en övertrött och grinig unge då han lätt blir sin egna värsta fiende. Nu däremot börjar det närma sig mat, tack och lov, det brukar oftast vara en vändpunkt.

Ni får ha en trevlig fredag!



3 månader


Då var det dags igen, herregud det är snart en vecka sedan jag suttit här. Fy skäms!

Idag blir Emilio tre månader. Tiden går verkligen fort. Han har blivit så stor och nu känns det verkligen som om man har börjat få glädje av varandra på ett annat sätt. Missförstå mig inte! Glädjen har funnits där hela tiden men just det att han är så mycket mer "med" nu än tidigare är så roligt. Det är nu det börjar på riktigt :)

vi



Har just kommit in från en promenad i trasiga skor. Ja dom har tro det eller ej gått av på mitten haha. Problemet är att det är dom enda skorna jag kan gå i utan att ha skavsår och blödande tår när jag kommer hem. Min mamma brukar säga att jag inte kan ha ett billigt plåsterkonto och det har hon så rätt i eftersom det snabbt slutar med att varenda tå pryds av ett eller i värsta fall fler. Och som om det inte vore nog problematiskt så har det blivit ännu svårare efter graviditeten då inga skor passar längre, suck! Det är ett hopplöst kapitell. Nå ja, nogtjatat om det.

Det rosa rummet är nu ett minne blått. En enkel ljus tapet hänger nu istället på väggen. Tack och lov! Nu är det bara det roliga kvar.

Tapetsering

Tack för hjälpen mamma och pappa


Vidare så är inbjudningarna till dopet ivägskickade och kyrkan är bokad. Tyvärr var domkyrkan upptagen så vi fick nöja oss med "Portarnas kyrka" på Örnäset men det blir nog bra. I veckan bör prästen höra av sig för att bestämma dag som vi ska träffas. Psalmer ska väljas, våra önskemål ska läggas fram osv.

Sen var det bara resten av planeringen kvar. Dopkaffet efteråt som det så fint heter, frissan, kläder till oss alla tre och säkert hundra grejer där emellan. Ska försöka ta tag i det så fort som möjligt så det inte slutar i mer panik än nödvänigt :-P Det får bli den kommande veckans projekt.

Men nu ska jag gå och kolla till gossen som ligger ute i vagnen och sover.

Ha en fortsatt trevlig söndag!





Promenix


Hej vänner, hur har ni det?
Här började vi morgonen med en härlig promenad i solskenet. Emilio sover fortfarande ute i vagnen. Duktig pojke!

På väg ut

En påklädd och klar gullunge

Har passat på att äta frukost i lugn och ro vilket inte hör till vanligheten, kikat lite på tv och surfat runt på nätet. Och varför inte blogga också?

Det blev köp av overall i lördags. Här får ni ett smakprov om än inte bilden ger rättvisa. Ska ta mig en sista funderare hemma innan jag bestämmer mig. Onsdag är sista dagen för öppet köp.

Molo overall



Men nu ska jag gå och putsa fjädrarna innan en hungrig unge vaknar. På återseende!




Lördag och Disneydags


Jag vaknade upp av att det skrålade Hipp Hurra!!!!!!! för här kommer Bumbibjörnarna, studsar fram emellan sagorna och vi får följa med... från tv:n på morgon. Det var tydligen Emilio som så gärna ville se enligt P. Konstigt nog satt han med huvudet helt åt andra hållet och kikade ut genom fönstret. P däremot var inte lätt att få kontakt med :-P

I dag ska vi åka på stan en sväng. Har lagt undan en jätta fin vinteroverall som måste ses igen innan vi bestämmer oss. I övrigt blir det mest lite allmänt strosande.

Var och tittade på åkpåsar här om dagen med Emilios farmor. Hade dock inte kommit in så mycket roligt ännu men den 13:e skulle dom förhoppningsvis ha kommit till butiken. Nedräkningen har börjat. Fick kika på lite nyheter som skulle komma vilket man självklart blev lite nyfiken på. Så vi får väl se...

Vidare så har vi äntligen bestämt oss. Vi har länge velat fram och tillbaka mellan dop och namngivningsdag för Emilio. Nu vet vi. Det blir dop :) Vi kunde inte slita oss från traditionerna så nu är det en hel del vi måste ta tag i och kolla upp.

Men nu börjar magen kurra. Dags för frukost. Ni får ha en fin lördag!




En växande kärlek


Det är så att man får tårar i ögonen mellan varven. Liten och vacker och så betydelsefull. Känslor som inte går att beskriva. Jag har placerat dig på den finaste platsen i mitt hjärta.

Emilio

 

 


lilledu

Välkommen till min blogg!


Mitt namn är Sandra och jag älskar när livet leker och allt annat som förgyller vardagen. En tidig Junimorgon 2010 fick jag tillsammans med min sambo vårt första barn- en helt perfekt son.

I November 2011 var vi med om livets mirakel igen. Emilio blev storebror till lillasyster Carisma.

Här i bloggen skriver jag om allt som faller mig in. Allt från ytligheter till djupare tankar till vad som händer med våra småtroll.

Kom ihåg att livet är en gåva och att uppskatta varandra, vardagen och nuet är viktigt!

Hoppas ni gillar den. Enjoy!