En till?


Jag behöver knappast påpeka hur många i Sverige eller runt om i världen som har fler barn än ett så frågan om hur vida man kan älska ett andra barn lika mycket som det första borde vara besvarad vid det här laget. DET GÖR MAN! Ändå kan jag inte låta bli att undra hur det kommer att bli när bebisen kommer. En del av mig tror att allt kommer falla sig naturligt och att känslorna kommer växa sig starka snabbt, precis som dom gjorde när Emilio föddes. Den andra halvan frågar sig hur det är möjligt eftersom att Emilio är det bästa som har hänt och att jag omöjligt kan älska någon som jag älskar honom. Däremot så tvivlar jag inte på att jag kommer tycka om honom eller henne. Det är jag övertygad om.

Emilio är placerad i rummet närmast hjärtat, kan det verkligen få plats en till?

Hjärtan




Orkeslös


Jag har mått bättre i några veckor, så pass bra att graviditeten inte bara har känts som en tung men nödvändig transportsträcka. Det har känts väldigt skönt att faktiskt få må bra och kunna leva lite av ett normalt liv igen. Jag har på ett helt annat sätt kunnat luta mig tillbaka och känna efter och allt eftersom den lilla gör sig påmind så växer förväntningarna.

Den här veckan är det dock som om tröttheten är tillbaka och det finns inte mycket energi till övers och kudden har visat sig vara extra skön. Jag hoppas att det bara är något tillfälligt och att orken återvänder. 




Aronsbad och födelsedagskalas


Godkväll! Allt väl? Här dricker vi för tillfället kvällens vällingsslurk. Dagens höjdpunkt tycker förståss Emilio som älskar välling precis som så många andra barn. Det är verkligen en mysig stund så här på kvällen efter dagens hålligång.

Igår var vi på Aronsbadet så Emilio fick bada. Det blev inte så mycket bus då gossen hade på tok för mycket att hålla koll och titta på. Jag tror nästan att vi hade kunnat lämna honom där en timme och hitta honom ungefär på samma ställe när vi kommit tillbaka för att hämta honom hehe. Så intressant var det.

Bada

Arons

Arons



Väl färdigbadat gick vi och satte oss på en filt och åt hallon som vi plockat dagen innan. Emilio behövde bara se burken så visste han vad det handlade om. Mums!

Drygt två timmar senare åkte vi hem så Emilio fick sova en stund innan vi vände om ut genom ytterdörren igen. Den här gången för att fira kompisen Otto som fyllde 1 år :)

Därefter blev det en lugn kväll framför tv:n innan vi så småningom deckade för kvällen.


Idag har vi inte gjort så mycket förutom att hälsa på Emilios farmor och farfar en stund och kasta lite basketstraffar, mest på skoj men jag kan ju inte annat att säga att jag utklassade mina motståndare. Inte bara en gång utan två ;)

Men nu tillbaka till soffan. Ha en fin kväll!





Vår alldelens egna Baby Tarzan :)









Lekparkshäng och bus på stranden


Jag missköter verkligen mitt bloggande för tillfället. Det blir inte mycket till uppdatering men jag har helt enkelt varken lust eller ork för stunden. Så är det bara. Sen är det sommar och semester så mycket annat prioriteras.

I fredags åkte vi till Kalix och började med en lunch på cafe Myggan tillsammans med Lisa, Andreas och Knut. Mätta och belåtna åkte vi vidare ner till campingen för lite lek i lekparken.

Lekparken

Det var inte bara dom små som gick in i leken ;-)

Väl färdiglekt var vi varma och svettiga och vi bestämde oss spontant för att åka en sväng och bada för lite svalka. Det kom att bli Emilios badpremiär på stranden vilket han älskade. Han skrattade och satt länge och plaskade i vattnet. Någon badkruka var han absolut inte.

Stranden

Sötunge!

Efter ytterligare bus och fruktstund på stranden packade vi ihop och begav oss in mot stan igen där vi åt middag på Trocadero innan vi skulle åka hem till Luleå igen men så blev det inte efter att Lisa tagit fram sina valpögon och bett oss sova över för lite film och godis.

Morgonen efter åt vi frukost tillsammans och surrade fram till gossarnas förmiddagslur innan vi tackade för oss.

Väl hemma i Luleå var jag jätte trött efter nattens vaka då jag knappt kunnat sova och det blev en lugn eftermiddag och en tidig kväll.

Idag har vi också bara tagit det lugnt bortsett ifrån lite nödvändig inhandling. Nu har Emilio gått och sova för kvällen och jag och P ska mysa ner oss i soffan en stund innan sängen kallar. Godkväll!





Dagen


Hej vänner! Hur har ni det? Här har Emilio precis gått och sova, P dammsugar och jag, ja vad gör jag..? Skriver ett blogginlägg.

Till frukost blev det färska jordgubbar, något av det bästa med sommaren. Mmm så gott!

Vi har dom senaste dagarna tagit det ganska lugnt och inte gjort så mycket. Mest återhämtat oss från resan, tagit en och annan powernap och tagit dagen som den kommit. Det har behövts. Idag däremot känner jag mig lite rastlös och funderar på vad man skulle kunna hitta på samtidigt som den ena gäspen avlöser den andra. Det kanske hade varit skönt med en slappardag till ändå? Nå det tåls att fundera på.

På återseende!





Ultraljud


Vi hade tid för rutinultraljudet idag och lämnade Emilio hos sin farmor och farfar under tiden, tyvärr med feber och hosta som han drog på sig lägligt till sista dagen på semestern :( I övrigt har allting varit bra bortsett ifrån att det tyvärr gick lite för mycket tid till resandet fram och tillbaka till campingen.

Väl i Sunderbyn fick jag en slags obehaglighetskänsla som jag egentligen inte kan förklara. Det var lite av en känslomässig berg och dalbana att gå igenom korridorerna, gå in i hissen och trycka upp sig till våning 5. Så mycket minnen kom tillbaka.

Ultraljudet kändes overkligt och jag kunde inte riktigt förstå att vi snart skulle få se vårat blivande barn för första gången. En liten varelse som ska göra Emilio till en stolt storebror.

I väntrummet satt vi bara i några minuter innan det var våran tur. Jag lade mig på britsen och jag skymtade P över axeln som placerade sig bekvämt i en stol. Precis som om han satt i en biosalong och var redo för att filmen skulle börja.

Ultraljudsdosan fördes över magen och ett bestämt sprattel dök upp på skärmen. Tänk att vi för drygt ett och ett halvt år sedan låg där och tittade på Emilio och att en så perfekt liten kille kom till världen. Nu däremot var det någon helt annan.

Bebishand


Ett foster blev konstaterat och det var en livlig krabat som simmade omkring i fostervattnet och låg inte heller optimalt för undersökningen. Det tog lång tid för läkaren att både bocka av det som skulle kollas och ta måtten som behövdes. En annan läkare blev till och med tvungen att komma in i rummet för att se efter magsäcken som den första läkaren inte hade lyckats finna.

Slutligen dök den upp och vi fick veta att allting såg bra ut. Det enda som gick att anmärka var att moderkakan låg lite neråt i framvägg och ligger som det ser ut för utgången. Något som dock brukar rätta till sig allt eftersom veckorna går men för säkerhetsskull blir det ett till ultraljud i vecka 32 för att utesluta kejsarsnitt.

Väl klara åkte vi och hämtade en smått hängig Emilio innan vi snabbhandlade och åkte hem. Nu däremot har vi precis ätit och det börjar närma sig en zupp och läggdags för gossen. Själv ska jag mysa ner mig i soffan direkt för maximal avkoppling då jag känner mig ganska trött.

Ni får ha en bra kväll!





Framme

Kom fram till stockholm vid lunchtid igår. Emilios första flygtur gick bra även om han var lite trött och grinig. Halvvägs framme somnade han i min famn och vaknade inte förän landningsstället dunsade i backen. När allt bagage väl var hämtat blev det lunch för oss alla innan vi lämnade arlanda. Självklart inte utan att emilio fick kräkas-suck! Jag börjar vara så där lagomt less på att han inte får behålla maten. Ett samtal till bvc börjar närma sig. Men nog om det. Väl inne i stan mötte vi upp jill, sofis syster som hade kollat upp hur vi smidigast skulle ta oss till campingen. Det visade sig dock inte vara fullt så enkelt som hemsidan sa. Vad trodde vi egentligen? Vi kände oss som ett så där lagomt häftigt gäng där vi konkade på vagnar och diverse väskor på tåg, buss och sist men inte minst ett par km promenad. Andra delen av sällskapsresan släpps i höst. Trötta och många timmar senare var vi äntligen framme och går till receptionen efter nyckeln där vi får veta att dom inte kan se vår förskottsbetalning. Eh va? Hade man inte varit så trött som man var så hade vi nog gått upp i atomer. Tack och lov så litade dom på oss och allt löste sig. Villavagnen är verkligen jättefin och det är absolut inga problem att bo fyra vuxna och två barn i den trots sina ynka 32m2. Det enda jag har att klaga på bortsett ifrån lite strul så är det att morgonen har börjat kl 05.00-gäsp! Jag hoppas verkligen inte att gossen har tänkt vakna sånna tider semestern igenom för då kan det komma att bli tungt. Men nog om det. Idag blir det en heldag på skansen. Förhoppningsvis visar det sig vara lättare att ta sig idag när man har gjort det en gång. Om inte annat slipper vi åtminstone bagaget. Men nu ska ja återgå till mina boys. Dom andra har inte stigit upp ännu. Jag hoppas att inlägget inte ser allt för konstigt ut då jag för första gången skriver på ipod. Tyvärr blir det ingen bättre uppdatering med bilder förän vi kommer hem då jag inte har tillgång till någon dator. Det får helt enkelt duga. På återseende!

Inför morgondagen


Hallelujah det är mulet idag, så jäkla skönt! Solen tittar fram mellan varven men så kan det gärna få hålla sig. Lite svalka skulle uppskattas.

Sista dagen hemma idag. I morgon flyger vi ner till Sthlm tillsammans med Sofi, Andres och Lea. Det är med blandade känslor jag åker. Samtidigt som det känns kul så känns det även lite jobbigt. Har inte varit i någon tipptopp form dom sista dagarna men det är bara att hoppas på det bästa. Ska bli roligt att åka på Emilios första riktiga semester :)

Dagen kommer bestå av pågående tvättning, packning, några ärenden och lite sista småfix. Men nu tvättstugan. Ha en fin söndag!


UPDATE: Skit också, det blev inte mycket till mulet idag heller





Den som väntar på något gott


Första dagen på semestern och man vaknar upp till åskmuller och ösregn. Emilio bjöd till och med på sovmorgon till strax innan 09.00. Vilken tajming! Men vem ids vakna tidigt när himlen har öppnat sig?

Nu däremot är alla mörka moln ett minne blott och solen lyser på en klarblå himel och det är varmare än någonsin. Stack precis ut näsan genom altandörren och möttes av en tjock vägg av hetta. Ser knappt ut att blåsa heller så något säger mig att det kommer bli en svettig dag. Gårdagen var bara uppvärmning- pust! Om jag ändå också hade haft en större modell badbalja att sätta mig i....

Bada


Hade fruktansvärt ont i huvudet igår eftermiddag/kväll något som jag känner av även idag. Blir till att trycka i sig alvedon och förhoppningsvis orka med några inplanerade ärenden.

På återseende!





Sista dagen


Idag jobbar P sin sista dag innan semestern. Som vi har längtat. Äntligen ska vi få lite ledigtid tillsammans. Här ska minst sagt njutas under dom fem kommande veckorna :)

Igår var vi ute hela dagen. Emilio badade balja och hoppade (läs kröp) studsmatta. Oj så roligt han hade!

Studsmatta


E&L


E studsmatta


Vidare så har han den sista veckan börjat bli fruktansvärt envis och tjurig och drar sig inte för att säga vad han tycker då han snabbt ger ifrån sig tjurskrik när han inte får som han vill. Givetvis vet han vilka han kan köra lite extra med, exempelvis farmor som går dit han vill. Jag har försökt säga att hon måste försöka låta bli utan vidare framgång. Får han lillfingret så tar han hela handen, han är ju inte dum hehe.

Men nu ska jag fixa mig i ordning innan Emilio vaknar och vill ha lunch. Ciao!





Några rader


God förmiddag allesammans, allt bra? Här händer det än så länge inte så mycket. Jag och Emilio har egentligen bara hunnit äta frukost, myst och busat en stund här på morgon.

Det blev inte mycket till påhitt igår då energin rann ur mig. Istället tog vi det lungt och gick på en promenad när P kom hem från jobbet, åt och myste ner oss i soffan.

Idag har vi egentligen inte heller några planer men vi ska förhoppningsvis ta oss ut en stund efter lunch. Jag måste passa på att njuta medans det är några grader svalare. Den sjukliga värmen som har varit är absolut ingenting för mig.

Började skriva ner en lista igårkväll inför semestern så vi slipper glömma hälften. Skönt att bara behöva bocka av eftersom man kastar ner det i väskan. Jag insåg ganska snabbt att det blir en hel del grejer som ska med då ett A4 papper fylldes ganska snabbt. Konstigt nog så är det den minsta av oss som kommer ta mest plats i bagaget hehe. Nå ja, det blir nog bra. 40 kg bör vi klara utan problem.

Men nu börjar det vara dags för Emilio att gå och sova en stund. Själv ska jag luta mig tillbaka i soffan under tiden. På återseende!

Gossen






Tisdag


Har precis svalt sista tuggan av frukostmackan och sitter och funderar på vad vi ska hitta på idag. Hade varit skönt att komma iväg lite så dagen går lite fortare. Vad ska ni hitta på?

Igår tog vi det mest lugnt bortsett ifrån att vi var och hälade på Emilios farmor och farfar en stund. Åt lunch på altanen och bara var fram tills dess att P plockade upp oss efter jobbet för lite nödvändig inhandling.

Men nu lite bus med Emilio. På återseende!




Söndag


Igår var planen att åka och bada med Emilio men efter en hel veckas kanonväder så var det förståss inte sol. Så jäkla typiskt!

Istället åkte vi en sväng till Piteå och strosade bland allt folk, var till Barnens Hus och tittade på syskonvagnar och bara hade en mysig dag tillsammans.

Idag lyser solen igen men det blåser lite kallt så jag tror tyvärr inte att det blir något badande idag heller.

I morgon återgår P till jobbet efter helgen, sista veckan innan semestern. Som vi har längtat.

Men nu ska jag återgå till mina killar. Ha en bra dag!




Ack så fel jag hade


Febern kom smygandes trots allt. Jag trodde verkligen att han skulle slippa den här gången med tanke på att det hade gått så många timmat men icket. Jag hade det på kän då han kändes varm, kräktes upp lunchen, blev mer ynklig därefter och bara stod och hängde över divanen och var inte alls intresserad av att leka. Jag gick och tempade honom och mycket riktigt, nästan 39 i feber. Suck! Det är nog inte meningen att han ska klara sig från alla biverkningar.

Nu har han precis fått en zupp och lagt sig för att nanna kudden en stund och jag ska också passa på att luta mig tillbaka. På återseende!





Peppar,peppar!


Så har vi bara febergräns här på morgon. Med andra ord en ganska pigg Emilio. Däremot verkar han ha mer ont i benen än vanligt då han helt plötsligt kan grina till då han härjar omkring på golvet. Tänk att han för en gång skull slapp bli så där dålig som han brukar blir :) För det vore ju konstigt om han blev sämre efter så här många timmar..? Nå ja, så länge han mår bra så är jag glad.

Förutom vaccinet så hade han förståss blivit större. Vågen visar nu 8420g och mätstickan 73cm. Så på nästan 3 månader har han gått upp kring 800g och vuxit 4 cm på längden. Som vi har kämpat hehe. Skönt med lite resultat.

Ute är det fortsatt varmt. Tack och lov så verkar det fläkta lite. Jag vill gå ut men ändå inte. Gårdagens promenad till BVC kom att bli pest och pina och på den sammanlagt en timmes långa promenaden så har jag ränder av precis allt jag hade på kroppen hehe. Är det inte av kläderna så är det av skavsårsplåstret på foten. SNYGGT! Men,men så länge det blåser så tycker till och med jag att det kan vara skönt.

Men nu ett blöjbyte. Ni får ha en fin fredag!




lilledu

Välkommen till min blogg!


Mitt namn är Sandra och jag älskar när livet leker och allt annat som förgyller vardagen. En tidig Junimorgon 2010 fick jag tillsammans med min sambo vårt första barn- en helt perfekt son.

I November 2011 var vi med om livets mirakel igen. Emilio blev storebror till lillasyster Carisma.

Här i bloggen skriver jag om allt som faller mig in. Allt från ytligheter till djupare tankar till vad som händer med våra småtroll.

Kom ihåg att livet är en gåva och att uppskatta varandra, vardagen och nuet är viktigt!

Hoppas ni gillar den. Enjoy!