Livets största lycka


Att bli mamma :) Glad morsdag alla mammor! Morsmödrar och farsmödrar. För min del är det min första morsdag, drygt två veckor ifrån att vara den andra. Vilken morsdagspresent det hade varit att få barn dagen till ära. Istället väntade vi mer än gärna på att få träffa dig ♥

 

Emilio


Bortsett ifrån att det är morsdag idag så är det en ganska grå och seg söndag. Nacken värker och orken tryter. Dessutom så jobbar P hela dagen. Kanske blir det en senare middag tillsammans ikväll? Det återstår och se.

Ta hand om er!




Lördagkväll


Emilio har lagt igen ögonen för kvällen och jag har myst ner mig i soffan i väntan på att P ska komma hem från jobbet. Jag känner mig jätte trött och huvudvärken kommer smygandes, precis som om dagen skulle ha bjudit på några större äventyr vilket den inte har gjort. En promenad till Emilios farmor och farfar det är allt.

Emilio som nu mer har blivit väldigt duktig och oftast sover hela nätter fick för sig att vakna två gånger i natt, grät och var inte alls särskillt sugen på att somna om. Kanske någon mardröm? I vilket fall så hoppas vi att vi slipper det i natt.

Kan ni fatta att det snart är Juni? Vart tar tiden vägen? Kanske är det för att julgardninerna nyligen har tackat för sig som det har gått så fort? Ja inte sånna med tomtar på men julig till färgen var dom åtminstone. Ibland är det högre upp till stången än vad det kan verka. Tack och lov att mamma kom och hälsade på.

Men nu dags att inta liggläge. Ha en fin kväll!





Torsdag


Hålla i stugorna. Har ni en fin förmiddag? Här har vi bara vädret att klaga på då pappan i huset är ledig :) Det var värre grått ute idag och blåser verkar det göra också.

Ska passa på att åka ner på stan för några ärenden. Försäkringskassan är ett utav dom-suck! Ska bla fråga om dom kan dra mer skatt från mina pengar så jag slipper få restskatt på flera tusen. I år landade det på drygt 4000- hallå!?

I morse vaknade Emilio en stund efter 07 som vanligt men somnade om igen. Han verkade bara förflytta sig ner till fotänden där han insåg att han nog skulle sova en stund till. Tyvärr så kunde jag inte somna om så jag låg vaken och funderade på allt mellan himmel och jord tills dess att han vaknade på nytt kring 08.30. Om jag blev nå klokare? Nä jag tror inte det.

Men nu hör jag att morgonens bajslass är avklarat. Dags att kila. Ni får en ha bra dag!

Bebbe





Godmorgon bloggen


Emilio vaknade 07.10 på morgon efter att P låst igen ytterdörren för att åka iväg till jobbet. Jag som precis hade somnat om efter att ha legat vaken länge var givetvis jätte trött. Jag tittade upp på klockan i taket och tänkte att jag bara skulle ligga och dra mig en liten stund. Emilio verkade det ändå inte gå någon nöd på.

Kvart i åtta vaknade jag på nytt efter att ha somnat om. Det syntets inget utslag på babymonitorn men nu för tiden är det ganska vanligt att han är just tyst efter att han har gjort sitt första morgonstök. Han har fullt upp med att snutta på tutten samtidigt som han leker med sina gosedjur.

Jag steg upp och gick på toaletten och kikade därefter in i hans rum och till min förvåning möttes jag inte av något uppstickande huvud ovanför spjälskyddet.

Jag vände om och gick in till köket, kokade upp vatten i vattenkokaren och förberedde inför frukosten. Han skulle nog vakna snart.

Jag gick tillbaka till dörröppningen och frågade lite försiktigt - är du vaken? Ingen reaktion. Jag satt mig i soffan en stund och ingen Emilio hördes på ytterligare en kvart.

Är du vaken frågade jag igen? Tyst var det. Tyvärr hade jag lyckats väcka liv i mig själv så jag var inte alls lika trött längre. Att somna om ytterligare en gång var bara till att glömma. Istället tog jag datorn under armen och har nu myst ner mig i sängen i väntan på att han ska vakna. Jag vette tusan vad som tog åt honom? Nå ja.


Här är agendan tom för dagen. Inga direkta planer. Hade varit skönt med lite friskluft så en promenad eller en stund i lekparken hade suttit på sin plats så länge energin finns. Vad ska ni hitta på?





Flera timmar efter läggdags


Har precis tvättat av mig kvällens skönhetsmask efter att ha kommit hem från en tjejkväll hos Sofi. Har haft det riktigt trevligt. Ja, jag tror faktiskt att det är första gången jag har lämnat mina pojkar hemma för att roa mig lite bortsett ifrån två frissabesök sedan Emilio föddes. Det var verkligen på tiden.

Formen höll på att svika mig men med lite vilja och alvedon tog jag mig iväg. Vi har surrat, ätit ostbricka och spelat spel. Kul, kul! Nu däremot ropar sängen sedan länge. Vid det här laget brukar jag ha sovit ett par timmar redan hehe. Det kan tänkas att jag får sota för mina synder i morgon men det kan det få vara värt.

Andreas som tvingades lämna sina domäner eftersom han inte riktigt platsade bland oss brudar har varit här och hållit P sällskap.

Men nu natti, natti!





Djupa andetag


Jag tror jag blir tokig. Emilio utmanar ödet med allt han inte får just nu. Är det inte eluttag så är det sladdar och är det inte sladdar så ställer han sig mot saker som inte är lämpliga eller slår med leksaker i vitrinskåpet. Ja, det är HELA tiden någonting. Det värsta av allt är när han skrattar och tycker att det är skitkul då en annan håller på att explodera. Så nog förstår han alltid. Det mesta låter jag honom göra bara för att inte göra det "mer" intressant men vissa saker går ju bara inte. Jag vill ju knappast riskera att han ska få 230W genom kroppen bara för att han har fått för sig att han ska tugga på en sladd eller smaka på ett eluttag. Usch hemska tanke. Jag hoppas verkligen att det är snabbt övergående och att han återgår till sina egna leksaker igen.

Det smattrar ordentligt på fönsterbläcken. Himlen har öppnat sig och regnet vräker ner. Typiskt att det skulle vara just idag då man har en tid att passa på VC. Det är väl den vanliga turen. Håll tummarna att det hinner lugna sig lite så jag slipper komma dit som en dränkt råtta.

Ni får ha en bra dag!





Onsdag


Godmorgon! Hur har ni det? Här har vi vinkat av pappan i hushållet för en stund sedan. Jag längtar tills vi slipper göra det i några veckor men för stunden känns den där semestern ganska avlägsen.

Jag slängde precis ner Emilio i gåstolen en stund efter att ha ledsnat på att säga nej och hämta honom vid eluttagt-suck! Man hinner bara släppa honom så kryper han dit i ilfart igen vilket jag inte kände för att göra till någon lek. Han behöver få göra något annat på annan höjd en stund så att han glömmer bort det. Nå ja nog om det.

I måndags kom mamma och hälsade på igen, den här gången med vovven Rizzo. Emilio har fullt upp med att hålla koll på den svarta ulliga saken som tassar omkring och retas omedvetet med bollar vilket är livet för Rizzo. Stackarn får sitta på helspänn och följa dom med blicken rullandes över golven och viftades framför nosen. Han såg ut att tänka ÄNTLIGEN när dom skulle åka hem igår. Äntligen skulle han få åka hem till sina egna leksaker som han inte behöver få höra "inte röra" direkt han närmar sig.

Men nu dags för tandborstning, både för stor och liten. På återseende!

Bollar






Söndag


Tro det eller ej men jag klarade mig igenom alla bidrag på Eurovision contest igårkväll. Det trodde jag aldrig eftersom ögonlocken brukar vara tunga redan vid 21. Röstningen såg jag däremot inte utan gick och lade mig istället. Helt klart värt det då jag kan se röstningen idag istället, mest bara för att.

Gårdagen i övrigt gick i vilans tecken bortsett ifrån lite nödvändig inhandling. Ändå inser jag att det är ett flertal saker vi har glömt att köpa- suck! Så få se om man tvingas iväg och handla lite idag också.

I övrigt har vi inga planer för dagen ur huvudtaget vilket är jätte skönt. Solen verkar ha tackat för sig vilket gör att jag/vi kan stanna inne utan dåligt samvete om vi känner för det. Det får nog bli en sådan där riktig slappar söndag idag.

På återseende!




Vad som hänt sedan sist


I onsdags kom mamma på besök och sov över tills igår. Hon avlastade mig självklart med Emilio mer än gärna, putsade fönster och bytte gardiner i kök och vardagsrum. Om möjligt så älskar jag nog henne mer bara för det eftersom det är något som jag länge tänkt på men inte har fått gjort. Laga mat och damsuga hann hon också med så jag har verkligen fått chansen att ta det lugnt vilket har varit MYCKET uppskattat. Till slut försökte jag dock säga att jag inte förväntar mig att hon ska fara fram som en stormvind bara för att hon kommer hit. Det räcker ju faktiskt med att hon kommer hit och umgås.

Igår var vi iväg och rantade en sväng och på eftermiddagen när P hem från jobbet började mamma packa ut sig i bilen för att rulla hemåt igen. Vi däremot åkte mot Sofi, Andreas och Lea som bjudit oss på middag.

Väl hemma igen upptäckte jag ett mess av mamma där hon skrev att hon älskade oss. Det kändes i hjärtat att läsa.

Vi mös ner oss i soffan en stund innan sängen ropade.

Idag blir jag och Emilio bara hemma tills P kommer hem från jobbet. Min kropp säger ifrån. Tanken är att samla krafter inför kvällens middagsbjudning hos Sara, Robert och Livia. Vilken lyx att bli bjuden på middag två dagar i rad :) Det bjuds tydligen på kyckling. Spännande!

Ni får ha en bra dag!




Dagen


Helt fantastiskt att ni inte gett upp hoppet om nya rubriker. Idag har jag och Emilio promenerat till Hanna och Otto. Surrat, ätit lunch och myst en stund i solen. Trevligt att se något annat än dom allt för välbekanta fyra väggarna hemma.

Färdig socialiserat promenerade vi in till stan för att åka hem med P men det visade sig vara en lång väg då energin tvärt tog slut. Så idag mina vänner har jag bestigit Kebnekaise- pjuhh är helt slut!

Har myst ner mig i soffan och har absolut inga planer på att förflytta mig annat än till sängen. Godkväll!


Bus

Bus




Orken tryter


Egentligen vill jag bara lägga mig ner, dra upp täcket under näsan och inte stiga upp på länge, länge men först en rad eller två.

Emilios mormor och morfar har varit på besök idag. Kul! Mamma har bla lagat massa god mat åt oss så att vi har både lunch och middag några dagar framåt. Gissa om det är uppskattat? Tack mamma!


Vart är Emilio?


Vart är Emilio...?




Gårdagen


Igår fick Emilio träffa sin flickvän Lea för första gången :) Man glömmer verkligen bort hur små dom är från början. Har Emilio verkligen varit så där liten? Till och med ännu mindre? Det går inte riktigt att förstå men en sak är säker..... Emilio växte igår. Det gjorde även deras dvärgpudel Nero som man tidigare tyckt ha varit så liten :-P

Sedan beror det visserligen på vem man gemför med

E&K


En nyfödd bebis eller tex en jämngammal Knut




Ett litet livstecken


Godkväll! Hur har ni det? Här har det varit dåligt med energi på sistone varav den dåliga uppdateringen. Orkar man inte riktigt med sig själv så är bloggen inte precis det som prioriteras.

Idag åt Emilio sin första hela måltid som bestod av "våran" mat. Han åt gladeligen upp allting alldelens själv :)

Äta själv






lilledu

Välkommen till min blogg!


Mitt namn är Sandra och jag älskar när livet leker och allt annat som förgyller vardagen. En tidig Junimorgon 2010 fick jag tillsammans med min sambo vårt första barn- en helt perfekt son.

I November 2011 var vi med om livets mirakel igen. Emilio blev storebror till lillasyster Carisma.

Här i bloggen skriver jag om allt som faller mig in. Allt från ytligheter till djupare tankar till vad som händer med våra småtroll.

Kom ihåg att livet är en gåva och att uppskatta varandra, vardagen och nuet är viktigt!

Hoppas ni gillar den. Enjoy!