Lillasyster äter grötIgår fick Carisma smaka gröt för första gången och oj så gott det smakade :) Lilla lillasyster som har hunnit bli 6 månader, ett helt halvt år. Det är inte klokt. Vart tar tiden vägen?
Sist men inte minst ett stort grattis till Lisa, Andreas och Knut som på eftermiddagen har blivit fyra :)
Snorigt på valör


Allt är pappas fel som började känna sig risig i fredags. Han jobbade lördagen, var ledig söndag, stannade hemma från jobbet igår och även idag. Natten till igår var Carisma orolig och var vaken mer än hon sov vilket resulterade att hon var hängig i feber under gårdagen. Själv har jag också börjat känna mig förkyld. So far täpp i näsan, lock i öronen, tung i huvudet, matt och lite tjock i halsen.

Sist men inte minst så började Emilio visa tendenser att inte allt stod rätt till igåreftermiddag/kväll då han kräktes upp middagen. I natt har han vaknat och gråtit och traskat in till oss två gånger vilket han annars aldrig brukar göra förän mot morgonsidan. Frukosten på morgon gick inte heller något vidare. Några få skedar gröt fick han i sig innan det tog stopp och han började få kvälvningar så frukosten kom att bestå av lite, lite yoghurt, en kiwi och vatten. Bortsett ifrån matfronten så är han än så länge ganska pigg.

Nu ligger Carisma ute och sover, P och Emilio badar så jag ska skynda mig att sätta punkt så att jag hinner vicka omkull på soffan en stund. På återseende!

Fullt babygym


Sekunden efter att vi har lagt ner Carisma i babygymet så är Emilio som den andra delen av en magnet. Precis som om det hade funnits någon slags bror- systermagnet. Han lämnar allt vad han håller på med och blir som klistrad på henne vilket kan vara ganska jobbigt eftersom han nästan blir som besatt mellan varven. Det är givetvis kul att han tycker om sin lillasyster men det kan lätt bli lite mycket när han helst vill ligga på henne, peta henne i ögonen, slå eller smaka på hennes händer eller ha precis den leksaken som hon håller på med om han får bestämma. Att ta honom därifrån är som att kämpa med en kopplad hund som har fastnat med nosen i backen. Skillnaden är att vi inte har har Emilio kopplad så han är lika snabbt tillbaka igen :-P

Men han kan förståss vara snäll också och stryker ofta henne på huvudet, kramas och pussas, ger henne tutten och ser till att hon inte känner sig ensammen. Trots allt världens bästa storebror :)


Babygym

Helg


Lördag och P jobbar så jag och barnen roar oss på egen hand. Carisma ligger ute i vagnen och sover medan jag och Emilio har lagat mat här inne.

Igår hade vi fredagsmys och grillade till middag. Det finns nog inget godare- mmm.. På kvällen kissade Emilio i pottan igen. Han må visserligen ha börjat på golvet men kissade färdigt på pottan en stund senare så jag tycker att det räknas :) Mammas duktiga pojke

Blir nog en rätt lugn dag idag. Jag får se om Emilio får sova inne innan vi går ut och leker en stund eller om han helt enkelt ska få sova i vagnen. Det tåls att fundera på. Tills vidare får jag önska er en trevlig lördag :)
Kiss i pottan


Emilio har alldrig kissat någon annanstans än i blöjan, ja någon gång på golvet förståss. Men idag kom det :)

Han hade bokstavligen hinkat i sig både vatten och mjölk till middagen så jag tänkte att nu jäklar skulle jag ta tillfället i akt och gå på pottan med honom. Vi satt och tittade i böcker och svamlade med det mesta jag kunde hitta på men jag var inte långt ifrån att ge upp när vi hade suttit där bra länge men jag hade samtidigt notterat att han börjat skruvat på sig och tog det som ett litet tecken. Men ingenting hände. Jaha inte den här gången heller tänkte jag för mig själv. 

Som ett sista försök innan vi skulle sätta på blöjan igen tänkte jag låta en utav Emilio badankor "kissa" på pottan och hade precis klämt i en massa vatten och skulle till att fråga om ankan fick låna pottan då jag upptäcker att han faktiskt har kissat. Jag hade missat det men uppdraget var slutfört... BRAAAVO!! :) Han ställde sig upp och tyckte att det var lite läskigt och sprang iväg. Jag vet inte om han kanske tänkte att han hade gjort någonting fel eller bara tyckte det kändes lite konstigt men jag berömde honom och det hela slutade med att ankan som var kissnödig fick kissa på pottan han också och sen hjälptes vi åt att skölja ur den och spola på toaletten.


På pottan

Shame on me


Ja ni får ursäkta den dåliga uppdateringen men jag är inne i en period med mer värk igen så min ork har inte varit på topp på sistone. Idag tog jag slut redan innan halva dagen hade gått och att börja titta på klockan och längta efter soffan och sängen redan vid 14.00 på eftermiddagen är ingen hitt men nu sitter jag där, i soffan alltså- skönt! Emilio har precis lagt sig så nu är det bara en liten kvar som förhoppningsvis också somnar på en stund. På en stund var rätta ordet för just nu surrar hon då för fulla muggar och har riktigt långa utlägg hehe.

Så vad har hänt sedan sist... inte så mycket egentligen. Vi har tagit det ganska lugnt, energin har som sagt inte riktigt funnits men vi har i alla fall hunnit med ett kalas och haft trevligt besök, premiärgrillat och lite där till-Mmmm! Som jag har längtat. Grillen kommer helt klart gå varm i sommar.

Sedan har vi varit tillbaka till läkaren med Emilio eftersom bricanylen inte visade sig hjälpa så nu har vi fått utskrivet astmamediciner att inhalera hemma, både luftvägsvigdande och kortison som han ska stå på en tid framöver. Jag var rädd för att det skulle bli jätte jobbigt att inhalera honom och att han skulle bli jätte ledsen men det har gått långt över förväntan vilket är otroligt skönt. Nu gäller det bara att få in den rätta tekniken.

Inhalera
lilledu

Välkommen till min blogg!


Mitt namn är Sandra och jag älskar när livet leker och allt annat som förgyller vardagen. En tidig Junimorgon 2010 fick jag tillsammans med min sambo vårt första barn- en helt perfekt son.

I November 2011 var vi med om livets mirakel igen. Emilio blev storebror till lillasyster Carisma.

Här i bloggen skriver jag om allt som faller mig in. Allt från ytligheter till djupare tankar till vad som händer med våra småtroll.

Kom ihåg att livet är en gåva och att uppskatta varandra, vardagen och nuet är viktigt!

Hoppas ni gillar den. Enjoy!