Hängfia

 
Det blev inge mer kräk för Carisma, inte för någon utav oss andra heller- Åtminstone inte då.
 
På måndag var vi bjuden på kalas och vi tog oss dit som det halvslitna gäng vi var. Vi åt middag och i väntan på fikat så bajsade Carisma som mest har petat i maten den senaste veckan en katastrofblöja från att ha varit hård i magen och det var en byxlös tjej vi tog med oss hem. Väl hemma var det två trötta barn som nannade kudden.
 
Morgonen efter kom mormor och hälsade på för att vara med Emilio då det var provtagningsdags för Carisma. Provtagningen gick över förväntan då hon var jätte duktig och dom på labb tyckte hon var en riktig stjärna :) Emla plåstren tyckte hon gjorde lite ont att ta bort och blev ledsen men därefter gick allt jättebra och hon satt helt stilla när dom stack henne med vindruvor som muta. Väl klara mötte vi upp Emilio och mormor som hade promenerat för att möta oss och Carisma som hade åkt cykelvagn till VC fick byta plats med brorsan och inta liggläge i vagnen och somnade direkt. Väl hemma sov hon vidare ett bra tag ute i vagnen och jag passade på att slänga ihop lite matburkar till frysen. Väl klar vaknade hon och mormor möttes av en odör när hon skulle hämta henne. Dagens lass var serverat i lös konsistens.
 
Morgonen efter vaknade jag strax efter 05 av att Carisma hade bajsat igen och det krävdes både byte och renbäddning innan hon kunde somna om.
 
Vi cyklade och lämnade Emilio på dagis i vanlig ordning och hann inte mycket mer än att komma hem så var det bajsdags igen och hon var därefter väldigt trött så det fick bli en något tidigare lunch. Åtminstone ett försök till lunch men det tog stopp efter några enstaka tuggor och hon fick istället i sig lite yoghurt och en halvbanan innan hon fick gå ut i vagnen och sova.
 
Klockan börjad närma sig 14.00 och hämtning på dagis då jag plötsligt hör Carisma börja vråla ute i vagnen och möttes då av en totalt nerspydd vagn och unge :(
 
Jag ringde till P och sa att han var tvungen att åka och hämta Emilio från dagis.
 
Sagt och gjort så var det dags att ta reda på eländet. Först Carisma och därefter vagnen. Carismas hår var jag tvungen att tvätta i TRE omgångar för att få det rent.
 
P och Emilio kom hem och resterande av dagen kom att bli hektisk. Carisma fick inte behålla det hon fick i sig, var ledsen och skrek ajajaj, tvättmaskinerna snurrade, jag tog lös klädseln från vagnen och skrubbade den ytterligare, Emilio skulle sysselsättas osv. Det hela slutade med att mamma kom och hämtade honom på kvällen så han skulle slippa vara mitt i allt ståhej och det var en exalterad och spänd kille som packade väskan i väntan på hämtning.
 
På morgon pratade jag med mamma som hastigast och hörde en glad kille i bakgrunden, det värmde i hjärtat. Våran stora älskling som är på äventyr :)
 
Här på krongyllen är läget under kontroll idag. Inga spyor än så länge, inga bajsblöjor heller. Däremot så är hon väldigt trött och hängig. Hon vaknade första gången strax efter 8 på morgon men somnade om i våran säng till 10.30. Därefter steg vi upp och hon fick en halv välling innan hon gick och duschade med P. I duschen somnade hon i famnen efter en liten stund och så fort dom kom ut från toaletten så intog hon sovposition igen och hon fick lägga sig i sängen (utan protester) och sov nästan en och en halv timme till så inte är hon i form. I skrivande stund sover hon igen.
 
Vi ringde in igår och rådfrågade om det ev kunde ha med vaccinet att göra då vi tycker att det vore konstigt om det är magsjuka då det har pågått så länge och ingen annan har blivit sjuk och det kunde dom hålla med om men det är förstås inte heller något som hör till dom "vanliga" biverkningarna från vaccinet så frågan är vad som är på tok men nu måste hon bara bli frisk snart. Vi känner inte igen henne :(
 
Men nu ska jag passa på att vicka omkull på soffan en stund, kroppen värker och nattens brist på sömn gör sig påmind. P hör jag redan andas tungt. På återseende!
 
 
 
Stackars lillhjärtat ♥
 
 
 
 

Midsommardagen

 
Igårkväll började P också känna sig krasslig, Emilio är lite hes och hostar peppar, peppar bara än så länge och morgonen startade vi 04.15 med att Carisma kräktes i sängen. Stackars! Efter upputsning, renbäddning och ny pyjamas somnade hon om och vaknade igen vid 07.00. Morgonens välling har hon fått behålla och nu har hon precis fått lite yoghurt och ska gå och duscha med pappa. Själv försöker jag behålla lugnet.... Inge mer kräk...Ingen magsjuka tack!
 
 
 
Undra just om gårkvällens hårda och uppblåsta gravid mage kan ha varit en bidragande anledning..?
 
 
 
 

Busig midsommar från oss

 
 
 

 
 
 

Orkeslöst

 
De sista veckorna har tagit knäcken på mig, som vanligt får man nog säga då värk är priset jag oftast får betala när jag varit igång mycket. Dom sista dagarna har inte varit roliga och igår började jag som pricken över i:et känna mig tjock i halsen. Jag brukar kunna få så ibland när jag är trött eller ha suttit med ac i bilen, något som går över men inte den här gången. Har inte alls sovit bra i natt och jag känner mig allmänt ur form.
 
Dagens insats är gjord- Lämning på dagis, midsommarhandling, hämtning av emla plåster på VC och hämtning på dagis. Nu däremot är filten uppdragen under näsan och där ska den få fortsätta vara. Brrr! Kurrering pågår så man orkar med något midsommarfirande i morgon.
 
I fredags var jag på 18-mån koll med Carisma vilket gick bra. Hon fixade vaccinet galant, blev bara ledsen en kort stund innan det gick över och hon fick mumsa i sig jordgubbar som tröst :)
 
Något som Lotta (BM) var mindre nöjd över var att damen har planat av väldigt mycket i vikt (8680, 74cm lång) då hon bara har gått upp 400g på ett halvår och hon skulle visa det för en läkare och idag ringde hon upp och sa att dom vill kolla upp henne och ta prover till veckan (var av hämtning av emla plåster) för att se så att det inte ligger någon allergi bakom. Jag minns inte vad hon kallade det men hon kommer till att börja med att testas mot gluten, mjölk, soja, fisk och vete. Jag hoppas för allt i världen att det inte är anledningen till att hon har planat av i vikt och att proverna inte visar någonting, som om det inte räcker med att hon inte tål mjölk. Samtidigt är det givetvis nödvändigt och bra att få veta men drömmen skulle inte vara laktos och ex gluten som kom på tal så håll tummarna.....Nu åter till kurreringen!
 
 
 

 
 

För er som varit nyfiken...

 
... på Emilios kalas så finns nu bilder upplagda på Sockerchock
 
 
 

Grattis på 3-års dagen

 
Hipp Hipp Hurra för vår stora men ändå lilla kille! En stor dag för Emilio som var väldigt nöjd och mallig på morgon vid uppstigning. Han vågade bara tjuvklämma lite på paketen innan han kom in i vårat sovrum men han skuttade snabbt iväg för att hämta dom när vi frågade om han sett något han ville ha. Sötunge! Oj vilken lycka att få öppna paket, ögonen bara lyste på honom. Jag ville knappt själv att det skulle ta slut. Det värmde så i hjärtat att se hur roligt han tyckte att det var och hur han stolt visade upp det han fått och ville testa det direkt. Sen att den mysiga stunden övergick till tjafs med lillasyster och ett slag i pappas ansikte efter en stund var något helt annat. Jag antar att inte ens födelsedagar ger disspans för sånt hur gärna man än hade velat.
 

Älskar dig av hela mitt ♥ 
 
 
 

Sista natten som 2-åring

 
 

Morgonens presenter ligger och väntar på att bli hittade :) Nu dags för sängen.
 
 
 
 

Ett konstaterande

 
P och Emilio står i duschen när Emilio plötsligt blickar uppåt och pekar och säger - Pappa, dooh (stor) samtidigt som han ser ner på sig själv, skakar på huvudet och säger näääe.... Nä han har visst inte lika stor snopp som pappa...Vilket mysterium..? Ett gott skratt förlänger livet. God morgon måndag!
 
 
 

lilledu

Välkommen till min blogg!


Mitt namn är Sandra och jag älskar när livet leker och allt annat som förgyller vardagen. En tidig Junimorgon 2010 fick jag tillsammans med min sambo vårt första barn- en helt perfekt son.

I November 2011 var vi med om livets mirakel igen. Emilio blev storebror till lillasyster Carisma.

Här i bloggen skriver jag om allt som faller mig in. Allt från ytligheter till djupare tankar till vad som händer med våra småtroll.

Kom ihåg att livet är en gåva och att uppskatta varandra, vardagen och nuet är viktigt!

Hoppas ni gillar den. Enjoy!