Till er från oss- en riktigt

 
 
 
 
 
 

Stolt mamma :)

 
Igår hände något som fick en att växa några centimeter. Carisma bajsade i pottan!!!!! Man kan ju inte annat än att bli stolt, speciellt när hon har en storebror som snart är tre och totalvägrar att ens sitta på både potta och toalett och gärna hade gått i samma blöja hela dagen om han själv hade fått bestämma. Heja på lillasyster gick däremot bra ;-P
 
För er känsliga- låt bli att titta! För er andra så kommer här det stolta ögonblicket.
 
 
 
 
 
 

Se upp i backen

 
Det kom att bli en riktigt bra måndag ändå. Bakutmaningen kom igång och statistiken sköt i höjden på sockerchock vilket verkligen var jätte kul att se :) Fortsätt gärna att rösta fram tills på fredag.
 
Vidare så fick P atk halva dagen och vi tog oss ut i fin vädret :) Vi bestämde oss för att åka till Ormberget och åka lite bob vilket vi avslutade med god mat och mys i soffan på kvällen.
 
Idag fortsätter solen att skina och allting känns så mycket lättare. Om det ändå alltid kunde vara så här :)
 
 
 
 
 

Nu så..

 
Nu verkar det funka. Det var väl kanske inte riktigt som jag hade tänkt mig men det må så vara. Tårtan är bakad och en sprillans ny glassmaskin vore inte fy skam om man nu hade sådan tur att man vann  sockerchock.nu
 
 
 
 

Hmm..?

 
Jag vet att jag skrev att bakutmaningen skulle börja klockan 12.00 vilket den skulle ha gjort. Dom olika bidragen kom ut för en stund sedan, huller om buller, vissa bidrag var det bild på flera gånger och det var allmänt rörigt och man förstod inte riktigt vad man skulle göra. Sedan försvann allting igen..? Det verkar strula så får se om det ordnar till sig snart men lite skeptisk börjar jag allt bli...
 
 
 
 

Ny vecka

 
Känns det inte som att det blir måndag betydligt oftare än fredag? Skulle jag inte veta bättre så hade jag varit så gott som övertygad. Måndag är verkligen den dag som får mig att dra den där djupa sucken och känna att helgen är så där hemskt långt borta. Men,men bara att gilla läget. Idag drar ju den stora bakutmaningen igång klockan 12.00. Ni glömmer väl inte att rösta :) Klicka in er på Sockerchock
 
Morgonen började strax efter 06 och nu har vi för en stund sedan avklarat dagens välling och pappa P är tillbaka på jobbet i vanlig ordning. I lördags jobbade han också och jag och barnen sysselsatte oss med att åka till deras mormor och morfar och hälsade på. Emilio tyckte det var jätte roligt att först få åka och lämna pappa på jobbet på morgonen för att sedan fortsätta ut på E4an och såg verkligen fram emot att få träffa mormor och morfar. Carisma visade sig också vara på ett strålande humör och dagen kom att bli hellyckad :)
 
Vi busade, åt lunch, Emilio hann åka lite skoter med morfar och Carisma fick sova till skotrarnas väsande nere på isen. Därefter blev det ytterligare lite bus och dagen avslutades med lite tacomiddag innan det var dags att packa in sig i bilen och åka hemåt igen. Väl hemma så tog det inte mer än en halv timme så hade Carisma och Emilio varit i luven på varandra mer än på hela dagen och det var som "vanligt" igen. Om ändå mormor och morfar kunde bo lite närmre.....
 
 
 
 
 
 

Tårtskapande

 
Ska snart fortsätta pyssla med en tårta som står i kylen och väntar. En tårta jag faktiskt har tänkt vara med i en liten tävling med, mest för skoj skull. Skulle bli väldigt glad om ni hade en minut över och ger den era röster men det är inte dags förän på måndag. Det kommer finnas en direktlänk på sockerchock.nu. Men nog om det.
 
Fredag idag och solen skiner. Våra barns humör skiner inte fullt lika mycket, åtminstone inte Carismas då hon bestämde sig för att göra en ovanligt tidig morgon och kort därefter kom Emilio också upptraskandes av att förmodligen ha vaknat av sin lillasysters ljuva whhhaaaa! Hur vida det passar med allting som ska göras är en helt annan femma.
 
Men nu dags att sätta punkt. Bjuder på en mycket passande bild på självaste surmajan för tillfället. Då vet ni vad vi gör här på Krongyllen. Hoppas ni får en fin fredag!
 
 
 
 
 

Måndag

 
God eftermiddag! Här är Emilio piggare igen och med mig och Carisma är det också bra. Det jag kände i halsen är i princip borta och Carisma har bara varit lite tröttare ett par dagar. P däremot har legat med feber hela helgen och nu har det även slagit ut hans mage, precis som det gjorde för Emilio så det verkar vara något som "tillhör" sjukan. Förhoppningsvis stannar det där och hoppar över oss tjejer.
 
Dom ringde från dagis för en stund sedan och sa att magsjukan härjade vilket vi INTE är det minsta intresserad av att beblanda oss i så Emilio får nog stanna hemma hela veckan. Jag börjar vara så oerhört trött på alla dessa epedemier nu, vare sig det gäller magsjuka eller någonting annat. Det tar ju aldrig slut, precis som om vi vore dömda till alla världens bacieller. Nå ja... Dags att rulla in systeryster från altanen
 
 
 

Here we go again

 
Godkväll ute i stugorna. Hur har ni det ikväll? Här har jag precis nattat barnen och landat i soffan för kvällen- skönt! Emilios mage är tillbaka, äntligen! Däremot så fick han en förkylning på sin förkylning så han snorar och hostar mer igen och direkt han rör på sig lite mer, framför allt ute får han riktiga hostattacker :( Jag undrar just vart remissen till barn i Sunderbyn som skulle ha kommit i slutet av förra året har tagit vägen. Det kanske börjar vara dags att efterlysa den..? 
 
Vidare så började P känna sig dålig igår och idag har han varit liggandes i soffan med feber och ligger med näsan under täcket ännu. Carisma har också börjat snora litegran och jag, ja, jag känner lite i halsen så vi får väl se hur det utvecklar sig. Carisma måste jag däremot säga har klarat sig riktigt bra genom alla sjuksvängar men jag hoppas förståss att hon klarar sig från att bli så sjuk den här gången också. Tänk om vi bara kunde få vakna upp friska som nötkärnor hela bunten i morgon, det hade varit något.
 
Men nu åter till soffan som jag inte trodde att jag skulle få sitta så mycket i ikväll. Har pysslat på med en tårta under dagen och är peppar, peppar "redan" färdig. För en gång skull slipper jag nattarbete :) Tänka sig, allt som behövdes var att börja lite tidigare ;-P
 
 
 

Bajspratet fortsätter

 
Vi landade på 4 härliga blöjor och en dusch igår. Tre stycken redan innan klockan hade blivit 10.00 vilket fick mig att börja tvivla på min inställning om att det inte var magsjuka men det lugnade sig trots allt därefter, tack och lov! På morgon var han också dålig i magen men det är också den enda blöjan vi blivit serverade idag så ja, jag vet inte men det ser ju ut att vända :) Nu ska vi bara hålla tummarna ett litet tag till innan vi andas ut. Bättre att ta det säkra före det osäkra.
 
 
 
 

Varning för bajsprat

 
Så kom den där måndagen igen, den här gången också. Jag förstår inte vart helgerna tar vägen?
 
Emilio har bortsett ifrån lite snor och hosta varit relativt pigg i helgen. Däremot så var han dålig i magen under gårdagen och på morgon fortsätter det i samma spår då har han hunnit med två lass redan, det första inte till att leka med. Jag vet inte om jag tror att det är magsjuka ( jag hoppas då för allt i världen) men jag tycker att gårdagens visserligen dåliga blöjor men antalet tre inte talar för det. Borde det inte vara fler tänker jag? Nå ja, vi får väl se hur dagen artar sig och om det nu mot förmodan skulle vara magsjuka så hoppas jag det stannar där det är och inte drabbar någon utav oss andra och framför allt slipper kräk. NÄ FY, ni minns säkert min fasa. Jag går in med den inställningen att det är något annat som har fått hans mage ur balans.
 
 
 
 

Utmattningsfeber

 
Det visade sig inte bli något mer av Emilios feber. Morgonen efter vaknade han upp pigg och glad igen, om än lite tröttare än vanligt men inga nya förkylningssymtom har visat sig. Frågar ni mig så tror jag att det var utmattningsfeber han fick. Jag tycker så synd om honom. Stackaren har fått vara så mycket sjuk och orkar helt enkelt inte mer nu. Nu får det allt räcka!! Han har vaknat efter sin eftermiddagsvila för en stund sedan och sitter och ser på barntv i väntan på att lillasyster ska vakna ute på altanen. Sedan beger vi nog oss ut i finvädret :) Ha en fin lördag!
 
 
 
 

Ett konstaterande

 
Emilio har för en tid sedan slutat sova på dagarna eftersom han började tjorva så mycket på kvällarna och inte alls var särskillt intresserad av att somna, något som blev mycket bättre i och med att han slutade sova och allt funkade jätte bra. Men efter alla sjukor som i princip har avlöst varandra så har han inte riktigt kommit tillbaka och vi upplever han så himla mycket tröttare igen. Vissa dagar har han sovit en stund, andra inte men dom hör till dom färre då det i stort sett inte har gått att hålla honom vaken. Eftersom han inte sover på dagis heller så har jag varit lite i valet och kvalet om hur vi ska göra då det känns så dumt att svamla fram och tillbaka men idag så tror jag att vi fick svaret. 
 
När vi kom hem från dagis så tyckte jag att han såg så himla trött ut, nästan fallfärdig ut och han fick efter lite mellis sätta sig i soffan och se på barntv. Efter en stund så tog jag med mig Carisma och snabbduschade medan Emilio kom och vinkade i dörren innan han vände tillbaka till tv:n igen och när vi kom ut så möttes vi av det här.
 
 
Om han vaknade..? Inte det minsta
 
 
Carisma gav upp sitt försök och fortsatte med sitt och jag tog istället över, dock med lite snällare metoder. Han vaknade och ögonen var precis lika blanka som tidigare och fastän han vaknat så stod/låg han fortfarande kvar. Varningsklockorna började ringa och mycket riktigt så kändes han varm. Så efter en väl tilltagen middag (en kiwi och lite mjölk) sitter vi nu här med en brännhet Emilio framför Totte i soffan :(
Tröstlöst är bara förnamnet! Jag skulle säga att han har varit "frisk" i två dagar, ungefär lika många dagar som han har varit på dagis och nu det här... Jag tyckte väl att det här tog priset. Att somna ståendes var till och med lite konstigt för att vara Emilio :(
 
 
 

Svettigt

 
Kom precis in efter att ha varit och lämnat Emilio på dagis, dagens första träningspass, en runda som tog sin lilla tid- pust! Oplogade gångbanor, 20 kg ungar, 17 kg syskonvagn och lite opumpade däck på det, det är allt som behövs. Jag blir så jäkla irriterad när det jämt är så dåligt underhåll så fort det snöar. Ju mer jag tänker på det desto argare blir jag. Jag tycker inte att man halft ska behöva ha ihjäl sig för att ta sig någonstans för egen maskin. Värst utav allt är att det troligen väntar en helvetesrunda till då han förstås måste hämtas också- suck! Nå ja nog om det.
 
Morgonen började med att jag torkade bort blodstänk från kaklet i badrummet och drog bort sängkläderna från Carismas säng som inte var särskillt fräscha. Stackaren fick sig en rejäl smäll igår och jag tror faktiskt att hon har haft lite ont i natt då hon ynkat sig ovanligt mycket och vaknat och varit ledsen. På morgon krävdes det en upputsning av torkat blod runt munnen men i övrigt så ser hon inte så tillknycklad ut utan det är mest inne i munnen det är svullet och sårigt. Kanske gjorde isbiten sitt? Nä, nu räcker det förhoppningsvis med vurpor för ett tag. Dags att byta blöja istället, ja tycker mig känna en odör segla sig närmre.
 
 
 
 
 
 

Sprucken läpp och blodvite

 
Det blev ett tråkigt slut på kvällen då Carisma gjorde sin allra första vurpa så att blodet sprutade. Under kvällsbestyren så satt hon på pottan mest för att hon tycker att det är lite kul. Det är mycket sätta och ställa sig och vara lite mallig som gäller. I alla fall så skulle hon ställa sig upp och tog tag i framkanten på pottan men glömde släppa taget och stupade med ansiktet rakt i golvet och OJ vad det blödde. Stackars lillhjärtat fick vara så ledsen och det var blod över hela tvättstället. Fläskläppen började träda fram ganska omgående och det vägrade att sluta blöda så hon såg ut som en riktig slagkämpe när jag tillsist försökte få henne på andra tankar genom att presentera henne för en isbit som hon fick suga och slicka på en stund med förhoppning om att minsta morgondagens ev fläskläpp. Äntligen upphörde det hjärtskärande gråtet och jag kunde efter lite välling försöka putsa upp henne lite. Ändå var det med lite blod i mungipan som hon nannade kudden efter lite extra mys för en stund sedan. Jag hoppas vi känner igen henne i morgon. Älskade lillis!
 
 
 
 

Ny vecka

 
Dagarna flyger verkligen fram, speciellt dom dagar man helst hade sett varade förevigt. Konstigt nog så blir det måndag hur man än vrider och vänder på det varenda gång. Nå ja, någon gång ska det lyckas!
 
Här på krongyllen har det varit en ganska lugn helg. Vi har mest myst på här hemma, varit iväg och storhandlat, fyllt på frysen med mat till Carisma, bakat, kryat på oss och bara varit. Inte så illa även om det hade funnits roligare saker att göra men det tar vi nästa helg.
 
Sitter och inväntar samtal från tandläkaren- igen! Tanden som jag var dit och lagade för bra precis fyra veckor sedan gick i lördags sönder igen. Jag vill väl inte påstå att jag blev särskillt glad så nu hoppas jag för deras skull att dom fixar en ny utan att ruinera mig. Nu ringer dom... På återseende!
 
 
 
 
 

lilledu

Välkommen till min blogg!


Mitt namn är Sandra och jag älskar när livet leker och allt annat som förgyller vardagen. En tidig Junimorgon 2010 fick jag tillsammans med min sambo vårt första barn- en helt perfekt son.

I November 2011 var vi med om livets mirakel igen. Emilio blev storebror till lillasyster Carisma.

Här i bloggen skriver jag om allt som faller mig in. Allt från ytligheter till djupare tankar till vad som händer med våra småtroll.

Kom ihåg att livet är en gåva och att uppskatta varandra, vardagen och nuet är viktigt!

Hoppas ni gillar den. Enjoy!