En minst sagt händelserik dag


Godmorgon! Idag fick vi ingen sovmorgon. Skit också, det hade jag verkligen behövt. Har precis diskat undan frukosten och Emilio härjar omkring i gåstolen. Det verkar vara hans grej så här på morgonen. Han är så söt där han rullar omkring.

Igår var det verkligen full rulle och raka rör. Morgonen började som vanligt med frukost och bus med Emilio. Därefter plockade jag ihop i lägenheten och dammsög vilket Emilio inte är speciellt överförtjust i. Dom första 5 minutrarna gick bra innan han var igång. Han fick hänga med under armen en stund men jag behöver knappast påpeka att det är tungt. Efter en stund fick han sitta i sängen och titta på och han följde noga munstycket fram och tillbaka över golvet. Det verkade gå bra.

Plötsligt välter jag en ljuslykta i golvet, krasch= Whhaaa och sprutande tårar. Here we go again.

Jag plockade glasskärvor och fortsatte sedan att dammsuga. Även denna gång med Emilio under armen. Jag insåg att det är jobbigt att städa. Vad är nummret till närmsta städfirma?

Väl färdigdammsuget blev det dags för Emilio att sova en stund och jag passade på att sätta mig på motionscykeln. (Som om jag inte vore nog trött) Därefter blev det en turbo dusch innan Emilio var vaken igen och det blev dags för lunch.

Mätt och belåten fick han ligga på golvet medan jag spolade upp skurvatten och började moppa golven. En kort stund senare hörs ett bestämt whhaaa då han inte alls var särskillt nöjd med situationen och får då sätta sig i gåstolen istället i hopp om att jag ska få skura klart. Han tittade på mig som om jag inte vore klok och inte var jag rolig heller när jag än en gång återgick till mitt.

Skura


Jag fortsatte skura, bytte vatten, skurade, bytte vatten och skurade igen. Äntligen var jag så gott som klar. Yes!

Plötsligt hör jag ett allt för välbekant ljud inifrån vardagsrumet och mycket riktigt så möts jag av en nerspydd unge. Lunchens blåbär är numer ett fint mönster över en vit body som jag givetvis ser förstörd om jag inte tvättar upp den omgående. Whhaaa, den här gången är det mammans tur. Som om jag inte hade nog att göra. Skit i städfirman och ge mig en sista minuten istället.

Jag hinner precis ta av honom kläderna och blötlägga dom i handfatet innan det knackar på dörren och mamma/mormor är här. Här luktar det skurmedel säger hon när hon kliver in genom dörren och jag tänker genast- DU SKULLE BARA VETA!

Emilio får nya kläder och jag är övertygad om att dagen har vänt. Jag minns inte sist det var så skönt att sätta sig.

Mamma kommer in och har med sig en porslinform som hon ställer på spisen. Vi sätter oss vid köksbordet och surrar en stund och efter dryga halvtimmen så hörs världens smäll. Formen exploderar och platsfickan till ett recept hon har med sig smälter och vi upptäcker då att plattan är på? Ändå hade hon känt med handen över kalla plattor innan hon ställde dit den. Ett mysterium eller är det våran misstänkta gäst som har varit framme?

Dagen går och vi börjar förbereda middagen. P kommer hem och vi äter och mamma går därefter ut och rastar Rizzo medan jag, P och Emilio av någon anledning hamnar inne i sovrummet, busandes i sängen. KNAK!

Alla tre får stora ögon och P hoppar genast ner för att titta efter vad som hände och upptäcker en ordentlig spricka i sängstommen. Den är inte långt ifrån av. Ursäkta svordomen men va fan! Det måste vila en förbannelse över oss. Minns ni soffan som gick av? Ja, då förstår ni. Den här gången var det den relativt nya sängen. Vad säger man?




Kommentarer
Postat av: Lisa - mamma till Knut

Jag vet att ni nu hade jäkligt mkt otur igår - MEN det var väldigt roligt att läsa :D fick skratta några gånger. Men det känns lite elakt, för jag vet själv att såna där dagar är inte roliga alls! Men lite roligt :)



Andningslarmet är egentligen ganska enkelt, bara man lärt sig det. Fast nu när jag srkiver det så kommer jag inte ihåg många inställningar och sånt! Det var ju sååååå längesen som vi ställt in den och efter det så har vi inte rört den!



Jo det är riktigt kul att ha en myskväll varje vecka :) speciellt om man inte ses annars så jättejättemkt, då är det riktigt kul att ha en bestämd kväll varje vecka :) och ändå om det är jättekul att träffas med barnen, så äre väldigt trevligt att bara kunna sitta ner båda två och prata, utan barnen! :) när andreas börjar jobba nere i sthlm, så får vi börja köra med våra veckoträffar och då kan ju jag och Knut stanna heeeela långa dagarna :D



Hehe joo jag hoppas att kylan håller i sig några dagar till, iaf på kvällen, för då får han komma hem tidigare ;) riktigt skönt att basta var det :D det är så skönt att bara komma på att nu vill vi basta och så går man ner och slår igång den och 10 minuter senare äre bara att hoppa in! :D



Idag skulle vi på babysimmet, men det är inställt. Misstänker att det är för att det är så kallt, läraren bor typ i Morjärv eller ngt. Så jag förstår att hon inte vill köra in idag för bara en halvtimmes badlektion ;) så jag har ingen aning om vad vi gör idag istället =/ kanske man vågar sig ut på en promenad i detta fina väder? Själv då, vad pysslar ni med idag? :)

2011-02-17 @ 11:55:34
URL: http://mammatillknut.bloggplatsen.se/
Postat av: Karro

Haha händelserikt var rätta rubriken. Vilken dag du/ni verkar ha haft

2011-02-17 @ 12:30:36
Postat av: Sara

Livia avskyr också dammsugare! Vi måste börja dammsuga oftare så barnen vänjer sig ;-) Och kylan - vad leeess. Längtar ut i solen!



Vilken dag, kan verkligen (alltför väl) tänka mig in i känslan när det brister. Tur att de små är så underbara mellan varven så all frustration blir som bortglömd.



Haha, ni får ta det lugnare med soffa och säng;-)

2011-02-17 @ 13:20:19
URL: http://krutgumman.blogg.se/
Postat av: maria

Vilken dag ni har haft som du skrev :) hehe.

Jo då kattern mår bra, de var inte så trötta och vingliga och de har då lekt rövare i morse, men nu sover de och Wilma också. Tycker nog ja är tråkig när ja sitter och pluggar, hehe.

Okej men de låter trevligt att ha haft besök :)

2011-02-17 @ 13:37:40
URL: http://mandraiin.bloggplatsen.se
Postat av: Anna

Det är lätt att skratta åt andras elände. Jag hoppas det är en bättre dag idag?

2011-02-17 @ 14:23:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

lilledu

Välkommen till min blogg!


Mitt namn är Sandra och jag älskar när livet leker och allt annat som förgyller vardagen. En tidig Junimorgon 2010 fick jag tillsammans med min sambo vårt första barn- en helt perfekt son.

I November 2011 var vi med om livets mirakel igen. Emilio blev storebror till lillasyster Carisma.

Här i bloggen skriver jag om allt som faller mig in. Allt från ytligheter till djupare tankar till vad som händer med våra småtroll.

Kom ihåg att livet är en gåva och att uppskatta varandra, vardagen och nuet är viktigt!

Hoppas ni gillar den. Enjoy!