Torsdag


Less på söndagens inlägg? Nu är det dags att rycka upp sig. Har haft fullt upp hela veckan så bloggen har blivit lidande.

Igår åkte jag in till stan och mötta upp Emelie, Hampus, Lisa och Knut för några timmar socialt umgänge. Shoppade och käkade lunch. Mycket trevligt!

Idag väntas besök av Sofi och Andreas. Det blir middag, bokning av biljetter till i sommar och 6:e semifinalen i hockey. Gällande hockeyn har jag inte allt för stora förhoppningar på att vi ska gå vidare men man ska aldrig säga aldrig.

Vidare så händer det mycket här hemma. Emilio utvecklas massor. Bara dom senaste dagarna har det hänt mycket. Han ställer sig mot saker mer och mer, vinkar och skakar på huvudet. Åsikterna blir allt fler och humöret är det inget fel på heller. Hans personlighet lyser igenom vilket (för det mesta) är jätte kul.

Bollar


Men nu soffan och tv:n en stund. På återseende!




Söndag


För att vara P´s jobbhelg så har det varit en mycket händelserik sådan.

Igår tog jag och Emilio en promenad in till stan. Jag tittade lite på vårkläder till Emilio utan några större framgångar. Valmöjligheterna är inte särskillt stora när han är i storlek av en halv månaders bebis och dom flesta funktinskläder börjar från storl 80. Polarn och Pyret har visserligen jackor och byxor från storl 74 som skulle kunna klä gossen även om det också blir stort till en början men det antar jag att man får leva med. Men nog om det.

Väl hemma från stan kom Jenny och Håkan som planerat. Vi surrade strunt ett par timmar och därefter begav dom sig tillbaka till hotellet.

P kom hem och drygt en timme senare kom dagens gäster tillbaka för lite kvällshäng. Vi käkade och några öl och cider sprättdes. Mycket trevligt!

Klockan slog tolv och en taxi plockade upp dom för vidare påhitt. En annan nöjde sig gott med att stanna hemma och lägga huvudet på kudden istället. Zzz!


Idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på. Funderar på att ta en promenad efter lunch och därefter blir det förmodligen till se eftermiddagens hockeymatch. Jag hoppas att vi inte tappar greppet pga gårdagens förlust för visst är det så mycket roligare att vinna? :-P

LHF


Men nu ropar Emilio färdigsovet i babymonitorn. Bäst att gå och plocka upp honom. På återseende!




Lördag morgon


Godmorgon vänner! Det blev inget bloggande igår eftersom tiden inte räckte till. P var ledig så vi passade på att göra en mindre dagsutflykt till Piteå för att få lite miljöombyte. Käkade och strosade på stan.

Väl hemma igen dröjde det inte länge innan Sofi och Andreas knackade på dörren. Trevligt! Vi snackade och spelade spel och klockan blev närmare halv tolv innan dom begav sig hemåt. Disken åkte i diskmaskinen och därefter blev det sängen.

I helgen jobbar P igen men till skillnad från så många andra helger så har faktiskt jag och Emilio något inplanerat. Vi ska träffa Jenny och Håkan som är i stan. Kul,kul! Sist vi sågs var på Emilios dop vilket börjar vara några månader sedan.

Med respekt för grannarna sitter jag och väntar på att klockan ska bli damsugsvänlig. Det knastrar värre under fötterna så en vända med snabeldraken är ett måste. Under tiden har Emilio tagit sig en närmare titt.

Dammsugaren

 

Givetvis var han tvungen att freebasa efter en stund genom att släppa ena handen. Han ramlade och var noga med att säga hur synd det var om honom. Man skulle kunna säga att han överskattar sig själv mellan varven ;-P

 

Men nu blir det frukost. Hoppas ni får en fin lördag!

 

 



Ensammen igen


Har precis vinkat av dagens besök. Emilios mormor, morfar och gammelfarfar har varit hit och hälsat på.

Efter att ha tänkt efter både en och två gånger så blev dom alla tre godkända hos gossen. Framför allt gammelfarfar som han genaste sträckte fram händerna till.

Generationer


Med mormor åkte vi ner på stan och lunchade medan morfar och g.farfar åkte iväg för några ärenden. Åt salladsbufé på Symphoni vilket var efterlängtat och lika gott som vanligt.

Emilio har precis ätit middag och nu sitter han och tuggar på efterrätten (haklappen) medan pappa diskar undan. Själv har jag placerat mig i mitt hörn vid köksbordet för några raders uppdatering.

Kycklingen på bänken har strax tinat färdigt. Därefter ska den kryddas och in i ugnen var det tänkt. Så få se hur det smakar? Det var länge sedan sist.

Ikväll är det hockey igen. Andra matchen i semifinalen. Vi håller tummarna för att dom vinner idag med.

Men nu ska jag bege mig. På återseende!




Separationsångest


Emilio har varit väldigt mammig på sistone. Så fort han inte får klänga på mig så blir han missnöjd och att vara själv på golvet duger inte särskillt länge.

När P har varit hemma på sin ledighet dom här dagarna så har jag passat på att hålla mig lite på min kant för att låta pojkarna vara tillsammans och efter några dagar har jag till och med kunnat vara i närheten utan att Emilios fokus har förflyttats till mig. Ärligt talat ganska skönt men framför allt roligt för P.

I går återgick P till arbetet igen och det var det som behövdes. En dag tillsammans med mig och Emilio är lika fastklistrad som tidigare. Separationsångesten är total. Mammas lillhjärta.

Emilio som också alltid har varit ganska framåt har nu börjat visa lite tendeser till att vara avhållsam mot andra. Man ser hur han tittar allvarligt på dom för att sedan rygga tillbaka och ibland bli ledsen. Igår tex så var det Emilios farmor som var lite för snabb fram till honom och för några helger sedan var det hans morfar som hade på sig en konstig mössa som inte föll gossen i smaken.

Han behöver helt enkelt få lite tid på sig att tina och känna sig för. Man får vänta på att han själv tar initiativet till att vilja ta kontakt först och kanske vill komma för då går det hur bra som helst.

Allt detta hör till åldern och det är inte så mycket att göra åt även om det många gånger kan kännas både krävande och frustrerande. Men en sak är säker, mer älskad unge finns inte


Emilio





En slagen hjälte


Slog upp ögonen halv 7 på morgon. Emilio hade ännu inte ropat i babymonitorn. Ovanligt men väldigt skönt. Jag låg vaken en stund, funderade på den kommande dagen och beskådade den klarblå himlen utanför fönstret genom glipan i persiennen. En promenad var genast prioriterad.

Efter en stund hörde jag att Emilio var vaken men jag gjorde mig ingen bråtska och hämta honom. P vaknade och vi låg och surrade en stund. Plötsligt inser vi att Emilio inte har sagt något på länge. Jag steg upp och kikade in i hans rum och möttes av en utslagen unge som tydligen hade kommit på att han inte sovit färdigt. Sötunge!

Tro det eller ej men han sover fortfarande. Mamman är i chocktillstånd och pappan har till och med hunnit åka till jobbet. Vad hände med 05.00? Men det är klart, det är tufft att sitta i hejarklacken. Det får en genast att fundera om man skulle göra det lite oftare ;) Egentid på morgonen- vilken lyx!

På återseende!




Segern är vår!!!



Segern är vår


4-3 till oss efter förlängning LULEÅÅÅ, Chalalalala!
Vidare mot semifinal




Nu mot kvällens middag och avgörande match



LHF


Håll tummarna!




05.00


Är klocksalget som Emilio har fått för sig att börja göra morgon. Ett klockslag som enligt mig inte är en okej GOD MORGON tid. Som om inte 06 vore nog tidigt!? På dagarna tjorvar han och sover knappt. Allt detta i en mindre bra kombination. Ögonen går i kors. Hoppas dom inte fastnar permanent. Det känns näst intill oacceptablet att gå och lägga sig dryga timmen efter Emilio om kvällarna men vad gör man när man har bly i ögonlocken? Jag är mer än tacksam över att han oftast sover på nätterna.

Men nu tvättstugan. Ha en bra dag!




I pappas fotspår?


Godkväll i stugorna, allt väl? Lördagkväll ikväll-härligt!

Idag har vi haft besök av Sara, Robert och Livia för lite eftermiddagshäng. Trevligt! Ensammen igen var det en mycket trött gosse som inväntade pyjamasen men det var ingenting som pappas gitarr inte kunde fixa. Det bara lyser i Emilios ögon när den åker fram. Är det något som jag tror att han känner igen från det att han låg i magen så är det just P´s eviga klinkande dom sista månaderna.

Idag tog även Emilio sig en närmare titt :)


Gitarr


Ja, några akord får vi nog vänta på :)




Godkväll fredag


Den mysigaste helgen på länge har stundats. P är ledig sedan i onsdags eftermiddag så det kan inte bli  så mycket bättre.

Igår instalerade vi in den nya bilbarnstolen i bilen eftersom babyskyddet skulle lämnas igen till NTF idag. Vart tog tiden vägen? Jag tyckte inte alls att det var så krångligt och tog sån tid som alla säger. Visst var det ju lite att greja med och det är betydligt mer som ska fästas än vid ett babyskydd men instruktionsboken var samtidigt väldigt tydlig med både text och bilder så det gick relativt fort ändå. Så nu är det bara att tuta och köra.

Förutom att ha varit tillbaka med babyskyddet så har vi lunchat på stan idag, varit en snabbvisit till Boden för några ärenden och annars tagit det ganska lugnt eftersom orken rann ur mig mot eftermiddagen. Tack och lov så har det vänt litegrand så det verkar som om Emilio går och lägger sig först även denna kväll. Hur länge det dröjer tills mamman slocknar återstår dock och se. Jag hoppas åtminstone på att få se kvällens Let´s Dance klart innan ögonen läggs igen.

Men nu dags för välling. Ha en fin kväll!




Lite av varje


På morgon vaknade Emilio redan klockan 05.00 och började tjorva. Han somnade om en stund men därefter var det kört. Jag orkade inte stiga upp så han fick gott ligga och stöka på själv en stund.

Igår följde vi med Emilios farmor, faster och kusin en sväng på stan. Efter ett kort ärende satte vi oss ner på ett fik innan vi gick vidare. Emilio fick sin mat medan vi andra festade i annat. Med bara några få skedar kvar började han få kvälvningar vilket jag antog berodde på att han började bli mätt eller att han fick en för stor bit i munnen.

Han drack lite vatten och sedan provade jag med en liten sked igen för att se om det var det förstnämnda vilket jag aldrig skulle ha gjort. Han fick kvälvning efter kvälvning, kraxade och började kräkas. Faster Sara lyfte illa kvickt bort Tyra som satt bredvid honom eftersom hon såg magsjuka framför sig medan en annan snabbt högg tag i några servetter och formade sina händer som en skål under honom. Snacka om att dom fräscha tiderna är förbi. Middagen kom upp igen och det var utan mat i magen vi lämnade fiket. Någon magsjuka var det dock inte då han har mått hur fint som helst efteråt. Gårkvällens välling slank ner och morgonens gröt var om möjligt godare än vanligt. Men nog om det.

Igårkväll sänkte vi ner spjälsängen innan Emilio skulle gå och sova. Vi undviker helst några fler upptäckter med halva ungen hängades utanför kanten. Emilio hjälpte förstås till och blev värre exalterad över skruvdragaren :) Vilken grej och med lampa och allt!


Idag jobbar P sin sista dag för veckan- Wihoo! Han hade dagar han var tvungen att ta ut och lade då samman dom med en ledig helg. Min karl är inte så dum som han ser ut ändå hehe. Nä skämt och sido så ska det bli mysigt att få ha honom hemma lite. Det blir nästan lite av en minisemester :)

Men nu kurrar magen. Ska bege mig ut till köket och se vad kylen har att erbjuda. På återseende!




Skräcksenarie


På morgon hade det kunnat gå illa. Emilio ställde sig upp för första gången helt själv, givetvis i spjälsängen som inte är nersänkt ännu. Som tur var gick P dit och tittade till honom och fick syn på ett huvud som stack utanför kanten. Både det ena och andra senariet började snurra i huvudet. Usch! Behöver knappast säga att Emilio flyttar ner en våning ikväll. Nu har han sovit färdigt uppe i sin etage hehe.

P har åkt till jobbet och Emilio pysslar på med ett aktivitetsbord som han fick i julklapp. Vilken hitt! Både för honom och mig. Jag passar på att luta mig tillbaka en stund då han för en gång skull inte siktar in sig på alla sladdar och eluttag som finns efter golven. Gardinerna är han inte heller sen att dra i. Vem bryr sig om några skitig skor längre? 

Bus

Försök stoppa mig om du kan?




Helgen som gått


Landade hemma efter helgens bravader igår eftermiddag igen. Helgen har varit kanon :)

I lördags åkte vi ut till skärgården, träffade Emilios mormor och morfar under dagen, grillade korv och mös i solen. Emilio fick åka skoter för första gången vilket verkade gå hem, åtminstone ena vändan. På hemvägen var han så trött så han somnade så fort det började guppa. Stackarn. Det blev många intryck att ta in under dagen men mysigt hade vi.

Emilio i stugan

Lillhjärtat


Väl tillbaka på fastlandet igen åkte vi och handlade. Emilio fick sig en välbehövlig tupplur och därefter åkte vi till Lisa, Andreas och Knut och hälsade på.


Hos Lisa&Andreas


Timmarna gick och plötsligt hade klockan blivit så mycket att vi bestämde oss för att stanna över natten efter att ha blivit erbjuden ett extrarum på nedervåningen. Vi åt mat, tittade på Melodifestivalen, snackade strunt och spelade spel in på småtimmarna. Det var länge sedan man fick chansen att umgås en hel kväll då det oftast blir avrundning vid 19-20 då barnen ska gå och sova så det var riktigt kul.


Tack för en jätte trevlig kväll!




Ut i solen


Ska strax packa in oss i bilen och åka iväg mot Kalix och ut till skärgården där Emilios mormor och morfar väntar. Ska bli jätte härligt då vädret är kanon! Emilio ska få åka skoter för första gången :)

Ni får ha en bra dag allesammans!





Middagsunderhållning


Dagens middag är precis avklarad. Emilio har haft fullt upp med att titta på en traktor som har kört fram och tillbaka utanför fönstret. Mycket spännande tyckte han så det tog sin lilla tid innan sista tuggan var svald. Jag hoppas att han inte har tänkt ta efter sin morfar och farfar och bli traktorförare. Se och åka traktor någon gång kan gott räcka men när den dagen kommer och det valet ska tas har man antagligen ingenting att säga till om.

P jobbar sent ikväll men kommer ändå hem en timme tidigare än i vanliga fall. För en gång skull hinner vi faktiskt se varandra innan sängen kallar. Det största problemet för kvällen är suget efter sött. Varför blir det så mycket värre så fort det blir helg? Nå ja...

Nu ska jag och Emilio sätta oss och "läsa" bok och mysa en stund. Ha en trevlig fredagkväll!


Läsa bok





Emilio kan


Det tar sig :) Emilio tar sig nu framåt med sin metodiska hasning utan större problem. Krypandet däremot får vi nog vänta på ett tag till då han står som förstenad på alla fyra och ser allmänt fundersam ut. Hur gör man det här..? Benen glider isär och han övergår då till det han kan istället. 


 

En mycket konsentrerad gosse i intagen krypposition. Hmm.. Och nu då?

 

Krypposition

Sötunge

 

 

Nu tillbaka till kvällens hockey. Godkväll!

 

 

 


Nu mer borstar vi tänderna



Tand nr2



Och inte tanden... Emilios andra tand är här. Den har skinit igenom tandköttet ganska länge men har inte velat tränga igenom förän igår. Det tandlösa leendet är ett minne blott. Snart är hela munnen full med söta små gryn :)




Vad tog det åt mamman?


Jisses vad jag har sovit i natt, nästan klockan runt. Somnade på soffan innan 21.00 igårkväll, Emilio hann nästan bara gå och lägga sig så kände jag hur ögonlocken blev tunga. Vaknade och förflyttade mig till sängen och somnade nästan direkt. Vaknade och gick upp på toaletten 04 och somnade återigen på en gång vilket verkligen inte hör till vanligheten.

På morgon vaknade jag av att Emilio ropade i babymonitorn kl 06 men P steg upp och tittade till honom och kom därefter och lade sig igen. Det visade sig dock att Emilios inte alls hade några som helst planer på att somna om men jag kunde inte annat än att ignorera honom. Han låg ändå bara och surrade med sina nallar och verkade allmänt nöjd. Jag somnade om, vaknade till, somnade om och vaknade till igen. P hade stigit upp och duscha och Emilio bökade fortfarande på i monitorn. Klockan var då 07 och jag bestämde mig för att stiga upp. Jag skulle bara ligga och dra mig en liten liten stund till. Just det! 25 minuter senare vaknade jag upp med ett ryck efter att ha somnat IGEN!? Den här gången vågade jag inte fundera på att ligga kvar så jag studsade upp direkt, inte alls så pigg som man kanske hade trott men det var bara att gilla läget. Någon måtta fick det väl vara.

Spjälsäng

Jag möttes av en gladskit vilket genast fick det att kännas lite bättre :)


Vidare så fick vi hem en ny säng igår. Ni minns kanske att den gick sönder för ett par veckor sedan? Nu behöver vi inte lägga oss med risk för att rasa i golvet längre hehe. Kanske är det därför jag har sovit som en stock i natt?

Igår fileade jag lax för första gången som jag hade köpt på superklipp. Godare fisk finns inte så jag tyckte mig kunna fixa den. För att vara första gången måste jag säga att det faktiskt gick ganska bra även om det var en ful rackare som lades på bänken.

Emilio ligger och sover och jag ska bege mig till köket och göra frukost. Magen kurrar.

Semla

Semelfrossa förresten. Ska ni äta några idag på självaste fettisdag? Jag hörde precis på nyheterna att man inte räknar kalorier idag. Jag undrar jag...? På återseende!





Känslor


I helgen har tankarna kretsat mycket runt det tråkiga som hände natten mellan onsdag och torsdag. Att man tar så mycket för givet och att livet bara rycks ifrån någon. 

Jag har kommit på mig själv att undra vad jag egentligen har för anledning till att le när någon man vet av lever i ett helvete. En sekund senare inser jag att mitt hjärta aldrig har mått så här bra. Förutom min familj så finns det två stycken som gör mig lycklig, ganska självklara kanditer. P och Emilio är mitt allt och jag känner mig lyckligt lottad som får ha dom i mitt liv. Jag älskar er av hela mitt hjärta ♥ Ingenting som jag tidigare har varit med om kan slå det här. Att jag dessutom vet att dom tycker om mig, gör det hela ännu bättre. Att ha fått en son tillsammans med den jag älskar är helt enkelt fantastiskt. Bättre anledning till att le finns inte.

Vi



Ta hand om varandra!





När det overkliga blir till verklighet


På morgon fick jag veta något tråkigt. Något som inte får hända och något som man framför allt inte tror ska hända har hänt. En gammal vän har lämnat oss. Hon finns inte mer. En känsla av tomhet infinner sig när man tänker tillbaka på dom fina stunderna vi delade tillsammans.

Jag fäller en tår för henne men framför allt för hennes familj. Det är sådana här gånger man inte vet vad man ska säga just för att det inte finns något som kan få det att kännas bättre. Stunden är tung och sorgen går inte att undvika.




Karatefylla?


Vaknade upp med världens huvudvärk på morgon, ont i kroppen och påsar under ögonen. Känslan var som en ordentlig baksmälla. Problemet är bara att jag inte har något minne av att jag var ut och roade mig igårkväll. Därför ber jag nu er om hjälp. Hjälpa mig fylla i luckorna. Såg ni mig möjligvis överförfriskad igår? Vart var jag, vad gjorde jag? Skicka gärna bilder så jag får ta del av kvällen. Det hade åtminstone varit roligt att veta om jag hade kul ;-P

Nu ska jag lägga mig en stund medan Emilio sover. Förhoppningsvis blir formen bättre och kvällen är räddad. På återseende!




lilledu

Välkommen till min blogg!


Mitt namn är Sandra och jag älskar när livet leker och allt annat som förgyller vardagen. En tidig Junimorgon 2010 fick jag tillsammans med min sambo vårt första barn- en helt perfekt son.

I November 2011 var vi med om livets mirakel igen. Emilio blev storebror till lillasyster Carisma.

Här i bloggen skriver jag om allt som faller mig in. Allt från ytligheter till djupare tankar till vad som händer med våra småtroll.

Kom ihåg att livet är en gåva och att uppskatta varandra, vardagen och nuet är viktigt!

Hoppas ni gillar den. Enjoy!