MVC och köp av syskonvagn


Idag var det dags för ett besök på MVC igen. Jag och Emilio promenerade både dit och hem vilket känns ikväll då kroppen skriker. Aj,aj,aj, Sandra 85 är och hälsar på igen.

Hjärtljud: 150 slag/min
Sf-mått: 25cm
Vikt: +8,6kg sedan inskrivning


Vidare så har det nya vrålåket rullats in genom dörrarna här hemma. En riktig Rolce Royce. Känns riktigt skönt att ha fått det ur världen och slippa barnvagnsträsket. Det blev tillslut en Urban Jungle Mountain buggy.

Syskonvagn





Helgvisit


Den här helgen passar vi på att lyxa till det med mys på hotell, två nätter i Umeå. Vi bor på samma hotell som tidigare men har fått en annan typ av rum. Den här gången har vi istället toalett och dusch med glasvägg intill sängen. Praktiskt att kunna duscha och se på tv samtidigt. Här finns inga hämningar hehe. Nä skämt och sido så är det tur att man bor tillsammans med sin sambo och ingen annan och vill man nu ha lite privacy så finns det alltid en vit skir gardin att dra för ;) Emilio föredrar att den är bortdragen då han tycker att det är skitkul att stå och titta och banka på rutan när man är där inne.

Hotellrum

 

Nu sover gossen för kvällen medan jag och P ligger nermysta framför en film. I morgon blir det först en efterlängtat hotellfrukost och därefter lite shopping och en god middag. Godkväll!

 

 

 


Mormor på besök


Godmorgon!
Här vaknade jag första gången vid 03 i natt av att Emilio hade tappat bort tutten i mörkret så ingen större fara skedd. Sen vaknade han vid 06 och lät som en siren, denna gång av att han låg nertryckt i fotenden och var allmänt missnöjd men framför allt så var det största felet att han va jätte trött och yrade mest omkring när jag gick in till honom. Trots att han fick tutten och att jag bäddade om honom på nytt så fortsatte han gråta hysteriskt. Sådana gånger kan jag inte låta bli att tänka för mig själv- men det är väl bara att sova. Men icket! En stund senare lugnade han ner sig och jag gick och lade mig igen men hörde i babymonitorn att han låg och snurvlade för sig själv i säkert en timme. Därefter somnade han om och sov till 08.30 på morgon. Att det kan bli så tokigt.

Sängen



Igår kom Emilios mormor strax efter 08.00 på morgonen. En halvtimme tidigare än vad jag hade bett henne om men hon erkände allt att hon hade lite resfeber ;)

45 minuter senare satt jag mig i bilen och styrde mot frissan. Det var verkligen på tiden. Vilket lyft hehe.

Väl färdigfriserad åkte jag hem igen. Emilio hade precis vaknat och annars varit nöjd och glad hela tiden men var förstås tvungen att spela dramaqueen när han såg mig och klängde sig därefter fast vid mig för att försäkra sig om att jag inte skulle försvinna igen.

På eftermiddagen tog vi alla tre en promenad i duggregnet ner till affären och handlade. När P kom hem blev det lax, ugnstekt potatis och en kall sås till middag. Mycket gott!

På kvällen hackade mamma en rågad skål med fruktsallad som vi åt framför premiären av True Talent efter att Emilio hade lagt sig.


Idag har vi inga större planer utan tar det som det kommer fram tills dess att mamma ska åka hemåt igen. Men nu dags för ett blöjbyte. En allt för välbekant odör segler just förbi. På återseende!





Första stegen


Idag tog Emilio sina första två små släpande steg utan att hålla i sig och såg ut att tänka "hur gick det där till" innan han blev så där lite stolt över sig själv och bjöd på ett stort leende. Därefter fegade han ur och vi fick gott nöja oss med stegen han just hade tagit. Gounge!

Vidare så tittade tand nr 8 fram idag, konstigt nog så pass lång tid efter både gnäll och febertopp. Men vem vet, det kanske var något annat?

I morgon kommer Emilios mormor på besök och stannar över natten. Under förmiddagen ska jag smita iväg till frissan vilket verkligen är på tiden. Det ska bli så skönt att få det gjort och slippa bli påmind om eländet varenda gång man tittar sig i spegeln.

Men nu tillbaka till soffan och kvällens tablå. Godkväll!





Stadsbesök


Godkväll! Hur har ni det? Här har vi kommit hem från en stadtur kring 16.30, ätit middag och lekt en stund. Nu däremot avlöser den ena gäspen den andra. Jisses vad trött jag blev. Detta kan bli en kamp. Det är tur att det inte är mer än en timme tills det är dags för välling och snarktajm för Emilio så jag får bädda ner mig i soffan i väntan på att P ska sluta jobba för kvällen.

Igår jobbade han också så jag och Emilio sysselsatte oss med att gå till Emilios farmor och farfar ett par timmar på eftermiddagen. På hemvägen stannade vi till i lekparken en stund innan vi gick vidare hem för ett bad.

Gunga

Gunga är helt klart en favorit :) Bäst att passa på innan det smäller till och blir så kallt.


Väl hemma kom P hem från jobbet, Emilio badade och gick och lade sig medan vi av den större sorten satt tänderna i en snabbt ihophackad fruktsallad-Mums! Det ska det bli bättring på.

Men nu tillbaka till gossen. På återseende!





Älskade tokunge!



Tokunge

Vad vore livet utan dig? Kärleken är obeskrivlig ♥


 

Kom av en slump att tänka på låten som spelades under Emilios dop.
Lika vacker som första gången jag lyssnade på den. Texten är som taget ur mitt hjärta.

 

 

 


Magen nu & då


Först tyckte jag inte att det var så stor skillnad när jag såg bilderna var för sig men när dom sedan hamnade bredvid varandra så inser jag ju att jag ser ut som en tunna i gemförelse med graviditeten med Emilio i samma vecka. Vart ska detta sluta?!

Magen




Överraskning

 

I tordags när P kom hem från jobbet överraskade han med blommor. Jag hade just börjat trampa och titta på klockan och undra vart han höll hus eftersom att maten snart var klar. Plötsligt rasslade det till i dörren och jag sa till Emilio - Äntligen kommer pappa, som vi har väntat och till min förvåning sticker han dessa under näsan. Så glad jag blev :)


Blommor






Hög tid för ett ansiktslyft



Gamla

Ut med det gamla- In med det nya :)

 

 

 


Trillingar


I natt drömde jag att vi fick trillingar, TRILLINGAR! Två pojkar och en flicka. Den minsta pojken vägde 2100g, den andra 3400g medan flickan vägde 6800g och mätte 98 cm och var inte alls särskillt söt. Behöver jag säga nå mer? Hemska tanke. Varför drömmer man alltid så mycket konstigheter när man är gravid? Det var plötsligt inte bara en "vanlig" syskonvagn vi behövde införskaffa utan en massa nödvändigheter till hemmet som vi innan bara hade köpt en utav och framför allt så behövde vi köpa en ny och större bil. Ja, allt var bara kaos. Nå ja, tack och lov så vaknade jag.

Igår tog jag och Emilio det lugnt hela dagen, lagade lite mat och busade. Ute var det inte alls särskillt roligt väder så vi förblev inomhus vilket vi hittils har varit idag med då regnet faller.

Lek


Nu däremot sover Emilio och jag tänkte också passa på att vicka omkull en stund innan det är dags att ställa sig vid spisen. På återseende!





Tillbaka till verkligheten


Igår återgick vi till allvaret igen. P började jobba efter semestern och vad konstigt allt känns efter så många veckor vi har varit lediga tillsammans. Helt underbara veckor som har gått på tok för fort. Var det så här det var att vara själv under dagarna? Hur gjorde man, vad ska man hitta på? Ja, ni vet tankegången. Nå ja det löser sig nog snart när man kommer tillbaka i gamla vanor. Vi har en mjukstart i veckan då P bara jobbar mån-ons.

Igår grillade vi kyckling till middag- så jäkla gott! Vi har varit slarvig med grillandet den sista tiden så det är bäst att passa på medans det fortfarande är fina dagar. Helt plötsligt smäller det till och blir kallt och ingenting mer läggs på grillen för i år.

Här hemma fortsätter Emilio att kräkas upp maten och vägrar nu mer egentigen all burkmat. Istället utforskar vi nu vad som funkar i plockmat då hemmagjorda pureér har samma effekt. Dom sista dagarna har han fått makaroner och korv, kalvfrickadeller och potatis, plättar och blodpudding vilket bortsett ifrån potatisen har gått bra. Han är precis som sin mamma och pappa som håller pastan högre upp på listan. Blodpuddingen fick han också några kvälvningar av men jag misstänker att det var för att han började bli mätt. Han är ingen som skjuter tallriken åt sidan vilket gör det hela ännu lite svårare men det blir ett nytt försök till lunch i dag.

Nu ska jag gå och underhålla min son som ropar i vardagsrummet. Ni får ha en bra dag!




Rally


Igår fick Emilio prova sin kusins kickbike. VILKEN GREJ! Ljudeffekterna fattade han direkt :) Sötunge!







På resande fot


I onsdags gjorde vi oss en dagsutflykt till Skelefteå, gick på stan, åt och hade det allmänt mysigt. Emilio stod för alla inköp under dagen vilket var välbehövligt då storl 68 ekade tomt i garderoben. Förutom lite kläder så fyndade vi en jätte fin dress på rean till våren. En jätte trevlig och lyckad dag :)


I torsdags åkte vi till Hägnan och fikade och tittade på djuren även om dom flesta djuren hade flyttat in för säsongen. Fåren tyckte Emilio var spännande och började peka och säga "tiita" direkt han såg dom.

Hägnan


Igår begav vi oss till Kalix och hälsade på Emilios mormor och morfar en stund innan vi fortsatte vidare till Haparande och IKEA och diverse butiker. Med morfar fick Emilio åka åkgräsklippare vilket var en höjdare.

Gräsklippare


Väl färdig i Happis begav vi oss hemåt till Luleå igen för att få sova i sin egen säng. På vägen blev jag så trött att jag mådde illa och ögonen var på tok för tunga att hålla öppna så både jag och Emilio sov efter en energikrävande dag.

IKEA

Emilio tar sig en titt i Lekhörnan på IKEA


När vi kom hem blev det lite lek med Emilio innan han fick bada och det blev dags för pyjamas, välling och sängen. Jag och P deckade i soffan och den största prestationen var när vi förflyttade oss till sängen.

Idag värker kroppen och jag känner mig allmänt ur form. Alvedon och en lugn dag står på schemat.





Piller


Piller


Är det inte Trandate (blodtrycksmedicin) så är det Novaluzid mot en hemsk halsbränna och är det inte det så är det Alvedon mot huvudvärk och diverse värk och nu är det även antibiotika. Dessutom mot något som kommer att komma tillbaka efter avslutad behandling eftersom jag är en s.k bärare av just den bakterien.

Enligt BM ska det inte påverka så länge jag bär barnet (något som nätet givetvis har sin åsikt om) men vid förlossningen kommer jag bli behandlad med dropp och ytterligare antibiotika för att hindra att bakterierna ska föras över till barnet. Ibland önskar man att viss information inte vore så lätt att få tag i och att man kanske helt enkelt bara skulle kunna låta bli google. Men,men så ligger det till i alla fall.

Vidare så har Emilio legat på febergräns idag men ändå inte riktigt varit sig själv. Ikväll var han feberfri så kanske är det tänderna som spökar. Skönt att febertoppen var övergående i natt i alla fall.

Igår kväll låg jag och P och höll om varandra i soffan för första gången på länge och då hände det. P fick sina första sparkar i handen :) Det är svårt att sätta sig in i deras situation men jag såg att det var efterlängtat. Kanske kan du lilla vän bjuda på några fler ikväll? Tillbaka till soffan. På återseende!





Skrot och korn


Tidigare i eftermiddag blev Emilio plötsligt hängig och febern kom krypandes och tempade 39,2 ikväll. Stackars liten har fått vara mycket hängig den sista tiden :( Han fick sin vällingslurk tidigare än vanligt och sover nu för natten. Jag hoppas det fortsätter så och att han är pigg tills i morgon.

 

Vidare så lyssnade jag av ett röstmeddelande av min barnmorska idag. Urinprovet som jag lämnade i slutet av förra veckan visade bakterier utan förvarning. Att jag har haft ont har jag bara trott varit normalt. Vi växer ju. Vi skulle pratas vid mer i morgon men vare sig jag vill eller inte så väntar troligen antibiotika- suck!

 

Nu tillbaka till lite kvällsmys. Godkväll!

 

 

 


Sämre väder


På morgon vaknade vi upp till regn och svalare väder. Skönt! Det gör mig absolut ingenting att det regnar. Världen lägger i en lägre växel och man får chansen att njuta av lugnet.

Idag kommer mamma och pappa och hälsar på som en sista anhalt på sin tre veckors långa semester med husbilen runt om i Sverige. Det är nog dom som kommer med skitvädret med tanke på att det knappt har regnat här på hela sommaren.

Igår var vi ute en stund på eftermiddagen, spelade fotboll, åt hallon och busade i gräset. Emilio fick smaka Nestlés festis för första gången. Vilken hitt! Att suga ur sugrör förstod han direkt. Mums!

Festis


Men nu är nog besöket här vilken sekund som helst. Dags att lyfta rumpan ur soffan. Är bjuden på ugnstekt lax och potatis till middag därefter- gott. På återseende!





Helgens påhitt


I fredags åkte vi in till stan och Luleåkalaset där vi åt festivalmat och strosade omkring i folkvimmlet. Där stötte vi även på Sara, Robert och Livia som var och kände in stämningen inför kvällen. Själv kände jag mig bara glad att slippa bajamajor och fulla människor när jag mös ner mig i soffan på kvällen. Underbart!

Emilio

Emilio spanar in allt som snurrar, blinkiar och låter på tivolit. Vi sparar åkandet till nästa år.


På lördag gick vi till P´s föräldrar och målade i några timmar innan vi vid 14.30 vände på klacken och gick hem igen för att göra oss i ordning innan vi plockade upp Kerstin och Roland för att gå ut och äta. Det var dresscode som gällde för kvällen. Klänning för mig, skjorta och slips för P och åt Emilio grävde vi fram kläderna han hade på sig på dopet för snart ett år sedan :) Bara bodyn har ersatts till en storl större.


Dopkläder då & nu

Älskade unge så stor du har blivit

 

 

Till middag åt karlarna pepparstek och vi kvinnor underbart god oxfilé. Potatisgratäng och pommes frites stod också på bordet. Till var det murkel och såser av olika slag. En succé! Det är så att det vattnas i munnen när jag tänker på hur gott det var. Dit går vi absolut igen.

 

Idag däremot tar vi det lugnt. Emilio sover och jag och P har myst ner oss i soffan. Jag tror det får bli en sån där skön slappar söndag idag. Vad hittar ni på?

 

 

 


Sista dagarnas framfart


P´s föräldrar har för en tid sedan ritat upp en "frigge" som ska byggas på gården. Därefter har grunden förberets och skelettet har byggts. I måndags var det dags för snickarna att ta över och eftersom P´s pappa återgick till arbetet efter semestern blev plötsligt vi involverade.

Vi har hämtat virke i omgångar, spik, papp, plåt, färg osv. Vi har målat och stått i från morgon till sen eftermiddag vilket har resulterat i att vi har varit helt knäckta när vi kommit hem på kvällen.

Det börjar ta form men två dagar nästa vecka återstår.

Frigge


Idag tar vi nog ledigt från byggbranchen och åker och strosar på Luleåkalaset. Ni får ha en bra dag!





Idag



Tår



Idag fällde jag en tår tyst för mig själv. Befriande men ändå inte. Jag hade velat gråta mer, lätta på trycket. Ibland måste man göra plats för ett leende. Det har varit mycket dom sista dagarna så det behövdes inte mer än en småsak.





Operation äta själv


Vi har för några dagar sedan börjat introducera äta själv med sked för Emilio. Plocka med händerna har han gjort länge och tycker det är kul men just att prova äta maten med sked har han inte visat det minsta intresse för. Han är på tok för bekväm och nöjer sig gott med att man matar honom. Man får ju inte vara dum ;-)

Det går över förväntan fast än man givetvis får ge honom lite hjälp på traven och visa honom att han kan och är duktig. Att pricka munnen är det minsta problemet.

Äta själv


Igårkväll slocknade jag i soffan redan 19.30. Vaknade 21.00 och förflyttade mig till sängen och har sovit till just efter 07.00 på morgon. Ändå tog jag mig inte upp förän drygt 45 minuter senare under egna pistolhot. Ja, jag sa väl att jag är i en trött period igen.

Idag står ett MVC besök på schemat och i övrigt är inget inplanerat. Jag tror det får fortsätta så. Men nu tv:n en stund innan Emilio vaknar. Ni får ha en bra dag!




lilledu

Välkommen till min blogg!


Mitt namn är Sandra och jag älskar när livet leker och allt annat som förgyller vardagen. En tidig Junimorgon 2010 fick jag tillsammans med min sambo vårt första barn- en helt perfekt son.

I November 2011 var vi med om livets mirakel igen. Emilio blev storebror till lillasyster Carisma.

Här i bloggen skriver jag om allt som faller mig in. Allt från ytligheter till djupare tankar till vad som händer med våra småtroll.

Kom ihåg att livet är en gåva och att uppskatta varandra, vardagen och nuet är viktigt!

Hoppas ni gillar den. Enjoy!