Fantasilöst


Hej vänner, hur har ni det?

Här började morgonen med att jag vakna upp ifrån en riktig rysare om än det inte handlade om tandläkaren den här gången. Istället var det en lebbig svart skepnad som ville åt mig, hehe. Men väl vaken känns det mycket bättre och jag är inte alls anfådd längre.

Tror att det kan komma att bli en riktigt givande dag idag. P jobbar delat pass och kommer hem just efter 12 och hämtar upp mig för att åka iväg för några ärenden. Barnens Hus och Doffi står bla på listan. Därefter får vi se.

Är dags att ta sina onda höfter och pallra sig i väg till toaletten för att lägga på skönhetsmasken för dagen. Vad har ni för planer?
En obeskrivlig känsla


Har infunnit sig... Något som till och med var värt att fälla några tårar för. Jag har nämligen gjort bort den hemska hjärtklappningen, kallsvettningen, illamåendet och yrseln för ett år framöver. Stjärnorna framför ögonen är borta. Något som man dessutom tvingas betala multum för. Jag har gjort mitt hos tandläkaren på morgon. Det kanske låter löjligt men det är verkligen en stor fasa för mig. Jag har drömt mardrömmar i flera nätter, något som nu förhoppningsvis kommer att upphöra. Den hemska tegelbyggnaden är utan tvekan det värsta stället som är uppfunnet på den här planeten. Usch! Jag ryser bara jag tänker på det. Jag kan äntligen andas igen!


Vad har ni för planer för dagen då? Själv ska jag åka i väg med Kerstin och göra stan osäker då P åker och jobbar på drygt en halvtimme. Bedövningen har lagomt börja släppa. Men först en välbehövlig tillpiffning så att man vågar visa sig för folk.

Take care!
Måndag och ny veckaGraviditetsvecka 27


Kroppen: Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer.
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.


Magen

Magen v 27 (26+1)
Senaste inköpet


Nu har bebisbubblan tickat ner till tvåsiffrigt. Den riktiga nedräkningen har börjat :) Vem är du som gömmer dig där inne?

bVärken är inte bra men betydligt bättre idag. Det har varit ett par jätte jobbiga dagar så nu hoppas jag verkligen att den ger med sig lite. Det suger verkligen ur alla engeri. Men nog om det.

Har nu fått hem den efterlängtade overallen som jag skrev om för några veckor sedan om ni kommer ihåg. En vindtät sommaroverall till bebis. Det tog aningen längre tid än väntat pga isläget, haha.

Overall


Tyvärr var dom inte riktigt de färger som jag hade hoppats på. Det kan verkligen skilja sig så otroligt mycket från bilder till verkligheten. Hem kom i alla fall en limegrön sak. Har varit så otroligt svårt att ur huvudtaget hitta någon som både är tunn, vindtät och praktiskt så nu ska jag känna efter här hemma i ett par dagar hur det känns och i värsta fall så får jag lämna igen den.


Vad har ni för planer så här en söndag?
Fibromyalgi och graviditet


*Sjukdomen som inte syns*

Kroppen uttrycker sin vrede på det tydligaste sättet, en sjukdom med smärtor och ömhet i så gott som varje muskel, med en förlamande trötthet och nedstämdhet. Dessutom ser den till att utsidan ser så frisk ut som möjligt så att misstron mot den drabbade svider lika mycket som i musklerna. Detta är det perfekta uttrycket för just denna vrede.

Värk


Natten har varit hemsk och det har inte blivit mycket till sömn. Jag kan verkligen bli så trött på den här värken. Varför kan inte jag få vara en utav dom som får det bättre under sin graviditet? Är det för mycket begärt?

Trillade i och med detta in på Sveriges fibromyalgiförbunds hemsida av ren nyfikenhet för att läsa lite.


Så här står det


Förberedelser både psykiskt och fysiskt är extra viktigt om man har fibromyalgi och vill skaffa barn. Forskning visar att fibromyalgidrabbade kvinnor ofta får förvärrade symptom under en graviditet och att en graviditet ofta innebär ökad smärta, även om vissa läkare menar att vissa fibromyalgisymptom försvinner på grund av hormonförändringar. 

Att ha fibromyalgi medför enligt den amerikanske läkaren Mark Pellegrino inte några ovanliga medicinska risker och ska inte vara en anledning till att avstå från att försöka bli gravid. Det finns en ärftlig komponent i fibromyalgi, som kan överföras till barnet, men han anser inte att detta ska ses som en orsak till att avstå från att skaffa barn.

Det är inte bara de egna, fysiska symptomen som är viktiga att ta hänsyn till vid ett beslut om barn eller inte. Det är även viktigt att man diskuterar igenom saken ordentligt med sin partner och kanske även familj eftersom man på grund av sin fibromyalgi kan komma att behöva extra hjälp, både under och efter graviditeten.

..............

Ska jag vara helt ärlig så är inte det här någonting jag är särskillt påläst i utan är snarare bara någonting som jag har varit tvungen att lära mig leva med. Man har liksom inte så stort val.

Att symtomen har visat sig vara värre kan ju jag egentligen inte säga någonting om eftersom jag aldrig har varit "frisk" gravid. Däremot så var ju framför allt den första tiden fruktansvärt jobbig och skiljde sig från allt man tidigare hade hört och inte ens barnmorska eller lärkare kunde säga vad det berodde på förän så här i efterhand. Fibrymylagin ger helt enkelt ett helt annat utgångsläge.

Iprenmannen


Något annat som gör det svårare är just det som i vanliga fall kan få vardagen att fungera, nämligen värktabletter. Något som du knappt får stoppa i dig som gravid för barnets utveckling. Alvedon är okej men helst vill man stå över det med men ibland är det inte ett alternativ,(Som idag till exempel).

..............

Läkare menar på att den bästa behandlingen mot kronisk värk under graviditet är mjuk träning, massageterapi, vattengymnastik, vila och avslappning. Något man måste känna efter själv.


Förlossningen
Kvinnor med FM blir lätt utmattade under förlossningen, men det finns inget som pekar på att mammor med fibromyalgi uppvisar något mönster vad gäller defekta sammandragningar i livmodern. Det finns heller inga bevis för att en naturlig förlossning i stället för en epiduralförlossning eller ett kejsarsnitt spelar någon roll när det gäller och om man kommer att få ett uppblossande av fibromyalgismärta i ryggen eller inte.


Efter graviditeten
Det finns inget som tyder på att kvinnor med fibromyalgi skulle vara mer benägna att utveckla förlossningsdepression, men för att förhindra både detta och eventuell värk rekommenderar läkare att man fortsätter i vanlig ordning efter det att barnet har fötts då graviditeten och förlossningen frestar hårt på musklerna. Det är också viktigt att man efter förlossningen kommer in i en rutin och att man får tillräckligt med sömn.


Amning
Studier visar på att det kan vara svårt att amma om man har fibromyalgi. Men med detta inte sagt att det är omöjligt. Det är emellertid viktigt att förstå varför det är svårt och det är viktigt att ha de verktyg som behövs för att överkomma svårigheterna. Amningen påverkar din sömn och din möjlighet till eventuell medicinering och du måste alltså fortfarande ha koll på vad du stoppar i dig och hur det kommer att påverka din baby.

Eftersom stress även kan få fibromyalgin att blossa upp och din bröstmjölk att minska så är det mycket viktigt att skapa en stressfri miljö när du ska amma. Det är bra om du kan skaffa dig en mitella eller en kudde som du kan använda för att stötta upp barnet så att du inte behöver hålla upp babyns vikt själv.

..............

Babypussel


Att avstå från barn pga av det här finns inte på kartan då en allt för stor och viktig pusselbit skulle fattas i livet. Det är helt utan tvekan någonting som vi inte kommer att ångra men visst blir jag orolig ibland, orolig över hur det ska gå under mina sämre dagar. Hur jag ska orka med ett barn när jag inte ens orkar med mig själv. Och andra sidan så kan man inte haka upp sig på det utan man får göra det bästa av situationen och ta det som det kommer. Vill man så går det om än det kan komma kännas tungt. Att veta att P finns där som stöd gör mig genast mycket lugnare men det är tyvärr inte något som tar bort min värk. Den går omöjligt att förneka.

..............

De som har Fibromyalgi säger att det värker överallt, det känns som om man blivit överkörd, som att ha tandvärk i musklerna, det kör som knivar, hugger, bränner eller svider. Den varierar i intensitet med försvinner aldrig helt. Förutom den dominerande smärtan så är tex trötthet, sömnproblem, huvudvärk, känslighet, yrsel och domnningar vanliga.

För den som inte har sjukdomen är den lättast att förstå genom att tänka sig en ordentlig influensa med muskelvärk och trötthet.

..............

Men nu mina vänner ska jag återgå till soffan och kudden en stund. Hoppas ni får en trevlig fredag!
Rutinbesök hos MVC


Ja igår var vi till barnmorskan igen. P följde även med för första gången.

Bebis hjärtljud: 150slag/min
Blodtryck: 130/70  ( Hade en blodtryckshöjning från förra gången då det låg på 110/60 )
Sf-mått: 27cm

Vidare så tog vi upp vårat andra ultraljud som gav tidigare BF datum vilket blev notterat plus att vi blev flyttad till den tidigre föräldragruppen som nu förhoppningsvis blir av trots allt. 

Sedan ska jag göra en andra glukosbelastning på ca tre veckor, suck! Jag som trodde att jag hade gjort bort den skiten. Så gott var det inte att jag är så sugen på att göra det igen :-P Men,men det är väl bara till att le och se glad ut.

Mycket mer än så sas väl egentligen inte. Blev ganska mycket allmänt surr som vanligt. Så nu är det 3 veckor tills nästa gång.

Våffla

 

Och sen på tal om något annat. Det är ju våffeldagen idag. Ska ni äta några våfflor? Här är det inte alls omöjligt att det bli en våffla eller två då vi är bjudna till Ps föräldrar. Kanske bli en till mig och en till bebis. Låter inte det rättvist?

Men nu är det dags att ta tag i dagen. Sitter fortfarande med turban på huvudet efter morgonens dusch. Ciao!
Home sweet home!


Då var jag på hemmaplan igen vilket känns riktigt skönt! Men det bästa av allt var nog att få krama om P igen. Han väntade så fint på Kallax när jag kom ner för rulltrapporna och jag kände hur jag egentligen bara ville slänga mig ut och hoppas att han skulle ta emot mig men riktigt så dramtatisk kanske man inte kunde vara så jag gick fram istället, hehe. Det kändes som om det var mycket längre än 11 dagar sedan vi sågs. Hela gårkvällen var urmysig!  

När vi kom hem möttes jag av en jätte fin lägenhet och ögonen fylldes direkt med tårar. Glädjetårar förståss. Jag kände bara ett enda lyckorus. I varje rum hade han ställt ut en röd ros förutom i sovrummet där det stod två, en på varje sida av sängen. Jag hoppas att dom aldrig vissnar. Vidare hade han hade ramat in oss i fotoramar och i köket hade han gjort en jätte fin dukning. Behöver jag säga att jag har världens finaste sambo!?

Ibland kan jag inte låta bli att undra hur det blev så här. Jag liksom backar tillbaka bandet till ruta ett och får som så många andra gånger inte riktigt ihop det. Det bara blev så helt enkelt. Tillslut vågade jag låta P riva sten efter sten i den mur jag byggt upp runt om mig under det gångna året. Något jag är obeskrivligt glad över. Det kan inte bli mycket bättre än så här. Mina känslor går inte att ta på men en sak vet jag och det är att jag älskar honom av hela mitt hjärta <3

Hemma från Gbg


Men nog om detta. Dags för lunch. Ni får ha en bra dag, på återseende!
Trötta gratulationer


ÄNTLIGEN är sista dagen på Göteborgs gator avklarade för ett tag framöver. Är helt knäckt efter dagens rännande med Anyeliqa på stan. En gammal klasskompis som jag åkte in och träffade idag vilket var mycket trevligt. Känns som om det lär dröja ett tag till nästa gång vi ses nu.

Ska faktiskt bli riktigt skönt att åka hem i morgon. Är dags att vila upp sig så man orkar med det som komma skall. Längtar självklart till P med :) Borta bra men hemma bäst!

Sen måste jag passa på att gratta min småkusin som skickade ett mess precis där det stod att en pojke har anländt till världen. Det är nästan så att man blir lite tårögd. Tänk snart är det vi som gör ett massutskick till våra nära och kära för att dela med oss av våran glädje. Veckorna tickar iväg fortare än vad man tror. Men nog om det.


                                                   Hur har ni haft det idag då?

Måndag och ny veckaGraviditetsvecka 26


Kroppen:
Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.
En dag av högre kvalitet


Idag har jag mått mycket bättre igen. Tack gode gud. Det var länge sedan det var så illa som det var igår.

Började dagen med en lång varm dusch och gjorde mig sedan i ordning för att åka in till stan och Backaplan med Jonas. Därefter åkte vi till Jensens Böfhus och käkade middag. Åt underbart god kyckling med råstekt potatis, sås och grillad tomat. Helt klart något att rekomendera! 


Mat


Mätta och belåtna begav vi oss till bion som vi hade bokat till ikväll. Vi såg Shutter Island. En rätt seg film till och börja med i vårat tycke. Lite speciell men inte dålig.

Nu däremot är vi hemma igen och inväntar att Johan Falk ska börja igen efter TV4:a nyheterna. Till kvällstugg har vi dippat drygt ett kilo morotstavar, hehe. Inte alls dumt!

Ha en fortsatt trevlig kväll mina vänner! Nu ska jag återgå till tv:n.
ONT var det här :(


Idag är formen verkligen ingenting att skryta med :( Usch! Har ont si så där överallt. Nacken och axlarna värker rejält och armarna är mer eller mindre bortdomnade. Kanske är det för att vi har bokat bord på Jensens Böfhus till ikväll. En restaurang som öpnnades en tid innan jag flyttade upp till norrbotten igen som jag bara älskade. Var det något jag hade bestämt mig för när jag åkte ner hit till Göteborg så var det just det att jag skulle äta där innan jag åkte hem om jag så var tvungen att gå dit själv :-P

Tanken vara att vi skulle åka till Backaplan idag men nu får det bli i morgon istället. Jag orkar bara inte. Det får bli att vara "hemma" och hålla alla tummar för att jag ska återfå formen.

Hoppas ni har en bättre dag än mig att vänta. På återseende!
28 minuter åt andra hållet


Godkväll allesammans! Hur har ni det, haft en trevlig dag? Det har vi. Jonas är ledig resterande av dagarna fram tills dess att jag åker hem på tisdag nu så idag tog vi bussen till Frölundatorg och kikade bland butikerna.

Frölunda Torg

Tanken var att vi bla skulle in på Mexx barnbutik som såklart visade sig ha stängt, suck! Tycker dom brukar ha så fina kläder men icke sa nicke. Gick däremot in på Rebel Kids som också hade mycket fint men tyvärr så var det inte bara plaggen som var fina :-P Kändes lite väl saftigt att tex köpa en jack för 1500:- eller en tröja för 800:- men det var kul att titta i alla fall :) Fick öva på se men inte röra, hehe.

Nu har vi däremot ätit kvällens middag och resterande av kvällen blir lugn framför tv:n. Ska bli rätt skönt faktiskt.
                                                              ...........

Gårdagen med Gustaf blev som väntat trevlig om än det inte blev så långvarigt. Vi tog en fika på Fröken Olsson i stan och tjötade någon timme. Därefter vinkade jag av honom och fortsatte på egen hand strosa omkring på stan. Hittade bla en klänning, peppar, peppar.

Väl hemma igen visade det sig dock bli mindre roligt då jag stelnade ihop helt och hållet vilket resuterade i att jag knappt kunde ta mig varken från soffan, till toaletten eller sängen. Höfterna och ryggen var minst sagt trasiga, aj,aj,aj vad ont det gjorde.Men nu ska jag återgå till Jonas. Ha en bra kväll!
Nu är det konstaterat


Vart tog dom vägen...?

Har just kommit ut ur duschen, en mycket skön sådan. Gjorde väl allt i vanlig ordning men plötsligt insåg jag att fötterna liksom är borta. Jag ser dom inte längre utan att böja mig framåt. Måste säga att det var en upplevelse för sig, haha. Vart ska detta sluta!? 

Idag bär det av in till stan och träffa Gustaf, ska bli mycket trevligt! Åker in på 1 och en halv timme men innan dess är sysslorna många. Föna håret och lägga på skönhetsmasken tex.

Dags att rotera. Ni får ha en bra dag!
Stadstur


Åh så skönt, jag fick mig lite sovmorgon på morgon efter att Jonas gått iväg till jobbet. Jag kanske kände på mig att det var lite sämre väder idag och tyckte att det var lika bra att sova bort någon timme till. Ska dock inte klaga då det är första dagen sen jag kom ner solen inte skiner.


Nordstan


Gårdagens stadstur gick fint om än jag inte hittade så mycket. Kan ni fatta att i en så stor stad som Göteborg så var två påsar det enda jag kom hem med. Och andra sidan så plöjde jag väl inte igenom allt och än är inte resan över så det är nog mycket möjligt att det hinner bli något mer. Att jag däremot hittar något till mig själv tvivlar jag på om än jag gärna hade gjort det. Tycker mest att jag drar mig ifrån att prova då jag bara blir på dåligt humör då det inte vill passa. Är liksom inte värt det. Då är det mycket roligare att se på bebbegrejer, hihi. Så vem vet, jag kanske kommer få gå naken i sommar :-P Nä skämt och sido så tycker jag att det är skitsvårt att hitta något som både är löst och ledig, gärna lite praktiskt och snyggt på samma gång. Orken finns inte som tidigare att gå igenom butik efter butik, galge efter galge. Men,men vi får väl se.

Är dags att kila. Lutar åt att det blir en hyffsat lugn dag idag. Kram
Ren och skär lyx


Ja det måste jag då säga när min bror lämnade tronen i natt och lade sig på sin mindre modell av soffa istället för mig. Det var omtanksamt gjort. Det har förmodligen bidragit till dagsformen som känns toppen. Jag är pigg och glad som en kexchoklad och har för tillfället inte den minsta krämpa vilket hör till ovanligheten. Men undra just hur han har det på jobbet idag, han kanske känner sig som ett dragspel som han har fått ligga och kura hela natten? Storleksmässigt hade det ju inte varit mer än rätt att jag sov på soffan. Nå ja, det återstår och se.

Vad har ni för planer för dagen? Själv ska jag så småningom göra mig klar och bege mig in mot stan. Förhoppningsvis hamnar jag rätt :-P Känner mig som en vilsen själ än så länge. Har nämligen inte haft så mycket business i det här området tidigare. Men det löser sig.

Ser ut att bli en riktigt fin dag idag också. Det kan komma att bli svettigt i min North face jacka, pjuuuh! Varför var jag så dum att jag åkte ner i den då tänker ni nog nu. Jo prova själva att bli gravida så får ni se. Inte en enda jacka går i sinom tid att stänga.

Men nu till lite morgontv. Ha en bra dag!  
Destination två


Godkväll med er! Hoppas allt är bra. Här är det kanon. Har nu lämnat Martin och Tina bakom mig och tagit mitt pick och pack och begett mig till Majorna och Jonas. Även han var sig lik :)

Ser fram emot dagarna här! Men nu blir det tandborsten. Natti,natti hörs i morgon!
Måndag och ny veckaGraviditetsvecka 25


Kroppen: Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern.
Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång.
Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det.

Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.


Magen
Magen v 25 (24+1)

Tragiskt dödsfall


Två döda i Partille.

Vi hade sorg här igår då vi upptäckte två lik i akvariet. Dom såg inte alls särskillt trevliga ut. Martin håvade upp dom och spolade ner dom i toalettstolen så det blev väl ingen direkt värdig begravning, hehe. Stackarna!

Därefter åkte jag och Tina till Allum, Partilles köpcentrum, och strosade omkring bland butikerna och allt folk vilket blev en trevlig stund. 

Sedan handlade vi till middagen som kom att bli egna klyftpotatisar, späckad karre, sallad och vitlökssås. Mycket gott!

Dessförinnan hade vi också hunnit med en promenad i det härliga vädret vid Håsjön.

Kvällen tillbringades sedan framför melodifesivalen. Vad tycker ni om det vinnande bidraget? Var det rätt att Anna Bergendahl vann? Själv undrar jag när det svenska folket ska lära sig och tänka lite out side the box och kanske försöka skicka någon som går hem i dom andra länderna. I och för sig så vet man ju aldrig vad som gillas då det är så olika från år till år men ser man bara till dom internationella jurygrupperna som röstade igår så var ju inte Anna en utav dom. Men, men det får tiden utvisa.


Dags att göra sig i ordning. Take care!


 


Ett kärt återseende


Då var man i Göteborg igen. Känns inte som om det var igår. Kom fram till att det är drygt två år sedan sist.

Efter en och en halv timme ovanför molnen landade jag på Landvetter med en duns igår och mötte där upp Martin och Tina som var snälla och hämta mig med rolls roycen. Var grymt skönt att slippa släpa på all packning så långt. Därefter åkte vi hem till dom och åt underbart god tacos, precis som på den gamla goda tiden, pratade gamla minnen och skrattade.

Mätta och belåtna förflyttade vi oss till vardagsrummet och Solsidan som strax skulle börja. Jag bara älskar det programmet. Dom har det verkligen inte lätt.

Sedan blev vi så småningom uppsökta av Johnblund och det blev dags för sängen och jag passade på att slå en signal till P som höll på att tömma spritskåpet med en kompis där hemma. JAHA!! När katten är borta dansar råttorna på bordet var det första jag tänkte men det visad sig inte riktigt vara så farligt som det lät men jag hann nästan bli lite orolig.


Nu däremot är första frukosten avklarad med gänget. Nybakt bröd, yoghurt och mussli stod på menyn. Inte alls dumt!

Frukost
Observera deras mycket fina julgardiner i bakgrunden :-P Frågan är om dom är sena med att ta ner dom eller om dom bara är väldigt tidiga med att sätta upp dom. 


Men nu ska jag fortsätta vara social. På återseende!
Packning för hela slanten


Idag bär det av mot Göteborg. Lever med en inre stress på morgon. Känns lika bra att ställa in. Just den här biten, timmarna innan man ska åka är ingenting för mig. Skulle helst hoppa över dom. Stressen växer liksom inom mig samtidigt som blir helt paralyserad och inte kan ta mig för någonting. Jag tycker mest att jag stirrar på alla grejer som ligger huller om buller och önskar att dom skulle packa sig själv vilket än så länge inte har lyckats. Suck!

Resväska

Ja, längre än så här har jag inte kommit. En mössa och ett lås är det enda som ligger där....? En mössa som jag formodligen inte ens kommer att behöva.


Som ni ser så blev det ingen packning igår eftersom tvätten visade sig ta sån jäkla tid. Som om jag egentligen borde vara förvånad!? Usch det är ett rent helv*te och tvätta hos oss och än värre lär det bli när vi kommer måsta börja tvätta ännu mer när bebis kommer.

Är det att leva i en fantasi om man tänker att man kanske kommer hem till en ny lägenhet? Flyttad och klar. Vad tror ni? Ja man kan i alla fall önska.

Men nu måste jag ta tag i dagen och försöka få någonting gjort. Det här går inte. Känns inge vidare att åka i morgonrock och handduk på huvudet.


Take care!Sconesfrukost


Ja, tro det eller ej men på morgon steg jag upp just innan halv nio då det var färdigsovet och begav mig in mot köket för att baka scones. Det kan jag säga inte hör till vanligheten men jag tycke att vi kunde var värda en frukost i lite lyxigare slag så här dagen innan jag åker. Det visade sig vara ganska kul till och med. Snabbt, gott och enkelt, sånt gillar vi!

Tanken var att jag skulle smyga in med allt på en bricka till P som fortfarande låg och sov men så långt hann jag inte så det fick bli lite mys framför tv:n istället. Och gissa om vi blev mätta!? Visade sig bli riktigt maffiga bullar. Är inte varje dag men börjar dagen med matkoma. Pjuuh...!

Till efterrätt blev det färsk annanas och lite skivad kiwi. Mycket gott!

Sconesfrukost


Nu en frukost senare är det dags att kila ner till tvättstugan för att slänga i en maskin. Därefter blir det lite packning och annat.

Ha det fint allesammans!
En kommande incheckning


Vaknade hyffsat pigg och utvilad på morgon. Känns som om det kommer bli en bra dag. Har en hel del på agendan.

Flyga


Jag har ju glömt att berätta för er att jag åker ner till Göteborg på fredag. Det ska bli rikitgt kul! Kommer leva kroglivet i hela 12 dagar i sträck och kommer vara helt slut! Nä skämt och sido så ska jag besöka gamla kvarter. Hälsa på kompisar och min bror som flyttade ner i höstas.

Men trots att det känns roligt så är känslorna ändå delade då jag tvingas lämna P hemma. Min lilla älskling. Hur ska jag klara mig och framför allt hur ska han klara sig!? Stackarn får vara kvar hemma och slita för leverbrödet medan jag åker iväg och roar mig. Är det rättvist? Nä riktigt så är det kanske inte. Vi har gemensamt kommit fram till detta. Har länge velat åka ner och det känns som att det är bäst att passa på nu innan man har händerna fulla ett tag framöver. P hade kunnat följa med eftersom han har sparade semesterdagar men just dom sparade dagarna kan komma att bli mer värdefulla lite senare när bebben har kommit till världen.

Men nu är det dags att kila. Ska ställa mig framför spegeln och lägga på skönhetsmasken.

Ni får ha en bra dag. Kram!
En välbehövlig tillpiffning


Hallå där!
Hoppas allt är prima med er. Själv mår jag mycket bättre än igår och det tackar jag för.

Klockan 07.00 på morgon ringde Ps väckarklocka och det var dags för honom att stiga upp. Själv låg jag kvar och drog mig till strax innan 08.00 då det var min tur att ta min skräpiga kropp och bege mig till frissan. ÄNTLIGEN har håret återfått sin glans och ser fräscht ut igen. Blev lite mörkare än tidigare också. Det var på tiden. Måste säga att jag blev riktigt nöjd.

Därefter gick jag en snabbis på Hafa för att kika efter en "Mitt/mina första år böcker" till bebben. Är alltid kul att kunna se tillbaka sen men jag tycker det är så himla svårt. Dom skiljer sig verkligen från varandra och är fina på olika sätt.

Stod och valde mellan dessa och tyckte väl snäppet bättre om den övre men det slutade med att ingen utav dom följde med mig hem. Inte idag i alla fall.

Mitt första år


Tidigare har jag även sett den här som sträcker sig från graviditeten fram till första sommarlovet. Men behöver man verkligen ha för så länge? Den kändes lite stor och klumpig också.


Mina första årJa, jag blir inte riktigt klok. Är så svårt att kika på Internet med då man aldrig får veta hur dom ser ut innanför pärmen. Ibland funderar ja på om man helt enkelt skulle göra en egen scrap-book så man själv får välja vad man vill ha med och inte men samtidigt är det ju kul att ha lite färdiga "mallar". En annan tanke är att det kanske lättare skulle rinna ut i sanden om man måste göra allt från scratch. Nå det tåls att fundera på, än är det ingen panik.


Någon som kanske har några bra tips?
Aprilväder


Vaknade till plusgrader, strålande sol och klarblå himmel på morgon men drygt en timme senare måste minst sagt vädergudarna ha blivit oense då det plötsligt från ingenstans börjar storma, hagla och snöa, samtidigt som solen fortfarande sken. Vad hände?

Tänkte självklart att nu är det kört. Det blir inget härligt solsken idag men så plötsligt var det mesta som bortblåst igen och dagen fortsatte i skaplig riktning om än det har blåst orkanvindar emellanåt.

Vi åkte iväg för några ärenden på stan och begav oss sedan hemåt igen och tog det lugnt i soffan och somnade snart som två döda sälar. Väl vaken igen var formen inge vidare för min del. TRÖTT och ont i huvudet :( P har återgått till jobbet och jag ska göra kudden sällskap igen.

Godkväll med er!

Måndag och ny veckaGraviditetsvecka 24Kroppen: Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större. Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av. Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.
Innanför fyra väggar


Godmorgon på er! Hur är det fatt? Här har jag suttit och sett slutet av Disneydags på morgon efter att P åkt till jobbet. Åh vad ska man säga. Det är verkligen inte som när man var liten. Vart tog kvaliten vägen? Nå ja..

Gårdagen visade sig bli riktigt tråkig. Ja så tråkig att jag till och med satt 1 och en halv timme med mamma i andra änden av luren och följde deras travspel på tv, haha.

Därefter blev det till att åka iväg och handla och fylla på kylen lite och surra med Jonas, min bror en stund som var på väg till en polare och dricka öl. Undra just hur bra han mår idag? Han sa att det skulle bli lugnt men någonting säger mig att jag har hört det förr :-P

Drygt en timme senare så dök Sofia upp för en kvällsvist. En mycket snabb sådan och P kom hem från jobbet. Jag hade äntligen plågat mig igenom dagen.


Idag är jag som sagt också ensammen men än så länge känns det helt okej. Tristessen har inte hunnit krypa sig inpå. Ska snart studsa in i duschen och passa på att pyssla om mig lite extra. Raka benen vilket är en prestation för sig nu för tiden hehe.

Därefter får dagen utvisa vad som sker. Håller tummarna för att det inte blir en favorit i repris.

På återseende!
En efterlängtad spark :)


Jag har ju glömt att berätta att efter många försök så har nu P äntligen fått känna sin första spark i veckan. Själv har jag lyckats känna ett par gånger innan men inte många. Bebben har nämligen en förmåga att träna på straffar där inne men direkt någon lägger handen på magen så blir det drickapaus eller något. Ja det blir verkligen som i det lugnaste vatten och man kan inte känna den minsta tillstymmelse till spark. Eller så fintar h*n och spratlar till någon annanstans. Ja, hade jag inte vetat bättre så skulle man kunna tro att den jävlas med oss på utsidan. En unge med humor med andra ord :)

Bebis

Bild tagen av Lennart Nilsson, en svensk fotograf som är mest känd för sina titthålsfotografier.Vidare så har vi beställt vagnen. Vi bestämde oss igår för Emmaljungan jag skrev om i ett tidigare inlägg. P ringde och förhandlade med en kvinna på Jaala och det lutar åt att det blir en bra affär och då blir det vagn, fotsack, regnskydd, myggnät, skötväska och parasoll. Den sista förhandligen blir dock då vi åker och hämtar den kring vecka 18. Det gäller ju att vara hård mot dom hårda, inte sant!?

P skämtade till det och sa att han skulle göra som när vi var i Turkiet. Lägga fram en slant på disken som dom då givetvis inte skulle kunna motstå, haha. Det skulle vara det.


Nä nu ska jag ta och ringa en signal till Sofia och höra om hon har gnuggat bort sömnen ur ögonen ännu. Ni får ha en bra dag!
Fredagsfräckis


Vad vore en fredagkväll utan det lilla extra? Själv fick jag mig ett gott skratt :-P Aningen annorlunda snöskulpturer eller vad säger ni? Vilken är favoriten?


Snöskulptur

 

Snöskulptur 2

 

Snöskulptur 3

 

Snöskulptur 4


Får ni också sådana här mail av eran mamma, hehe.
Tecken på våren?


Förhoppningsvis på riktigt den här gången...

Istapp


Har precis kommit in från en promenad runt sjön med Ulrika. Var riktigt skönt med lite sol i ansiktet. Hoppas givetvis på mer! Däremot så är det inte lika skönt så här efteråt. Det är till att ta fram rullatorn ur garderoben :-P Ajaj aj vad ont det gör i höfter och ben. Nå ja det är smällar man får ta antar jag. Känns inte som om det hade spelat någon större roll om vi hade halverat promenadsträckan heller.

Har myst ner mig i soffan en stund för att invänta P som slutar på drygt 1 och en halv timme och då är det självklart dags för FREDAGS MYYYS! Vad har ni för planer för kvällen?
Den som väntar på något gott


Nu har vi äntligen landat i soffan efter en dag på stan med Ps mamma. Fick med oss en och annan babypryl hem förståss :) Sig själv har man sedan länge glömt bort, hehe.

Vidare så fick vi se en så fin vindoverall som jag bara MÅSTE ha när den kommer in i butik nu i mars. Den blir perfekt till lite kyliga sommarkvällar då h*n inte är nerbäddad i vagnen. Det kliar i fingrarna för att få se den och för hoppningsvis visar det sig att den är lika fin som väntat. Får återkommer med bild vid ett senare tillfälle.

Men nu måste jag återgå till tvn. Är för spännande för att kunna plita ner några fler rader. Ciao!
Operation barnvagn


Jag behöver knappast upplysa er om att detta med barnvagnar inte är lätt. Det är minst sagt en djungel. En mycket djup och tät sådan.

Inte nog med att det ska väljas märke- Emmaljunga, Brio, Crescent eller Teutonia så är det alla modeller och dess tillbehör. Regnskydd, myggnät och skötväskor. Vidare ska det väljas chassin och om man vill kunna vända korgen och justera handttaget.

Sedan har vi det här med om man ska ha citykorg eller bara sittdel och då även vilken hård- mjuklift eller åkpåse man ska ha. Om det ska vara duo, kombi eller classic? Plasthjul eller lufthjul? Något annat som är viktigt att tänka på är självklart vikt, komfort, styrka och säkerhet. Ja, ni förstår, frågorna är många!

Vi har varit inne på diverse barnvagnsbutiker och klämt och känt ganska länge nu men veckorna går i rasande takt och det börjar närma sig ett avslut. Tanken är att vi ska beställa vagnen i slutet av mars så att vi med all säkerhet hinner få hem den i tid.

På tal om ingenting så drömde jag att jag fick tvillingar flera veckor för tidigt i natt. Jisses vilken chock, haha. Det kändes som om man togs tillbaka till ruta 1 igen. Som tur var så vet jag att det bara gömmer sig en där inne.

Nå ja vidare till saken...

Som det ser ut nu så lutar det åt att det blir en Emmaljunga Citycross för våran del. Färg är däremot ännu lite osäkert men jubileumsvagnen börjar kännas allt mer rätt efter att äntligen ha fått se den i verkligheten och inte bara på bild. Det känns kul att den bara tillverkas i ett visst antal veckor också vilket antagligen kommer innebära att inte lika många har den. Den känns lite annorlunda från tidigare varianter samtidigt som den är stilren. En vagn för oss helt enkelt :)

VagnÄr det bara vi som tycker deras färgkombinationer är lite tråkiga i år?
Jag visste väl att vi skulle ha varit ute ett år tidigare, om inte annat i förebyggande syfte, hehe.

Nä skämt och sido så har vi ännu någon vecka kvar på oss att kolla runt och överösa personal med våra frågor innan vi en gång för alla bestämmer oss. Det visar sig nog bli bra i slutänden. Ska bli skönt att få sätta punkt. Känns som om tankarna har kretsat ganska mycket just kring vagnköp de sista veckorna men det är ju trots allt en dyrgrip som man gärna vill ska nå upp till förväntningarna.

Men nog om det. Vad har ni för er idag?
Besök


Mamma och Rizzo är här och hälsar på idag så det är därför jag inte har fått tummen ur och skriva förän nu. Har precis ätit en grymt god middag. Kycklinggryta och ris. Så nu är vi mätta, både jag och liten hehe. Kanske lite väl mätta men det kan det vara värt.

Är dags att ta på sig ytterkläderna och bege sig ut en runda i ovädret. Rizzo ser alldelens olyckig ut där han står och väntar. Hade han kunnat prata tror jag minst sagt att han hade haft en och annan åsikt om varför vi är så långsamma.

Nå nöden har ingen lag. Måste kila!
Titta!!!


Vad min älskling kom hem med idag. Bara så där! Han tyckte att jag kunde behöva något uppiggande efter att ha brottats med en del krämpor den sista veckan. Han är för söt :) Behöver jag säga att jag blev glad?

Blomma

 

Den pryder vardagsrumsbordet perfekt. Jag kan bara blicka upp från dataskärmen eller tvn och känna hur leendet infinner sig. Jag känner mig inte ensammen ikväll när han är och jobbar. Till och med den hemska halsbrännan känns mer okej :-P

 

Hur har ni det ikväll?

 

 

 


Måndag och ny veckaGraviditetsvecka 23


Kroppen: Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.


Magen

Magen v 23 (22+1)


Tänk att något så stort och något så nytt, något man aldrig upplevt tidigare kan kännas så naturligt och rätt. Det är konstigt men ändå inte. Allt är bara en häftig känsla <3
lilledu

Välkommen till min blogg!


Mitt namn är Sandra och jag älskar när livet leker och allt annat som förgyller vardagen. En tidig Junimorgon 2010 fick jag tillsammans med min sambo vårt första barn- en helt perfekt son.

I November 2011 var vi med om livets mirakel igen. Emilio blev storebror till lillasyster Carisma.

Här i bloggen skriver jag om allt som faller mig in. Allt från ytligheter till djupare tankar till vad som händer med våra småtroll.

Kom ihåg att livet är en gåva och att uppskatta varandra, vardagen och nuet är viktigt!

Hoppas ni gillar den. Enjoy!