Valborgsmässoafton!


Dagen man välkomnar våren, eller!?

Dom hade lovat fint väder idag men vart tog det vägen? Inte är det här i alla fall. Det är tur att brasorna värmer.

Majbrasa


För några år sedan hade man planerat kvällen i minsta detalj redan ett par veckor i förväg men nu vette tusan vad som sker. Ja, jag har knappt tänkt på det. Jag ser mest soffan och god mat framför mig. Hur tråkig får man vara? Haha. Och andra sidan så har jag ingenting bland karatefyllan att göra!

Sprit, fylla, droger, ofrivillig sexdebut, skadegöresle mm. Rent statistiskt visat så är tyvärr Valborg en utav de värsta helgerna i Sverige.

Idag hör man inte ungdomarna säga " hoppas jag inte blir för full" utan snarare "Fyy faaaaan vad full jag ska bli" Helst på så kort tid som möjligt. Man kan undra varför? Är det av den enkla anledningen som grupptrycket? Att känna att man är häftig när man inte kan stå rakt och istället vinglar ner för gatan och tro att man äger stan? Eller är det kanske för att våga visa sitt sanna jag? För att göra saker man är för osäker på och sen skylla på spriten? JA, jag vet inte. Det lär få bli en obesvarad fråga. Själv är jag bara glad att jag slipper.

Ni får ha en trevlig kväll!!




Snabba vändningar!


Något som såg så ljust ut senast igårkväll visade sig bli ett kolsvart mörker på morgon när vi fick reda på att vi inte blev tilldelade lägenheten. Den var ju så gott som vår? Kan inte fatta att man inte redan har skrivit kontrakt om dom nu skulle ha den. Så absolut sista dagen fallar vi över målsnöret och skrubbar hakan i asfalten. Tror ni det kan behövas sys? Det är nästan så att man känner sig lite blåst.

Men,men det finns inte mycket annat att göra än att resa sig igen, tvätta såret och hoppas på nya möjligheter.




Hemskt mycket tordag idag


God eftermiddag allesammans!
Hur har ni det? Här händer det inte så mycket. Jag har precis slagit ner rumpan i soffan efter en välbehövlig dusch och blev som vanligt dödstrött. Är det en rimlig tid att lägga sig för natten tror ni?

Solen har skinit från en klar blå himmel idag och jag och Rizzo tog oss en härlig promenad tidigare... Jag bara ler och myser! Jag önskar att man kunde få ha solen i ansiktet hela tiden. Det är så energigivande.

I morgon eller rättare sagt i natt får vi äntligen klarheter kring lägenheten vi var och kikade på för evigheter sedan känns det som. Kan inte förstå hur lång tid det har fått ta egentligen. Blir det flytt eller inte, ja det återstår och se!

Nu ska jag fortsätta mysa till bebis bök och stök i magen. På återseende!




Hundvakt


Rizzo

 

Fråga mig inte vad som hände men jag glömde totalt bort att blogga igår. Mamma dök upp kring 13 tiden för att hälsa på i några timmar innan hon skulle sätta sig på tåget ner till Göteborg. Rizzo var också med och ska nu vara här i några dagar då pappa har lite sämre arbetstider.

Efter lite lunch åkte vi iväg för en promenad på Gultzaudden och kom sedan hem lagomt till middagstid. Mätta och belåtna dök Sussi och Alicia upp för ett kortare besök för att se magen och klämma och känna lite. Tyvärr så glömde jag ta betalt - IGEN!

Därefter spelade jag och mamma kort en stund innan det var dags att skjutsa henne till tåget.

Sagt och gjort så vinkade vi av henne och fortsatte sedan hemmåt igen för att kila ner till Marina och Micke i källarvåningen som höll på att flyttstäda. Själv agerade jag som arbetsledarna tillsammans med grabbarna som så fint satt och tittade på. Sofia och hennes mamma var också där.

Väl klara begav sig Marina och Micke till sin nya lya och jag, Sofia och hennes mamma avsluade kvällen med en lugnande kopp te uppe hos oss innan P kom hem från jobbet och vi skjutsade hem skurtanterna kring halv elva.

Hemma igen blev det ett lass med jordgubbar och sedan sängen. Zzzz!


På morgon fick det bli lite sovmorgon efter att P åkt till jobbet. Jag kände mig totalt knäckt och som tur var så gick Rizzo med på att ligga och dra sig i sängen en stund innan vi klädde på oss och traskade iväg på första morgonrundan. Nu däremot är det tv:n som gäller fram till dess att P kommer hem efter 12. Jag vet inte vart energin tog vägen.

So long!




Strålande sol och grillat


Ja inte blev jag rik på middagstips med det tidigare inlägget :-P Nu var ni minsann lite snåla. Jag såg ju mig själv laga mat med kockmössa och grejer den här veckan men inte det. Nå ja!

Här har bebis just startat sin morgongymnastik medan jag har ätit gröt till frukost. Det verkar som väldigt avancerade övningar, hehe.


Igår blev det datorfritt, men andra ord så blev det inget inlägg på bloggen heller. Vaknade upp kring halv tio till kanonväder och vi bestämde oss för att ge oss iväg till Lerbäcken och altanen. Sagt och gjort så satt vi där och åt frukost drygt en timme senare och där blev vi till halv 3 då det var dags att bege sig och handla inför kvällens middagsbjudning. Andres och Sofi trillade in efter 18. Menyn bestod givetvis av grillat. Kyckling, majskolvar, paprika och tomat. Till åt vi klyftpotatis, tzatziki och vitlöksbröd. Mums! Bortsett från maten blev det en mycket trevlig kväll, något som snart måste göras om.


Idag är däremot planerna inte så utsvävande. Blir nog en rätt lugn dag. P kommer hem för delat pass på drygt 40 minuter. Men innan dess blir det lite slötittande på tv för min del.

Ska gå och knycka mig en jordgubbe från kylen och placera mig bekvämt. Ha det bra vänner!




Måndag och ny vecka



Graviditetsvecka 31


Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av till exempel stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som exempelvis att gå i trappor och bära tunga saker.
Om du har extra tungt arbete kan du ansöka om havandeskapspenning nu. Det gör du hos försäkringskassan.

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.


Magen v 31

Magen v 31 (30+1)




Värre innehållsfattigt


Är det idag. Inga påhitt ur huvudtaget. Tiden går i slowmotion om än jag inte är så rastlös som jag trodde att jag skulle bli. Det är drygt 3 timmar kvar tills P trillar in för dagen. Då ska det minsann bli kvällsmys!

Vad har ni för er? Här går tv:n och datorn varm men vad gör man när tvtablån inte har något kvar att erbjuda och när man har surfat runt, läst bloggar, kollat mail och annat ett flertal gånger? Ja, det blir aningen enformigt!

Banankock


Jag funderar på och sätta mig och klura ihop en matlista till den kommande veckan. Man kanske skulle börja göra det som rutin så man slipper fundera. Just den eviga frågan - Vad ska vi göra för mat idag kan minst sagt göra mig tokig. Den dyker självklart upp när man är som mest hungrig och tröttast. Kanske är det någon som har någon kulinarisk rätt att bjuda på? Något som inte är allt för tidskrävande och avancerat. Det är alltid kul att utveckla sin meny lite :)


Ni får ha en fortsatt trevlig lördag!




Happy friday alla bloggisar!


Var det inte nyss jag skrev att det var fredag? Hur fort har veckan gått egentligen? Ja det är ju inte mig emot i och för sig. Jag gillar fredagar. Det betyder att det är helg. P jobber visserligen i morgon men ändå.

Vädret fortsätter att vara strålande. Jag gillar verkligen det jag ser. Den enorma snöhögen på gården krymper allt mer, något som såg mörkt ut för några veckor sedan. Ja, till och med dom skitiga vägrenarna är attraktivia på sitt sätt. Jag välkommnar förvanligen från grått till grönt med öppna armar!

Vad dagen bjuder på i övrigt ligger fortfarande öppet. Jag har inga direkta planer. Vad ska ni hitta på?




Herman, den nya familjemedlemmen



Herman


Mycket jobb med ett husdjur? Herman verkar näst intill behöva lika mycket omsorg....! Och han ska bara vara en surdegskaka :-P


Nä, dags att kila ut i solskenet. Det framskjutna firandet för Niklas blir idag istället. Det lutar åt årets första riktiga middagsgrillning :) Behöver jag säga att det ska bli gott?!

Take care!




Ett bra alternativ till att köpa nytt


Babyskydd


Efter många om och men har vi nu kollat upp Acta Gracos babyskydd från NTF som visade sig ha fått bra recensioner och har till 99% bestämt oss för det. Ett babyskydd som man antingen kan använda med eller utan basenhet. Tanken var från början att köpa ett i samma märke som barnvagnen, Emmaljunga, men nu lutar det åt att långtidshyra ett istället trots eventuell planering för fler barn i framtiden. Det får bli ett senare bekymmer. Då vet man med all säkerhet att babyskyddet är lika säkert då som det kommer att vara nu. Det är ju trots allt "utgångsdatum" på dom också eftersom plasten torkar med åren. Säkerheten är verkligen det sista man ska leka med.

Men än är det några veckor kvar så tips och erfarenheter uppskattas!




Solsken


Åh vad jag är less på dessa toalettbesök, särskillt under nätterna. Som om det inte vore nog innan graviditeten. Man hinner knappt lägga ner huvudet på kudden så är det dags igen. Nä, nu är måttet rågat! En kateter för hemmabruk hade suttit fint om än det kanske hade varit lite otrevligt på sitt sätt. Nå ja!

Vädret är kanon idag också, så vad annat kan man göra än att låta sig tas om hand av uvstrålarna? Ser fram emot en favorti i repris, en lunch ute på altanen. Visst blir allt så mycket godare ute? Mumms.

Vad ska ni hitta på idag?




19/4-2010


Är dagens datum. Hur har ni det? Här känns dagsformen mycket bättre än vad den har gjort i helgen. Jag hoppas det håller i sig. Det kanske var lika bra att vädergubbarnas prognos stämde.

Idag däremot skiner solen på en klarblå himmel igen. Jag hoppas för guds skull att det inte disar igen så man hinner ta till vara på dagen.

Igår var vi och simmade. Kände mig så där lagomt fitt i min baddräkt, hehe, men det var mysigt när man väl kom ner i vattnet och plaskade om än det kanske inte slog att rulla in på en våg i Turkiet :-P

Bada


Därefter gjorde vi, eller rättare sagt P, bort att byta till sommarpjukker på bilen och ge den en omgång med lödder och grejer så nu har den peppar, peppar återfått sin ursprungliga färg. För oj vad den blänker! Hur länge det sedan håller i sig återstår och se. Resterande av kvällen blev lugn hemma i soffan.


Vad som händer idag vet jag inte riktigt. Tanken var att fira Niklas som fyller år men inte bara han utan hela familjen har blivit sjuka så istället för att smitta ner oss andra så skjuter vi upp firandet lite. Men man får åtminstone säga Grattis, grattis! P kommer hem för delat pass kring 12. Friskluft står åtminstone på prioriteringslistan. Resten får dagen utvisa.

Ha en bra dag!



Måndag och ny vecka



Graviditetsvecka 30


Kroppen: Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.
De flesta föräldrar kommer nu att börja eller har redan påbörjat en föräldrakurs eller förlossningsförberedande kurs.

Barnet: Barnet växer mycket och ökar nu från drygt ett kilo till tre och ett halvt kilo på bara tio veckor. Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud inifrån mammans kropp, bland annat ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en kraftigt trafikerad gata.




Kvällskvisten


Godkväll! Paus i Körslaget så jag passar på att skriva några rader. Har varit fullt upp idag också men formen har inte varit något vidare. Illamående, ont/tungt i magen och allmänt konstig. Ja, det är svårt att förklara.

Nä vet ni vad, varken orken eller fantasin är på topp. Ett livstecken får lov att räcka för ikväll.

Hålla om


På återseende!




Bäddat och klart


Hej vänner! Fredag igen alltså, härligt! Några storartade planer för helgen? Här blir det nog att ta det som det kommer. Håller alla mina tummar för att solen vill skina trots SMHI:s gråa prognos. Jag behöver sol! Jag känner mig vit som lakanet jag köpte till dubbelsängen, näst intill genomskinlig :-P Jag hoppas att gänget med svanar som passerade ovanför skallen på väg in till stan idag är ett gott tecken.


Här hemma har vi hållit på att borra fötter till sängborden för fullt ikväll. Nu är äntligen allt på plats! Sängköpet ledde även till ett nytt överkast och några kuddar. Dom pluffsiga roskudarna fick vi i förlovningspresent av P:s mamma. Vad tycks, visst är dom fina!?

Dubbelsäng

Ni får försöka ha överseende med det ostrukna överkastet :-P

 

 

Men nu är det dags för fredagsmys. Godkväll!

 

 



Sockerchock


Dagens schema har minst sagt varit fullspäckat. Började med att infinna mig på vårdcentralen klockan 8 på morgon för ytterligare en glukosbelastning, gäsp! Visade sig inte vara någon diabetes på gång den här gången heller då värdena först var 4,6 och sedan 7,8. Någon som däremot fick det jobbigt var bebis som måste ha fått en sockerchock av den hemska sockerlösningen då h*n har varit hyperaktiv från tidiga morgon tills i kväll utan en lugn stund. Är ett under att den inte har kickat sig ut vid det här laget. Lär var lugnt i en vecka framöver efter dagens prestation, hehe.

Dryga 2 och en halv timme senare var jag hemma igen och jag fick mig min dagliga dos av morgontv innan P kom hem från jobbet och vi åkte till Leris på lunch som sedan bjöd på en välbehövlig vila då ögonen ville åka i kors. En trötthet som vägrade ge sig. Trots det var arbetsförmedlingen näst på tur.

Mitt i allt detta fick vi även veta att vi nu är 2:a på lägenheten vi var och kikade på här om veckan. Tyvärr känns det som om vi kommer att falla på mållinjen men man ska väl inte ge upp hoppet.

Väl klar på AMS åkte vi vidare hem för att börja sätta ihop den nya sängen som nu har anländt :)

Drygt en timme senare var det dags att bege sig till MVC för ett barnmorskebesök med vidare provtagningar och den vanliga rutinkollen.

Bebis hjärtljud: 140-156 slag/min. Vaken som sagt
Blodtryck: 124/67
SF-mått: 29cm
Vikt: +10,5kg sedan inskrivning

Därefter promenerade vi hem igen och fixade det sista skruvandet och det blev dags för P att åka tillbaka till jobbet. Äntligen får jag varva ner och ta det lite piano. En smygande trötthet är här igen. Zzz! Lutar åt en tidig kväll.

Ta hand om er och tack så mycker för alla gratulationer :)




Omväldigande känslor


Söndagen eller "våran dag" visade sig bjuda på en överraskning som jag aldrig hade kunnat vänta mig. Jag hade inga som helst föraningar om vad som skulle komma att hända.

Dagen i sig hade varit innehållsrik och mysig men väl hemma igen så var snart mysfaktorn högre än någonsin. Plötsligt kom P in till vardagsrummet där jag satt i min nyfikenhet och undrade vad han egentligen pysslade med för hemligheter och tyckte att vi skulle skåla för dagen med lite bubbel. Självklart tyckte jag!

Till saken hör att när han närmade sig soffan så gick han ner på knä och gav en vink om att jag skulle se ner i glaset. Där låg en ring. Det började genast pirra i magen och tårarna föll. Han tog min hand, tittade in i mina ögon, sa några väl valda ord, och avslutade sedan med att han älskar mig och om jag skulle vilja förlova mig.

Vid det här laget sprutade minst sagt tårarna och jag fick inte fram ett ljud. Hur hade han hunnit med allt det det här tänkte jag? Hur hade han kunnat köpa en ring som passar mitt korvfinger utan att jag har varit med? Ja, tankarna var många och det kändes som en enda gröt i huvudet medan tårarna fortsatte i samma takt.

Vi höll om varandra.

Några liter tårar senare säger han plötsligt, du har fortfarande inte sagt någonting och tittar på mig lite frågande. Min gulleplutt! Var egentligen inte mitt svar ganska självklart?


För sakens skull sa jag i alla fall - JA det vill jag om du fortfarande vill. Och tänka sig han hade inte ångrat sig efter all väntan.

Händerna



Timmarna därefter lyssnade vi till varandras hjärtljud, torkade tårar, skålade och pratade. Därefter tog vi med oss den inköpta skumpan och tårtan som hade smygits in i kylen till Lerbäcksborna och firade kvällen. Alla blev glada för våran skull!

Natten var även den utöver det vanliga. Jag sov för omväxlingsvis som på rosa moln, knäckt efter alla glädjetårar, om än jag var tvungen att med jämna mellanrum känna efter så att ringen faktiskt satt där den skulle och det gjorde den :)

Morgonen efter ringde jag också till mamma och pappa och berättade om nyheten och mamma målade snabbt upp ett scenario och blev genast övertygad om att nu hade vi minsann fått reda på att vi väntar tvillingar eller trillingar, haha. Men icke sa nicke. Tack gode gud! Hon är för söt ibland men det ska vara hon för att hinna dra sådana förhastade slutsatser :-P Även dom grattade så mycket.


Idag har allt lagt sig och det har hunnit sjunkt in om än det fortfarande känns lite overkligt. Det visade sig vara verklighet och ingen dröm <3




Måndag och ny vecka



Graviditetsvecka 29


Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.
Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.


Magen v 29

Magen v 29 (28+1)




Våran dag


Idag är det min och P:s dag.
Ytterligare ett år med blod svett och tårar har passerat för att inte tala om alla stunder med hysteriskt skratt :)

Hjärta

Framtiden är vår och det kan bara bli bättre!


Började dagen med att sälja bort våran säng vilket minst sagt gick undan i krökarna. Lade ut den på blocket igårkväll och 25 minuter senare var den såld. Det kan man kalla flyt! Och andra sidan så hade vi inte riktigt räknat med att det skulle gå så fort så nu är vi sänglösa i ett par dagar fram tills dess att vi får hem den nya skönheten. En 1,80:s kontinentalsäng som förhoppningsvis ska bjuda på skönare nätter, främst för mig och min värk. Är övertygad om att bebis också kommer tycka om den :)


När affärerna väl var klara åkte vi till Lerbäcken och vi har suttit och lapat sol på altanen i flera timmar. Grymt härligt! Sara, Niklas och Tyra kom också förbi och vi grillade hamburgare till lunch.

Nu däremot håller P på med hemlisar, jag undra vad han gör!? Ni får ha en bra kväll! Kram




Middagsbjudning


Igår blev det inget bloggande. Det fanns helt enkelt ingen tid för det.

Så fort jag vaknat till liv begav jag mig på stan med Kerstin i ett par timmar och när jag väl var hemma var det dags att förbereda maten för kvällen då Andres och Sofi skulle komma förbi. Fläskfilen skulle marineras, salladen skulle hackas, tzatzikin skulle göras, gratängen skulle i ungnsformen och efterätten skulle fixas. Allt detta med förhoppning om att hamna i andra andningen då jag inte vågade sätta mig då det kändes som om två tegelstenar hängde i vardera ögonlock. Zzz!

Mycket riktigt dröjde det inte länge innan det kändes som om man fått i sig något starkare uppåtchack och allt gick av bara farten. Gästerna kom och maten smakade fint. Kvällen blev med andra ord lyckad.


Idag däremot känns det inge vidare. Har legat och plågat mig med genomgående värk i timmar. Skuldrorna känns som om dom vore i tusen delar, nacken och axlarna gnager och armarna och händerna värker för omväxlingskull dom också istället för att vara bortdomnade, suck!

Ett steg framåt och ett tillbaka. På återseende!




Ni trodde väl inte...


Att ni skulle slippa mig ikväll...? Nä då, nu har jag äntligen landat i soffan efter en lång men trevlig dag.

Började morgonen med en dusch och gjorde mig sedan iordning för att bege mig in mot stan för att träffa Malin, vilket var på tiden. Vi har nämligen en tendens att skjuta upp det och den senaste tiden har det minst sagt varit mycket snack men lite verkstad.

Började med en lunch på Kafelino, åt en mycket god kycklingpasta som i och för sig krävde att jag fick bli lite irriterad innan jag kunde äta :-P Jag blir så less när dom går utanför menyn och trycker dit en massa annat, sånt som jag i det här fallet inte får äta pga graviditeten. Jag upptäckte det med en gång och frågade genast vad det var vid servering och mycket riktigt så fick jag mina misstankar bekräftade. Och så säger hon- JAHA men sa du till vid beställning? HALLÅ! Det stod inte på menyn, hur skulle jag kunna göra det? Jag kände hur irriterad jag blev och det började hetta kring öronen vilket hon nog märkte då hon snabbt sa att hon skulle fixa en ny tallrik. Tur för henne, haha. Man ska inte ifrågasätta mig och mina hormonpolare när det är dom själva som gör fel. Men nog om det.

Mätta och belåtna gick vi vidare och gjorde stan osäker ett par timmar för att sedan bege oss hem till Malin för lite vidare häng innan det var dags att åka hem med P när han slutade för dagen.

Nu ytterligare några timmar senare är det riktigt trötta ben som bekvämt har lagt upp sig i högläge här hemma. Sängen känns inte alls långt borta. Är slut som artist!

Natti, natti. Vi hörs mer i morgon!




4 r.o.k / 94kvm


God eftermiddag mina vänner! Hur står det till? Här har vi precis avklarat middagen som bestod av stuvade makaroner och bacon. Enkelt och gott! Dessförinnan har vi varit iväg på några ärenden då P jobbar delat pass. Bla till Wika möbler i Gamelstaden för att byta vårat skoställ som blivit fult för fjärde gången. Den här gången har vi dock beställt ett annat som vi ska ta istället eftersom inte ens tredje gången gillt ville fungera den här gången. Börjar känna oss lite less på att färgen flagnar efter bara några veckor hemma med skor på. HALLÅ, det är faktiskt ett SKOSTÄLL! Nå ja nog om det.

Igår var vi och tittade på en ny lya som vi står i kö på. En 4:a på 94 kvm som ni säkert förstår av rubriken. Den var inte alls dum om än den kanske inte riktigt håller samma standard som våran nuvarande lägenhet. Däremot så har den det kök och den toalett som vi idag saknar, större med andra ord plus en tvättstuga med 4 maskiner. Halleluja! Sedan är den på bottenplan med stor uteplats med kvällsol vilket kan bli perfekt till varma sommarkvällar då grillen gärna vill åka fram. Vidare är området kanon med radhuskänsla och mysiga gårdar som skulle bli perfekt då bebis blir lite större. För att sedan komma till det negativa så är det avståndet till stan. Dagens gångavstånd fördubblas nästan. Men andra ord så finns det inte riktigt längre. Så vi får se, det mesta handlar om prioriteringar.

Väl hemma igen ringde en kompis som jag inte pratat med på länge och grattade till graviditeten. Bättre sent än aldrig :) Till hennes försvar så har hon varit i Florida och jobbat en tid.


Men nu ska jag slå en pling till Sofia och höra om hon vill ha nå besök ikväll. Ha det fint!




Lilla spöket Laban


Jag lever! Mitt liv rullar bara på för tillfället, jag känner mig glad och lycklig om än jag kan önska att det sociala livet hade bjudit på lite mer ibland. Jag har inte haft samma ro att sätta mig här och skriva den senaste tiden, varav denna påskledighet. Varför? Ja, det vet jag faktiskt inte. Tidigare tänkte jag hela tiden på det jag kunde blogga om men nu kommer det inte lika naturligt längre. Det är helt enkelt annat som kretsar i mina tankar för tillfället. Men trots detta så ska jag göra mitt bästa för att göra lite update här.

Känner mig taggad att vända den gånga helgens onyttigheter till det motsatta om än det kanske inte är läge för någon bantningskur precis. Jag känner på mig hur morgonens fibrer ger sockret en omgång  och gör gott för magen :-P

Vidare så beter sig laptopen allmer obalanserat och jag fruktar för dens överlevnad. Det blir blåskärm med jämna mellanrum, suck! Tanken att måsta köpa en ny grämer mig för jag är på tok för beroende för att klara mig utan. Tänk om den ger upp!? Ska man verkligen behöva stå ut med att vänta på att hitta en ny!?

Sist men inte minst måste jag visa er Labankittet som kom hem förra veckan innan det är dags att bege sig till duschen. Den lilla plastboken har dock ingenting med saken och göra egentligen, hehe. Det var rena slumpen att det också var en Laban :-P Har länge varit ute efter en sån men inte hittat någon. Är perfekt att kunna skölja av efter det att bebis försökt äta den till mellanmål.

Laban

Från topp till tå


Men nu duschen. Ta hand om er!




En påskhelg senare


Ja då var vi på hemmaplan igen. I morgon återgår vi till vardagen, tack och lov! Påsken har kort och gott bestått av tårta eftersom pappa har fyllt år, påskägg och ännu mer snask. Det är ett under att det inte väller ut ur öronen vid det här laget. Bebis lär ha fått sin första sockerchock :-P Men nu är det som tur var ett år till nästa gång.

I allt detta så har vi också hunnit med lite familjehäng, en kväll hos Karro och Jocke och sist men inte minst så har vi varit och träffat bebis tremänning som idag är två veckor gamal :)

Hampus

En liten Hampus fick det bli

 

 

Men nu ska jag sätta mig i bilen för en mindre inhandling för att fylla ekot i kylen. MJÖLK står högst upp på listan för att mildra halsbrännan som är här igen. Jag kanske borde inse att piller iller inte skulle vara någon dum idé att ha hemma.

 

Nå ja ni får ha en bra kväll. På återseende!

 

 

 


Måndag och ny vecka



Graviditetsvecka 28


Kroppen: Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud. Nu kan du även få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma.





Långfredag 2010


Hej hur har ni det? Här är det fint. Vaknade kring halv tio på morgon, utvilad och förväntansfull på vädret utanför som tyvärr visade sig vara tunga gråa moln, suck! Det hade varit så mysigt med lite frilufsliv men då är solen nästan ett måste.

Istället låg vi och drog oss i sängen och hade inte alls särskillt brottom. Nu har vi avnjutit en härlig frukost. Ja en sån där lite lyxigare variant så här långfredag till ära.


Igår var vi bjuden på middag/fest hemma hos gamla vänner men orken fanns inte för att åka iväg så vi tog det bara lugnt istället och tänka sig påskharen hade kommit några dagar tidigt i år ;-P

Påskägg


Nu däremot ska jag försöka ta till vara på dagen. Ser ut att ha ljusnat lite ute så förhoppningsvis så spricker det upp ytterligare. Annars får vi se vad dagen har att erbjuda.

På återseende. Och GLAD PÅSK på er!




lilledu

Välkommen till min blogg!


Mitt namn är Sandra och jag älskar när livet leker och allt annat som förgyller vardagen. En tidig Junimorgon 2010 fick jag tillsammans med min sambo vårt första barn- en helt perfekt son.

I November 2011 var vi med om livets mirakel igen. Emilio blev storebror till lillasyster Carisma.

Här i bloggen skriver jag om allt som faller mig in. Allt från ytligheter till djupare tankar till vad som händer med våra småtroll.

Kom ihåg att livet är en gåva och att uppskatta varandra, vardagen och nuet är viktigt!

Hoppas ni gillar den. Enjoy!