Carismas doptårtaTänkte visa bild på eländet som vi slet med in på småtimmarna kvällen/natten innan dopet. Några svordommar, svettiga men roliga timmar senare så var den färdig och jag kan inte annat än att vara nöjd över resultatet :)

Kanske skulle man satsa på tårtbusinessen framöver? :)


Carismas doptårta


Intresserad av en egen tårta? Hojta till :)
Ett dop senare


Dopet i helgen gick jätte bra. Carisma skötte sig över förväntan och bjudningen efteråt var jätte trevlig. Så himla kul att träffa alla :) Två enorma smörgåstårtor och min alldelens egna skapelse till tårta som tack och lov klarade frakten till lokalen blev mycket omtyckta. En mycket lyckad dag med andra ord.


dop
Svettiga dagarI morgon är det dags att döpa Carisma och med det tillkommer förståss en hel del planering, fix och trix för att få ihop allting. Tack och lov för papper och penna då listan är lång. Men nu äntligen börjar vi ha koll på läget och det som återstår är dukning, hämtning av blommor, fixa rosetten till dopklänningen och att färdigställa tårtan som är påbörjad. Håll tummarna att den är med mig och att det inte börjar jävlas när det är dags för finliret.

Nå ja, det var en liten uppdatering från oss. Då vet ni vad vi pysslar med :)

 

 


Duktiga barn


Igår stod ett välbehövligt frisörbesök på schemat då P va ledig. Sista chansen innan dopet nästa helg. Inte nog med att det VERKLIGEN behövdes så var det skönt att komma ifrån en stund. Förlossningar, dop och bröllop var dom främsta samtalsämnena och jag fick under tiden färgen försökta få bukt på mitt livlösa hår se på bilder från Annas (frissans) stora dag. Klänningen, håret, blommorna och festlokalen såg jätte fin ut.

Väl klar där kom P och barnen och hämtade mig och vi åkte så gott som raka spåret till Anna, Steffo, Edvin och lilla Klara. Vi åt, busade och hade jätte trevligt tills dess att vi åkte hem efter 19.30.

Hemma blev det välling och sängen för Emilio, kort därefter var det Carismas tur och jag och P fick oss någon timme i soffan innan vi också nannade kudden och jag slog till min förvåning inte upp ögonen förän efter 05.00 på morgon då Carisma hade vaknat. Hon hade sovit hela natten för första gången :) Dessutom så kom inte Emilio stampandes förän 06.30 på morgon. Vad hände? Det måste ha varit något magiskt över gårkvällen på Kallkällan så Anna om du ser det här... Låt oss komma oftare, en stund varje kväll kanske? hihi. Nä skämt och sido så var det helt fantastiskt att få vakna upp och känna sig så gott som utvilad även om jag har börjat gäspa efter att ha varit uppe en stund men jag kan knappt minnas hur det kändes och även om jag inte hann somna om något däremellan så var det ändå jätte skönt att bara få ligga i sängen och mysa och njuta av tystnaden. Så tyst och stilla som det bara kan vara på morgonen innan världen vaknat till liv. Godmorgon!
Årsdag och påhälsning från andra sidan


Igår hade jag och P årsdag. Ytterligare ett år har passerat, ett helt fantastiskt år men samtidigt som det har varit fantastiskt så har det även varit jobbigt mellan varven. Den senaste tiden tex... Emilio som fortsätter vakna upp gråtandes tidigt varje morgon och som dessutom har börjat tjorva vid läggdags både på dagarna och kvällarna och som är ganska så intensiv mellan varven och Carisma som sover sämre än någonsin vilket resulterar i massa trötthetsgnäll. Däremellan ska hon helst underhållas hela tiden för att vara nöjd. Det tar på krafterna och jag har blödit näsblod dagar gånger många. Men nog om det, jag älskar mina småtroll över allting annat, ja mitt stora troll också förståss :) Jag kunde inte ha fått en finare familj.

Vidare så var en oinbjuden gäst och hälsade på för någon dag sedan- igen. Skillnaden var att P äntligen fick vara med om det på riktigt och inte bara höra mig berätta alla konstigheter. Emilio låg och sov och Carisma som i vanlig ordning låg ute i vagnen vaknade som vanligt bara en kort stund efter att han lagt igen ögonen och vägrade somna om och fick därför komma in. Till saken hör att hon alltid fortsätter vara grinig eftersom hon egentligen är jätte trött så därför stängde vi in oss i lillrummet för att inte väcka Emilio. Carisma höll låda och plötsligt öppnades dörren och jag sa lite irriterat till P att jaha nu har hon väckt honom och därefter sa jag hej hjärtat har du vaknat nu..? ungefär som jag brukar men fick inget svar. P ropade Emilio men ingen Emilio syntes till så han ställde sig upp för att gå och titta efter honom och i samma veva sa jag- fatta vad sjukt om det inte var han och då sa P men sluta jag hörde ju fotstegen. Men mycket riktigt sa fanns där ingen Emilio. Dörren tills hans rum var stängd och han låg lugnt och sov fortfarande. Förutom att Emilios leksaker börjar låta mellan varven så var det länge sedan någonting sånt här hände. Det är som att man bara hinner skaka av sig obehaget så händer det någonting nytt.

Men nu mina vänner, dags för sängen. Jag minns inte sist jag vara vaken den här tiden. Nattsuddets tider är förbi hihi. Natti, natti!
Dags att göra det officieltDet var inte alls planerat men då blir man trebarnsmamma. Emilio och Carisma får en lillebror. Det var påskstorken som kom med honom. Han heter Emil :)


Emilio&Emil

Ja ni trodde väl inget annat?
Läkarbesök


Sist jag var med Carisma till BVC så berättade jag för Lotta att Emilio fortfarande hostar efter sin förkylning för två månader sedan, att han knappt kan gå innifrån till parkeringen eller springa och busa inne utan att få hostatacker. Även på nätterna vaknar han och hostar mellan varven även om det förstås har blivit mycket bättre allt eftersom tiden har gått.

Jag har flera gånger hunnit tänka att den nog ska till att försvinna men icket. Den har verkligen bitit sig fast. Hon ville i alla fall boka in honom för ett läkarbesök då barnläkaren skulle komma dit vilket var idag så på förmiddagen packade jag in båda barnen i bilen som P minsann fick lämna hemma på morgon så vi enkelt skulle kunna ta oss dit.

Läkaren lyssnade på honom efter ett gäng tårar och precis som jag misstänkte så tyckte hon att det lät astmalikt så nu har vi fått utskrivet Bricanyl till att börja med. Hjälper inte det så kommer han få utskrivet till att inhalera men det hoppas vi att han slipper.


Bricanyl

  Ett tappert försök


För drygt en vecka sedan filmade vi Carisma i babygymmet. Hon har börjat ledsna på att ligga kvar på samma ställe, ganska tidigt kan tyckas men tänk er själva vad långtråkigt att bara ligga rätt upp och ner hela dagarna. Sedan går det väl att diskutera om hon verkligen har hittat rätt teknik ännu hehe men viljan finns :)

Ni får försöka ignorera odjuret på sidan om som vrålar. Får man inte vara kloss i lillasyster, helst i ansiktet så låter man så.lilledu

Välkommen till min blogg!


Mitt namn är Sandra och jag älskar när livet leker och allt annat som förgyller vardagen. En tidig Junimorgon 2010 fick jag tillsammans med min sambo vårt första barn- en helt perfekt son.

I November 2011 var vi med om livets mirakel igen. Emilio blev storebror till lillasyster Carisma.

Här i bloggen skriver jag om allt som faller mig in. Allt från ytligheter till djupare tankar till vad som händer med våra småtroll.

Kom ihåg att livet är en gåva och att uppskatta varandra, vardagen och nuet är viktigt!

Hoppas ni gillar den. Enjoy!