Nyinkommen


God eftermiddag mina vänner,
hur har ni det? Här är det fint. Har precis kommit in från en promenad med Rizzo och ska snart göra oss lite lunch. Därefter blir det duschen och invänta middagstid då vi ska åka iväg till Sussi och Janne och käka och sedan vidare på kalas till Karro och Jocke. Det är Jockes tur i ordningen att bli ett år äldre. Så det ska bli trevligt!

Ikea


Trippen till ikeas igår blev lyckad. Det blev många timmars shoppande och kofferten blev minst sagt full i bilen. Var helt slut när vi väl kom hem och längtade tills jag äntligen skulle få lägga mig för kvällen men orkade åtminstone med att se Let´s Dance innan dess. Sen mötte vi Johnblund, Zzz!

Men nu ska jag bege mig in till köket. Magen kurrar. På återseende!




2 och en halv timme till avgång


Hej vänner! Hoppas allt är bra med er. Nu är både morgonsysslor och tv tittandet över för den här morgonen. Det är dags att studsa in i duschen för att sedan packa och göra sig i ordning för att bege sig till Kalix. Tero och Cenitha drog sig ur morgondagens ikeatripp av olika anledningar så därför tänkte vi tjuvstarta lite så det blir närmare att åka i morgon. Har blivit lovade tacopaj till middag hos mamma och pappa vid ankomst. Ska bli riktigt gott.

Me

Fråga mig inte :-P Ibland måste man bara...



Men innan jag gör någonting annat ska jag göra mig gröt till lunch. Ni får ha en bra dag!




I ett snöigt Luleå


Godkväll hur har ni det? Här är det bara fint fast än det är snöigt och jävligt på utsidan. Jag har mamma och Rizzo på besök ikväll. P jobbar. Vi har ätit gott, närmare bestämt faitas och spelat lite kort och nu inväntar vi Robinson. Vad pysslar ni med?

Dagen i övrigt har varit ganska lugn bortsett ifrån att vi var tvungen att trotsa stormen för att rasta Rizzo och det var verkligen till att ploga sig fram och den som var minst nöjd var nog just Rizzo. Inte nog med det så hamnade han i "karantän" en stund när vi kom hem då han var rejält blöt och snöig.

Rizzo

Tyckte han såg så söt ut där han stod så jag kunde bara inte låta bli att ta ett foto :-p


Nä nu börjar det. Ha en trevlig kväll. Ciao!




Mätt och belåten


Goddagens bloggen! Har precis ätit en kanongod lunch. Pappa kom förbi innan det var dags för jobbet med mammas hemmagjorda pizza och pizzasallad. Oh my good säger jag bara. Så god har den nog aldrig varit. Inte nog med det hade jag kvar tzatziki i kylen från gårdagen så det kunde omöjligt bli bättre :) Slog en signal för att säga tack för lunchen men det passade sig inte att svara så hon är väl iväg någonstans som vanligt. Man skulle behöva binda fast henne vid elementet ibland men det är väl som dom säger: när katten är borta dansar råttorna på bordet hehe.

Pizza


Nu däremot har pappa åkt och jag har blivit ensammen igen och ska snart göra mig redo för en promenad. Är bara 4 grader ute så det ska bli riktigt skönt. Röra på kilona lite :-P

Vad hittar ni på?




Myskväll


Hej allihopa!
Hur har ni det en söndag som denna? Själv har jag tagit det väldigt lugnt hela dagen, helt enkelt slappat, sett på tv, surfat runt lite på nätet och däremellan har jag hunnit klämma in lite mat också.

Nu däremot är det dags att ta på sig promenadskorna och knalla iväg till affären. Det vankas söndagsmys med tända ljus när P kommer hem från jobbet så får se vad jag hittar bland hyllorna den här gången. Vad ska ni hitta på?

Lista


Vidare så hoppas jag att den kommande veckan går fort. Har inplanerat en ikeatripp på fredag tillsammans med Tero och Cenitha. Ska bli riktigt kul men förmodligen inte helt kostnadsfritt då listan är lång :-P Men det må så vara då det är riktigt länge sedan sist. Vad gillar ni Ikea? Älskar ni det eller bara hatar ni det? Själv står jag nog för något mittemellan. Det får inte bli FÖR ofta.

Nä nu ska jag bege mig. Dags att lyssna till smaklökarna :) Ha en fin söndagkväll! Kram





Stan med Lerbäckens inneboende


Family


Då var de första morgonsysslorna färdiga. Är dags att göra sig i ordning för en stadstur. P jobbar helgen så jag får försöka underhålla mig på annat sätt. Niklas, Tyra och Sara kommer förbi på ca 30 minuter och plockar upp mig. Det snöar lite lätt här idag men är ändå behaglig temperatur så det blir nog trevligt! Äntligen får jag förhoppningsvis med mig makeupremover hem. Har varit utan i snart en veckas tid men vad gör man när minnet är bra men kort? Ja, lite väl kort ibland, Suck!

Ha en bra dag mina vänner, måste kila. Ciao!




Lite allmänt babbel


Morrn,morrn allesammans!
Fredag idag! Har inte veckan gått fort? Själv tycker jag att den bara har swischat förbi bortsett från en dag då allt gick så lååångsamt. Men,men så är det ibland.

Har precis ätit frukost. Har köpt ett så gott bröd som jag blev förtjust i hos Tero och Cenitha då vi fyllde på matintaget efter våran långpromenad runt sjön i förrgår som förövrigt var grymt härlig. Ett nytt bröd från Pågen som är osötat. Inte alls så dumt. Och till efterätt sitter jag nu och knaprar på lite fruktsallad. Vad vore i:et utan prick liksom? :-P

Gårdagen blev ganska lugn, P var ledig från jobbet och vi tog mest dagen som den kom. Gjorde några ärenden och inväntade eftermiddagen.

Roj & Roger


Klockan 5 släppte P av mig hos Cenitha och han och Tero begav sig till verkstan för att leka mekaniker. Ja, jag kunde verkligen bara se Roy och Roger har en mack ihop framför mig hehe. Men dom skulle ju inte bli borta så länge, nä,nä det skulle gå ganska fort.

5 timmar senare kom dom hem, dessutom efter att ha stressat på dom eftersom vi höll på att svälta till döds. Klockan var just efter 22 och det fanns inte så många alternativ så det fick faktiskt bli Max. Kändes så där lagomt nyttigt men just då brydde jag mig faktiskt inte. Jag skulle ha mat NU!!

Tänkte dock kompensera upp gårkvällen med att åka och luncha med Sara och Tyra på Symphoni lite senare. Jag bara älsakar deras salladsbufé. Bättre finns nog inte. Kvällen däremot ligger fortfarande öppen för förslag. Så vi får se vad som händer.

Vad har ni för spexiga planer, en fredag som denna?




It´s a sunny day, wohoo :)


Ännu en morgon sitter jag med min balja nypressad juice framför Våra bästa år. Det var någon som undrade vad jag använde för press vilket är en obh nordica från Chiliserien.

press


En citruspress som jag verkligen rekomenderar. Enkel att både använda och rengöra och dessutom så är den snygg också :)

Hade först en obh nordica centrifug som du kan göra juice av vad du vill. Äpple, annanas, morötter, ja you name it men efter noga övervägande bestämde jag mig för att byta till den här. Kändes mer värt det eftersom att jag skulle använda den mer plus att det är betydligt mer rengörande av en centrifug och sen är den enligt mig väldigt klumpig att ha framme på bänken. Men nog om detta.

Det är en kanon härlig dag idag och solen skiner. Det blir en långpromenad utan tvekan på en stund. Lite energipåfyllnad, det gillar vi :) Inte nog med det så är humöret på topp! Tänk vad lite sol kan göra. 

Resterande av dagen får tiden utvisa. Vad har ni för planer?

Nå, måste rusa. Ciao!




Saftigt gott!


Hej vänner!
Hur har ni det? Själv är jag ganska bored idag. Tiden går verkligen i slowmotion! Det är liksom bara en sådan dag som det är risk för att man klättrar på väggarna. Men som jag sa till Cenitha för ett tag sedan så är det bara till att le och se glad ut och hoppas på att tapeterna sitter kvar :-P

Har inte hänt så mycket som ni säkert förstår av dom tidigare raderna. Har surfat runt en del på nätet och kikat på tv. Var egentligen på väg ut och promenera runt sjön men det blev inte av. Kanske tar det i morgon istället tillsammans med Cenitha och lilla Klara.

Men nu börjar ändå tristessen gå mot sitt slut då P inte har många timmar kvar på jobbet. Har just ätit en lite senare lunch av gårdagens middag, något som visade sig inte smaka något vidare. Det var helt enkelt inte värt tuggorna. Ja ni försår att jag inte har det lätt idag hehe. Men tacka vet ja färskpressad apelsinjuice.

apelsinjuice


Kylskåpet är fullt med apelsiner och jag bara längtar tills nästa gång jag får sätta tänderna i dom. Men jag brukar försöka hålla mig till 6 st om dagen. Men jag måste medge att det kliar i fingrarna för 6 st till.


Men nu ska jag återgå till tv:n och eventuellt slå en signal till Sussi och surra lite. Ha de fint!




Nu var det dags igen...


För lite uppdatering, tycker ni inte..!?

Är väl inte mer än rätt att jag fortsätter där jag slutade sist. Skrev ju att jag var på vårdecentralen för en glukosbelastning och därefter blev det ett par lugna timmar för att samla nya krafter. Sedan bestämde jag mig för att möta upp Sara och Tyra för att gå på stan en stund innan våra respektive slutade för dagen. Något som kunde tyckas vara enkelt. Jag skulle ju bara hoppa på samma buss som dom åkte när den så småningom gick förbi oss... Eller?

Jag ställde timern vid spisen för att inte glömma bort tiden och tyckte att jag hade gått om tid på mig då den ringde och gjorde mig ingen direkt brådska. Jag skulle ju ändå hinna.

Till saken hör att när jag väl kom till hållplatsen så visade det sig att bussen inte alls skulle gå förbi där.. VA!!? Ändå hade jag dubbelkollat med Sara tidigare. Hjärnan började gå på högvarv för att komma på en lösning hur jag skulle kunna genskjuta dom och ändå hinna med bussen. Jag hade dock inte många minuter på mig. Jag visste väl att jag inte kunde lite på henne :-P

Det enda jag kunde komma på var att den skulle gå förbi Coop på Örnäset då den hade svängt av en tvärgata tidigare än väntat. Jag hade då ca 2 och en halv minut på mig. Det blev lagomt grönt för gående eller ska jag kanske säga springandes. Puuuh! Ja, jag fick mig ett rejält springpass och det sladdade ordentligt i kurvorna. Jag hade nog inte behövt ta på mig riktigt så mycket kläder som jag gjorde tänkte jag. Jag nådde nästan upp till kokpunkt innan äventyret var över. Sagt och gjort med andan i halsgropen gled jag in vid hållplatsen i rättans tid.

Run


Bussen kom och Sara skrattade och klämde ur sig ett förlåt. Hmmf.. Förlåt? Och det trodde hon skulle räcka. Nänä. Nu har jag en innestående som hon kan vänta sig när hon mins anar det :-P

Väl inne i stan kikade vi runt lite och mötte sedan upp P och sist men inte minst Niklas för att åka på husvisning. Huset hade sin charm men det var aningen för mycket att göra på det. Sedan åkte vi hem igen och det blev en välbehövlig lugn och skön kväll.



Fredagen blev ganska lugnt fram till kvällen då Sofia, Hanna och Marina kom över för lite skitsnack och film. Hade gjort snittar och skurit upp färsk annanas som tilltugg vilket verkade gå hem då tallrikarna blev slickade. Sedan kom dom med ytterligare snask så kvällen bestod egentligen mest utav att äta. Tyvärr så gick huvudvärken hand i hand med mig kvällen igenom men det var riktigt trevligt ändå, något som vi snart får göra om. Förhoppningsvis då utan huvudvärk.

Snittar



Lördagen brottades jag vidare med skallebangen och det blev en hyffsat lugn dag. Igår däremot var formen bättre och vi åkte på en husvisning till tillsammans med Sara och Niklas och därefter tog vi en promenad och umgicks fram till kvällen. Väl hemma igen blev det soffhäng framför Johan Falk och sedan sovtajm.

Idag har inga direkta planer hunnit dyka upp än så länge. Tänkte börja med att slå igång tv:n en stund och invänta P som kommer hem första vändan vid 12 då han jobbar delat pass. Sedan får vi se vad som händer.

Ha det fint så länge, på återseende folks!




Kalasandets tider


Är över. Äntligen! Får man säga så? Inte för att det inte har varit trevligt utan snarare för att det tar på krafterna. Nu dröjer det ett tag till nästa kalastillfälle. Skönt :)

Fick besök av Sussi, Janne och Alicia i måndags. Var ut och käkade "födelsedagsmiddag" på Waldorf. Gott, men det slår inte Österns Pärla som tyvärr har stängt på måndagar. Men vi hade trevligt i alla fall vilket är huvudsaken. Därefter gick grabbarna på bio för att se Avatar medan vi brudar hade girltalk hemma i soffan. Visade sig att vi hade en hel del att uppdatera. Killarna var dock helt lyriska efter bion och tyckte att filmen skulle bli svårslagen här framöver. Så vi får väl se. Någon som sett den? Vad tyckte ni?

P

På tisdag fyllde Honey år och dagen började storartat hos tandläkaren. Usch och fy, hemska ställe. Därefter uträttade vi några ärenden och på eftermiddagen blev det middag och fika med Lerbäcksborna. Åt så gudomligt gott så att vi nästan rullade fram och det blev en hyffsat tidig kväll.

Igår var P ledig och det blev lite av ett dagen efterkalas med resterna från gårdagen. Och idag har jag befunnit mig på vårdcentralen från klockan 8 fram till halv 11 för att göra en glukosbelastning som blev inställd förra veckan. Den härliga sockerlösningen var väl inte särskillt god precis som väntat men med lite citronkoncentrat så funkade det. Jag överlevde och ingen diabetes visades heller. Man skulle ligga under 9 och jag fick ett resultat på 7,6. Så jag är grön :-P
Sen bar det iväg hem för att äta frukost efter nästan 15 timmars fastande och nu har jag bara tagit det lugnt fram tills nu. Känner mig lite trött efter morgonens bestyr så tiden får utvisa vad som kommer här näst.

Men nu ska jag återgå till mitt en stund. Ha det fint allesammans!




Morgonstund har guld i mund :)


Godmorgon vänner! Blev en rätt tidig morgon för min del. P hade precis åkt iväg till jobbet kring halv 8 då jag vaknade och det var kört på sovfronten. Så nu passar jag på att ha det lite mysigt för mig själv, nerbäddad i soffan. Jag ska samla krafter till att gå och göra mig lite frukost och så småningom åker nog tv:n igång. Men inte ännu.

Kalaset i Lördags var jätte trevligt. Åt gott och fikade därefter. Det var lilla Tyra som fyllde ett år. Även hon fick dagen till ära smaska i sig tårta och dricka lite saft. Det blev en riktig hitt fastän kalasandet med allt ståhej visade sig bli ganska tröttsamt mot slutet :) Men vem säger att det är en babylek att ha sitt första kalas :-P

Bjuder på några utav dom hundratals bilderna som fotades under dagen

Tyras 1års kalas


Inte nog med detta kalas så är det P:s tur i morgon att bli ett år äldre. För hans del är det dock inte det första men ibland undrar man ju hehe. Han håller hårt i traditionerna.

Men nu måste jag bege mig ut mot köket. Blev kvar här betydligt längre än planerat. Magen skriker.

Vi hörs!




Frostig mysmorgon


Hej allesammans!
Hur står det till idag? Här visar termometern kring 20 grader på morgon, Brrr. Har precis avnjutit en god frukost här hemma med P. Sitter och smuttar på färskpressad apelsinjuice medan jag nu hade tänkt försöka få ner några rader.

Vad har ni pysslat med i veckan? Här har det varit ganska lugnt. Fick middagsbesök i onsdags av Tero och Cenitha och lilla Klara förstås som hade vuxit en rejäl bit sen sist. Sen på tosdag kom mammsen och Rizzo och hälsade på. Igår blev det till att se premiären av Let´s Dance och idag blir det först till att åka en sväng på stan och därefter ska vi på kalas så när jag tänker efter så har det ju faktiskt hänt endel. Vad tyckte ni om årets startfält i Let´s Dance förresten?

Lets Dance Medlemmar


Själv har jag nog inte hunnit bilda mig någon direkt uppfattning efter ett avsnitt. Tycker i överlag att det blir roligare sen när det blir lite färre par och vissa faktiskt visar sig "kunna" dansa. Men nog om det.

Vad har ni själv för planer för dagen?




De lovade bilderna


Nyår 09






Nytt år, nya möjligheter


Så har ett nytt år inletts. Det gamla året ska sammanfattas och inför det nya byggs det upp vissa förväntningar. Undra bara hur länge det dröjer innan man vant sig vid att det faktiskt är 2010?

Hade ni ett trevligt nyår? Det hade jag! Det krävdes dock en hel del stress och slit. Även i år tog jag och P på oss nyårsfixandet med käk osv. Men det verkade vara uppskattat vilket gör att det genast känns värt det så här i efterhand. Vi hade trevligt trots att vi inte utgjorde det röjigaste partygänget precis. Matkoman höll i sig lite för länge :-P

Dagen efter blev det bakispizza på Harnet, åt en riktigt god pizza. Den lägger jag på minnet.

Därefter började våra sovgäster bege sig hemåt och då tror jag minst sagt att det gångna årets trötthet ramlade över mig. Herregud så trött jag blev, så där riktigt dödstrött så jag inte visste vad jag hette eller vart i Sverige jag befann mig. Jag mådde rent av skitdåligt.

Idag däremot har jag koll på läget igen. Tyvärr så är det inte smärtfritt. Nacken och axlarna spökar som vanligt och inte för att tala om den knackiga gångstilen. Men,men det är bara att gilla läget och njuta av en lugn och skön lördag.

Bjuder på bilder från kvällen vid ett senare tillfälle. Hej så länge :)

Fireworks


Fast åren går, tid består




lilledu

Välkommen till min blogg!


Mitt namn är Sandra och jag älskar när livet leker och allt annat som förgyller vardagen. En tidig Junimorgon 2010 fick jag tillsammans med min sambo vårt första barn- en helt perfekt son.

I November 2011 var vi med om livets mirakel igen. Emilio blev storebror till lillasyster Carisma.

Här i bloggen skriver jag om allt som faller mig in. Allt från ytligheter till djupare tankar till vad som händer med våra småtroll.

Kom ihåg att livet är en gåva och att uppskatta varandra, vardagen och nuet är viktigt!

Hoppas ni gillar den. Enjoy!