Några kilo tyngre


Gotta

Har än en gång lyckats trycka i mig så det snart kommer ut ur öronen, är galet mätt så nu får det vara bra för ikväll. Tandborsten var riktigt god och alla chipsrester är nu som bortblåsta. Sitter här som ett pensionärgäng, den ena jäspar större än den andra och det lutar mot en tidig kväll. Ska kika färdigt på filmen och sen bege mig mot sängen. 

Vi hörs mer i morgon, Natti, natti! 



Söderport


Idag har vi varit innanför murarna i Visby, så otroligt fint och idyllen är helt annan än vad man är van vid. Här förenas historia och nutid i en unik välbevarad miljö och ger nästan lite utomlandskänsla och är enligt mig en attraktiv stad.

Söderport
Söderport

Gotland
Kan inte låta bli att beundra utsikt och vyer


riddare
Några riddare under en studentkortege


Uteservering
Vad vore sommaren utan uteservering!? :-)


Lite småbrända efter dagens gassande sol har vi nu bunkrat upp oss framför tv:n med chips och godis, här är det risk för att man rullar fram innan kvällen är över men vad tusan, vi har ju semster!

Vad har ni haft för er idag?





En solig morgon


Känns nästan som att man är på sommarkollo, styrde upp ett kösystem till toaletten på morgon hehe. Det var en mycket efterlängtad dusch så nu är man fräsch igen.
Frukosten är nu avklarad och mätta och belåtna ska vi börja gå in mot stan. Det fina vädret fortsätter och doften av blommor letar sig upp till balkongen, det luktar helt underbart. 

Jag & P
   

Ha en trevlig dag!




Och så var man framme


Färjan

Färjan sjönk inte och nu har vi äntligen kommit fram till Gotland, närmare bestämt till Visby. Har som hastigast gjort oss hemmastadda i lägenheten, slängt i oss en nattmacka och är nu nerbäddade. Ska bli grymt skönt att sova samtidigt som jag för tillfället inte känner mig särskillt trött men det kommer väl. P ligger och sysselsätter sig med ipoden och väntar på att jag ska fimpa lampan på nattduksbordet men mest av allt tror jag att han väntar på en mer social Sandra, ni vet hur det är, oavsett vad som sägs eller frågas så blir svaret mmm eller vänta just. Men,men....

Ska återgå till kudden, godnatt med er!



  

Hemma från stadsturen


Det blir bara varmare och varmare, man är inte långt från helstekt nu men man ska inte klaga när solen skiner. Tänk om det hade regnat! Då hade vi kunnat klaga!!

shopping

Har precis kommit tillbaks från shoppingturen, hittade bla en tunika och ett linne. Stannade till vid ett lunchhak och käkade en fet buffé och rullade sedan vidare till Boulongerskogen där vi strosade omkring en stund. 

Ska börja packa ihop "lägret" och strax dra vidare söderöver. Vi hörs senare!

  

En underbar morgon


Sitter under parasollet på altanen och äter frukost, solen står högt på en den klarblå himlen och termometern visar 25 grader. Ska bege oss in till stan och shoppa och ta en promenad i Boulognerskogen och eventuellt ta oss en slickepinne innan vi fortsätter vidare mot Stockholm senare i eftermiddag. 

Dags att gnugga sömnen ur ögonen och piffa till sig lite, ni får ha en trevlig dag!

 

Första dagen avklarad


Som ni säkert redan räknat ut är dagens 80 mil avklarade. Dagen har varit toppen! kanonväder och trevligt folk. Har avnjutit kvällsolen ute på altanen hos Conny och Irene. Känner mig helt slut i hjärnkontoret efter nattens 3 och en halv timmes sömn och dagens saftiga körning vilket nu tar ut sin rätt. Har nu flyttat in till uterummet för en sängfösare, brasan brinner i kaminen och ljusen kastar skuggor runt om oss, utanför börjar mörkret falla.


skugga

Dagens skuggor har nu lämnat oss, dags för nya i morgon! Nu ska jag sätta tandborsten i munnen och krypa ner i en efterlängtad säng. Godnatt!



Nya hästkrafter


Bil

Det blev bilköp. Black beauty följer med oss hem nästa söndag så nu har man förmodligen fått konkurrens nu när P börja polera den istället för mig.. hehe. Jag ser ett underliggande smile i hans ansikte.

Sitter i bilen igen, 16 mil kvar till Gävle där vi ska stanna över natten, ska hälsa på Conny och Irene innan vi drar vidare till Nynäshamn. Där möter vi upp Jonas som kommer från götet innan vi rullar ombord på färjan.

Dags att återgå till det sociala livet. Ciao!




Höga Kusten


Höga Kusten
Stannat för en svalkande glass vid Höga Kusten. Utsikten är very nice!!


DETTA ÄR BÖRJAN AV EN UNDERBAR KÄNSLA!!




Kontaksvårigheter


på väg

Sitter i bilen med siktet mot Gotland, 40 mil är avbockade. Stannade precis och tog en frukostmacka vid en rastplats och har nu stuvat in oss i bilen igen. Nästa anhalt bli Höga Kusten och därefter Sundsvall där vi ska kika på en bil som eventuellt ska få följa med hem men det återstår och se.

bloggar
Tänk vilken finess! Det mobila bredbandet gör det möjligt att blogga :-) trots lite kontaksvårigehter.




Efter en intensiv dag


Usch vad det har strulat idag, har blåst en hel del motvind men nu är vi äntligen klara, känner mig helt uppskruvad. Tåget går klockan 6 i morgonbitti, med andra ord på 5 timmar så det är dags att krypa ner i sängen och försöka varva ner och förhoppningsvis hinna dejta johnblund i några timmar.

Godnatt mina vänner!






Ett gott skratt förlänger livet


Mitt bland alla jobbiga tvättråd och allt annat elände så dyker det upp något som ger en anledning att dra på smilbanden

tvättråd

Light at the end of the tunnel närmar sig, en maskin kvar, sen är det bara operation packning som kvarstår.. Ciao!





Dan före dopparedan


Idag står det tvättning, packning och sista småfix på schemat. Första prioritering är den rejält fulla tvättkorgen som står och väntar vid ytterdörren. Hoppas för deras egen skull att inte någon har hunnit knycka maskinerna nu när det inte finns något bokningssystem i huset. Då spricker planeringen vilket hade krånglat till det. Det förstår väl alla att man måste tvätta först innan man packar!

Kissen är och hälsar på, hon ligger och rullar runt på den starkt rosa mattan jag har under fötterna, bäst hon passar på nu när hennes grannar åker bort i morgon.

P har åkt och satt sig under saxen, den ruffsiga kaluffsen är snart ett minna blott. För min del är det dags att lyfta på arslet och traska ner i avgrunden för att sätta på en maskin, ju förr desto bättre.

Tjingeling så länge!




Vad har jag gjort som förtjänar att bli våt


Nu öser regnet ner, himlen har öppnat sig så jag lägger ner försäkringskassan för dagen och gör det i morgon istället, så roligt ska vi inte ha det!

Vad ska jag nu hitta på? Jag trodde ju att det skulle till att klarna upp men icke sa nicke. Tänk vad påverkad man blir av vädret, orken tryter och man vill helst bara dra täcket över huvudet och somna om igen, sova och sova.... tills man vaknar av att solens strålar värmer och energin fylls på igen. Nä så illa är det inte, inte idag i alla fall. Jag gottar mig åt att förkylningen börjar vända och att P kommer hem på dryga 3 timmar och att vi snart sätter oss i bilen och rullar söderut. Datorn ska med och dokumenteringen ska ligga på topp och givetvis ska feta pics styras :-)

Dags att stoppa något i matintaget.




Beauty Sleep


Jag älskar att sova, sova så där skönt en hel natt, en natt som inte består av att vrida och vända sig samt känslan av att måsta stiga upp för att gå på toaletten. Den goda sömnen har många fiender och sviker mer ofta än sällan men inatt fanns inga fiender. Det var jag mot sömnen och ingenting annat. Jag ville inte vakna på morgon, allt för att få behålla den underbara känslan i kroppen, jag bara älskar den men här sitter jag nu nermyst i soffan.
Ute är det grått och trist men smattret på fönsterbrädorna har upphört. Måste iväg till försäkringskassan men det får vänta tills pappa har kikat in med GPSen som P ska försöka uppdatera innan Gotland. Förhoppningsvis har vädret klarnat ytterligare tills dess så jag slipper trotsa regnet.


regn





Zip the Lip


sex and the city

Brudarna från Sex and the city är i rutan. Vilket liv egentligen, skillanden mellan shopping och dejting är oklart medan skor och män är utbytbara men egentligen älskar man sina vänninor mest!?
 
Nu rullar eftertexten, både för mig och kvällens avsnitt. Godnatt!





Världen i ett nytt perspektiv


Dom nya brillorna har kommit, önskar att det hade varit en mer behaglig känsla att ta på sig dom, känns jätte kostigt, som om allt är mycket större än vad det är! Plötsligt har man en 42 tums skärm på datorn och saker befinner sig inte där dom ska på något konstigt vis :-)

Brillorna

Det må vara fina glasögon men jag tackar gud för dom behagliga linserna






Sväng nästa höger


Med tunga steg gick jag hem från jobbet idag, dryga 500 meter hemmifrån hör jag ett ursäkta bakom ryggen och jag vänder mig om. Där fann jag en kvinna i full cykelmundering som ville fråga efter vägbeskrivning. Åh Nej tänkte jag, varför just jag? du skulle lika gärna kunna hamna i Kina med min begåvning av vägbeskrivning men gav det sedan av artighet ett försök. Till saken hör att hon skulle till Råneå, ca 4 mil därifrån. Trodde hon att den 5 gånger 5cm:s kartan hon höll i handen skulle hjälpa? Där stod det Luleå samt Råneå med stora bokstäver och Porsön var utmärkt med små och E4:an slingrade sig upp efter pappersbiten som hon helst inte ville cykla efter i onödan. Undra just hur du har tänkt ta dig dit då, tänkte jag och försökte sedan så gott jag kunde förklara den första etappet. Hon tackade så mycket och cyklade iväg med ett leende på läpparna men hur länge det leendet varade får vi förmodligen aldrig veta.

Top Chef

Sitter och ser på Top Chef och hålet i magen växer sig allt större, kanske inte det mest ideala programmet att titta på men jag kan behöva inspireras och förhoppningsvis få med mig det i köket sen.

Vad har ni haft för er idag?




Första pris..


... Är en dundrande huvudvärk?!

Huvudvärk


Timmarna har rullat på idag men hostan tar kål på mig och inte nog med det så känner jag mig fångad i den sprängande huvudvärken, den vägrar att ge sig. Det går inte en sekund utan att den gör sig påmind bakom pannbenet. Måste lägga mig ner, lägga mig bekvämt, blunda och hoppas att det går över. Knapprandet av tangenterna är olidligt.

Jag återgår till tystheten




Jobb idag


Då var det dags att sätta lite fart så man kommer iväg till jobbet, känns som evigehter sen jag var på bygget. Blir kul och träffa alla lite. Synd bara att man inte känner sig tipp topp, den förbaskade hostan har nu även kommit så det blir till att ladda upp med halstabletter så man har en chans att inte överrösta kunderna.
Nej inga förprogrammerade inlägg kommer under dagen utan skriver igen när jag kommer hem efter 17 någon gång.

Nu ska jag piff puffa det sista och sen studsa upp på cykeln och hojja iväg. Ha en bra dag!





Medikament och jordgubbar


Pratade precis med på P som sitter på jobbet och försöker överleva dagen, tristessen var hög och det kändes tydligen som att  han stod i en väldigt lång rulltrappa som han aldrig nådde slutet på.

Tog en snabbsväng till apoteket med Kerstin tidigare, hon var en riktig racerkalle idag när hon trampade ner gasen för att besegra rödljusen. Fick med oss lite jordgubbar med, ja inte från apoteket såklart men utanför Coop :-P
Blir grillade parisare till middag, men en stor plats kommer givetvis lämnas till dom efterlängtade "gubbarna" i kylen, har precis stått och rensa färdigt så det ska gå fortare att trycka.

Dags att övergå från skrivandet till skypeandet, Sara, Niklas och lilla Tyra är strax på tråden. Tjingeling!




Sex på hans sätt

 
elle

Sitter och bläddrar i Elle för att hålla mig uppdaterad bakom den nerdragna rullgardninen. Har egentligen aldrig sett nöjet i att läsa, det är så fruktansvärt tråkigt i min mening men tidningar med tjejer på, de s.k. tjejtidningarna kan vara trevliga. Snubblade över en artikel som jag fastande i, ni kanske har läst den men i alla fall, Sex på hans sätt

De sägs att genomsnittsmannen tänker på sex var 52:a sekund, medan vi kvinnor funderar över detsamma en gång per dag. Gösses, kan det verkligen stämma??? Kort sagt rekomenderar skribenten att prioritera sex eftersom det gör underverk för förhållandet vilket och andra sidan kan ligga sanning i men på vems villkor egentligen?
Det är lustigt hur olika män och kvinnor är skapta och uppfattar kärleken och jag vill tror att det är ett ganska vanligt kvinnligt/mannligt dilemma, rollerna vi lär in går ofta ut på att kvinnor påverkas av dagens händelser, uttrycker sig genom ord och intim närhet som inte behöver betyda sexuella övningar medan sex för mannen är deras kärleksberättelse och får han inte det är hans tolkning att kvinnan inte älskar honom. Sanningen är väl att det är bådas syn som är den rätta, det är ju trots allt så vi är skapta, det gäller bara att lära sig tyda varandras signaler

Formen känns lite bättre idag. Ska försöka få mig lite friskluft lite senare, känns instängt och syrefattigt efter gårdagens slappande.

Dags för brunch.




Rosslig i maskineriet


Har inte rört mig många meter idag, låg på soffan när P åkte på morgon och är där jag befinner mig fortfarande, möjligtvis har jag bytt plats på huvud och fötter. Känns ganska visset och det har lagt sig ett sånt där härligt rossel i halsen, får som vanligt whiskeyröst emellanåt när jag blir krasslig. Helgen kommer gå i vilans tecken, allt för att snart gå mot friskare tider så man slipper ta med sig förkylningen till Visby, hade varit snyggt om alla hade deckat när vi väl kommit ner.

Glömt att visa dom nya tillskotten till soffan, nämligen kuddarna som fick hänga med mig hem tidigare i veckan. Köpte några ljuslyktor gjorda av snäckskal i matchande färger också.

Dagens trogna vänner
kuddar




Naglar på " franskt vis"


manikyr

Jag älskar dom franska naglarna! Nöj dig med den franska manikyren eller dekorera med några stenar. Det är min absoluta favorit och fullbordar verkligen den renslipade looken! De är feminima, enkla och stilrena.
Tyvärr är kvaliten på mina egna naglar inte den bästa, dom skivar sig och är mjuka så det gäller att fila, fixa och trixa från början av utväxten om dom inte ska förbli små korta stumpar. Hemligheten är dock under- och överlack, ett måste för ett hållbarare resultat. Att nagellacket flagnar efter några dagar är otroligt störande! Personligen lägger jag hellre en krona extra om det innebär ett mer hållbart reslultat om man inte väljer den enkla och proffesionella vägen förstås.

FÖR EN ÖKAD SJÄLVKÄNSLA!



Hemma från allt svullande


Ojoj vad mätt jag är, tror minst sagt att jag ätit för en vecka frammåt men det var det helt klar värt!

krubb

Tack Malin för den goda maten!


Skriver mer i morgon, är så trött, soffan ligger risigt till. Vad gör ni en fredagkväll som denna?



På G in mot stan


Tryckte precis fast den sista tejpbiten för att fästa omslagspappret på mammas present, mer än så kan jag inte säga eftersom jag vet att hon är in här och gluttar emellanåt.

Ska göra mig lite respektabel nu och ta den efterlängtade promenaden, tror jag styr in på stadens gator, måste få mig ett par HELA strumpbyxor, någon annan som har samma problem, alltid ett stort hål eller en fet reva någonstans?

Ska iväg på födelsedagsmiddag när P slutar, en fågel viskade i mitt öra att det blir grillspätt, potatisgratäng och lite annat smått och gott, blir nog trevligt!

Dags att putsa fjädrarna! Ciao




HIPHOP & RnB


Blev en tidig morgon, i natt har en täpp näsa dominerat så kan tacka för att man har munnen att andas igenom, öronen är inte heller särskillt roliga, känns lite som att jag befinner mig i en tunna.

Sitter och ser på Vakna med the voice, Jacob avlägger precis sin Rap Attack, idag om Josefin Crawfords alla parkeringsböter, fredagens höjdpunkt hehe.

Usch fick precis ett samtal om remissen till tandläkaren, genast la den obehagliga känslan sig bekvämt över mig. Jag ryser! Ska dit på tisdag och göra en undersökning och fylla i lite formulär men nog pratat om det, förhoppningsvis blir inte den här dagen förstörd.

Får se om man tar en promenad lite senare om det lättar lite, ser ut att bli fint väder idag med.

Ciao!




Sex laxar i en laxask


Dagen har bestått av altanmys och en kortare stadstur. Solen har stekt på bra och senare på eftermiddagen har vi avnjutit en underbart god middag, ugnstekt lax, potatis och en kall fräsch sås, och färska jordgubbar och honungsmelon till efterätt. Mumsfillibabba!

Har nu myst ner oss i soffan för lite slötittande, känner mig väldigt trött efter dagens insats. Ser precis att vi har fått besök, våran s.k. "huskisse"

kisse

En lustig fröken som inte är rädd för att bjuda in sig själv, här sitter hon och kikar morron som kväll, ja egentligen då det passar henne.

misse

Inte är hon blyg för att checka läget vad som finns i kylen heller


Nå dags att återgå till tv:n, godkväll!




8 dagar kvar...


Godmorgon på er!
sol

Vaknade upp till en underbar morgon kring 9, solen tränger igenom persiennerna och jag skymtar en klarblå himmel! Formen är ungefär som igår, med andra ord inte fit for fight ännu, lite "snörvlig", lock i öronen och så otroligt varm med jämna mellanrum men det har inte gått nedförs i alla fall vilket känns bra eftersom det bara är dryga veckan kvar innan vi beger oss mot Gotland. Det är mamma som i flera år har sagt att hon minsann inte tänker vara hemma när hon fyller 50 och i början av Juni smäller det och på den vägen är det. Jonas kommer och möter oss i Stockholm också och sedan rullar vi ombord på färjan, kanske drar i några spelmaskiner och reskassan är räddad! Nja kanske inte riktigt men det ska bli kul i alla fall.

Ska bege mig till soffan en stund. På återseende!




Impulsivt telefonsamtal


Börjar med att be om ursäkt för den dåliga uppdateringen idag men formen har inte varit tipptopp, i alla fall inte första halvan.

Jag gillar impulsivitet, varför ska allt måsta vara så planerat i minsta detalj och varför är det många gånger så att man bara planerar saker inför helgen??

Fick ett samtal av Sussi idag, dom hade funderingar på att åkta till Luleå och ta en bio och undrade om vi ville haka på. Absolut ville vi det, passade även på att bjuda på middag innan, tacos stod på menyn, enkelt men så himmla gott!
21.15 tassade vi in i en redan nersläckt biosalong, herregud! hur lång tid kan det ta och ge oss lite varma chips och cola?

Väl inne såg vi "Änglar och demoner"


Utan att säga för mycket till er som inte sett rullen ännu så har just den gamla påven dött och en ny ska väljas samtidigt som Illuminati, sällskapet som i hundratals år bekrigat påven och Vatikanen, har vaknat till liv. Fyra kardinaler har kidnappats och från klockan 20 ska en i timmen dödas, dock på uppseendeväckande sätt. Sedan ska kvällen toppas med att hela Vatikanstaten sprängs i luften.

Tyckte filmen höll ett högt tempo och det hände saker hela tiden, saknade kanske dock lite mystik men helt klart en sevärd film.
 
Nu några kilo tyngre har Sussi och Janne börjat åka hemmåt, så pass många att stänkskydden på bilen slickade trottoarkanten då dom rullade ner på gatan, nää skämt och sido så har det varit en trevlig kväll!

Nu ska jag fortsätta varva ner en stund i soffan och sedan bege mig mot sängen. Natti, natti!




Piggelin


Inte formen, glassen!

piggelin


Har varit en jobbig dag, är fortfarande tom på energi trots att P dukat upp med isglass, surt och lite salt. Känns som om allting går i slow motion och kroppen säger ifrån vid minsta rörelse, känner mig helt enkelt i dålig form. Önskar att man hade sluppit det dåliga samvetet för att ha legat hela dagen, den största ansträngningen har varit att förflytta sig mellan sovrummet till soffan i vardagsrummet och givetvis för ett och annat toalettbesök. Men nu har jag skrivit färdigt om dagens magplask och hoppas på att det är mer eller mindre bortblåst tills i morgon. Dags för glass nummer två, är inte långt ifrån antändning nu.

Godkväll på er!





Orkeslös var ordet


Om det hade funnits en on och off knapp på ryggen hade den stått på off idag för jag är bara så trött, finns ingen energi till vare sig det ena eller det andra, gäspade stort när jag nu mot kroppens vilja loggade in på bloggen. Känner mig nästan lite krasslig, vaknade upp med känslan av taggtråd i halsen. Usch! Jag vägrar blir sjuk. Hoppas det går över, går över snabbt! Kroppen värker men jag kämpar som vanlig emot.

Trött

Dags för en time out!




Efter helgens bravader


Var riktigt trevligt även på lördagkväll hos Janne och Sussi, som jag trodde så bevittnades ingen svensk seger men däremot var det norskt för hela slanten, Alexander Rybak charmade till sig nästan alla 12:or från Europas länder vilket resulterade till en storslagen seger,aldrig har någon vunnit så överlägset tidigare.



Blev en lång lång natt, grabbarna kom inte hem förän efter halv 4 som hade åkt över till vårat grannland för en krogrunda. Väl hemma började dom steka hamburgare och ägg och käka glass med kiwi, jag och sussi stod däremot hellre över och besådade galenskapen. Tror klockan var närmare halv 7 sista gången jag kikade på klockan innan ögonlocken ramlade igen med en "dunns"

Igår blev det bakismat och lite mys nere vid älven och sedan hem till storstaden igen. Somnade därefter som en klubbad säl i soffan efter allt nattsuddande och befann mig i en helt annan värld resten av kvällen. Tack för en trevlig helg!

Idag är jag fortfarande inte utvilad, känns som om jag blivit överkörd av en traktor eller liknande. Klockan ringde tidigt eftersom jag skulle åka iväg och hämta mamma och pappa som skulle lämna in bilen på rekond. Brummade vidare för några ärenden och sedan in till stan och käka buffé på ett kinahak, inte alls dumt. Nu några timmar senare och med en renare bil har dom börjat rulla hem och Sebbe har kommit förbi, ska iväg och cykla en sväng i det kanon härliga vädret.

Ciao!




Doften av grillat


Tänka sig, vi har överlevt Ikea. Blev trots allt inte bankrutt. Fick med oss lite smått och gott, bla en vit päls, en mycket efterlängtad rullgardin till sovrummet osv.

Var jätte trevligt hos Sussi och Janne igår, åt gott, snacka skit, tog en bira och såg på film.

S&J
Kvällens värdar och en gullig "rottis" i mitten

Grillen är tänd för dag nummer två, ikväll hos föräldrarna, lukten börjar leta sig in och reta fram ett kurr. Ska bli mycket gott!

Beger oss mest troligt till Sussi och Janne ikväll igen, grabbarna ska ta sig en sväng om och ta sig några öl medan jag ska göra Sussi och bullen i ugnen sällskap hemma i soffan framför finalen av Eurovision song contest. Att Sverige inte vinner är vi väl medvetna om men om nu en skräll skulle inträffa mot förmodan så är den bevittnad.

Dags för krubb!



IKEA Nästa!


Ikea
Nu bär det av till Ikea, ska och förstöra pengar, på återseende!




Brottom, brottom..


Jag hinner inte skriva men jag gör det ändå, blev sen från promenaden med Kerstin, varit och gått runt Gylzaudden. Jag packar, packar jätte fort, känner mig stressad, måste dra. P ligger snart på tutan utanför, nu beger vi oss 8 mil norrut. Vi hörs senare!




Hemma från mördarrunda!


Sitter med en balja isvatten och återhämtar mig från min förbränningsrunda, det var tungt på morgon, pulsen var uppe i skyarna och en inte allt för välkommen mjölksyra dök tyvärr upp men det var bara att ignorera, jag skulle ju göra det här, och nu en timme senare sitter jag här, nöjd!

Ska slå mig ner i soffan och kika på det beroendeframkallande Days of our Live och sen blir det duschen. På återseende!



Vad är det som är rött och sött?


JORDGUBBAR SÅ KLART!! :-)
Jordgubbar
Dagens delikatess är avklarad och årets första jordgubbar är nu ett minne blott, man hinner nästan glömma bort hur enormt gått det faktiskt är och inte nog med att det är underbart gott så smakar det sommar också. Det gjorde gott för magen :-) Skulle kunna äta ihjäl mig!

I morgon bär det iväg till Kalix, ska grilla med några kompisar och hälsa på päronen. Ska bli trevligt!

Nu blir det sängen, natti, natti!




Jag mot en klarblå himlen

 
promenad
Tog en lång låång promenad tidigare, det var jag mot solen och den klarblåa himlen, helt underbart




Stylingtips- Just nu!


Stylingprodukter
  

Tigi Bed Head Brunette Goddess Shampoo
. Det här schampot doftar väldigt gott, min näsa skulle säga att det är en underbar doft av kola, gör absolut så du längtar tills nästa gång du ställer dig i duschen. Ger näring och optimal glans och bevarar och framhäver dom bruna nyanser. Oavsett om det är naturligt eller om man fått hjälp på traven.

Tigi Bed Head Brunette Goddess Conditioner är det nämnda shampots andra hand, pricken över i:et. Hjälper att bevara färgen och ger optimal lyster och näring och tillför fukt.

Tigi Bed Head Small Talk. Fönkräm som luktar helt underbart, lite som godis. Fungerar i tre olika syften: den ger volym och lyft, stimulerar ett livlöst hår och stylar genom definition, stadga och kontroll. Den tillför fukt och motverkar frissighet vilket är mycket tacksamt. Lättanvänd och aktiveras vid värme.

Tigi Catwalk Root Boost Spray kombinerar det bästa från tre världar. Ett skum/lotion- spray som ger textur, volym och fyllighet. Ger ett stort, vackert och fräscht hår utan att tynga ner! Den är helt fantastik, skulle kunna ersätta många produkter i mitt överfulla badrum vill jag lova.

Tigi Bed Head Masterpiece. Fuktresistent hårspray med underbar glans! Ger en medel-/hård stadga och är lätt att borsta ur. En riktig favort och ett stort plus är att man kan säga hej då till flygit och statiskt hår.

Det var några heta stylingprodukter handplockade ur badrummshyllan, bara ett tips!


Dags att ta på sig solbrillorna och gå ut och ta emot dagens uv strålar, det är kopnonväder. Ciao!




Skönhetsfavoriter- Just nu!


Make up


Biotherm Aquasource Non Stop
är en fuktmättande ansiktskräm. Just denna är för en normal/kombinerad hy. Den gör huden skönt mjuk, smidig och återfuktad och ger huden både energi och lyster. En fuktbomb alltså! smörjs in på väl rengjord hy och kan användas såväl morgon som kväll.
 
Lancome, LA BASE. En underbar makeup primer från Lancome som är grunden för underlaget och används efter ansiktscreme men före foundation. Den jämnar ut huden, förminskar rodnader, gör att porerna syns mindre och ger en vacker lyster. Den ger inte bara en vackrare hud, den ser dessutom till att din foundation fäster bättre och håller längre, och vem vill inte det?

Lancome, Teint Idole Ultra
är en av Lancômes bästa foundation, i mitt tycke. Den ger en slät och smidig hud och ett matt och långvarigt resultat, TROTS en svettig kväll på krogen eller en promenad i sommarvärmen. En foundation som är luftig, täcker naturligt och perfekt utan att det blir en "mask" känsla. 

Diorshow, Iconic. En maskara med silikonborste, jag bara älskar den. Böjer, lyfter, separerar samt ger volym och längd, allt i ett. Absolut en storfavortit!

Nouba, ögonskugga. Lös multiprodukt med fint skimmer som finns i olika färger, just denna heter SPICEGOLD och är en av mina favoriter, jag kommer helt klart glänsa ikapp med solen och annat bling bling i sommar. Funkar även perfekt tillsammans med en mörkare skugga vid sotade ögon. Använd den som ögonskugga, highlighter över kinder eller dekolletage, väldigt användbar med andra ord.

 Detta var några tips för skönhetsmasken, skulle för mig vara svårt att klara sig utan

 


Elektroniskt


Såg precis ett mail av min mamma som jag känner att jag vill dela med mig utav, dock med några bortklipp... Here it comes


Vänskap är viktig! Orsakerna till den kan vara många

Människor kommer in i ditt liv av en orsak, för en period eller för resten av livet.
När du förstår orsaken, kommer du också att förstå hur du skall  förhålla dig till denna person.

När någon kommer in i ditt liv av en orsak, är det oftast för att fylla ett behov du har uttryckt. De har kommit för att hjälpa dig genom en utfordring, för att ge dig vägledning och stöd. För att hjälpa dig fysiskt, känslomässigt och spirituellt.

Det kan verka som om de är sända från himlen, och det är de!

De är för det du behöver dom. Så plötsligt, utan att du gör något fel eller på ett till synes opassande tidpunkt, kommer denna person att säga eller göra något som gör att erat förhållande tar slut. Ibland dör dom, andra gånger lämnar dom dig.

Ibland provocerar de dig och tvingar dig att fatta ett beslut.
Det som är viktigt att förstå är att ditt behov är mättat, ditt öde är fullbordat, deras arbete är utfört. Den bön du skickade till universum har blivit bönhörd, och det är nu dags att gå vidare.


Några människor kommer in i ditt liv för en PERIOD, för att det är din tur att dela
med dig, att växa eller att lära. De ger dig en upplevelse, lugn eller får dig bara att le!

Kanske lär de dig eller visar dig något du aldrig gjort förut. Vanligen ger de dig en ofantlig mängd av glädje. Tro på det* Det är äkta! Men bara för en period.

Livslånga förhållanden lär dig livslånga läxor, sådant du måste bygga upp för att få en solid känslomässig grund. Ditt jobb är att acceptera läxan, älska denna människa och använda det du har lärt i andra relationer och områden av ditt liv.

Det sägs att kärleken är blind, men vänskapen är klarsynt.
Tack för att du är en del av mitt liv, antingen det är för en period eller
för resten av livet.


Tyckte att det var jätte fint skrivet och att mycket verkligen stämmer, i alla fall jag känner igen mig


 

Semesterfeber


Nedräkning till avfärd har börjat, semestertåget med start från Kalix med destination Gotland har börjat, i skrivande stund har vi 16dagar kvar till galenskapen startar! För er nyfikna så kommer nog ett inlägg där jag skriver lite mer ingående om detta vid ett senare tillfälle.

Tro det eller ej men jag har snart klarat av ytterligare en dag av det sunda livet, utan några som helst problem.Känns bra!
Det är på tiden att det börjar blåsa medvind, hade känts tungt att måsta ta jobb på kvantum vid kreaturen, ligga i charken med ett rött högblankt äpple i munnen men nog om det.

Tog en promenad tidigare in till stan och mötte upp Sebbe som skulle komma förbi och hälsa på och då gör jag den tabben som jag inte skulle ha gjort nämligen att låsa ut mig. Vem kom på dessa sjuka självlåsande lås kan man undra? Nå 1 - 0 till dörren, men än är de inte över!!

Doften av nyduschad karl seglar närmre, dags att sätta på en film och även den här kvällen mysa ner sig i soffan.

mys




Självdiciplin?


Vaknade på morgon och kände att nu jäklar får det vara färdigt med alla onyttigheter, inte för att jag stoppat i mig något sådant sen dom läckra muffinsarna men ändå! Ska verkligen försöka undvika att detta blir ett uppvaknande precis som alla andra. Det håller för ett tag men sedan kanske man har en jobbig dag eller något annat som tynger en vilket är en perfekt anledning för mig att bryta min självdiciplin, ibland undrar jag om den ens finns!?

Jag kan bli så farbaskat sugen ibland, ta tex choklad och i hopp om att stilla mitt begär länsar man både skafferi och kyl, men hjälpte det? Ne, då mår man illa istället men fortfarande skulle man lätt kunna klämma i sig en 200g chokladkaka som man i början var sugen på. Tänk att man är så dum att man kastar sin självdiciplin åt sidan och hugger loss på "godisförrådet" Jag vet ju att det inte känns bra när man till sist hinner ifatt sig själv och då är det redan försent. Bilden av sig själv blir sämre och sämre men ändå gör man om det igen?
Givetvis finns det andra bidragande faktorer till att det kanske plötsligt framträder en bilring som man först inte hade men just detta sug och bristen på självdiciplin tror jag är boven för många, ändå kan man känna sig så ensammen och tycka att alla andra klara sig så galant? Eller har jag fel?

Jag tror det handlar om att hitta balansen mellan diciplin och en nypa av sunt förnuft. Det får inte gå över styr, självklart ska man kunna unna sig, man blir inte gladare av att alltid stå över när de andra äter efterrätten eller att äta ett hårt bröd istället för ett mjukt. Det är i långa loppet det avgörs och i samband med att man börjar få bättre vanor så förändras även ens välbefinnande som vi alla vet kommer från insidan. Kanske att man en dag passerar spegeln som man en längre tid har undvikit ser en helt ny och gladare JAG

Jag ska i alla fall försöka...





Grande Finale


DÅ VAR SVERIGE MED I SLUTTAMPEN, FINAL PÅ LÖRDAG!

go too sleep
Dags för refrängen, Natti, natti!






Stadsinventering och Caffé Latte


Japp det blev en snabbsväng på stan, hittade bla en lite längre sommarjacka på VILA, en sån där skön och ledig sak, perfekt till lite kyligare kvällar.

Jacka

Väljer att bespara er mardrömmar i natt, ser på tok för härjad ut för att vara med på bild nu, eller om sanningen ska fram har myskläderna åkt på och lilla My toffsen är på plats. Får duga med galgupphängning.


stenar med text

Var in på Annolunda som vanligt. Idag var det  främst ett par stenar med olika texter och ord som lockade. Det finns på tok för mycket fint, speciellt när inte plånboken tillåter. Har länge tänkt köpa några stycken men det är alltid slut eller finns inte några av de ord jag tänkt mig så har inte blivit av. Alla har vi våra favoriter som för oss betyder något speciellt.






Caffé Latte
Caffé Latte, pricken över I:et, lite uppåt chack fick avsluta stadsturen

Nu är det dags att mysa ner sig i soffan med lite frukt och en filt, tanken är att se semifinalen av Eurovision song contest. Förhoppningsvis får vi se Sverige gå vidare till den stora finalen som avgörs den 16 Maj, annars vet jag inte om jag tänker bänka upp mig för att se resten, är alldelens för mycke skit med för min smak. Ursäkta ordvalet

GODKVÄLL!






Back on track


Nu har jag varit en värdelös bloggerska ett tag vilket jag är medveten om men jag har haft mina anledningar, tanken är att bli bättre nu, mycket bättre!

Har inte gjort många knop sen sängen, kikat lite på tv och suttit och klickat mig runt på några bloggar. Det är dags för mig att uppdatera min egna lite, JAG VET! det gäller bara att få tummen ur men det kommer så småningom, var sak tar sin tid :-P

Igår hälsade jag på Ulrika, riktigt trevligt! Var och kikade på storheden och sedan tog vi en promenad i det fina vädret. Om man ändå kunde få slippa skoskav, nu börjas det. Få se vad det blir för plåsterkonto det här året...?  Någon som har en mirakelmetod att rekomendera?

Hämtade sedan Elsa från dagis, väldigt go och glad unge, dock med humör men det hör väl till. Förstår inte hur man orkar vara så aktiv hela tiden? Att inte sitta still en sekund i onödan. Hon gjorde kullerbyttor s.k "bytta" i soffan, tränade klara färdiga gå vilket blev gå, gå gåååå! gick runt med storlek 39 på skorna och undra när dom skulle passa osv, man kan inte låta bli att le.

Elsa


Nu ska jag gör mig i ordning, måste ut i solen och göra en energipåfyllnad. Vad ska ni göra idag?




The sunshine is back


Efter lite stök här inne letade solen sig fram igen, blev rester till middag, söndagen till ära. Ska snart slänga benet över ramen och cykla hem igen, kanske hinner man få ytterligare solstrålar på näsan. Hoppas verkligen att dom senaste gråa dagarna byts ut mot solsken för visst känns livet så mycke bättre och lättare när solen skiner på en klarblå himmel!

Nu är det kafferep här, själv står jag över men socialisera kan man ju alltid göra. Godkväll alla bloggläsare!






En helg senare


Roligt att ni tycker lampan är läcker, kan rekomendera den lilla butiken Annorlunda där den är köpt, en butik som säljer spännande och annorlunda inredningsdetaljer, presentartiklar & mode designprylar. Kika in om ni har vägarna förbi, jag bara älskar den!

Sitter och myser på altanen, solen skiner och det är riktigt varmt, provar P:s föräldrars nya loungemöbler, inte alls dumma, ska också skaffa oss en mindre grupp till balkongen hemma.

Igår blev det en shoppingtur och vårmässa i Skelefteå, mässan var dock ingen höjdare. Väl hemma blev det Robinson och hemmabak. Köpte små söta muffinsformar som ser ut som rosor på Åhelns och så här blev resultatet.

Muffins




 















Rosmuffins









MYCKET SMARRIGT!!











Har förflyttat mig in igen, stora fluffiga moln drog över oss, skulle inte ha varit så snabb att skriva om solen, det misstaget gör man allt för ofta. Färdigsolat för idag ser det ut som men man det var skönt så länge det varade!

Dags att börja sätta något i kistan, kurret har blivit allt tydligare. Ha det toppen!






Pulsen har gått ner, njuter av fredagkvällen


Nu var man nerkurad i soffan, fullproppad med tacos, magen känns som en tunna men vad gör man inte när det är såå gott? Peter Settman är i rutan, inga favoritartiser ikväll men helt duglig fredagsunderhållning.

Idag fick vi med oss 240 liter planteringsjord hem, dock inte jag som besitter dom gröna fingrarna, snarare inga fingrar alls när det gäller sånt men man kan ju inte vara bra på allt! Sedan blev det inhandling till middagen, byte av en lampa och givetvis är den obligatoriska caffé latten avbockad.

Kristallkrona

Den här kristallkronan är det vi har bytt, tyvärr. Vi fick oss en ny men man hade önskat att den hade varit färdigmonterad. VILKET TERAPIJOBB! Till och med personalen på Annolunda där vi köpt den sa lite fint i samband med att vi drog kortet att det kunde vara risk för skillsmässa om man inte kunde konsten att behålla lugnet och andas emellanåt, varenda arm och varenda kristall ska nämligen sättas på sin plats så det tog sin lilla tid, kanske är tur att vi inte är gifta, inte ännu i alla fall hehe. Lika bra att vänta tills dessa prövningsmoment är avklarade :-P  ...DAGS FÖR MONTERING NUMMER TVÅ

Godkväll med er, ha en fortsatt trevlig kväll!





Snabbis! I vanlig ordning


Har lite brådis, ska iväg med Kerstin på några ärenden men lyckades smita upp en sväng för att slänga in några rader så ni vet att jag lever. Hade funderingar på att åka till Umeå i helgen men vi bestämde oss för att skjuta på det eftersom Petter slutar så sent, istället blir det tacomys med P:s familia, ska bli trevligt.

Nu hör jag Kerstin stampa nedanför trappen, dags att kila, ska försöka hinna med ett inlägg senare.. På återseende!





Handlingsförlamad


Drog en förhastad slutsats, är inte riktigt igång med bloggandet ännu eftersom vi inte hunnit få igång Internet i den nya lyan, snacka om att man känner sig handikappad men den 12:e ska det bli ordning i "cyberspacet" igen.

Sitter hos P:s föräldrar, kikat runt efter lite jobb men utan framgång, inte helt roliga tider men,men

                                                          Några bilder från den gångna helgen...

1 Maj Partajj
God mat, inte allt för skönsjungande sång men vad gör väl det? Tack för en trevlig kväll!


Dags att kila, Ciao!





Åter på banan ;-)


Efter hela fem dagars uppehåll så är jag tillbaka, jag förstår att ni saknat mig!

SkurhinkJa mina vänner, ni undrar vart jag hållit hus de senaste dagarna. Då kan jag tala om att jag agerat städkärring i dryga 5 dagar, med andra ord inte något att vara avundsjuk över. Känner mig kräkless på allt som har med städning att göra, inte för att jag någonsin har haft städning som någon favoritsyssla men sk flysstädning, kan det bli värre??
Det lär dröja lääänge tills nästa gång, men ack så skönt det är att se reslutatet växa fram och äntligen börja se ljuset i tunneln som man i början inte trodde fanns.. ÄNTLIGEN KLAR!
Blod,svett och tårar är nu genomlidet

Mitt i all kaos hämtade jag Ingela från busstationen i torsdags och vi började visiten men att besöka gröna konsum, det var ju trots allt valborgs och den inplanerade festen på fredagen skulle bli av. 
Grabbarna fick agera grillmästare, det blev fläskfile, kroketter,vitlöksbaugetter, sallad, fetaost, potatisallad och mycke annat gott! Bilder kommer sen.

Majbrasa
Vad vore valborgs utan den traditionella Majbrasan?




lilledu

Välkommen till min blogg!


Mitt namn är Sandra och jag älskar när livet leker och allt annat som förgyller vardagen. En tidig Junimorgon 2010 fick jag tillsammans med min sambo vårt första barn- en helt perfekt son.

I November 2011 var vi med om livets mirakel igen. Emilio blev storebror till lillasyster Carisma.

Här i bloggen skriver jag om allt som faller mig in. Allt från ytligheter till djupare tankar till vad som händer med våra småtroll.

Kom ihåg att livet är en gåva och att uppskatta varandra, vardagen och nuet är viktigt!

Hoppas ni gillar den. Enjoy!