Ett barn är fött


Morgonen började med glada nyheter då ett efterlägtat mms plingade till i telefonen. En tår rullade ner för kinden då jag såg det lilla underverket Lea som föddes tidigt på morgonen, 2 dagar efter BF. Är det inte helt fantastiskt!? Vi gratulerar förståss dom stolta föräldrarna Sofi och Andreas i väntan på att få se det lilla livet :)




Torsdag


God förmiddag! Emilio har precis lagt igen ögonen en stund och jag har slagit mig ner i soffan för att pusta ut efter en dusch. Vädret är strålande så när Emilio vaknar blir det till att gå ut.

Emilio är så fruktansvärt söt. Nästan varje morgon vaknar man av att han ropar mäma, mäma och när man går och hämtar honom skiner han upp och bjuder på världens leende. Jag plockar upp honom från sängen och går mot fönstren där vi vinklar upp persiennerna tillsammans och Emilio vinkar till utsidan.

Ibland brukar jag fråga honom vart lampan är och då tittar han upp mot den, ler och vinkar. Ja, han vinkar faktiskt till det mesta. Gounge! Lampa för honom är dock taklampan i vardagsrummet. Kristall ska det vara och ingenting annat hehe.

Men nu ska jag återgå till tv:n en stund. Ni får ha en bra dag!





Ett mysterie


Svullnaden har lagt sig och rivmärkena är inte direkt röda längre. Istället pryds dom av små sårskorpor där det gått hål på huden. Tack och lov så vaknade jag inte med några fler på morgon. Detta lär förbli ett mysterium.

Idag har jag och Emilio bara varit hemma, lekt och myst. Ja det är nästan så att jag skäms men jag har faktiskt inte orkat ut genom dörren trots det fina vädret. Igår däremot var vi ute i flera timmar. Vi åt lunch och Emilio satt länge och lekte med både burkar och duplobilar. Mitt ansikte har nu mer fått en lättare ton och är inte genomskinligt längre :)

Gunga

Gungpremiären för några dagar sedan


Emilio ligger ute i vagnen och sover och jag ska passa på att vicka omkull på soffan en stund. Har legat vaken mycket i natt då jag inte kunde somna om efter att ha varit upp till en ledsen gosse.

På återseende!




Påsken 2010


Påsken har bjudit på helt fantastiskt väder, en ledig sambo och en gladskit till unge. Det hade inte kunnat bli mycket bättre bortsett ifrån min svajande dagsform.

Vi har varit ute massor, myst i solen och njutit av ledigheten tillsammans- helt underbart och den bästa påsken på länge. Emilio har fått sitt första påskägg, gungat för första gången, ätit ute, krypit runt på altaner gånger många, ja ni hörde rätt. Sedan drygt en vecka tillbaka kryper gossen över golven. Tidgare har har bara krypit mot det han har haft planer på att ställa sig emot och när han skullat komma upp i famnen osv. Hur sött som helst :)


Tyvärr tar det roliga oftast slut så idag är vi tillbaka i verkligheten igen. P har återgått till jobbet och jag och Emilio är ensam igen. Gud så jag längtar till sommaren och vår nästa ledighet tillsammans, den bästa och längsta dessutom. Veckorna får gärna gå fort.

Igår var vi och hälsade på Hanna, Andreas och Otto. Åt LCHF pannkaka till lunch och surrade i några timmar. Mycket trevligt!

Vidare så vaknade jag upp med oförklarliga rivmärken på morgon. Både på ryggen, över ena bröstet och i ljumsken? Första trodde jag att det var tryckmärken från exempelvis lakanet men när jag tog mig en närmare titt så var rivmärken konstaterat. Illröda och utåtbucktade. Vid skrivande stund har dom ljusnat en aning men syns och känns fortfarande. Vissa av dom skulle jag mot förmodan kunnat ha gjort själv men dom på ryggen är ett stort frågetecken eftersom jag inte skulle ha nått ditt ur huvudtaget. P kan det inte heller ha varit. Med tanke på tidigare skumma upplevelser så går genast tanken till det onaturliga. Mindre trevligt. Men nog om det.

Nu soffan en stund medan Emilio sover sin förmiddagslur. Ha en bra dag!




Hej bloggen!


Energin är låg idag så det blir inte många rader men jag ville åtminstone kika in och önska er alla en

Glad Påsk


 




Onsdag


God förmiddag! Det visade sig bli en riktigt trevlig heldag med Sofi igår. Vi började med en promenad runt Gultzaudden och in mot stan där vi storsade omkring i det kanonhärliga vädret. Därefter gick vi vidare mot statsviken för att passa Sofis tid på MVC. Där fick jag och Emilio följa med in och lyssna på bebisens hjärtljud. 7 dagar kvar till beräknat BF så vi väntar med spänning.

Väl klar där promenerade vi vidare in mot stan igen och därefter hem mot dom. Emilio somnade på vägen och vaknade ganska lagomt tills vi skulle gå in. Vi upptäckte att tiden bara hade rusat iväg och att vi faktiskt hade varit ute i 4 timmar.

Knappt en timme senare kom Andreas hem från jobbet och det bjöds på spagetti och köttfärsås och lite kvällshäng innan jag och Emilio slutligen fick skjuts hem.

Hemma igen blev det pyjamas och välling och därefter sängen. Själv mös jag ner mig i soffan i väntan på att P skulle sluta för kvällen.


Idag kommer Lisa, Andreas och Knut och hälsar på kring halv 12. Trevligt! Det börjar vara ett tag sedan vi sågs.

Vidare så har Emilio fått prova sin gåvagn som han har fått av sin mormor och morfar vilket han verkade tycka vara ganska roligt även om det ännu är lite problem med balansen och vill till att gå på tok för fort.

Gåvagn





Mätt och belåten


Är precis hemkommen från kvällens 30-års firande. Mycket god mat och trevligt sällskap :)

Emilio har fått på sig pyjamasen och dricker för tillfället välling innan det är dags att nanna kudden. Men först det obligatoriska mammamyset.

Välling


Vi hörs mer i morgon. Godkväll!




Söndag morgon


Har precis lyckats gnugga ur det värsta gruset ur ögonen. Emilio fortsätter med sina jobbiga nätter även om han inte vaknar lika ofta. Jag förstår inte varför han har fått för sig att grina så mycket. Nå ja.

P åker snart iväg och jobbar och jag tänkte slänga ner Emilio i vagnen för en promenad. Vädret är stålande. Jag hade till och med tänkt våga mig ut så där genomskinlig som man är vid den här tiden på året utan något underlag i ansiktet. Lite färg skulle inte skada. Morgonrocken däremot får nog bytas ut mot något mer lämpligt.

På återseende!




Gäsp


Fy vilken natt det har varit i natt. Emilio verkar ha fått för sig att fortsätta vakna gånger många och på råga av allt vara väldigt svårsövd. Det är inte så att man jublar när man först har varit hos honom över en timme och precis har hunnit tillbaka till sängen, äntligen återfått den där sköna känslan innan man ska lägga igen ögonen och så hör man ett whhaaa i babymonitorn igen- suck! Jag hoppas det är snabbt övergående men nog om det.

Igår var vi på middag hos Sofi och Andreas där det bjöds på årets första grillning. Som jag har längtat :) Mums!

Idag är P ledig eftersom han jobbar helgen och den kommande veckan. Tanken var att hitta på något men frågan är bara vad? Så långt har vi inte riktigt hunnit ännu. Det kanske slutar med att vi ligger som tre klubbade sälar här på eftermiddagen och tar igen nattens vakna timmar. Nå ja, det återstår och se.


Vad ska ni hitta på idag?




Bättre


Godmorgon!

Emilio mår nu mycket bättre, tack och lov. Stackars liten har verkligen varit jätte hängig. Det var knappt så att man fick någon respons av honom i måndagskväll- usch!

I måndags firade som sagt även jag och P våran årsdag vilket kom att bli lite av det annorlunda slaget. Det var skyttetrafik mellan vardagsrummet och Emilios sovrum då han vaknade upp och var ledsen flera gånger i timmen. Det är inte lätt att vara liten och sjuk. Vi lyckades i alla fall äta lite gott och mysa en stund i soffan innan vi bestämde oss för att nanna kudden i förebyggande syfte om Emilio skulle fortsätta med sina uppvak natten igenom. Fram till 03.00 pågick det innan han sedan lyckades somna om ordentligt till 06.30. Skönt!

Under kvällens gång slängde P plötsligt fram en överraskning. Något som jag verkligen inte hade förväntat mig. Ett fint inslaget paket, sizen av en mindre modell av chokladlåda men någon choklad var det inte. När jag lyfte på locket så var det ett halsband från Rock by Sweden eller egentligen så är det två. Antingen att kombinera eller ha separat. Vad tycks?

Rock by Sweden


Vidare så blev Emilio 10 månader igår. Tänk snart är han ett helt år, tar sina första steg och säger sina första små ord som inte är ett gnälligt maaammmma. Jag älskar verkligen att se hans utveckling. Min lilla bebis som inte är någon bebis längre :)


Emilio


Men nu ett välbehövligt blöjbyte. En inte allt för härlig doft passerar näsan. Ni får ha en bra dag!




Mammahjärtat värker


Här kämpar vi vidare med att hålla febern nere.

Under förmiddagen kom Emilios gammelfarmor och gammelfarfar och hälsade på och Emilio verkade piggare efter att ha sovit och fått alvedon. Tyvärr så hann dom bara fara så började febern stiga och den ena zuppen har avlöst den andra.

Han har varit helt utslagen och knappt orkat röra sig. Bara legat och myst med mig i soffan och sovit. Mammas lillhjärta!

Ikväll tempade han 39,8. Jag hoppas verkligen att han får sova i natt och att vi slipper ännu en vakennatt.


Sjukling





Febern har anlänt


Jag hade mina misstankar att något inte var som det skulle när Emilio plötsligt började hosta och var mycket ledsen under gårdagen och mycket riktigt. Natten fortsatte i samma spår. Ledsna uppvak gånger många, täpp i näsan, hosta osv. På morgon var han stekhet och tempade 39,6 i feber. Stackars liten!

Han har varit jätte hängig och ynklig och har klamrat sig fast runt mig hela morgonen men har nu äntligen lagt igen ögonen en stund efter en välbehövlig zupp. Jag hoppas det bara är något tillfälligt även om han fortfarande känns ordentligt varm.

Vidare så är det min och P´s årsdag idag. Vilken tajmning med en sjuk gosse. Så får se vad vi hittar på när P kommer hem från jobbet. På något sätt ska vi väl ändå lyckas göra kvällen lite extra speciell.


Vi

Älskar er ♥




En minnesvärd begravning


Gårdagens begravning var jätte fin. Karolin låg i en vit kista med ett fint inramat foto nedanför. Uppe på kistan låg röda rosor, runt om stod tända ljus och på golvet låg mäktiga blomarrangemang med hälsningar från anhöriga, allt så himla vackert! Piano spelades och bla "Det vackraste som finns" sjöngs. Mycket tårar fälldes från alla håll för den sprudlande själ som lämnat oss. Kort och gott en mycket minnesvärd begravning.




Läkarkontroll & ett farväl


Gårdagens läkarkontroll gick bra bortsett ifrån att Emilio knappt har gått upp 100g sedan sist vilket kanske inte var något varken bm eller läkaren jublade över. Dom hetsade dock inte upp sig heller men det blev en hel del matprat och där fanns egentligen ingenting att anmärka. Det är ingen dålig mängd han får i sig. Däremot har han en tendens att kräkas och få sura uppstötningar mellan varven vilket man tycker ska upphöra när han äter fast föda. En medicin kom på tal i fall det inte har lugnat ner sig fram till 12 månaders kollen. Men nog om det.

Gossen nuvarande vikt är 7560g och han mäter 69,5cm. Är nöjd och glad och det är det som är huvudsaken.

Strax bär det iväg till Kalix. Ni minns kanske att jag berättade att en gammal vän har dött. Det är hon som ska begravas. Det är med blandade känslor jag åker dit men det känns bra att visa sitt stöd samtidigt som en bagravning självklart aldrig är rolig. Ett avslut för oss alla, tyngre för vissa än för andra. Jag känner verkligen med hennes familj.

På återseende!




Nu mer...


...Ställer sig Emilio mot det mesta där höjden tillåter. Han skiner upp och tycker förstås att det är jättekul. Att däremot ta sig ner är inte alltid lika roligt då dom flesta egna försök slutar i tårar. Men det kommer, han gör framsteg för varje dag som går. Lillhjärtat som har blivit så stor :)

Emilio står

Men nu blir det snart lunch och därefter BVC och läkarkontroll. Ni får ha en bra dag!





Vilket Aprilvädet


Den här veckan har hunnit bjuda på både regn, snö och solsken. Jag behöver knappast påpeka att jag föredrar det sistnämnda.

Igår promenerade jag och Emilio in till stan tills P slutade. Fast än klockan närmade sig 16.00 så var det fortfarande jätte varmt och skönt. Det blåste knappt och solen värmde. Det var nästan så att man kunde ana sommaren om man slöt ögonen. Härliga känslor infann sig.

Tittar man däremot ut genom fönstret idag så är det slask ögat ser. Det är inte precis så att man jublar. På morgon vräkte snön ner för att sedan övergå till regn på eftermiddagen. J*vla skit, ursäkta språket men jag hade hoppats på en lika skön promenad idag också. Istället får man bli blöt-suck!

Dags att rusa. Ha det bra!




Ny vecka


Ni trodde väl inget annat än att få se en uppdatering när ni kikade in? Ni vill väl inte påstå att jag misskött mig på sistone? Nä skämt och sido så är jag väl medveten om att det har varit sparsamt med inlägg. Har jag inte haft annat för mig så har jag varit för trött eller haft idé torka och inte vetat vad jag ska skiva. Men jag kommer igen, ge mig bara lite tid.

Idag har jag och Emilio hållt oss inomhus bortsett ifrån en timmes promenad i regnet. Förhoppningsvis gjorde det lite nytta och ger snön lite hjälp på traven att försvinna för nu är det på tiden. Tycker ni inte?

Till middag blev det lax i foliepaket, sallad, gröna ärtor och en kall sås. Mums! Emilio fick också smaska på gröna ärtor. Igår fick han ris. Han är så söt när han jobbar på med att få det i munnen om än mer än hälften städas upp från golvet.

Nu däremot närmar det sig välling och sängen för gossen. Bjuder sist men inte minst på ett kortare filmklipp på en av alla dagens klättringar på en mycket nöjd Emilio. Ha en fortsatt trevlig kväll!






Zzz!


God söndagkväll! Helgen har passerat och vi går mot en ny vecka. Tiden går fort när man har roligt.

Emilio har badat och smaskar för tillfället i sig kvällens välling. Aj då det börjar ta slut- whaaaaaa!

......En stund senare.....

Tårarna är torkade, tänderna är borstade och han är nu även nerbäddad i sängen. Dags för en annan att vicka omkull i soffan. Som jag har längtat. Hörs mer i morgon!


Bada





lilledu

Välkommen till min blogg!


Mitt namn är Sandra och jag älskar när livet leker och allt annat som förgyller vardagen. En tidig Junimorgon 2010 fick jag tillsammans med min sambo vårt första barn- en helt perfekt son.

I November 2011 var vi med om livets mirakel igen. Emilio blev storebror till lillasyster Carisma.

Här i bloggen skriver jag om allt som faller mig in. Allt från ytligheter till djupare tankar till vad som händer med våra småtroll.

Kom ihåg att livet är en gåva och att uppskatta varandra, vardagen och nuet är viktigt!

Hoppas ni gillar den. Enjoy!