Stortjejen :)

 
Jag har ju glömt berätta om våran duktiga tjej som blev stor över en natt. Den sk potträningen har gått över förväntan, så snabbt att jag knappt kan tro att det är sant. Om någon skulle ha sagt att fröken bestämd skulle bli så gott som blöjfri på mindre än en vecka så hade jag nog bett dom tänka om en gång till men det är faktiskt så det är efter endast två olyckor. Hon är helt otroligt duktig och säger till både när hon behöver göra nr 1 och nr 2 och finns det ingen potta tillgänglig så kirrar hon biffen på toaletten. Hon är så stolt och nöjd över sig själv för att inte tala om sina nyinköpta trosor. Att dom sedan må vara lite stora trots minsta storleken som går att hitta är en annan femma. Det är inte mycket till rumpa som håller upp dom men vi provar oss fram så att hon åtminstone ska slippa gå med kortläsaren framme hehe. 
 
 
 
Duktig tjej :)
 
 
 

En produktiv helg

 
Som rubriken lyder så har vi varit väldigt flitiga och hunnit med massor i helgen. Jag och P inledde med att gå ut och äta i fredagskväll då vi hade 6- årsdag. Därefter surrade vi med vänner fram till på småtimmarna.
 
Lördag morgon efter frukost inleddes storstädning av lägenheten. Det både dammsögs, skurades och torkades i varje hörn. Gardinerna åkte ner från fönstrena och grejer åkte ut för vädring på altanen. Efter lunch åkte vi ut på Storheden med Emma och Christoffer och avslutade med lite inhandling på coop. Vi blev bjuden på middag men min energi var i botten och vi avböjde erbjudandet och bestämde oss för att grilla på söndag istället.
 
Väl hemma slängde vi i oss lite snabbmat och trots att jag bara längtade efter att få lägga mig ner så kunde jag inte ignorera vårat lite halvfärdiga hem. Dynorna och kuddarna från soffan dammades och puffades, jag bäddade nya sängkläder i Emilios säng som var obäddad, dammsög lite till och sorterade tvätten. Därefter stupade jag i feber resten av kvällen.
 
Igår kändes det bättre igen och tvättstugan var bokad. Toaletten fick sig en rejäl omgång och våra gapande fönster fick sig nya gardiner. Omvandlingen var gjord och allt kändes rent, ljust och fräscht för att inte tala om den där lite nöjda känslan i kroppen som infann sig. Det är så otroligt skönt när allt är gjort och allt går så mycket lättare när man slipper leva i sin egen smuts upp till knäna. Nä riktigt så farligt kanske det inte brukar vara, inte ens i närheten men ni förstår vad jag menar.
 
På eftermiddagen trillade Emma och Christoffer in och det bjöds på årets premiärgrillning. Kött som var marinerat över natten, hemmagjorda klyftpotatisar, grillpepparsås, aioli, grillad majs och sallad. Mums va gott och för att inte tala om ett PERFEKT avslut på helgen! 
 
 
 
Mina fina blommor som jag fick i fredags :-)
 
 
 

Godmorgon Söndag

 
Tvättmaskinerna snurrar, i hallen står prylar från toaletten och blockerar vägen in till sovrummet. Det pågår för tillfället en busig upputsning av badrummet- kul tycker barnen!
 
 
 

 

Lördagsnöje

 
 
 
Vad roar ni er med?
 
 
 

Fortsatt potträning, dag nr 3

 
Kiss i pottan gånger 6, olyckor gånger 2, en stor, en liten och sist men inte minst den stora lasten gånger 2. Man kan inte annat än att bli lite stolt när det helt plötsligt börjar fungera :-) 
 
 
 

ÄNTLIGEN kiss i pottan

 
..............................................Trumvirvel............................................!!!
 
Carisma är hopplös när det gäller att göra vare sig det ena eller andra någon annanstans än i blöjan hur än man har försökt. Hon har totalvägrat och blivit hysterisk. Idag när vi kom hem från dagis tänkte jag att nu jäklar och tog av henne blöjan. Trots många försök, läsning av böcker och annat svammel så hände ingenting. Tillslut tog jag till fulknepet- MUTA. (Ni får ursäkta men jag kunde inte hålla mig) Hon satt en kort stund men utan resultat men hon skulle givetvis ha "belöningen" ändå och blev JÄTTEarg och skrek för full hals när hon inte fick. Jag upprepade vad vi hade kommit överens om och efter en stund när hon hade skrikit av sig så såg i ögonvrån hur hon började dra ner byxorna och började gå mot toan. 10 sekunder senare ropade hon att hon hade kissa och tametusan- TAADAAA!!! :) 
 
 
 
 
 

lilledu

Välkommen till min blogg!


Mitt namn är Sandra och jag älskar när livet leker och allt annat som förgyller vardagen. En tidig Junimorgon 2010 fick jag tillsammans med min sambo vårt första barn- en helt perfekt son.

I November 2011 var vi med om livets mirakel igen. Emilio blev storebror till lillasyster Carisma.

Här i bloggen skriver jag om allt som faller mig in. Allt från ytligheter till djupare tankar till vad som händer med våra småtroll.

Kom ihåg att livet är en gåva och att uppskatta varandra, vardagen och nuet är viktigt!

Hoppas ni gillar den. Enjoy!