Magen nu & då


Magen nu & då

Energi efterlyses


Det har varit dåligt med energi på sistone och orken har inte varit sen att tryta. Att ta sig upp på morgonen har varit hemskt, ja rena döden vissa mornar. Som idag till exempel. Kroppen vill inte och kämpar emot. När jag väl har tagit mig upp piggnar jag till för att sedan känna tröttheten komma smygandes någon timme senare. Tänk vad skönt det hade varit att sova, bara lite. Emilio går och sover och det gör även jag vissa gånger. Jag bara måste för att känslan av att rasa ihop ska försvinna. Tyvärr så resulterar det oftast i samma tunga uppstigningsprocedur som på morgonen och jag tänker att det inte är värt det.

Idag ska jag och Emilio passa på att gå ut en stund och fylla lungorna med frisk luft. Det kanske hjälper.
Läkarbesök


Gårdagens läkarbesök gick bra. Det blev inte så mycket undersökning utan mest prat kring det som varit och det som är nu. Försäkringen som vi blev nekad till kom på tal och både läkaren och barnmorskan tyckte det var lika konstigt som oss, ja sjukt till och med som bm uttryckte sig. Trots att Emilio ligger under medelkurvan så har han trots lite upp och nergångar följts sin kurva och det har aldrig stört längden vilket är det viktigaste. Så enligt dom så så har han inte alls någon dålig tillväxt och tyckte att det var en väldigt lustig grund att lägga det beslutet på. Men,men nog om det.

Emilio hade inte gått upp lika mycket som jag trodde och planade av lite på kurvan igen, dock en godtagbar avplaning då han börjat gå och gör av med mer energi. Vågen stannade på 8910g och mätstickan på 75,5 cm den här gången. Helt perfekt om ni frågar mig ;)

Väl klar på BVC åkte vi och hämtade Emilios farmor för att fortsätta ner på stan för några ärenden i det mindre härliga vädret. Men vad gör man när hela sommarens ranson vräker ner över oss nu istället? Bättre väder kan man få vänta länge på om det vill sig illa. Idag regnar det också- suck! Jag och Emilio som hade velat vara ute en stund på eftermiddagen men som läget ser ut nu så tror jag vi har det mysigare inomhus.

Nallemys

 

 

 

 


Torsdag


Hej vänner!
Hoppas ni har en fin morgon. Här vaknade vi upp till regn idag också. Vädret som var i helgen föll betydligt mer i smaken. Strålande sol och klarblå himmel. Vart tog det vägen?

Kom just att tänka på att jag går in i vecka 30 idag. Helt sjukt vad tiden går. Nu har tre fjärdedelar passerat och en återstår, närmare bestämt så har jag varit gravid 204 dagar av 280. 76 dagar kvar till beräknad födelse med andra ord. Det är knappt så att jag fattar det.

I natt drömde jag att vi fick en pojke med brett leende och en redig kaluffs på huvudet. Om det hade legat någon sanning i alla konstiga drömmar jag har haft hittils så är det helt klart den här jag hade valt. Vem är du egentligen som gömmer dig där inne?

Idag har vi tid på BVC då läkaren är där för sista gången i år. Inte något som Emilio egentligen skulle gå på men eftersom det har varit så pass mycket strul med maten och kräkningar så ville dom boka upp en tid och inte mig emot. Jag tar det mest som en extrakoll då jag tycker att allt har börjat flyta på sedan vi började ge honom våran mat. Någon medicin som har varit på tal om tidigare ska då inte behövas. Det ska bli spännande att se hur mycket gossen har vuxit.

Men nu ett välbehövligt blöjbyte. Ha en bra dag!

MVC


Idag har jag och Emilio promenerat till MVC igen. Att jag aldrig lär mig att jag bör undvika för långa promenader. Jag hann precis som förra gången inte långt så började jag få onda sammandragningar och hade förståss inte tid att sakta ner allt för mycket för att fortfarande hålla tiden utan det var bara att bita ihop tills vi var framme. Det onda gav med sig och vi hann bara klä av oss så var det våran tur.

Kerstin (BM) blev precis som förra gången inte godkänd av Emilio och han var väldigt mammig och kunde inte tänka sig att vara någon annanstans än i min famn. Han tittade mycket skeptiskt på henne under både blodtryckmätning och diverse provtagningar och såg ut att tänka - Låt bli min mamma, dig gillar jag inte. En besyddande pojke med andra ord hehe.

Hjärtljud: 150 slag/min
Blodsocker: 4,6
Blodvärde: 119 - Järntabletter kom på tal. Skit också!
Blodtryck: 139/74 - Lysande, hoppas det håller i sig.
Sf-mått: 29 cm

Nu sover han ute i vagnen och jag har slagit mig ner i soffan. Sammandragningarna har bytts ut mot foglossning och annan diverse värk. Suck! Lär bli en lugn eftermiddag/kväll och ett och annat stånkande och aj aj aj om jag känner mig själv rätt. På återseende!
Kalashelg


Helgen har bjudit på kalas både lördag och söndag. I lördags fyllde Emilios farfar år och vi var dit och åt middag och idag var det Emilios kusin Lukas tur. Har precis landat hemma igen efter många sorters gofika som jag bara lyckades få i mig en bit paj utav. Jag blir lite besviken på mig själv över min dåliga prestation men vad gör man när magen redan är full?

Sedan till något helt annat, när den lilla pojken blev knuffad av en katt.

kattIgår när vi skulle gå till Emilios farmor och farfar så gick Emilio själv en bit. Att gå ute är lite av en utmaning ännu när det inte är jämnt under fötterna. När vi kommit en bit på väg efter många "tiitha" pekande, undersökning av löv på marken och så vidare så fick Emilio syn på en katt på håll och sken genast upp och försökrade sig sedan om att jag också hade sett.

Mamma ser sa jag, som så många andra gånger om dagen. Emilio fortsatte traska med glada steg och det gjorde även katten mot Emilio. Till slut hade den genat genom några buskar och spatserade fram till Emilio som först blev lite överraskad när den helt plötsligt var så nära. Själv var jag knappt 2 meter ifrån och skulle precis länga på stegen för att hinna fram men så gjorde den precis så där som katter brukar göra när dom vill kela. "Buffa" med huvudet.

Till saken hör att katten förmodligen inte var medveten om att Emilio precis har lärt sig att gå och inte är så stadig på benen ännu. Emilio föll i backen och i samma stund sprutade tårarna samtidigt som han chippade efter andan. Han gjorde sig inte illa utan blev mest rädd så jag kunde inte låta bli att skratta lite för mig själv och säga åt honom när jag lyfte upp honom att det inte är varje dag man ser någon bli nerknuffad av en katt. Det såg bara för roligt ut hehe.

Efter en stund hade han smält den traumatiska händelsen och vi kunde fortsätta vår promend mot kalaset utan några fler kattincidenter. Vilken tur!

Magen nu & då

Dagens cooling


cheap monday

En mer eller mindre bortglömd cheap monday tröja grävdes fram från garderoben på morgon. Vi kunde inte låta bli att köpa den när Emilio bara var några månader gammal och då var den givetvis alldelens för stor. Nu däremot har han äntligen vuxit i den :)


Idag skiner solen så vi ska passa på att gå ut nu efter lunch. Pappan i hushållet jobbar sent så det gäller att aktivera sig lite så att dagen inte ska bli så lång. Ha en fin dag!

Emilio går


Nu mer är det att ta sig fram på två som gäller här hemma i stort sett hela tiden. Krypa är för småkillar och eventuellt när man behöver vila benen lite ;) Han är så söt när han stapplar omkring.

Peppar, peppar så har vi med lite "riggning" lyckats filma några längre klipp.
Tänk vad en flaskborste kan vara lockande. Vem bryr sig om leksaker?
Emilio 15 månaderGounge


Idag blir finaste killen 15 månader. Helt fantastiska månader. Allt har förändrats till det bättre.
Jag blir så varm i hjärtat och full av kärlek när jag ser på dig. Älskade, älskade unge ♥

 

 
Regn och rusk


Emilio har precis lagt sig för en eftermiddagslur. Idag kändes det extra skönt att slå ner rumpan i soffan en stund då både kroppen och ögonlocken är tunga. Egentligen hade jag nog velat sova jag också men jag hoppar över det då det ofta bara gör mig ännu tröttare då jag inte hinner sova "klart" innan det är någon som ropar och det är dags att ställa sig vid spisen. Hela kvällen blir förstörd när man inte lyckas ta sig ut ur dimman innan det är dags att gå och lägga sig för natten. Inte gör vädret det bättre heller. Det smattrar värre på fönsterbläcken bakom mig. Vad passar egentligen bättre än en filt uppdragen till näsan?
Nekad


Efter låång väntan, ja flera månader faktiskt fick vi (äntligen) tillbaka svar från Trygg Hansa om barnförsäkringen vi ansökt om för länge sedan. Till svar fick vi dock att försäkringen vi sökt inte kan beviljas pga Emilios dåliga tillväxt. Vad är det för jäkla skitsnack? Vadå dåliga tillväxt? Bara för att han är "liten"? Han är ju faktiskt frisk. Som om det vore någon nyhet att inte alla barn följer deras standard riktlinjer?

Istället vill dom erbjuda en försäkring som gäller vid medicinsk invaliditet eller det värsta tänkbara... om han dör..! Jag blir så jäkla irriterad. Ja ledsen också. Tror dom att deras utbetalning på 40 000- 120 000 skulle hjälpa vid en sådan tragedi. Usch!

Några stapplande steg


Emilio fortsätter utöka sina steg för varje dag som går. 2-3 steg blir nu ofta 10 flera gånger om dagen. Han börjar bli duktig. Tyvärr så har det visat sig vara svårt att få med på film då det inte sker på beställning, inte ens om man ber snällt hehe. Inte nog med det så är filmkameran oftast väldigt distraherande och han spurtar gärna fram på alla fyra istället. Men ack den som ger sig. Nu är äntligen några steg förevigade i alla fall.Leos Lekland


Leo


I lördags fick Emilio en födelsedagspresent i efterskott av kompisen Otto med föräldrar som bjöd med oss till Leos lekland. Ett äventyr som kom att falla gossen i smaken efter att till en början ha varit väldigt skeptisk och fundersam och inte rört sig ur fläcken. Efter att han däremot fått lite tid att känna in omgivningen så var det full fart med massa bus över hela leklandet då han gladeligen klättrade, kröp i tunnlar, åkte rutschkana och lekte i bollhav :)


Leos Lekland
Apoteksincident


Jag var på apoteket idag för att plocka hem nya Novalucidtabletter. Sagt och gjort så betalade jag och gick men hann bara runt hörnet innan jag kom på mig själv att ha glömt bort att fråga om maxdosen som inte riktigt framgår i bruksanvisningen. Jag vände om in igen och gick fram till kassan.

Butiksbiträdet blev osäker och började läsa på datorn samtidigt som hon frågade om jag inte tyckte att dom hjälpte. Jo då sa jag, men effekten är tyvärr oftast inte tillrickligt lång för att "bara" kunna ta två tabletter om dagen. Hon läste vidare och frågade om jag kanske hade provat en annan sort som jag inte minns namnet på. Nä sa jag, men jag är gravid... (Bara vissa sorter som är tillåtna) Hon tittade upp på mig och sa Eh jo jag vet..! Gud så dumt av mig haha. Precis som om jag antog att det inte syntes. Inte nog med det så insåg jag hur magen låg bekvämt upplagd på disken framför henne haha. Jag kunde inte annat än att skratta och säga ja det kanske syns. Aldrig slutar man då att göra bort sig. Men nog om det.


Ikväll ramlade Emilio och slog i sig i munnen så det blödde ordentligt och han fick förstås bli jätte ledsen. En fläskläpp började växa fram så vi satt länge med en iskub för att förhoppningsvis slippa det så gott det går. Mammas lillhjärta!

Till något roligare så fick gossen ett par vinterskor när vi var på stan idag. Vi satsade på den varma ligan så det fick bli ett par Kuoma med en ordentlig sula i storl 20 med 2 cm växmån. Här ska inga småfötter frysa i vinter :)

KuomaMen nu tillbaks till P och tv:n. Ha en fortsatt fin kväll!

lilledu

Välkommen till min blogg!


Mitt namn är Sandra och jag älskar när livet leker och allt annat som förgyller vardagen. En tidig Junimorgon 2010 fick jag tillsammans med min sambo vårt första barn- en helt perfekt son.

I November 2011 var vi med om livets mirakel igen. Emilio blev storebror till lillasyster Carisma.

Här i bloggen skriver jag om allt som faller mig in. Allt från ytligheter till djupare tankar till vad som händer med våra småtroll.

Kom ihåg att livet är en gåva och att uppskatta varandra, vardagen och nuet är viktigt!

Hoppas ni gillar den. Enjoy!