En till fördel med gåband...


...För en som mig. Med det menar jag en som har en del värk hängades över sig och framför allt där det inte krävs särskillt mycket för att få ont. Igår blev det inget gåband. Istället promenerade jag in till stan då vädret var härligt, om inte annat till en början. Jag hann inte långt så började det blåsa ganska mycket vilket jag får sota för idag. Huvudet och nacken värker så jag tror att jag ska sprängas. Något jag förmodligen hade sluppit om jag gått min promenad på bandet istället. Pricken över i:et är väl att P jobbar sent ikväll.

Med det sagt får det vara färdigklagat för idag.
En blocket annons eller inte?


Emilio är verkligen dålig på att sova just nu. Jag vette tusan vad ungen har fått för sig. Allt har varit upp och ner sedan han var sjuk. Han gör morgon mellan 5-6 varje morgon genom att gnällgråta där han går från 0-100 direkt. Carisma som tidigare har sovit väldigt oroligt efter att hon har ätit första gången på natten har äntligen börjat sova bättre mot morgonsidan. Till vilken nytta undrar man då Emilio självklart väcker henne också. Som om det inte räckte med tidiga mornar så har han även börjat tjorva på dagarna också. 20 minuters vila räcker väl? Hör och häpna så sov han hela 25 minuter idag. Somna om, vad är det? Han är inte precis pigg om vi säger så. Var och varannan dag hinner han somna till antingen på skötbordet eller i matstolen innan det är dags för honom att gå och sova, idag tre gånger sammanlagt. Ändå satt jag och pratade med honom. Jag hoppas verkligen att det ger med sig snart, för allas skull.

Levererat och monterat gåband


Idag kom mamma och pappa hit med gåbandet :) Det står bara och väntar på att få gås på. Nu jäklar!! Jag hade däremot inte räknat med att vi hade behövt två då det genast blev konkurens. Emilio först, mamma sen...? Någonting säger mig att det är så det kommer att bli.

Det kanske är så här vi borde göra, utnyttja situationen och trötta ut honom så att han börjar sova lite bättre. Med lite mer övning så kan vi snart ställa honom där varje kväll.En timme eller två borde räcka ;-P
Lurad av ärkefienden


Jag trodde verkligen att det skulle bli gott att unna sig igårkväll efter dom här veckorna. Hjärnan hade sedan dagen innan ställt in sig på något himelskt, något som bara skulle smälta i munnen direkt det landade på tungan men så var inte fallet. Det smakade inte alls gott och ändå kom jag på mig själv att ta en kaka till en kort stund senare, precis som om dom skulle ha blivit godare där dom stod och svettades på vardagsrumsbordet..? Inte ens favoritgodisen var god. Vad dum man är som låter sig luras in i sockerfällan egentligen. Tandborsten var det godaste på hela kvällen hihi.

Men idag är en ny dag och det finns inte en tanke på någonting sött. Känns skönt. Pappa ringde för en stund sedan och berättade att han minsann hade fått en alla hjärtans dag present av mamma igår, ett attract gåband. Precis ett sånt som jag själv har gått och funderat på. Ja, ni vet dom som snurrar på reklamen. Tänk va soft att kunna gå och se på tv samtidigt. Och tänka sig dom hade beställt ett åt mig också :)

Senaste nytt och Alla hjärtans dag


Här mås det äntligen mycket bättre. Emilio har lite hosta kvar men det är ju sånt som gärna hänger med ett tag. Carisma slapp inte undan men fick tack och lov bara en släng av eländet (hosta och lite "bubbligt" i näsan) så nu hoppas vi verkligen att den värsta sjukan är ute ur huset för den här gången och att det är länge tills vi syns nästa gång. Det har varit några riktigt tuffa dagar med allt för lite sömn. Emilio har fortfarande en tendens att gnälla direkt han vaknar vilket är otroligt störande, speciellt på morgonen som numer är kring 06.00. En gnällig unge är aldrig en bra start på dagen så jag hoppas att det ger med sig snart.

I helgen har vi varit ute i solen. Promenerat och åkt pulka. Så himla härligt och det bästa utav allt är att vi går mot soliga tider vilket man visserligen inte ser ett tecken utav idag om man kikar ut genom fönstren där snön yr. Men snart så...

Vidare så har Carismas mage börjat bli bättre. Hon gråter inte alls i samma utstäckning längre och är mellan varven en riktig gladskit. Visst har hon fortfarande dagar då hon gråter mycket men oftast har hon bara magknip några timmar om dagen. Tillräckligt kan tyckas men det känns som om det går åt rätt håll i alla fall :)

Den senaste upptäckte här hemma för Carisma är näven. En mycket konstig, bråkig med god sak :)

Carisma

Emilio har hittat pappas tofflor och tycker att det är skitkul att gå i dom. Storleken spelar väl ingen större roll..?

Emilio


I morgon är det fyra veckor sedan jag tog tag i det nya livet. Kring -6kg visar vågen men Alla Hjärtans dag till ära ska jag faktiskt unna mig till kvällen då Petter kommer hem från jobbet.

Men nu dags att ställa sig framför spisen. Hoppas att ni får en bra dag :)
Ledsen och sjuk kille


Emilio har fortsatt vara hängig och igårkväll efter läggdags blev han tungandad, hostade och var jätte rosslig och kunde inte sova och grinade massor. Det började tjuta när han andades så vi blev tvungna att ringa in till jouren som ville att vi skulle komma in med honom. Vi kastade oss i bilen och i natt har han fått inhalera två olika mediciner och det tyckte han förståss var väldigt otäckt. Mammas lilla hjärta! Det började lätta och vi kunde åka hem efter några timmar. Två timmar efter att han somnat vaknade han upp och grinade och lät förskräcklig återigen men lyckades somna om efter en stund. På morgon rosslade varenda andetag men allt eftersom han har varit vaken så har det lättat igen. Jag har dock en känsla av att det inte kommer hålla i sig under kommande natt men håll tummarna.
Trött och slut


Huvudvärken är ett faktum efter några nätter utöver det vanliga. Emilio som var sjuk fredag och lördag men som fortfarande har någon konstig inställning om att så fort han vaknar till ska ynka sig, gnälla och gråta och somnar heller inte om efter en ombäddning eller två utan det kan pågå en halv timme- timme för att sedan börja en stund senare igen. Sedan har vi Carisma som givetvis äter på natten och däremellan vill till att börja vakna av sirenen vägg i vägg och sist men inte minst hon som i sin tur väcker Emilio mot morgonsidan. Ja... Tröttsamt är bara förnamnet. Jag vet att Emilio har tjorvat en del efter att han har varit sjuk tidigare men dom här nätterna har varit extrema så jag hoppas verkligen att han snart är tillbaka i gamla banor igen. ...Godmorgon förresten...
Sjukling


Det var envisa biverkningar vi fick den här gången då Emilio var ordentligt sjuk hela gårdagen. Trots zuppar ville febern inte riktigt gå ner och han nuddade knappt golvet på hela dagen. På kvällen vaknade han och var ledsen ett par gånger och vid tolv snåret var jag tvungen att ta upp honom för att ge honom ytterliggare en zupp då han bokstavligen höll på att brinna upp. Han fick på sig en t-shirt och fick dricka lite vatten och sen låg han på min mage i soffan tills dess att han lugnat ner sig och alvedonen börjat verka innan han till slut kunde somna om i sin säng igen.

På morgon mådde han mycket bättre. Lekte på som vanligt om än lite trött men efter att ha vaknat upp ynklig från sin vila på eftermiddagen så var febern tillbaka igen så vi slapp inte eländet idag heller :(  Nu ligger han och sover så får se hur natten går...

Feber

 
7 dagar efter vaccin


Kom febern som ett brev på posten. Vi märkte redan igårkväll att gossen inte riktigt var sig själv då han var famnigare än vanligt och farmor och farfar som vanligtvis brukar vara roliga filurer inte riktigt dög. Under gårkvällen och natten har han vaknat upp och varit ledsen och ynklig och har inte riktigt velat somna om. På morgon bekräftades mina misstankar om att någonting var på gång då det var en rödrosig kille, varm som en kamin som lyftes upp i famnen. Det är helt enkelt inte meningen att han ska slippa undan biverkningar från vare sig den ena eller andra sprutan.

Det fick bli Disney Junior och lellemys i soffan vid uppstigning och där sitter vi än. Händige Manny, Djungelhjul och Musses Klubbhus är bla avklarade. Nu lilla sjöjungfrun. På återseende!


Update:
Vi har verkligen en hängig kille här. Har inte tagit oss ur soffan förän nu. Emilio har sovit i min famn i omgångar och däremellan knappt orkat rör sig. Det enda som har fått honom att reagera är när Carisma har gråtit. Han bryr sig verkligen om sin lilla syster. Vår matglada kille tackade till och med nej till lunch..? Blev välling igen. Nu sitter han vid köksbordet och han har fått lite ost och mjölk...går väl så där vilket i vanliga fall bara skulle säga slurp. Mammas lilla älskling
lilledu

Välkommen till min blogg!


Mitt namn är Sandra och jag älskar när livet leker och allt annat som förgyller vardagen. En tidig Junimorgon 2010 fick jag tillsammans med min sambo vårt första barn- en helt perfekt son.

I November 2011 var vi med om livets mirakel igen. Emilio blev storebror till lillasyster Carisma.

Här i bloggen skriver jag om allt som faller mig in. Allt från ytligheter till djupare tankar till vad som händer med våra småtroll.

Kom ihåg att livet är en gåva och att uppskatta varandra, vardagen och nuet är viktigt!

Hoppas ni gillar den. Enjoy!