Hoppet är det sista som sviker en


Jag skäms nästan att säga det men vi har fortfarande inte fått ordning på julen här hemma. Jag fattar inte vart dagarna tar vägen? Tur att Emilio är för liten för att förstå att jag inte sköter mig. Jag hade nästan gett upp hoppet om att det skulle bli någon jul i år men igår hittade jag oss äntligen tre stycken julstjärnor på fot att ställa i fönstren. Jag köpte också en ljuskälla som ser ut som ett hjärta när man tänder den. Hittils känner jag mig ganska nöjd så då var det bara resten kvar.

Ljuskällor


Igår skulle Emilio egentligen ha fått sitt 5 månadersvaccin men dom ringde återbud på morgonen. Så jäkla typsikt! Jag har länge gått och gruvat mig eftersom att Emilio blev så dålig sist han fick sprutorna men tyckte att det skulle bli skönt att göra bort eländet men icket. Sen är jag väldigt nyfiken på vad vågen och mätstickan säger den här gången med tanke på att vi fick bakläxa sist vi var på BVC vilket känns som evigheter sedan. Så få se när det blir istället, hon skulle ringa på onsdag för en ny tid.

I helgen har jag gjort en laddning palsternacka och morotspuré och slängt in i frysen. Det känns skönt att ha gjort bort det för ett tag framåt. Då kanske det finns tid för julpyntandet istället hehe.

Men nu ska jag placera mig bekvämt i divanen och få en dos morgontv under tiden Emilio sover. Ha en bra dag!




Sitta själv


GodKväll vänner! Hur har ni det? Här har det varit full rulle och raka rör dagen igenom. Halv åtta på morgon konkade jag ut med två sprängfulla ikeapåsar till tvättstugan. Mellan maskiner, upphängning och tumling har vi dansat till en och annan julmelodi för att försöka få rätta känslan för julfixandet men jag vet inte om det funkade riktigt. I vilket fall som helst så är julgardinerna på plats men i övrigt är fönstren rätt nakna då alla ljuskällor fortfarande fattas.

Bra precis efter halv 12 var eländet i tvättstugan över och det var dags för Emilio att äta lunch. Därefter har vi varit på stan och storheden. Vi har beställt dom permanenta förlovningsringarna (finally) och försökt hitta lite julprylar utan något vidare resultat. Hur svårt kan det vara att göra en snygg julstjärna och ljusstake som inte kostar 1500:-? Någon som har något bra tips om vart det kan finnas?

Är nyligen hemkommen och jag har myst ner mig i soffan för att försöka återfå värmen. Fy vad kallt det är ute!

Efter uppladdning av batterierna ska vi ta tag och fixa lite i Emilios rum som äntligen har börjat ta lite fart om än det är mycket kvar. Köpte en hel del fint dit igår men istället för att visa er nu tänkte jag hålla det som ett litet "hemligt" projekt och visa er när det är klart. Det blir mycket roligare så!

Förutom saker till hans rum köpte jag bla den här söta molnsitsen för att fylla ut och göra barnstolen lite roligare. Den fyller dock inte upp tillräckligt för att inte ha en lutande unge som sitter och äter ännu men det kommer hehe.

Molnsits


Vidare så satt Emilio helt själv för första gången igår om än det inte var många sekunder. Han har en förmåga att tappa allt som heter styrsel i kroppen och blir lätt väldigt framtung och näsan åker gärna ner i golvet men när tv:n lockar är ingenting omöjligt.

Sitta själv

Sötunge


Men nu är värmen tillbaka. Dags att lyfta rumpan från soffan innan man fastnar för kvällen.

Ha en fin lördag!




Kortfattat


Tiden har inte funnits för att printa ner några rader idag. Har varit och gjort stan osäker och med mig hem kom en och annan påse.

Har precis sett Idol i en tom soffa, Emilio ligger och sover och P är och rockar på eget håll.

Nu börjar det fruktansvärt dåliga programet Cirkus Möller, det lutar åt att byta kanal.

Vi hörs mer i morgon, godkväll!




Torsdag


I natt fick Emilio för sig att börja tjorva just efter 03. Först var han ledsen för att sedan börja prata bakom en instoppad tutte. Nej,nej,nej var min första tanke. Jag ligger bra här jag ligger, få inte för dig något! Som tur var så somnade han om för att sedan börja om en stund senare. Vissa nätter sover han verkligen jätte bra för att sedan ta igen det med råge andra nätter. Ibland kan jag inte låta bli att undra varför för att sekunden senare påminna mig själv om att han bara är 5 månader och att det givetvis är normalt. Däremot så har jag märkt att han störs mer av oss nu än tidigare och vaknar lättare. Det ska bli intressant att se om det blir någon skillnad när han så småningom ska börja sova i eget rum. Men nog om det.

Idag tror jag att vi fryser inne då termotern visar kallare än igår-brr. Jag hade tänkt åka in till stan men det tror jag får vänta, inget shoppande är värt en förfrysning av varken lår eller skinkor hehe.

Emilio har äntligen somnat om efter att som vanligt ha vaknat när han sover inne. Ibland är han hopplös.

Bus


 

Men nu ska jag mysa ner mig i soffan en stund. Det är bäst att passa på. Ha en fin dag!

 




Nytt


-13 grader är det i Luleå på morgon. Kallt men ändå inte. Man vågar inte klaga på hälften av vad det kan bli. Usch jag gruvar mig redan och vintern har knappt börjat. Tänk vad skönt det hade varit att åka till varmare breddgrader, mysa i värmen, må bra och ligga under parasoll, det ni! Det hade inte varit dumt.

Emilio sover ute i vagnen. Idag bäddade jag ner honom i hans multirandiga åkpåse för första gången som han fick av sin farmor på dopdagen.

Åkpåse


Och på prat om dop, ledsen att jag inte har lagt ut bilderna jag lovade ÄNNU. Vi har nämligen inte fått dom av han som fotograferade. Börjar känna mig aningen less på att vänta nu... Men så ligger det till i alla fall.

Har jag sagt det!? Jag kunde inte låta bli att köpa skotermössan som vi provade här om veckan som var för stor. Jag ångrade mig när vi hade kommit hem och insåg att han visst behöver en sån tills dess att det blir ännu kallare, då han ska åka skoter eller sitta uppe i pulka och då har han förhoppningsvis även vuxit i den.

Mössor



Idag ska vi få besök av Sofia och Marina efter lunch, förhoppningsvis så nära Emilios lunchtid som möjligt så att han inte hinner bli för trött för att orkar visa sig från sin bästa sida hehe. För Marina blir det första gången hon träffar Emilio.

Men nu, dags att rotera, klä på sig och göra frukost. Ha det fint!




Jultankar


Julen ja, den närmar sig med stormsteg. Till helgen är det första advent och då ska stakarna stå i fönstren och adventsljusstaken på bordet. För första gången på många många år så längtar jag faktiskt. Det ska bli jättemysigt att få pynta lite, känna stämningen infinna sig och fira jul som familj för första gången. Familj? Vad konstigt det låter men vi är ju faktiskt det.

Tidigare år så har knappt julen bekommit mig - Jaha nu är det jul igen, dags att köpa julklappar och äta julmat. Någon nedräkning till julafton har aldrig funnits. Något som kallas julkänsla har förstörts när man har jobbat i butik där julen börjar lite väl tidigt. Man går och nynnar på Gläns över sjö och strand och plockar i julpynt redan i början av November och framför allt så springer man arslet av sig enda fram till julafton då antalet kunder ökar drastiskt. Man hinner liksom aldrig stanna upp och faktiskt känna efter.

I år däremot så jobbar jag inte men framför allt så har vi fått världens mest underbara son som genast gör saken annorlunda. Jag tror och hoppas på en mycket stämningsfull och mysig jul. Men nog om det.

Emilio



Idag står det babymassage på schemat igen. Sita gången innan jul så hedanefter får vi hitta på något annat på tisdagar.

Men nu ska jag bege mig till köket och göra någon form av frukost, vad vet jag inte då det är lite fattigt med frukostmat men det ger sig. Ni får ha en bra dag!




Duktig pojke!


I natt har Emilio sovit en hel natt utan ett enda nappinstopp för första gången. Kanske var det gårkvällens bad som tog knäcken på honom? Tyvärr har det inte inneburit en hel natts sömn för min del då både varven i sängen och toalettbesöken har varit många.

Jag har myst ner mig i soffan för lite tv. Emilio sover ute i vagnen. Därefter lunch och ett tredje försök med palsternacka då det gick bättre igår.

Få se vad dagen har att erbjuda. Jag funderar på att offra dagen till att göra INGENTING. Det skulle vara så skönt att ta det lugnt då en envis trötthet har hängt över mig dom senaste dagarna. Ladda upp batterierna lite.

Men nu ska jag dra upp filten under näsan, placera huvudet på kudden och bara vara en stund innan Emilio ropar. Take care!




Söndag


Hej vänner! Hur står det till en Söndag som denna? Själv fick jag sovmorgon till 09.20 på morgon då P steg upp med Emilio men jag vill väl inte påstå att jag känner mig utvilad. Ögonen gick i kors när jag slog upp ögonen och insåg att det var dags för mig att ta över då P skulle till jobbet.

Emilio skulle egentligen ha badat på morgon men eftersom det inte var jag som klev upp med honom så blev det inget av det. Ibland undrar jag om det finns någon oskriven regel om att det är jag som ska ta inisiativet och göra vissa saker? Nå ja, han var redan påklädd och klar så jag får spola upp ett bad i morgonbitti istället.

Nu ligger Emilio och sover förmiddagsluren i sin säng för andra gången eller ska sanningen fram så försöker jag söva om honom mellan raderna. Han slog det tidigare rekordet med 5 minuter, en HEL HALVTIMME innan han öppnade upp ögonen.

Idag är planerna inte alls utstakade. Jag har egentligen ingen som helst idé på vad jag ska göra förutom att gå ut en sväng. Jag kanske svänger förbi P´s föräldrar en stund, vi får se.

Vidare så har Emilio smakat palsternacka vilket inte alls var någon höjdare. Dom första skedarna gick okej MEN med aningen avksy i blicken (Va fan ger du mig?) Därefter fick stackarn kvälvningar så fort han fick in det i munnen så då fick det räcka. Det roliga var att han gapade stort varje gång. Kanske i hopp om att det skulle vara något godare.

Jag ska prova ge honom på nytt idag men blir det samma sak så blir det någon annan grönsak tills i morgon.

Jag undrar vem som är mest envis, jag eller Emilio. Jag springer skyttetrafik mellan datorn och sovrummet för att stoppa in en utspottad tutte. Raderna printas inte ner särskillt fort. Mitt mål är självklart att vinna ;)

Sova


Ha en bra dag!




Gårdagen


Igår var P ledig vilket resulterade i att vi var i farten hela dagen, vi var först på stan, hittade en vintermössa i ull åt Emilio tack och lov! Vi provade också en skotermössa på honom eller en s.k. "hundmössa" som han var skitsöt i men som såklart var förstor och som tydligen inte heller fanns i några mindre storlekar- Så jäkla typiskt! Men ack den som ger sig.

Vi lyckades även hitta en babypulka peppar,peppar. Jag hade nästan gett upp hoppet om att han skulle få sig en pulka i vinter. Är det något man ska satsa på så här års så verkar det vara just pulkbusinessen eftersom det är strykande åtgång. Tanken var egentligen att vi skulle önska en åt honom i julklapp men vi vågade inte chansa ifall att vi helt plötsligt skulle bli utan.

Väl klar på stan var vi bjuden på middag hos Sofi och Andreas, det bjöds på lax och pressad potatis med sherrysås. Inte alls dumt! Kvällen slutade sedan hemma hos oss framför Idol eftersom det blev sovdags för Emilio.


Idag ska jag också störa helgfriden hos Sofi och Andreas, P jobbar. Sitter och väntar på att dom ska hämta upp mig och Emilio. Vi ska först gå på en promenad för att sedan bege oss ut till Storheden och kika.

Nu ringer Sofi, dags att rusa! Ha det fint!




Ett nytt blöjmode?



Blöja


Det är Emilio som för det mesta står för kreativiteten och skratten under dagarna. Min söta blöjunge!




Några snabba rader


Kom precis in genom dörren. Har varit en sväng på stan och misstänker att Emilio vaknar snart men några rader ska jag nog hinna med.

Det visade 13 minusgrader på morgon så Emilio fick för första gången sova inne i sin säng på förmiddagen. Jag har länge gått och dragit på det eftersom jag har varit lite rädd att det på något vis ska förstöra kvällsrutinerna men också mycket för att han sover så otroligt bra ute i vagnen. Han behöver verkligen få sina timmars sömn på förmiddagen eftersom han knappt sover något mer under hela dagen.

Resultatet i sängen blev utan problem 25 minuter. Därefter vaknade han och var ledsen och jag gick in och gav honom tutten och provade sedan gå ut igen. Efter en stund hörde jag att han fortfarande var vaken och kikade lite smidigt in för att se vad han pysslade med. Då ligger han och brottas med en nalle som han har fått av sin mormor, viftar hej vildt efter mobilen ovanför honom och ser inte alls särskillt nära ut till att somna.

Jag lämnade honom på nytt i hopp om att han kanske skulle somna om. Minutrarna gick och han lekte vidare och ytterligare en stund senare övergick lekandet till missnöje. Jag gick in och gav honom tutten en sista gång. Jag var nära på att ge upp när jag såg att han så fint börjar plocka ut den direkt med handen ( En ny favorit ) Kort därefter kikade jag in på nytt och till min förvåning hade han prickat munnen och stoppat in den igen och snuttade på för fullt med halvslutna ögon. Två minuter senare sov han och vaknade på nytt efter ca 35 minuter vilket är långt ifrån det han brukar sova i vagnen men nu har vi provat i alla fall. Det gick värre smärtfritt, åtminstone den här gången. Tyvärr lite för kort men inte mycket att göra åt.


Gårdagens babymassage var mysig som vanligt. Vi blev ovanligt många så vi fick klämma ihop oss då det blev många bebisar i ringen.

Därefter blev det sång och Emilio tog en närmare titt på Ronja 3 månader som var där för första gången

E&R

 

E

Jag tror hon blev godkänd :)

 

Men nu ropar lill bossen utanför. Nu var det färdigsovet. Jag som hade hoppats på att han skulle ta igen lite av förmiddagens sovande men icket.

 

På återseende!

 

 

 


Växhuset


Morrn,morrn!
Det blev inte till att printa ner några rader här igår då orken tog slut efter dagens utsvävningar. Morgonen började stressigt då vi skulle möta upp Carro och Neo för att traska iväg till Växhuset kring 09.30 som förövrigt var första gången för mig och Emilio. Där mötte vi även upp Sandra och Alvin och en kompis till henne som jag tappat namnet på.

Efter några timmar av lek och socialt umgänge begav vi oss vidare in mot stan vilket blev ännu en promenad. Väl på plats strosade vi omkring med hopp om att hitta en vintermössa till Emilio utan vidare framgång. Carro hittade en rånarluva åt Neo som hon lade undan.

Trötta och hungriga tog vi bussen hem där jag genast ställde mig och började med middagen innan jag gav Emilio sin mat. P kom hem och vi åt pasta carbonara och därefter åkte vi till Storheden för att handla.

Väl hemma igen var det dags för Emilios kvällslurk och sängen. Själv skivade jag upp frukt som vi kunde tugga i oss efter att han gått och lagt sig men så fort jag landade med rumpan i soffan så tog dagen ut sin rätt. Frukten åkte in i kylen igen och det var med haltande steg jag styrde mot sovrummet för en tidig kväll. Skönt!


Idag är det dags för babymassage igen och därefter troligtvis även sång om det inte visar sig att Emilio är för trött.

Men nu frukost. Ha det bra!




Farsdagsmyset fortsätter



Mys


Middagen är avklarad. Super gott var det! Råstekt potatis och rotfrukter, fläskfilé, sallad, vitlöksbröd, sås och trevligt bubbel i glaset. Nu försöker vi bereda plats för dom återstående läckerheterna :)

Ha en bra kväll!




För det är ingen vanlig dag...


...För det är alla pappors dag hurra hurra hurra!

Vi har haft lite farsdagsmys här på morgon och det tänkte vi fortsätta med dagen lång. P fick en halvt uppäten present av Emilio vid uppstigning och lika glad var han för det. Smaka måste man ju få göra.

P&Emilio


En bild på mina favoritkillar. Tänk att det inte är så länge sedan Emilio var så där liten



Emilio har badat och sover nu sin förmiddagslur medan jag och P har myst ner oss i soffan för att se Disney dags. Bumbibjörnarna har precis slutat hihi. Till frukost äter vi godis som blivit kvar sedan tidigare- Ja sa jag inte det, vi har farsdagsmys. Idag får vi äta precis vad vi vill för att sedan ta igen det med att inte äta några onyttigheter fram till jul. Det har vi tagit hand på.

Efter lunch ska vi åka iväg på några ärenden och därefter ska vi kika förbi P´s föräldrar för att säga grattis till P´s pappa. Min däremot får inget besök utan ett telefonsamtal här på en stund. Jag hejdade mig när jag tänkte ringa för närmare två timmar sedan ifall han tar sovmorgon på morgon.

Ikväll fortsätter vi myset här hemma med tända ljus och en god middag som jag planerat men nu ska jag studsa in i duschen.

Hoppas ni får en bra farsdag och söndag!




Shame on me!



Jag glömde skriva att Emilio, vårat mirakel blev 5 månader igår.

Emilio


Att få ett litet barn
är en gåva och en ära
- att man är så betrodd
att stå ett liv så nära.

Älskar dig av hela mitt hjärta!




Sömnlöst


Som rubriken säger så har det inte blivit mycket sömn i natt. Emilio har sovit oroligt och jag har haft allmänt svårt att somna om mellan hans gnäll. Jag har varit spänd i kroppen och inte kunnat slappna av - suck. Jag hoppas verkligen att det bara var något tillfälligt gossen fick för sig i natt så att inte smekmånaden plötsligt är över. Någon som har fått problem på nätterna efter att ni bytt ersättning? Vi håller nämligen på att vänja över Emilio till den från 4 månader och tanken slår mig givetvis efter att ha hört av en tjej att deras flicka blev som förbytt. Jag håller givietvis tummarna på att det var en skräckhistoria. Nå ja.

Fredag idag nä till och med lördag. Herregud vart tog gårdagen vägen? Den måste ha gått snabbt trots att P jobbade sent. Jag och Emilio var och plogade snö med barnvagnen för jippi va bra dom håller undan snön som har kommit- NOT! Jag hoppas dom skärper sig så att dom inte får för sig att man ska plöja sig igenom hela vintern för då kan det bli jobbigt.

Mina killar ligger och sover. Den aning skäggigare i sängen och den andra ute i vagnen. Jag hade önskat att den omtalade stämningen hade infunnit sig men icket. Bättre lycka nästa gång. Nu ska jag surfa vidare.

Ni får ha en fin lördag!




Jag mot värken


Godmorgon vänner! Det blev ingen stadstur igår då himlen öppnade sig och det började vräka ner snö och en smygandes huvudvärk kom att bli av det dundrande slaget. Därefter började nacken, axlarna och skuldrorna också värka, en värk som strålade ner i armarna. Framför allt i höger sida. Formen gick utför allt med att timmarna gick.

Det är inte många gånger jag känner FÖRBANNAT JÄKLA UNGE kan du inte bara vara tyst men igår var en sån dag då det enda jag hörde all day long var hans eviga gnällande som skar som knivar i både kropp och huvud. Jag hade gärna låna bort honom i ett par timmar. Efter en lååång dag kom äntligen en efterlängtad P hem från jobbet så att jag kunde få avlösning i rättans tid. Formen blev sämre och jag deckade totalt i soffan.

Idag känns det bättre men värken finns där som om en liten gnagare sitter på axeln. Jag hoppas det inte visar sig bli värre utan att det bara är sviter från gårdagen.

Det är verkligen dagar som igår som jag har varit rädd för sedan jag plusade. Att värken tar över så att jag inte orkar med sig själv. Hur ska jag då orka med ett barn har den stora frågan varit. Det går mot kallare tider vilket oftast innebär mer värk, jag hoppas att jag ska slippa det och att den här vintern ska gå hyffsat smärtfritt förbi.

Men nu ska jag gå och surpla i mig ett glas färskpressad apelsinjuice som jag gjorde tidigare på morgon och mysa ner mig i soffan. En riktig C- vitaminkur. Emilio ligger ute i vagnen och sover så jag ska till vara på lite ensamtid.

Ta hand om er!




Minnet är bra men kort


För en stund sedan hade jag hur mycket som helst att skriva om men sedan försvann det. Jag försöker fundera vad det var utan större framgång.

Igår blev det babymassage och därefter babysång. Det var många trötta barn som inte orkade stanna kvar på sången så det blev ett litet sällskap som tog ton men det var mysigt ändå. Föräldrar med dom större barnen som vanligtvis brukar komma dök inte alls upp. Dom måste ha frysit inne då termoterna visade minusgrader.

Lek

I väntan på att sången skulle börja

Idag funderar jag på att åka in till stan en sväng och kika runt i väntan på att P slutar jobbet. Förstår ni att det snart är jul? Jag tycker att det nyss var midsommar. Det är ruskigt hur fort tiden går. Den här julen blir dock något helt annat från tidigare år. Vi är tre istället för två :) Jag ser fram emot December månad.

Men nu ska jag gå och lindra kurret i magen. Ta hand om er!




Ljuva toner


Wihoo! I natt har Emilio sovit mycket bättre, tack och lov! Han vaknade inte förän halv 7, dock med ett nappinstopp men hallå!?... Det är ju ingenting!

Jag passade på att studsa upp ur sängen för att hinna duscha innan P skulle till jobbet och lyfte i samma veva över en pratglad unge till våran säng. Det är så roligt, det är precis så man vill att han ska vakna upp, pigg och glad oavsett om man ibland kan tycka att pratkvarnen sätter igång lite väl tidigt. Så har det inte alls varit i helgen då han hela tiden har vaknat upp och varit ledsen. Nå ja

Väl klar i duschen så möttes jag av två sovandes killar som så snyggt hade somnat om- vilka grisar, jag vill också tänkte jag och vände om in på toaletten för att föna håret. Därefter väckte jag P och sa att klockan var mycket med tanke på att jobbet väntade. Han kom in på toaletten utan Emilio som tydligen sov vidare. HALV ÅTTA slog gossen upp ögonen på nytt. Det kallar jag sovmorgon det.

Efter frukosten har han legat i babygymmet en stund. Han stötte dock på ett hinder när han plötsligt kom på att han skulle smaka på krokodilen som hängde ovanför honom. Problemet var just det, han nådde ju inte. Jag kunde inte låta bli att skratta åt honom där han höll på.

Smaka


Idag står babymassage och sång på schemat. Det var länge sedan nu eftersom det både har varit inställt och höstlov. Ska bli mysigt och knalla dit på eftermiddagen. Få se om en gammal klasskompis med barn också skulle dyka upp. Kul,kul!

Sist men inte minst vill jag tacka Lisa och Knut för en jätte trevlig dag igår. Det får vi absolut göra om. Synd bara att tiden rusade förbi.

Knut&Emilio

Kram




Ny vecka, nya påhitt


Morsning folks, hur har ni det?
Här har vi fått sova aningen bättre än under helgen men inte alls som innan vi åkte till Kalix. Det är ju det jag säger man ska sova hemma i sin egen säng. Jag håller hoppet uppe om att det blir bättre i natt, att Emilio bara inte hann acklimatisera sig ordentligt.

På morgon har Emilio tagit igen gårdagens bad som inte blev av. Jag ångrar verkligen köpet av balja. Den som skulle vara sååå BRA, men icket! Den är jätte dålig nu när han börjar bli större och liksom fyller ut den mer, stackarn ryms ju knappt utan att måsta sitta ihopknycklad som en annan ostkrok. Ni undrar kanske vad det är för balja..? En sån där 3-stegs balja ni vet. Man ska kunna använda den från det att man har en pyttebebis som ligger ner tills att dom kan stödja nacken själv och kan sitta lutad mot den högre delen av baljan tills dess att man kan vända den då dom slutligen kan sitta själv. Hängde ni med? Ett tips köp den INTE!

Det var en trött unge som bäddades ner i vagnen för en sovstund. Det är kallt här idag- brr men det ser rätt mysigt ut där han ligger.

Idag kommer Lisa och Knut och hälsar på. Jag undrar hur långt dom har hunnit. Det är nog inte länge tills dom sätter sig i bilen och börjar rulla hitåt. Får se om vi ska gå på stan en sväng. Vinterjackan ligger risigt till. Det är lika bra att sluta leva i förnekelse och istället inse att det är läge att ta fram den. Orka frysa.

Men nu ska jag bege mig till spegeln, lägga på skönhetsmasken för dagen och ta på mig något annat än morgonrock. Jag skulle behöva hinna dammsuga upp grushögen i hallen också innan Emilio vaknar.

Emilio


Nå väl, ha en bra måndag allesammans!




8 mil senare


Nu har vi äntligen landat hemma igen. Det går inte att beskriva hur skönt det var att ta på sig nattkläder och mysa ner sig i soffan. Borta bra men hemma bäst, inte sant!?

Det har varit en trevlig helg om än den samtidigt har varit lite tröttsam. Emilio har sovit jätte dåligt och vaknat och grinat massor under nätterna. Jag vill inte påstå att jag är utvilad. Jag hoppas verkligen att det blir bättre i natt då han får sova i sin egna säng. Han verkade också tycka att det var skönt att komma hem.

Igår var till Lisa och Knut och hälsade på, mycket trevligt! Klockan gick i turbofart och plötsligt hade vi suttit och surrat i flera timmar och det blev dags att bege sig hem till mina föräldrar igen eftersom att Emilio skulle äta.

Knut & Emilio


Knut & Emilio

Emilio & Knut :) Kan ni tro att det bara skiljer 12 dager mellan dom?


En kort stund därefter messade Lisa som egentligen skulle på tjejmiddag att hon inte skulle åka dit vilket slutade med att vi åkte dit igen för att göra henne sällskap för lite mat. Skräpmat stod på menyn, närmare bestämt pizza.

Väl hemma igen var det en trött gosse som snuttade i sig kvällsslurken och så småningom somnade för natten.

Jag och P var bjuda på inflyttningsfest, en fest som det visade sig att vi var alldelens för trötta för att ta oss iväg på. Bättre lycka nästa gång!

Men nu mina vänner ska jag dra mig tillbaka. Ladda batterierna inför morgondagen. Godkväll!




IKEA tripp


Det blev en hektisk dag igår. Morgonen började med att jag stökade undan hemma, gjorde dubbelmackor för att ta med oss i bilen på väg till Happis, fixade matlådor och stoppa i frysen så att maten i kylen inte skulle bli utgånget under helgen. Diska och packa hann jag också med.

Klockan var just efter 11 när vi satte oss i bilen, lite senare än planerat men fram kom vi i vilket fall som helst. Det var inte bara vi som hade planerat en dag på IKEA.

Klockan visade mattid när vi kom fram så det blev en rask promenad till resaturangen till att börja med så att Emilio fick äta, gröt som vanligt.

Med en mätt och belåten gosse traskade vi tillbaka till ingången igen och påbörjade shoppandet.

Förutom sådana där måsten så som värmeljus och små grejer köpte vi lite prylar till Emilios blivande rum. Tidigare har det varit se men inte röra men nu fick vi just det- röra hehe. Det ska bli jätte kul att få börja planera och inreda rummet så småningom :)

Tillslut blev vi tvungen att hejda oss med inhandlingen eftersom vi hade fått beställning på massor av ramar som visade sig vara ganska stora. En snabb uträkning sa oss att dom skulle ta mycket plats i bilen och tur var väl att vi hade tankeverksamheten med oss. Väl ute i bilen blev det kruxigt att få in det vi handlat och det var på HÅRET att vi fick med oss allt. Det var med grejer upp till taket och en inklämd Sandra i framsätet som vi rullade mot Kalix. 

Ja, ska jag vara helt ärlig så tar vi oss omöjligthet hem med allt till Luleå eftersom vi på vägen till Haparanda hade stannat till hos mina föräldrar och dumpat av väskor med kläder och annat småkraffs. Så vi får se vad vi tvingas lämna efter oss.

Men nu måste jag rusa. Vi ska iväg och hälsa på Lisa och Knut. Vi är redan sena eftersom Emilio bestämde sig för att ta igen nattens få timmars sömn nu på förmiddagen istället.

Ha en bra lördag allesammans!  




Fantasilöst


Jag vet inte men det känns som om jag inte har så mycket att skriva på morgon. Vissa dagar känns det bara trögt, som idag till exempel. Hallå jag kunde inte ha förkortat tex? Snacka om att fylla ut raderna.

På morgon vaknade Emilio tidigare än vanligt vilket givetvis resulterade i att han ville ha frukost tidigare som i sin tur ledde till att han blev trött och redan sover sin förmiddagslur som förmodligen kommer innebära att han också vaknar tidigare. (Före lunchtid) Snacka om att man lever efter mat och sovklocka men man vill inte rucka på rutinerna allt för mycket.

Idag ska Emilio få en hel portin gröt för första gången. Allt har flytit på hur bra som helst. Det enda problemet har varit att han ibland tycker att det inte går tillräckligt snabbt mellan skedarna - Mamma lägg i turbon! Till saken hör att nästa steg förmodligen blir till att hälla gröten i munnen direkt från skålen haha. Det är killen med tålamod det.

gröt


Får se om jag packar ner Emilio i vagnen och åker in till stan en sväng under eftermiddagen men nu frukost. Ta hand om er!




Regnig Onsdag


Jag skulle aldrig ha förhastat mig och sagt att jag kände mig piggare igår för fy vad trött jag var hela dagen, så där trött att jag bara hade velat lägga mig för att aldrig stiga upp igen. Jag hoppas på en bättre dag idag.

Dom vanliga morgonsysslorna är avklarade och Emilio har lagt igen ögonen för sin förmiddagslur. Jag hoppas han sover länge eftersom det egentligen bara är nu på förmiddagen han sover ordentligt. Resterande av dagen tar han bara korta powernaps, allt från 5-25 minuter vilket brukar visa sig inte vara tillräckligt då vi får en mindre nöjd gosse.

Vi har planer på att åka till IKEA på fredag. Vi måste lämna tillbaka några rullgardiner som vi köpte sist vi var där men sen är det ju ingenting som säger att man inte kan shoppa annat på samma sväng hehe. P som i vanliga fall alltid jobbar sent på fredagar har fått lov att vara ledig så att vi i lugn och ro kan göra Haparanda osäkert under fredagen för att sedan på hemvägen stanna till i Kalix hos mina föräldrar och vara till på söndag. En liten minitripp skulle man kunna säga.

Min farmor och farfar kommer hit och hälsar på idag. Får se om vi skulla åka in till stan och äta lunch. Annars blir det nog inga stora utsvävningar då det är jätte trist väder ute. Finns det något värre än regn?

Men nu ska jag förflytta rumpan till soffan en stund. Ha det bra allesammans!




Tisdag var det


Förlåt för den dåliga uppdateringen. Jag var extremt trött igår och dagen gick verkligen i vilans tecken. Ja vi gjorde ingenting annat än att mysa på här hemma.

Zzz

 

Idag känner jag mig aningen piggare och Emilios mormor kommer och hälsar på, eller min mamma, vilket ni vill :-P Det är alltid svårt att välja vad man ska skriva men vare sig det är mamma eller mormor så ska det bli trevligt med lite besök i alla fall. Vi ska göra hemmagjord pizza till middag bla- gott!

 

Annars då, några planer för veckan? Här ekar det i agendan så vi tar det som det kommer. Får se vad det bjuds på för påhitt.

 

Magen lever rövare. Jag tror det är dags att tugga i sig lite frukost så att man överlever dagen. Ni får ha det bra. På återseende!

 

 

 


lilledu

Välkommen till min blogg!


Mitt namn är Sandra och jag älskar när livet leker och allt annat som förgyller vardagen. En tidig Junimorgon 2010 fick jag tillsammans med min sambo vårt första barn- en helt perfekt son.

I November 2011 var vi med om livets mirakel igen. Emilio blev storebror till lillasyster Carisma.

Här i bloggen skriver jag om allt som faller mig in. Allt från ytligheter till djupare tankar till vad som händer med våra småtroll.

Kom ihåg att livet är en gåva och att uppskatta varandra, vardagen och nuet är viktigt!

Hoppas ni gillar den. Enjoy!