Bittert


Blev inga tavlor uppsatta igårkväll då vi upptäckte att vi bara har skräp till väggar. Så jäkla irriterande! Har vi precis köpt tavlor som vi inte ens kan hänga upp på väggen? Vad är det för skämt egentligen? Vad ska vi då ha dom till, ta ut från garderben och titta på då och då? Nä det känns ju lite som om man slängt pengarna i sjön.

Tavla på oss
Tavlan på oss är den största boven eftersom den är 90*70 och väger några kilon.


Från det ena till det andra så är P ledig idag så vi hade tänkt åka iväg och kika lite på stan om det finns något av intresse. Förhoppningsvis kanske vi bla kan hitta en lösning på tavelproblemet men och andra sidan kan man ju undra vad man kan man göra när väggen bara smular sönder? Nå ja vi får se.

Det regnar inte idag, peppar peppar. Bäst att rusa så man hinner ta till vara på solen lite. Vi hörs senare.

Kram på er!




Middag på Gyllenvägen


Det klarnade upp och blev riktigt fint väder så nu väntar en fin och solig kväll. P slutar på drygt en timme och efter det plockar han upp mig för en middag på Leris. Det blir ugnstekt lax igen och det är bara så underbart gott. Jag bara älskar det!

Får se vad vi hittar på sen ikväll, har väl egentligen inga större planer men något ska vi väl kunna hitta på. Blir nog till att bla spika upp tavlorna som vi hämtade igår. Två stycken som vi har gjort själva men som vi låtit Galerix skriva ut. En utav dom är på oss och den andra är med text. Dom blev riktigt fina faktiskt. Slänger upp en bild vid ett senare tillfälle så ni får se vad jag pratar om. Det är dags att börja göra sig klar.

På återseende folks!




Vild och vacker


Fick mig ett gott skratt när jag vaknade på morgon och såg mig i spegeln. Framför mig stod minst sagt en Rocka Billy, haha. Herregud vad har jag gjort egentligen? Här var det verkligen inte välkammat och strukturerat. Kanske skulle satsa på denna spektakulära frisyr, eller var tycks?

Rocka Billy
Kunde Elvis så kan väl jag?!

Vaknade även upp till dåligt väder idag med, det förde minsta sagt sin egna orkester mot fönster och fönsterbrädor men nu har det lugnat ner sig och solen vill till att titta fram. Hoppas det fortsätter så. Hade varit skönt med en promenad här lite senare.

Men först lite morgonmys framör tvn. Ciao!
 



Öppen himmel


Äntligen fick man sova i sin egen säng, det var bara sååå skönt! Det är verkligen som de säger, borta bra men hemma bäst. P vaknade upp lite halv sur och la en kommentar om att "inte är det konstigt att det regnar då jag är ledig för en dag..."  Men,men han är ju ledig i alla fall :) Får hoppas att de lugnar ner sig så man kan åka iväg en sväng ändå utan att behöva bli sjöblöt. Just nu piskar regnet mot fönsterbrädorna.

Ligger i soffan och myser och laddar inför vad som komma skall, men det är just de, vad gör man en regnig dag som denna?

Får bli lite färre rader på morgon. Känner mig lite fantasilös för att få till ett jätteinlägg. Ska bara känna lugnet en stund till och sedan börja göra mig i ordning men inte riktigt ännu. Det var på tok för skönt i soffan för det :-P


Vad ska ni hitta på idag?





Hemma på min gata i stan


Nu är jag äntligen framme efter drygt 1 och en halv timmes bussresa. Är så där lagomt kul att åka buss men det börjar faktist vara väldigt länge sedan nu så jag ska inte klaga. Känns bara riktigt skönt att vara hemma igen.

Blev en lunchdate på Myggan tidigare som avslutning på visiten i Kalix. Åt en jätte god kycklingsallad. Något annat som också är utöver det vanliga är deras kycklingtoast men den håller vi oss än så länge fortfarande ifrån. Sådana onyttigheter håller vi inte på med ;-P

P slutar 22.00 så det är inte länge tills han är hemma nu. Längtar efter min lilla sötkorv hehe. Kvällen i övrigt blir väldigt lugn, känner mig jätte trött. Gör mitt bästa för att inte somna framför Sagan om Ringen, Härskarringen, som går på tv ikväll. Tycker dom är riktigt bra och snyggt gjorda filmer.

Men nu ska jag dra filten lite högre och bara vara. Ni får ha en fortsatt trevlig kväll!




Kusligt höstmörker


Igår blev det en senare kväll igen. Efter middagen åkte jag till stallet för att fylla luckan tills jag skulle iväg till Sussi. Slutade dock med att jag blev där i flera timmar då Sussi, hennes mamma och Lillan som nu har fått namnet Alicia också kom till Stallet. Risken är nog dock stor att hon kommer få heta Lillan ett tag framöver tills man har vants sig eftersom det redan hunnit etsa sig fast lite väl hårt. Men det kommer väl :)

Efter många om och men tog sig Sussi upp i sadeln för att rida och jag högg tag i barnvagnen för att promenera bredvid vid en mindre uteritt. Lillan sov gott och vi fick chansen att surra lite under tiden.

Sussi och Pascal


Väl klara i stallet åkte vi hem till Sussi som planerat och det blev lite slötittande på Scary Movie 3 som gick på kanal 5 varvat med lite skitsnack.

Närmare halv ett åkte jag hemåt igen. Fick sällskap av Janne ut till bilen som hade kommit hem för att gå ut en kvällstur med Romeo. Halvvägs hem blev det plötsligt bläcksvart då dom har fått för sig att släcka ner hela stan, all gatubelysning osv. Usch! Kändes plötsligt som jag var mitt ute i ingenstans på någon ödslig skogsväg. Såg inte en meter åt något håll än framåt där jag tuffade på med mina helljus. Väl hemma på gården blev det ännu mörkare och jag hann tänka att det här är en perfekt natt för ett överfall hehe. Men här sitter jag nu, välbehållen och utvilad efter nattens goda sömn. Men det var faktiskt rätt obehagligt, trots att jag satt i bilen största delen av tiden. Men visst jag är kanske lite nojjig men det må så vara.

Ute är det ruggigt och jag har inga direkt planer för dagen. Tar bussen hem till P ikväll. Men nu är det dags för lite morgonmys framför tvn en stund. På återseende!




Fart och fläkt


Hallå där! Hur står det till? Här har det varit fullt upp sedan uppstigning. Kikade på tv en stund och åt frukost under tiden och gick sedan ut och promenera med Rizzo en runda. Var riktigt varmt ute, dock inte på en behagligt sätt. Det var jätte kvavt och otrevligt. Men,men. Inte så långt hemifrån ringde Alex och ville bjuda på lunch men jag var tyvärr tvungen att tacka för erbjudant men säga nej tack. Det skulle bara ha inneburit stress eftersom vi är bjuden på middag på dryga timmen. Hade känts otrevligt att tacka ja och bara hinna dit för att äta, svälja sista tuggan och måsta åka igen. Får bli en annan gång. Väl hemma blev det duschen och sedan lite surr med P i telefon.

Nu sitter jag här och hade tänkt ta det lugnt tills vi ska åka. Efter middagen blir de att smälta maten och socialisera med päronen en stund och sedan rulla iväg till Sussi. Janne jobbar i kväll så det blir bara vi brudar hemma för lite girltalk.
 
Dags att lägga på skönhetsmaksen. Ha det fint!




Efter några timmar av det sociala livet


Kom hem från Maria lagomt till So you think you can dance. Det börjar dra ihop sig, är final nästa vecka. Blev inte borta halva natten som väntat eftersom Maria plötsligt blev i dålig form.Ont i halsen och varm :-S Ja sa bestämt att om jag vaknar upp med feber i morgon kan hon räkna med att få en brevbomb inkastad genom brevinkastet hehe. Nä men man får hoppas att det bara var något tillfälligt. Blev i alla fall några trevliga girltalk-timmar :) Mycket trevligt!

Maria och Pampiir
Maria och Pampiir tidigare i dag.

Teppo och Dante
Dante fick också sig lite luft.


Nu när man för en gång skull är hemma i någorlunda vettig tid hade jag tänkt utnyttja situationen till max och börja tänka på refrängen. Det hör ju inte direkt till vanligheten men vi hörs mer i morgon.

Natti, natti med er!




8 mil senare


Har landat i Kalix nu. Mormor stannar på middag innan hon tar färdtjänst hem till sitt. Sedan bär det av till stallet och se när Maria rider och därefter hem till henne och socialisera lite. Känner på mig att det är en hel del som behöver uppdateras mellan oss :) har inte setts på ett bra tag nu.

Var tråkigt att ta sitt pick och pack och lämna P hemma idag. Usch! Man är så van att alltid ha varandra nära. Det är sådana här gånger man inser vad den andre betyder för en. Men andra ord mycket om jag ser till min egen del. Men samtidigt är det nyttigt att vara ifrån varandra lite. Sedan kan man ju kanske ändå vara tacksam till den som uppfann telefonen. Nå ja, och andra sidan vet jag vart han befinner sig ;-) Eller?? Vem vet han kanske tagit en sista minuten och åkt till medelhavet för att ligga på stranden och dricka paraplydrinkar. UTAN MIG?! Nä skämt och sido..

Maten börjar närma sig. På återseende! Kram på er



Besök


Idag får jag besök av mamma och mormor kring 12 snåret. För mormor blir det första gången hon är här så det är alltid kul.
Om jag känner oss rätt så åker förmodligen kortleken fram för en omgång. Det har som blivit våran grejj när vi är med mormor. Så det ska bli trevligt! Självklart ska jag visa vart skåpet ska stå :-P

Därefter följer jag med hem till Kalix igen. P ska jobba delade pass resten av veckan och få sig lite övertid så han kommer inte vara hemma så mycket. Så istället för att sitta här hela dagarna utan att ha något att göra så passar jag på att åka för att umgås med lite kompisar på hemmaplan. Både sånna man träffat nyligen och mindre nyligt. Ser framför allt fram emot lite girltalk ;-) Var på tok för länge sedan nu.

Ska börja plocka ihop lite grejer som jag ska ha med mig och kika på tv en stund innan det ringer på dörren. Men vi hörs framåt kvällen igen! Ciao!




Vadå höst?!


Här skriver man att höstluften har krypit sig närmre och sen när man går ut är det varmt som en sommardag i juli?! Vad hände? Ja jag klagar ju för guds skull inte, här ska sista värmeböljan tas till vara :) Men promenaden till stan tidigare i eftermiddag blev betydligt svettigare än väntat, Phuhh!

Nu har det däremot svalnat av och vi har klämt i oss en kycklingsallad och tagit oss en svängom med bilen. Ibland kan det vara så avslappnande att bara glida omkring en stund. Stannde till vid vattnet och såg solen gå ner men nu har vi landat hemma igen, slagit oss ner i soffan och hackat oss en stor fruktsallad. Mumms!

Solnedgång


Dags att återgå till tvtablån, Ghost Whisperer är i rutan. Godkväll!





God morgon allesammans!


Sovit gott? Själv har jag sovit hyffsat, varken bra eller dåligt. Men jag känner mig ändå pigg och på bra humör. Ska snart studsa in i duschen och göra mig i ordning för att bege mig mot stan för att uträtta några ärenden men sedan har jag inget större inplanerat. Ska möta upp P när han slutar och åka iväg och kika på en lägenhet men mycket mer än så blir det inte.

Undra vad man ska ta på sig idag, solen skiner för fullt men hösluften är här. Temperaturen är behaglig och det är varken för varmt eller för kallt. Har inte velat erkänna det tidigare men så är det nog. Det är höst. Tidig höst. Vi byter garderob och utanför skiftar snart världen i en massa kulörer. Det är vackert. Friskt. Ta ett djupt andetag och njut!

Nå vi får se, först duschen! Ha en jättebra dag så hörs vi senare. Tjingeling!





Hög mysfaktor


God afton hur står det till? Här är det lungt och skönt. Har myst ner oss i soffan med tända ljus omkring oss.Har ätit en senare middag och har nu också precis sett sista avsnittet av Prison Break. En riktigt bra och gripande serie enligt mig. Började starkt de första säsongerna och när "omgång 2" skulle sätta igång var jag nog inte ensam om att tänka att - Nej!! Men jag gav det trots det en chans. Till viss del dalade det dock några avsnitt men så småningom kom det igång och blev bättre igen. Så ni som gav upp, ta er en funderare om ni kanske ändå ska ge det en andra chans.

Åh jag känner mig så rofylld och doften av svavel seglar förbi. Ett ljus har slocknat. Men resterande brinner för fullt :) Mysfaktorn är hög, jag njuter!

Ska dra filten över näsan och invänta Johnblund och sängen. Kram på er!





Pust och stön


Hallå där, hoppas ni mår bra allesammans :)

Har tagit en paus från båda dammsugning, dammtorkning och allt vad sortera papper heter. Är helt slut efter min prestation. Blir då ingen bakning idag.

På 3 timmar kommer P hem från jobbet, pratade med honom för en stund sedan och han var väl inte helt tillfredställd med att vara tillbaka men det kan man ju förstå. Vem skulle inte vilja ha längre semester?!

Sitter och klickar mig runt på Nelly, finns på tok för mycket fint för att våga titta så ofta men nu tyckte jag mig vara värd att dregla lite. I vanliga fall föredrar jag nog ändå att shoppa i butik. Alla vet hur lurad man kan bli av bilder men det förändrar inte att man kan hitta galet mycket fint här för det ;-P

Nä nu måste ja röra mig så jag inte hinner sätta mig för tungt :-P Vi hörs senare!





Back to Reality


Då var det måndag igen och P har tvingats tillbaka till verkligheten. Ledigheten har bara sprungit iväg. Och andra sidan har han ju bara haft två veckor nu eftersom han sparat lite ledighet i förhoppning om att vi ska kunna åka iväg någonstans senare i vinter. Men det återstår och se. Själv har jag inte hört något från jobbet jag sökte :-( Men,men.

När vi landade i Luleå igår åkte vi raka spåret till Lerbäcken för att hinna träffa Sara,Niklas och Tyra lite innan dom skulle åka vidare till stugan. Dom verkade må fin fint och för att dom skulle få äta i lugn och ro gick jag och P ut på en promenad med Tyra. Lova hakade också på.

Promenad på Leris
Själv fick jag som vanligt agera fotograf


Har inga direkta planer för dagen. Blir nog ganska lugnt. Funderar på att ta en promenad och röra på mig lite och eventuellt fixa lite här hemma. Kanske att man skulle baka det bröd som jag funderat på i evigheter men som aldrig blivit av. Nå ja vi får se.

Först Project Runway. Ha det fint så länge!




Lugna söndag


Hej bloggen. Idag har jag hunnit med frukost och lunch än så länge. Där emellan har de inte varit allt för mycket aktiviter. Igår kväll blev det till en början lite häng hos Chrille som ni redan vet. När vi sedan landade hos Janne och Sussi så låg herren i huset och sov medans frun stod i duschen hehe. Vi tog oss dock ändå friheten att klampa in och börja förbereda krubbet och så småningom dök den ena efter den andra upp. Hade varit en hektisk dag för dom tydligen. Innan det var dags för mat åkte jag och Sussi iväg en sväng till stallet för att plocka in hästen medans grabbarna fixade film med Lillan som sällskap.

Väl hemma igen åt vi oss tjocka och snackade skit och gick sedan vidare till lördagsmyset och den inte allt för otippade filmen. Kikade på In the Elektric Mist men den var inte mycket att hänga i julgranen men givetvis var vi tvungen att plåga oss igenom den. Till vår tröst fanns det uppbunkrat med chips och dipp, godis, dricka och glass. Själv höll jag mig däremot till vattenmelon och jordgubbar :-) Kände mig lagomt skadeglad när Janne och Petter satt som två döda sälar i soffan och var näst intill spyfärdiga. Så går det :-P

Frukt


Ska strax åka vidare mot Luleå igen. Ska bara ta oss ett sista snack med päronen som kommit hem från stugan och sedan plocka upp Sebbe som också är i Kalix innan vi rullar ut på E4:an.

Vi hörs senare. Kram på er!


 

Hos Chrille


Sitter och vilar rumpan hos Chrille och socialiserar innan vi ska vidare och handla inför middagen men Sussi och Janne.
Landade i Kalix vid halv 3 och började med att luncha och åkte sedan hem till päronen med lite grejer innan vi åkte vidare för att hälsa på farmor och farfar som dock inte var hemma. Vi verkade inte ha turen med oss när det gällde att folk skulle vara hemma när vi kom och hälsade på direkt hehe.

Rastlös och smått less styrde vi vår kosa hit vilket vi gjorde rätt i. Tristessen försvann och timmarna här har varit trevliga. Chrille har man dock fått kämpa med för att bromsa, gästvänlig som han är. Antingen har det varit glass, godis, dricka eller en drink som skullat fram på bordet. Nej tack, nej tack sa jag och tog istället en stor tugga från ett äpple :-P Man får ju ändå känna sig stolt att man lyckadats stå emot frestelsen :-)

Ska återgå till det sociala livet en stund innan det är dags att åka vidare. På återseende!





Mot gamla kvarter


Guten morgen meine damen unt herren. Det är nog ungefär något sådant man sagt om man vaknat upp i Tyskland? Själv drog jag dock upp rullgardninen i Sverige hehe. P var lite segstartad på morgon så jag pallrade mig upp själv och fixade till en god och nyttig frukost som jag avnjöt på soffans mjuka dynor tills en vimmelkantig herre kom och gjorde mig sällskap.

Känner mig hur peppad som helst på de här med den nya kosten, att vara medveten om vad man stoppar i mat-intaget är viktigare än man tror. Jag och P försöker tänka till lite extra nu och än så länge har de gått som smort. Snart dags för "mellis" :-P

Har precis stegat ut ur duschen och sitter fortfarande med blött hår och handduk runt mig men tänkte skriva några rader innan jag fortsätter. Det ser ut som att det bär av till Kalix när vi är klara med morgonbestyren. Tanken var att träffa mina föräldrar lite och senare dra vidare mot Sussi, Janne, Lillans och Romeos cribb. Om jag inte känner Janne helt fel så går tåget in i filmens värld, det är lite av snubbens grej de där med film. Pratade dock precis med mamma som sa att dom hade tagit sitt pick och pack och åkt ut till skärgården så det först nämnda blir det nog inget av då men det var inte hela världen.

P diggade tydligen gårdagens film som var om 3:e rikets fall, eller i alla fall ett möjligt fall om Tarantino hade fått bestämma. Den var tydligen lite skruvad men väldigt bra och han tyckte de var en trevlig kväll med boysen. Så det var kul!

Nå, ska jag återgå till piff puffet. Hårtorken nästa. Ha det fint så länge!! :-)




Godkväll allihopa!


Hur står det till? Runda under fötterna ikväll? Själv sitter jag och myser för mig själv, kikar runt bland lite bloggar, lyssnar på underbar musik och tänker tillbaka på fina minnen. Minnen som får en att både le, skratta och gråta. P är på bio med Janne och Linus ikväll. En del av mig saknar honom samtidigt som jag inte kan låta bli att njuta av ensamheten. Jag börjar våga säga det, säga att jag är lycklig även om det vissa gånger bara känts tungt och omöjligt. En skön känsla faller över mig, jag njuter och drömmer mig bort.

Turkiet
Alanya för drygt ett år sedan. Känns som evigheter, längtar tillbaka. Var helt UNDERBART!





Tillbaka till bloggandet :-)


Då var man hemma igen. Har varit några trevliga dagar med familjen. Lite otur med vädret men det blir vad man gör det till.

Havsbadet
Snipp,snapp,snut så var resan slut :-)


Dags att åka iväg på några ärenden. Vi hörs mer mot kvällskvisten. Ciao!




Hus på hjul


Den nya veckan har nu officiellt börjat, det är måndag och tåget bär idag av till Piteå. Mamma & pappa hämtar upp mig och P för några dagars camping med pappas nya skötebarn. Husbilen alltså :-P Oplanerat, men vad gör det? Vi har tidigare sagt att om vädret tillåter så åker vi. Vädret är väl si sådär men det funkar så vi får helt enkelt se hur det hela slutar.

Husbil


Ska försöka dokumentera resan i den mån det går, lite foton att titta tillbaka på är altid roligt! I övrigt blir det bloggritt så nu hörs vi förmodligen inte så mycket mer innan jag är hemma igen. Men ni klarar er nog, jag blir inte borta länge.

Har slängt ihop grejerna som ska med färdigt i min kära Prada väska så det är klart när päronen ringer och säger att dom närmar sig "storstan". Ska åka iväg på några ärenden under tiden.

Ha det bra så länge så hörs vi snart igen. På återseende!




Nybäddat


Hittade ett par enkla fina sängkläder i vitt satin på stan idag, inte alls dumma. Mjuka och sköna. Kommer sova gott i natt hehe :-) Hade nästan gett upp hoppet och besämt mig för att gå hem och titta om jag hittade något på Internet istället men så plötsligt låg dom framför näsan på mig.

Sängkläder


Det var ett steg i vårat hemma-fixeri. Vi ska försöka göra ett ryck och så småningom få fixat till samtliga rum med de sista detaljerna. Har liksom inte tagit oss för så mycket utöver dom största måstena sedan den hemska inflyttningen men nu tror jag att vi har fått våran återhämtning för att orka ta oss ann det. 

Energi-nivån har definitivt varit högre idag än igår men hamnade åter i svacka efter stadsturen så även denna kväll har varit lugn och kommer förmodligen också fortsätta så.

Men nu tillbaka till Without a Trace. Godkväll!




Mot stadens gator


Tog en rejäl sovmorgon på morgon. Kanske inte så konstigt med tanke på hur jag kände mig igår. Idag är formen bättre men inte tipp topp. Vaknade upp med hemsk värk bakom ögonen men den har som tur var lättat. Ska göra ett försök att komma i ordning idag. Ställa mig framför spegeln och beskåda en inte allt för vacker syn. Ojoj vad jag ser trött och härjad ut. Nå ja det är tur att det finns hjälpmedel sådanna gånger så det helst kan bli lite bättre.

Ska åka in en sväng till stan och kika på bla Hemtex. Är ute efter några nya fräscha sängkläder som kan ta fram lite lyxkänlsa i sovrummet, gärna vita med lite blankt mönster. Tror det skulle göra sitt etersom rummet nu känns lite mörkt enligt mitt tycke. Om inte annat tror jag att det kan bli snyggt.

Har glömt berätta att den inplanerade resan blivit inställd, om inte annat framskjuten. Känns jätte tråkigt, hade verkligen varit kul att få komma iväg lite och bara rå om varandra och hälsa på Jonas och några andra kompisar nere i Götet. Vågar dock inte chansa att inte vara på hemmaplan till veckan då jag eventuellt får höra från ett jobb där det är ganska snabba ryck. Skulle kännas jäkligt att missa chansen bara för att man inte är tillgänglig just då. Så, så ligger det till. Men det kommer fler chanser.

Ska bege mig på spegeln så vi kommer iväg. Dom stänger ju så tidigt på söndagar. Vi hörs senare!





Gubbar bland molnen


Nä den här dagen blev det ingen ordning på och fantasin flödar ungefär på samma sätt som energin finns i kroppen. Inte alls med andra ord... Efter många om och men fick jag mig den välbehövliga duschen i alla fall och när jag väl kom ut så hade P gjort lunch åt oss. Knaper stekt bacon, makaroner och sallad.

Lunch
Givetvis var det dom hjärtformade gurkskivorna som smakade bäst :-) Små saker kan verkligen förgylla vardagen, glöm inte det. Tack Honey!!

I hopp om att få lite mer gnista efter lunchen fortsatte jag med att föna håret trots att kroppen strängt sa ifrån men det dröjde inte länge innan P hittade mig liggandes på hallgolvet som en klubbad säl. Jisses vad skönt det var hehe. P däremot fick sig ett gott skratt.

Så småningom blev jag klar för en liten bilfärd, lite luft måste man ju ändå få tänkte jag. Gjorde dock inga underverk, snarare tvärtom. Men det var ett gott försök. Dröjde inte länge innan jag kom på mig själv använda den fjuttiga energi jag hade till att försöka skapa figurer av molnen haha. Var rätt intressant faktiskt. Det var gubbarnas eftermiddag idag :-P

Nu har vi precis fått i oss lite middag och ingen energi har uppkommit så jag antar att jag inte måste upplysa er om att det blir en mycket lugn lördagskväll.

Vad ska ni hitta på?





Godmorgon Lördag


Idag blev det en riktig sovmorgon men fortfarande känner jag mig väldigt seglivad. Håller på att samla energi för att orka in i duschen men det känns mest som att soffan blir allt mer bekväm :-P
Borde ta vara på dagen. Solen letar sig in genom fönstren och graderna är behagliga. En powerwalk runt sjön är det minsta man kan begära. Hur långt man kommer återstår dock att se.

Vidare så måste jag bli bättre på att ta med kameran eller nää egentligen bara ta fram kameran! Har blivit slarvig så det ska bli ändring på det.

Ska ta och försöka sätta fart på benen nu, fastnat vid So you think you can dance. P är redan klar så jag ligger långt efter. Suck! Ibland önskar jag att man bara kunde trycka på en knapp så dagens jobbiga morgonbestryr hipps vipps var avklarade. Men nu är fallet inte sådant så det är bara att gilla läget och ta sig i kragen.

Cya when we cya, bye!




Saknar kommentarer..!?


Ja som rubriken säger, jag saknar era kommentare. Ni är ganska många som läser men kommentarerna glömmer ni. Fy på er! Är alltid kul att läsa oavsett om det är två ord, en rad eller en roman. Så jobbigt är det inte, eller? Vissa av er är roliga som messar eller slår en snabb signal bara för att säga eller fråga något kort istället för att skriva det direkt här hehe. Nå ja, jag väntar på förbättring.

Har landat i soffan för kvällen. Blir bara att ta det lugnt. Känner mig faktiskt ganska trött trots att jag sov så pass bra i natt men man har väl tidigare timmar att ta igen.

Även den här dagen har gått på snabbspolning och ändå har inga märkvärdigheter skett. Jag minns knappt vad vi har pysslat med. Tagit det ganska lugnt egentligen. Fixat lite till med Fiestan och umgåtts lite med Lerbäcksborna.

Ikväll har vi äntligen fått upp kökslampan med som vi fått hem för evigheter sedan. Med detta förstår ni säkert att vi bestämt oss för att bo kvar. En trevligare gård och lite billigare hyra hade verkligen gjort det ultimat men sådant är tyvärr inte fallet men än så länge blir vi kvar här ett tag till i alla fall.

Kökslampan


Usch såret i munnen bråkar fortfarande, blir så jäkla less på att varje tugga gör ont. Men idag har det inte bara blivit glass i alla fall. Hoppas att det blir bättre snart.

Nå ska fortsätta zappa mig runt bland kanalerna en stund. Ha en trevligt kväll!

Och glöm nu inte kommentaren ;-P




Friday


Igår blev det inte mycket av det vi hade tänkt oss. Började med att äta lunch och gick sedan en sväng på stan. Därefter åkte vi till besiktningen för att få det gjort. Sedan hem och fixa lite en stund tills farfar ringde och sa att han eventuellt fixat någon som ville köpa den lilla Fiestan som nu var UA så resterande av kvällen bestod av putsning och åter putsning både ut och invändigt. Så nu blänker den som aldrig förr.

Ska vara helt ärlig och säga att vi åt glass igår, ganska mycket glass. Jag som precis skrev om att vi fortsätter på den nyttiga linjen och det gör vi ju egentligen. Men igår var verkligen glass det enda som smakade. Har fått ett besvärligt sår längst bak vid visdomstanden som gör ont och är svullet så det var underbart skönt att stoppa in nå kallt :-P Nöden har ingen lag.

Väl hemma igen blev det lite mys framför tv:n innan sängen började locka. Sovit helt gudomligt i natt. Ibland älskar jag bara att sova medan jag andra gånger hatar det. Nå ja nog om det.

Dags för frukost innan ytterligare en dag ska fyllas. Vad ska ni hitta på idag?




Kort och gott


Har en P som står och väntar på att få dra ut. Solen skiner, är kring en tjugo grader i skuggan ute och vi hade tänka ta vara på det. Det blir nog en salig blandning av att besikta bilar till att åka iväg en tur med trampcykel längs vattnet vid campingen med lite inslag av badminton. Man kan kort och gott säga att nästan vad som helst kan bli gjort idag, vad som egentligen blir de får tiden utvisa.

Hade funderingar att åka till Kalix och hälsa på päronen ute i skärgården. Hade varit riktigt nice men vet inte riktigt vad som hände. Tror bekvämligheten tog över plus att vi glömt bort att vi lovat att ordna lite grejjer på hemmaplan.

Ska börja röra mig utåt nu, hoppas ni också får ta del av solens strålar. Det gäller att passa på att lapa i sig allt man får innan den plötsligt ger upp och det vänder mot höst.

På återseende, Adjö!!




Tiden går fort när man har roligt


Då var ytterligare en dag snart avklarad. Vet inte riktigt vart tiden har tagit vägen?... Tycker nyss jag satt här med en frukostmacka och ett glas juice i handen. Men icke sa nicke.

Gick fint på stan idag, givetvis så undrar man ju hur den s.k. presentationen gick men det är bara att hoppas på det bästa och att jag får ett positivt telefonsamtal till veckan.

Nu har vi pysslat på här hemma ett par timmar efter att ha varit på Leris en stund tidigare ikväll. Har finsjusterat lite i möbleringen och satt upp några väggord som vi köpte på stan. Har även klippt ihop lite andra "krusiduller" från en gammal wallstickers som vi inte riktigt fått någon användning av och lagt ihop med texten. Var dock lättare sagt än gjort. Men gjort är det i alla fall :-p  Blev inte alls så dumt, eller vad tycks?

Amor vincit omnia
Amor vincit omnia- Kärleken övervinner allt
 

Nu börjar det dock bli kvällen så nu är det slutixat för idag. Blir det en lugn avrunding framför tv:n innan man beger sig mot sängen. Natti, natti med er!




Stan nästa


Hör nu på gó vänner så ska jag för er berätta... Hehe nää kanske inte riktigt så men hade för avsikt att skriva ner lite saker som ska göras idag, förhoppningsvis så blir allt gjort också =)

Kan börja med att berätta lite om gårdagen, vi fick tillslut tag på tjejen som bodde i lägenheten vi är tilldelad och när vi väl  kom dit för att titta på den så visade de sig att tjejen bodde med en snubbe som P har gått skola med för en herrans massa år sedan. Var som lite kul, världen är som liten ändå.

Men tillbaka till ämnet, lägenheten var fin i sig men hade sina skönhetsfel. Jag börjar mer och mer tro att den lägenhet vi bor i nu kommer visa sig vara svårare att skillja sig ifrån än vad vi trodde för den är verkligen fin för att vara en hyresrätt. Den andra lägenheten är dock några lappar billigare i månaden vilket inte hade varit så dumt. JA det är svårt, riktigt svårt!
Vi står här i valet och kvalet om hur vi ska göra men måste bestämma oss idag vilket inte gör saken lättare. Man vill inte göra något förhastat.

Nå ja, de var lägenheten de. Vi har fortsatt vara nyttiga och inte fallit för frestelsen kring godsaker, även om det är svårt vissa gånger då P verkar ha karra-abstinens. Jag är bara glad att det för en gång skull inte är jag :-P Men det är ju så tills man fått avstånd från "skiten". Men Kampen fortsätter!

Vidare stod jag och funderade på hur de skulle se ut om man ändrade om lite i vardagsrummet, tänkte kanske högt, jag vet inte, men helt plötsligt började P slita i både bord och soffa och snurrade runt hel patrasket. Nu i skrivande stund sitter jag i den nyplacerade soffan och försöker göra mitt bästa för att vänja mig. Känns inte riktigt bra men ska ge det en chans i alla fall. Kanske slänger upp ett foto vid ett senare tillfälle då P inte står på alla fyra och fixar fast antennsladden hehe.

Nu tillbaka till de som är aktuellt för dagen. Ska strax dra ut till stan även om de inte var helt lockande väder då regnet öser ner men ska bla in för att lämna ett CV så förhoppningsvis visar det sig vara värt mödan. Sedan blir det lite småfix här hemma.

Men nu tror jag att jag fått med det mesta för stunden så jag får härmed tacka för mig.




Måste göras...


Kan förvarna er redan nu, detta inlägg kommer nog bli av de kortare slaget. Har en hel del "att måste göra" saker inlagd på schemat inför vad som komma skall.  Känns som att sitta och ta de lugnt får bli en annan dags göra :-P

Försöker få tag på den som bor i en lägenhet som vi blivit tilldelade men de verkar lättare sagt än gjort. Kanske är så att den personen inte kan ha på mobilen på jobbet? Men det är bara att försöka vidare! Hade varit bra att få göra det innan vi åker i alla fall. Nå ja..

Åkte på en 3:e gången gillt idag, varit nere i tvättstugan tre dagar i rad nu för att få tvättat lite inför våran tripp, men folk verkar tycka det är normalt att boka upp tvättstugan för nå jäkla 9 timmars pass? Känns nästan oförskämt länge men i de här huset verkar de inte finnas så mycket till regler och förordningar. Men,men fick istället ta tvättkorgen under armen och åka till P:s föräldrar.

Dags för upphänging och sedan maskin nummer två. VISST ÄR DET KUL ATT TVÄTTA?!





Ledighet


Det blev inte mycket till film igår. Hann bara sätta punkt här på bloggen så kom åskovädret tillbaka. Kontakten åkte ur väggen och vi åkte istället iväg en sväng med bilen. Var rätt mysigt faktiskt.

Idag däremot har det varit jobb för hela slanten fram till sex. Sista dagen för sommaren så nu har jag också lite semester. Känns skönt. Får se vilken dag vi tar vårat pick och pack och åker söderöver. Ska kolla upp lite olika resealternativ bla. Någon som vet vilket bolag som har direktflyg mellan Luleå och Göteborg föresten? Jag minns inte vad det heter.

Efter jobbet åkte vi till Lerbäcken och åt middag och surrade liten. Satt ute på altanen och åt nyplockade jordgubbar och såg hur mörka moln drog sig allt närmre och det dova mullret blev allt högre. Det blev dock inte mer än så, inte än så länge i alla fall.

Men nu har vi kommit hem igen och vi har myst ner oss framför kvällens BECK. Undra egentligen varför man sitter och ser sådant man redan har sett?? Men,men så är det i alla fall.

Nu ska jag bege mig mot köket och fixa lite kvällstugg, blev så jäkla sugen och för allas trevnad bör det göras för att undvika det dåliga humöret hehe.

Ha det toppen! Ciao!




Återblick



Western Farm

Som jag sa tidigare, några bilder från gårdagens kvällsröjj på Western Farm. Very nice :-)

Nu åter till tv:n och Fantastic Four. En film som man sett tidigare men som fortfarande funkar fint en söndag kväll som denna. Har precis lugnat sig ute. Varit ett riktigt åskoväder med dunder och brak. Får se om den tog med sig svalare väder. Tycker fortfarande att jag anar ett dovt muller. Återstår och se om vi lyckas se klart kvällens film eller om kontakten till tv:n måste ur igen.

Godkväll!




Dagen efter


Gårdagens vilda västern blev riktigt bra. Vi såg lite av E-type och minglade runt bland allt röjj. Träffade några välkända ansikten, bland annat en gammal skolkamrat från Kalix som jag inte träffat på flera år vilket var skojj.  Kort och gott, ett roltigt initiativ! Vi började kvällen med en liten fördojja för oss tjejer hemma hos oss, alltid viktigt att smörja upp lederna innan det är dags att stå och snubbla vid barerna.

De blev jag, Lisa och Karin som drog igång innan P hämtade upp oss för skjuts till Boden. Men det är som de säger, tiden går fort när man har roligt, och innan vi visste ordet av det så drog de ihop sig till stängning på farmen och de blev dags att ringa tillbaka skjutsen igen. Ännu en gång var det min underbara P som satt bakom ratten. Ibland undrar man vad man skulle ta sig till utan honom och då menar jag inte bara för skjutsen skull hehe. Nå ja..

Formen idag är väl nu rätt hyffsat. Var lite trögstartat på morgon så vi låg länge och drog oss innan det kom till den prestationen att kliva upp från sängen. Och mådde man inte dåligt så började man då göra det när man klev in i köket. Fy fan på ren svenska vad det luktade suröl. P gick ut med soporna och själv gick jag lös med Silitbang under tiden, ja allt för att bli av med den vidriga stanken som retade kräkreflexerna. Men nu är den borta, tack och lov :-)

Slänger upp några bilder senare ikväll, just nu ska jag försöka göra det bästa av situationen och få ordning på dagens utstyrsel och åka en sväng med P till Karlsvik för en lugn promenad i solskenet. Idag är verkligen vädret på topp.

Kram på er!




Fest i vilda Western!


Blev lite utav en hektisk dag ju mer dagen tog fart. Det hela började ganska lugnt, steg upp kring tio och tog en dusch innan jobbet. Var på bygget från tolv till fem idag, en rätt ok lördag ändå. I slutet av passet kom den ena efter den andra som skulle på Western Farm, fler och fler påtryckningar om att man skulle haka på.

Man är väl inte den som är den, efter jobbet hämtade P upp mig så drog vi till hans föräldrar och käkade en mycket omtyckt taco buffé ute på altan. Mycket trevligt men, jag vet att man inte ska klaga över de fina vädret men nog kan ni väl erkänna ändå att det är ganska tungt att äta varm stark mat ute i solskenet? :P

Nåja, vi slevade i oss krubbet och for hem för en ytterligare dusch inför utekvällen i Boden av alla ställen =) Små stressad och halvt om halvt klar tänkte jag dra in några rader på bloggen så ni har lite koll på vad som står på dagens agenda. På Western Farm ska bland annat E-type spela, samt nå band som heter "The Pieces" som tydligen P kände några ifrån.

Om man lyckas hålla sig så pass allert och aktiv efter farmen finns de kanske risk att man slänger upp nå litet foto med passande text till, men vågar inte lova för mycket eftersom jag vet att man inte direkt är van att ränna ute på nätterna som när man var ungdom(?) hehe iaf lite känns de som man tagit ett litet steg in i vuxenvärlden på sistone :)

Till er som ska till farmen ikväll, vi ses där. Ni andra får sköta om er så hörs vi snart igen!!

Over and out, Sandra.


Ett måste på efterfesten! Lyssa och njut :-P




I beg your pardon


Blev en favorit i repris igår. Efter jobbet var jag totalt slutkörd och jag hann bara hem och äta några varma mackor till en s.k. middag och sedan somnade jag och det blev inget bloggande.

Idag däremot hade jag tänkt försöka hålla mig vaken några timmar längre ;-) trots en jobbig dag på bygget. Ikväll firar vi även att P fått semester :-) Har ätit en god middag på ett kinahak och efterrätten blir på en stund vattenmelon, färska jordgubbar och vindruvor framför kvällens tv tablå.

I morgon är det  jobb som gäller för min del igen. Ber till gud att det inte är lika varmt och kvavt som det varit de senaste dagarna. Är riktigt äckligt. Bara längtar tills jag får stämpla ut och sätta mig i bilen och dra på ac:n :-P

Men nu börjar fredagsmyset
Fruktfat


På återseende och ha en fortsatt trevlig fredagkväll, parta inte ihjäl er. Se på oss förnuftiga hehe..




Ett kalas senare


Då var vi hemma igen. Landade i soffan lagomt till kvällens So you think you can dance. I morgon är det arbete som står på schemat så det får lov att bli en hyffsat tidig kväll så man är fräsch i morgon. Börjar dock inte förrens elva så det blir ändå lite sovmorgon men det straffar sig med att istället jobba stängning men det må så vara.

Har fyra dagar kvar att jobba innan lite ledighet då vi har planerat att åka söderut till Stockholm och Göteborg. Vilken ordning vi tar det återstår och se. Har varit inplanerat länge och nu ska det äntligen bli av. Som grädde på moset bestämde vi oss för att åka ner tillsammans med några kompisar för några veckor sedan men så fick vi plötsligt veta här om dagen att dom hittat en bil i Stockholmstrakten och att dom tänkt åka ner tidigare. Kändes jätte tråkigt men vad kan vi göra? är bara att gilla läget. Så nu blir det att åter sätta sig på flyget själva istället men jag är övertygad om att det också blir kanon. Och förmodligen blir det dessutom lite extra mysfaktor ;-)

Men mer om resplanerna vid ett senare tillfälle. Ha en fortsatt trevlig kväll! Kram på er




God eftermiddag


Sitter med datorn i famnen och tittar runt bland lite bloggar. Det är inte bara jag som tagit sovmorgon verkar det som men det är ju så underbart skönt att sova ibland så här klandras det inte.

Solen skiner idag med och temperaturen är ungefär densamma. Blir rätt lugnt fram till 16.30 då P slutar. Lite egentid, kanske en promenad och så småningom en dusch innan det är dags att bege sig till Mjölkudden för att ta fram sin bästa stämma för ett Ja må han leva till Sebbe som fyller år. Grattis,Grattis 

Gösses jag insåg just att dagen sammanfattades på väldigt få rader, kanske att jag komprimerade det lite väl men,men det må så vara. Det är inte mycket annat inplanerat.

Tillbaks till inredarna i Top Design. Tänk när man får möjligheten att släppa lös sin kreativitet och fritt få skapa en trivsam hemmiljö utöver det vanliga. Jag bara längtar!

På återseende mina vänner :-)





Efter dagens hetta


Åh vilken skön dag det har varit idag, helt underbart! Efter förmiddagens blogginlägg och lite frukost i magen plockade jag upp Sebbe och åkte jag ut till Lövskär och vi slog oss ner ute på en utav bryggorna i hamnen. Solade och lyssnade till vågornas kluckande och bara njöt av värmen och vinden i håret. Ja det var såå rogivande! Önskar att det alltid kunde vara så.

Därefter åkte jag hem och gjorde middag tills P kom flåsanandes in genom dörren efter att cyklat hem från jobbet. Blev inget mer avancerat än mjölkstuvade makaroner men för att vara första gången jag testade på det blev det inte alls så dumt.

Nu har vi myst ner oss i soffan med te och skorpor och sitter och tittar på So you think you can dance, ikväll dansar alla par två danser så det börjar gå mot sitt slut nu. Har svårt att bestämma mig för vem jag tycker bäst om ännu, jag menar ingen kan man ju påstå är dålig :-P

Men,men ska återgå till tv:n och Mary Murphy´s Hot Tamale Train. Natti, Natti!




Godmorgon alla i bloggträsket


Sovit gott? Det har jag. Speciell fram till morgontimmarna då någon lutigkurre började härja med vad jag tror en gräsklippare utanför fönstren. Lyckades trots det somna om en stund till. Nu däremot har jag just gjort mig frukost och sitter och kikar lite på dumburken.

Planerna för dagen är ganska oklara, har inte riktigt hunnit så långt. Ute är det kanonväder och galet varmt så inne lär man väl inte sitta i alla fall. Har jobbat och varit tvungen att befinna mig inomhus allt för många fina dagar nu så den början till bränna man hade en gång får man anstränga sig ordentligt för att se nu. Hade inte varit dumt att befinna sig på en mysig filt vid vattnet där det fläktar lite lagomt och ta emot dagens uv strålar och bara njuta. Men,men nog om det, återstår och se vad som händer.

Nu ska jag stoppa tandborsten i munnen och börja rotera så klockan inte hinner bli så mycket innan man tar sig ut genom dörren. Vi hörs!




Snark


Då börjar ännu en dag lida mot sitt slut. Blev rent av skit trött när besöket hade åkt tidigare och soffan låg risigt till fram tills dess att P kom hem vid halv sju. Då åkte vi iväg en sväng och hämtade upp Sebbe för en basektrunda. Självklart vann man, som vanligt :-P

Nu är man tillbaks vid tv:n och NCIS är i rutan. Fantasin ikväll flödar inte direkt, vill bara ge upp för idag och lägga mig i sängen. Dra täcket över huvudet och invänta en efterlängtad god natts sömn. Jag tror att jag satsar på det så hörs vi mer i morgon.

Godnatt med er!




Överlevt helgen


Herregud! Jag läste precis inlägget jag skrev innan vi åkte iväg till festen i lördags och man kan ju undra på vad jag höll på med haha. Det var inte så illa som det kanske såg ut att vara. Hade skrivit ett långt blogginlägg först, observera ett bra skrivet inlägg :-P men när jag skulle publicera det så loggades jag plötsligt ut och allt försvann och då blev det istället att snabbt få ihop några ny rader innan skjutsen rullade in på gården. Men,men så här efteråt måste jag väl medge att det var aningen pinsamt men kvällen blev lyckad och var mycket trevlig vilket är huvudsaken så jag bjuder på den :-)

Och så några bilder:
Hos Lisa&Johan
TACK FÖR EN TREVLIG KVÄLL :-)


Nu har mamma,pappa,farmor och farfar precis åkt vidare hem efter en tripp i södra Sverige. De var förbi här som ett sista stopp och drack en kaffekopp och en begaistrad pappa visade upp den nya husbilen dom hämtat hem. Den var inte alls så pjåkig men frågan är om champangefärgad är snyggare än vit? Ja jag vet inte ännu. Men,men.

Ska luta mig tillbaka i soffan en stund. Ha det fint så länge!




Kalaset ikväll :-)


Nu är kvällens första flaskan sprättad och partymoodet går sakta men säkert uppåt. Har börja få till kalufsen, det blir en lockig variant, kvällen till ära! Tro och hoppas på en riktigt bra kväll men vad skulle vad annats skulle det kunna bli när vi ska dit ;-P

Det blir att dra en sväng till Lisa på svartöstan som har fördojja innan vi ska in i det riktigt vimmlet. Om en liten stund dyker fylletaxin upp, eller njaa... iaf P's pappa som ska köra oss dit ;-)  Kalasstämningen närmar sig med stora steg.

Gårdagens kalas verkar ha varit glest befolkat och de flesta ur våran vänskapskrets var mer taggade på lördagen.. Jag hoppas vi gjorde rätt beslut, men för sent att ångra för nu har tåget redan börjat rulla! ;-)

Wish us luck and vi ses i dimman mina damer och herrar! Skål :-)





lilledu

Välkommen till min blogg!


Mitt namn är Sandra och jag älskar när livet leker och allt annat som förgyller vardagen. En tidig Junimorgon 2010 fick jag tillsammans med min sambo vårt första barn- en helt perfekt son.

I November 2011 var vi med om livets mirakel igen. Emilio blev storebror till lillasyster Carisma.

Här i bloggen skriver jag om allt som faller mig in. Allt från ytligheter till djupare tankar till vad som händer med våra småtroll.

Kom ihåg att livet är en gåva och att uppskatta varandra, vardagen och nuet är viktigt!

Hoppas ni gillar den. Enjoy!