Leos Lekland


Leo


I lördags fick Emilio en födelsedagspresent i efterskott av kompisen Otto med föräldrar som bjöd med oss till Leos lekland. Ett äventyr som kom att falla gossen i smaken efter att till en början ha varit väldigt skeptisk och fundersam och inte rört sig ur fläcken. Efter att han däremot fått lite tid att känna in omgivningen så var det full fart med massa bus över hela leklandet då han gladeligen klättrade, kröp i tunnlar, åkte rutschkana och lekte i bollhav :)


Leos Lekland




Kommentarer
Postat av: Lisa - mamma till Knut

Jamen visst äre skönt att ha mammor ibland ;D haha jo dom blir skitiga fort, speciellt när man har en Knut som gillar att stå och slicka på dom ;D



Åå vad kul med Leos lekland! Dit vill vi fara, men vi har ännu inte tagis oss dit! Såg ut som att Emilio hade jättekul :)

2011-09-05 @ 16:08:28
URL: http://mammatillknut.bloggplatsen.se
Postat av: Lisa - mamma till Knut

Hehee visst var dom gigantiska potatisarna! :D men det var skönt att dom var så stora, behvöde ju bara skala 3 till middagen ;D och då gjorde jag potatisen i ugnen ;)



Vi vill hemskt gärna fara en sväng på Leos med er! Det tycker jag låter som skitkul :D vi får ta det ngn gång då Andreas kan komma med, för jag vet att han oxå vill dit och leka ;)

2011-09-06 @ 19:37:11
URL: http://mammatillknut.bloggplatsen.se
Postat av: Fian med vatten

Så roligt det ser ut, följer gärna med någon gång ;)

2011-09-07 @ 21:40:12
Postat av: Hanna

Ja, va roligt att ni hade kul! Det gör vi gärna om. Kramar till er alla från oss ♥

2011-09-07 @ 22:15:09
Postat av: Annis

Hej igen! Jag är lite seg..lite svårt sätt att kommunicera detta ;)



Klart vi jättegärna ses här nångång :) Vi brukar inte ha allför mycket inbokad. Hela nästa vecka ska jag dock vara hos mina föräldrar i Kalix..men vi kan ju ta tag i det sen? :)



Blev sugen att besöka Leos nu ju..kanske vi måste ta ett premiärbesök där snart!



Såg att ni köpt vagn också...spännande :) Vi har inte funderat så mycket mer på det ännu.



Mår du bra då?

2011-09-08 @ 11:25:45
Postat av: Annis

Förresten har haft inskrivning på MVC nu, beräknad den 29:e februari. Ultraljud den 27:e denna månad :) Längtar..är dock nervös för att alla håller på och skrämmer mig om tvillingar. Vi har mycket tvillingar i släkten. Hoppas dock att det bara är en. Det räcker gott och väl ;)



Vad ska Emilio få för viteroverall förresten?

2011-09-08 @ 11:28:11
Postat av: Bodypalace

Sprid budskapet! =)

2011-09-08 @ 12:30:36
URL: http://bodypalace.blogspot.com
Postat av: Anonym

http://stylegirl.se - trendiga smycken till otroliga priser!



FRI FRAKT JUST NU! =)

2011-09-08 @ 15:08:20
Postat av: Amanda

Där var jag 09 :)

2011-09-08 @ 15:08:44
URL: http://happein.blogg.se/
Postat av: Sandra

Sv: Annis



Ingen fara. Jag trodde nästan att jag hade skrämt iväg dig hehe. Vi kanske ev kan byta nr här sen istället för att sitta här och skriva med 1-2 veckors mellanrum :-P



Kul att ses. Det har ju trots allt visat sig att vi verkar ha en del gemensamt. Nästan lite skrämmande då jag läser att du också har dina föräldrar i Kalix...? Jag menar vad är oddsen att vi har pojkar som är jämngamla och hyffsat jämnstora, vi båda är gravida, vi bor i Luleå och har föräldrarna i Kalix???



Leos är absolut något att rekommendera. Vi hade verkligen jätte kul när vi var där vilket var för första gången. Jag har som tänkt att Emilio fortfarande är lite för liten men det visade sig verkligen bli en hitt. Först var han dock väldigt skeptisk och vägrade röra sig, han frös minst sagt fast men tinade som tur var efter en stund. Så pass att vi fick bära ut honom skrikandes när vi skulle åka hem då han inte alls tyckte att han var färdig. Sötunge!



Yes vagnen är äntligen köpt, känns jätte skönt att ha det avklarat och kunna fokusera på annat istället.



Åh va roligt med inskrivning :) Nu händer det saker minsann och ultraljudet som närmar sig med stormsteg. Kul! Känner igen känslan - tänk om det är tvillingar. Men du ska nog se att det visar sig vara en. Chansen är trots allt liten för att det ska vara två. Och skulle det nu vara det så vad ska man göra..? Då får man ta det då. Hihi känns nästan som om jag också ska på ul - nyfiken :) Det kommer gå bra.



Emilio kommer få strutta runt i en Didriksson i vinter. En Tucky, modellen för dom minsta. Den är mjukare och smidigare vilket jag tycker är lämpligt eftersom han kommer börja gå och då vill jag att han ska kunna röra sig trots massa kläder. Känns också som om det är svårt att hitta märken med passande storlek då många är gigantiska men just den har känts bra. Till den ett microfleeceställ när det blir riktigt kallt.



Hur jag mår går väldigt upp och ner. Det är verkligen från den ena dagen till den andra. Har börjat få lite onda sammandragningar bortsett ifrån olika krämpor. Hur mår du sj?

2011-09-08 @ 20:16:03
Postat av: Annis

Haha nej då ingen fara :) Är bara lite periodare då det gäller att läsa bloggar + en allmänt förvirrad och glömsk person ;)



Absolut att vi kan byta nummer sen, kan skriva sen när vi är tillbaka i stan! Jaa nästan lite läskigt att du också har föräldrar i Kalix :) Finns många gemensamma faktorer minst sagt. Tänkte på er här om dagen och fick som för mig att jag kanske läst din blogg tidigare och kanske träffat er på nån babysång eller öppen förskola trots allt, men som sagt så kan jag vara lite glömsk :)



Jag har knappt någon mage alls, ser bara ut lite tjockare ä vanligt, intalar mig själv att magen skulle vara liiite större om det var tvillingar :) Mest troligt är det ju bara en, men nojjar på samma sätt inför ultraljudet som när jag väntade Edvin! Ska bli så spännande! sambon vill verkligen kolla kön...jag börjar också bli sugen. Vi får se :)



Vi har köpt en molo-overall till Edvin, av en kompis till mig. Hennes dotter fick en växtspurt i början av förra vintern så den är knappt använd. Den är ju väldigt randig men jag gillar den :) Är lite orolig bara för att den känns väldigt stor och klumpig just nu. Den är i strl 80. Men funkar den inte får vi väl köpa en annan, inte mer med det :)



Jag mår jättebra nu, lite illamående ibland och trött, men tusen gånger bättre än för ett par veckor sedan. Barnmorskan var lite oroad över mitt låga blodtryck och mitt låga socker, ska få göra nån slags glukosbelastning för att se att allt står rätt till med socker osv...

Jobbigt med krämpor och sammandragningar :( Är det tungt att bära på Emilio och stormagen samtidigt?



Leos i helgen är iaf bestämt. Ska bli spännande :)



Läste precis om trygghansa, låter ju helknasigt :( har ni haft en annan försäkring tidigare eller ingen alls? Har en kompis som inte fick försäkra sin 6-månaders son pga att han låg i riskzonen för övervikt?? Visst han är stor för sin ålder men ändå. Det är ju många bebisar. Eller små...brukar ju jämna ut sig i slutändan...

Är glad att vi försäkrade Edvin direkt vi kom hem från BB, han hade säkert inte fått bli försäkrad annars pga alla hans viktutredningar.



Hoppas ni har det bra...

2011-09-09 @ 11:57:01
Postat av: Sandra

Sv: Annis



Hehe det är då ingen fara. Man har varken tid eller lust att att sitta framför datorn vissa gånger. Blir ju inte samma sak när du inte har någon blogg själv heller.



Så du tror att vi har träffats alltså .. hmm.. Hjärnan går på högvarv men jag har i och för sig inte mkt att gå på hihi.



Ja man tycker väl kanske det men det återstår och se. Är ju trots allt inte länge kvar tills ni får se det lilla underverket :) Min sambo var också väldigt sugen, kanske jag också egentligen men efter att vi inte fick veta så har jag släppt det lite. Det spelar som sagt ingen roll även om men självklart är nyfiken mest för grejens skull.



Emilio hade en Molo overall i vintras- så himla fin! Randig säger du, är det den med regnbågens alla färger? Ja det är svårt med storlekar då det skiljer så mkt mellan olika märken men samtidigt så kan man ju inte ta för liten. Det måste ju finnas växmån och kunna rymmas ordentligt med kläder under. Vi satsar också på 80 och håller tummarna att det funkar men det tror jag. Brukar bli bättre när dom har skor på sig också.



Va skönt att du mår bättre. Hoppas det fortsätter så. Det kanske blir lite extra koller då? Sj har jag ju gått på det från start men för det motsatta, högt blodtryck. Och på prat om glukosbelastning så ska jag göra mina andra för den här graviditeten på onsdag till veckan.



Idag har verkligen inte varit någon höjdardag då formen har varit låg. Har inte alls mått bra så det är så himla skönt att äntligen ha fått slå sig ner i soffan för kvällen. Jo visst har det börjat bli tungt. Vissa gånger hade det helt klart räckt att konka på sig själv och inte ha ytterligare 8-9 kg att bära med sig. Är skönt nu när han har börjat intressera sig för att gå så avlastar det lite mellan varven iaf.



Jaha va kul med Leos. Hoppas ni får roligt. Min sambo sa faktiskt tidigare i veckan att vi kanske skulle åka dit igen i helgen men jag vet inte nu när det var så nyligen vi var där. Man kan ju undra vem som egentligen är sugen på att leka hehe.



Ang barnförsäkringen så tycker jag dom är riktiga grisar. För oss hade det förmodligen inte spelat någon roll om vi hade ansökt från början eftersom Emilio föddes för tidigt och fick en tuff start. Det är ju inte precis något konstigt att alla barn inte är lika stora. Huvudsaken är väl ändå att dom är frisk? Är ju precis lika sjukt som du skriver om övervikt..? Så dåligt att grunda beslutet på. Nå ja nog om det. Jag blir bara upprörd hehe.



Ha en fin helg :)

2011-09-09 @ 20:42:43
Postat av: Annis

Som sagt, jag kan hitta på att vi setts, så ansträng inte hjärnan alltför mycket med att fundera på det ;)



Ja det är den som är randig i regnbågens alla färger...sambons första reaktion var "Jaha ska han gå runt och se ut som prideflaggan hela vintern" och jag kände väl lite att man kanske lessnar på den. Men vi får den för inga pengar alls och det syns inte ens att den är avänd. Och sambon ändrade sig när han såg Edvin provade den, tyckte han var jättesöt i den :)

Vi hade bara en sån där lurvig nalleoverall till Edvin förra året, han var ju ändå så varm i sin åkpåse.



Hur är den där glukosbelastningen då? Är den där smörjan man ska dricka jätteäcklig?



Haha dom flesta pappor verkar älska Leos :) Hoppas Edvin kommer tycka det är skoj. Han är också sådär lite försiktig till en början :) Han har förresten också börjat gå lite, och han är riktigt stadig. Men av nån anledning verkar ha inte så brydd om att gå. Men ikväll tog han rekord och gick från diskmaskinen och in till vardagsrummet. Typ 10 steg iaf :)



Hoppas ni hittar nåt vettigare försäkringsbolag! Förstår att det gör det lite svårare när han är för tidigt född, men alla kan ju inte vara lika dumma i huvudet??



Hoppas ni får en bra helg och att du får må lite bättre! Jag har en tendens att må lite sämre när sambon är hemma. Känner nog efter lite mer då och blir lite ynkligare :)

2011-09-09 @ 21:48:01
Postat av: Sandra

Sv: Annis



Nä då jag hade redan gett upp tänkandet. Var ingenting för mig hehe. Det lär visa sig så småningom :)



Ja men den är jätte fin. Har själv tittat på den. Är precis som du säger. Man vet inte om den bara är fin eller om den kan bli lite för mycket efter ett tags användande men det blir säkert bra. Tror säkert att han är jätte söt i den.



Jag skulle väl inte vilja påstå att glukosbelastningen är något att se fram emot men det går. Är väldigt sött och äckligt men det brukar bli ungefär två glas att dricka så det är acceptabelt. På mig sätter det sig gärna i halsen så jag kan börja må lite illa men tanken på att måsta göra om det får en att ignorera det. Ett tips är dock att sätta citron i vilket underlättar då det blir lite "godare". Det tråkiga är framför allt att det tar sån tid och att man bara ska sitta still i ca 2 timmar efter första provet. Brukar hinna bli så där lagomt less. Men,men



Ja du det är nog så men det går ju inte att låta bli att ta fram barnet i sig när man är på ett sånt där ställe. Jag blev dock helt knäckt av att krypa i alla tunnlar och vrår. Ryggen sa verkligen ifrån så det är bäst att passa på ;)



Edvin kommer säkert tycka att det är kul. Ni får börja lite lugnt och låta honom känna sig för. Vi höll oss på delen för dom minsta till en början men så fort Emilio hade accepterat läget så var det inget för honom längre. Han skulle minsann vara med dom stora grabbarna hehe. Sen kan det väl vara så att vissa behöver några gånger på sig innan dom uppskattar det ordentligt. Är ju så olika det där.



Kul att han också börjat traska lite. Det går verkligen framåt för varje dag här men jag skulle vilja påstå att det är nyligen Emilio har börjat visa intresse. Han har liksom nöjt sig med att krypa och då får det vara så. Har aldrig känt behovet av att skynda på processen. Det kommer förr eller senare ändå :) Sen tänker vi tillbaka och tycker att det var skönt när dom inte gick hehe.



Känner igen känslan om att må sämre när den andra hälften är hemma. Eller i själva verket kanske man inte mår sämre egentligen men man har chansen att stanna upp och faktiskt lyssna på kroppen lite mer. Det kanske till och med kan vara bra..?



2011-09-09 @ 22:48:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

lilledu

Välkommen till min blogg!


Mitt namn är Sandra och jag älskar när livet leker och allt annat som förgyller vardagen. En tidig Junimorgon 2010 fick jag tillsammans med min sambo vårt första barn- en helt perfekt son.

I November 2011 var vi med om livets mirakel igen. Emilio blev storebror till lillasyster Carisma.

Här i bloggen skriver jag om allt som faller mig in. Allt från ytligheter till djupare tankar till vad som händer med våra småtroll.

Kom ihåg att livet är en gåva och att uppskatta varandra, vardagen och nuet är viktigt!

Hoppas ni gillar den. Enjoy!