Orkeslöst

 
De sista veckorna har tagit knäcken på mig, som vanligt får man nog säga då värk är priset jag oftast får betala när jag varit igång mycket. Dom sista dagarna har inte varit roliga och igår började jag som pricken över i:et känna mig tjock i halsen. Jag brukar kunna få så ibland när jag är trött eller ha suttit med ac i bilen, något som går över men inte den här gången. Har inte alls sovit bra i natt och jag känner mig allmänt ur form.
 
Dagens insats är gjord- Lämning på dagis, midsommarhandling, hämtning av emla plåster på VC och hämtning på dagis. Nu däremot är filten uppdragen under näsan och där ska den få fortsätta vara. Brrr! Kurrering pågår så man orkar med något midsommarfirande i morgon.
 
I fredags var jag på 18-mån koll med Carisma vilket gick bra. Hon fixade vaccinet galant, blev bara ledsen en kort stund innan det gick över och hon fick mumsa i sig jordgubbar som tröst :)
 
Något som Lotta (BM) var mindre nöjd över var att damen har planat av väldigt mycket i vikt (8680, 74cm lång) då hon bara har gått upp 400g på ett halvår och hon skulle visa det för en läkare och idag ringde hon upp och sa att dom vill kolla upp henne och ta prover till veckan (var av hämtning av emla plåster) för att se så att det inte ligger någon allergi bakom. Jag minns inte vad hon kallade det men hon kommer till att börja med att testas mot gluten, mjölk, soja, fisk och vete. Jag hoppas för allt i världen att det inte är anledningen till att hon har planat av i vikt och att proverna inte visar någonting, som om det inte räcker med att hon inte tål mjölk. Samtidigt är det givetvis nödvändigt och bra att få veta men drömmen skulle inte vara laktos och ex gluten som kom på tal så håll tummarna.....Nu åter till kurreringen!
 
 
 

 
 

Kommentarer
Postat av: Sofia-mamma till Vilja och Tintin

Jag följer ju din blogg men är sämst på att kommentera! :/ ..

Du bakar så himla fint,vilken talang! Du borde starta upp ett företag av det hela.

Hoppas hon inte har några allergier. Tintin är ständigt dålig i magen och fiser väldigt mycket (tom dagis sa det igår) så jag funderar ju på om han är känslig mot mjölk eller gluten. :( Tycker det är så krångligt med mjölkfritt.. Iaf i matlagning. Finns ju vissa matlagningsprodukter men saknar creme friasche och sånt. Ska gå och väga Tintin med,känns som att han inte går upp så mkt i vikt (eller så har bara mina armar vant sig) på ett års kollen vägde han 10300 och var 80 lång. Men det är just det där att jag oroar mig lite för allgeri. Hoppas hon inte har mer allgeri.

Svar: Sv: Va roligt att höra, kul att du skrev några rader. Jag brukar tänka på er mellan varven och undra hur ni har det..? Du bloggar inte längre va?

Tack snälla! Kul att du gillar det :)

Ja vi får se vad proverna visar till veckan. Jag håller alla tummar på att det inte har med det att göra men äter gör hon då som en HÄST så det beror det då inte på. Jag tror att jag har börjat ställa in mig på något elände bara för att.. Bättre att vara förberedd utifall att och istället kunna bli lättad om det inte visar något. Om jag tyckte att omställningen för mjölk var jobbig (känns som att jag precis har anpassat mig) så är det nog ingenting mot för vad jag skulle tycka att ex gluten var och dom två tsm känns inte precis som någon drömkombo.

Gällande laktosfria produkter så finns det faktiskt ganska mycket sånt nu mer, som crème fraiche tex ;) så kolla när du är och handlar. Sen är det ju skillnad om dom inte tål laktosen och/ eller proteinet så det är minst sagt en hel vetenskap. Mjölken är dock ingenting som man kan få något konkret på när dom är så små då testen oftast visar negativt fastän det är positivt så det gör ju det hela ännu mer besvärligt. Man får gå på symtom helt enkelt och då är det ju bara testa sig fram som gäller vilket åtminstone jag tycker är jättejobbigt.

Du får gå och väga Tintin och se så slipper du fundera på det. Väg han om inte annat hemma om ni har någon våg? Är det länge kvar till 18 mån kollen? Till hösten någon gång? Man blir ju lätt van vid deras vikt men jag brukar snarare tycka att oj vad tung du blivit :P inte trodde jag då att hon bara skulle ha gått upp 400g på ett halv år så nog kan man då få för sig saker alltid, både åt det ena och andra hållet.

Carisma har alltid legat under "normalkurvan" så det har som inte varit några konstigheter men nu hade hon hoppat ner från 1,5 under som hon legat på länge till 2,5 under så det är ju däremot lite konstigt. Men,men vi får se.
sandrazzz.blogg.se

2013-06-21 @ 13:17:43
Postat av: Anonym

..

2013-06-22 @ 18:32:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

lilledu

Välkommen till min blogg!


Mitt namn är Sandra och jag älskar när livet leker och allt annat som förgyller vardagen. En tidig Junimorgon 2010 fick jag tillsammans med min sambo vårt första barn- en helt perfekt son.

I November 2011 var vi med om livets mirakel igen. Emilio blev storebror till lillasyster Carisma.

Här i bloggen skriver jag om allt som faller mig in. Allt från ytligheter till djupare tankar till vad som händer med våra småtroll.

Kom ihåg att livet är en gåva och att uppskatta varandra, vardagen och nuet är viktigt!

Hoppas ni gillar den. Enjoy!